Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2013 12:09 - Страната на циганския морал
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 8362 Коментари: 1 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

За известно време ни се наложи да се самозаточим в село на около 50км. от В. Търново. Животът тук е повече от странен, все едно си се върнал 50 години назад. Но за това ми ще пиша някой друг път.

Сега ми се иска да разкажа за хората тук.

Както в повечето села, отдалечени от градовете и това е населено предимно с роми (тези села, в които няма роми са почти необитаеми). Ромите тук, както и българите са различни, но като цяло имат високо чувство за морал. И стриктно спазват правилата.

Само дето техния морал и техните правила са малко по-различни от нашите. Тук, например, се смята в реда на нещата да родиш 5 деца и да няма с какво да ги храниш. Обаче е крайно неморално да целунеш мъжа си на улицата. Съвсем морално е да се ожениш на 12 години, но е престъпление момичето да не е девствено на сватбата си. Можеш да ограбиш чуждите къщи до последния конец, но в никакъв случай не можеш да се оплачеш от някого на властите – това е неприлично. Задължително е да имаш кабелна телевизия, но е мръсотия да имаш вътрешна тоалетна. Не е проблем, че 13 годишният ти внук пуши, но е голяма глупост, че иска да се изкъпе в петък, вместо в неделя. Мога да изреждам още, но вероятно и така сте придобили представа за морала и манталитета тук.

В резултат богатото и голямо някога село сега запустява. Голямата част от ромите са в чужбина. Малкото останали български семейства отдавна са изпратили децата си далеч оттук, а тези, които още не са успели да го направят, са се свили и не смеят да се обадят.  Красивите някога къщи изглеждат така, сякаш през тях е минало ято скакалци – откраднати са даже дограмите и дюшемето. „За да се оправи това село трябва да дойдат българи” – обясняват ни местните. И питат „Ами вие какво правите в нашето циганско село?”

Напоследък цяла България прилича на това село. Всички са много морални, само дето моралът им е по-различен. Редно е да се подслушват лекари, ама са мръсници тези, дето са подслушали Бойко. Възмутени сме от корумпираната съдебна система, ама не е проблем, че прокурор нарушава нормите и че премиерът си е избрал главният прокурор. „Политиците ни окрадоха”, ама това, че министър харчи европейски пари за любовницата си е дребна грешка. Не се притесняваме, че бившият премиер е неграмотен и се държи като простак, но е безобразие, че някой се осмелява да го запише.

Разгледайте двете снимки. Едната къща е на хора, които са вдигнали ръце и са оставили циганите да правят каквото си искат. Другата (в която живеем) е на англичани. Които биха се върнали, ако имаше правила в България.

 

Вие решете какво предпочитате. Дванайсти май е съвсем скоро!

 

imageimage


Тагове:   България,   ГЕРБ,


Гласувай:
14



1. shtaparov - Статистиките сочат, че комунизмът ...
11.06.2013 23:12
Статистиките сочат,че комунизмът у нас 70 години е работил само за туркомангалите: за никой друг! Общият им брой в страната за това време се е учетворил,докато чистите Българи са намалели от 6 на 5 милиона! Такова нещо ни се бе случвало само един път в историята: към края на 17 век!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4904576
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!