Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2011 09:36 - Има ли граница наглостта на ГЕРБ?
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 56979 Коментари: 96 Гласове:
26

Последна промяна: 03.02.2011 09:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Три неща ме заинтригуваха тази сутрин.

Първото  - по бтв една жена разказа, как умиращата от рак нейна сестра не може да получи успокояващи лекарства заради неплатени осигуровки. „ Как да ги плати, тя умира в страшна агония”. И наистина, ако си плащал 30 години осигуровки, но останеш без работа за една и не можеш да си плащаш осигуровките, нямаш право на лекарска помощ. Нищо, че 30 г. може да не ти е трябвала. Умирай, нямаш право да живееш. Нямаш право даже да умреш като човек. Умираш като бездомно куче.

Второто нещо, които ме ужаси беше разказът на една жена, която е разкарвана от болница в болница 15 часа, макар че е можела да бъде закарана в най-близката болница за по-малко от час. Лекарите не могат да направят нищо – такива са правилата. Жената вече я няма.

На 11. 01. писах, че тепърва ще умират хора заради липса на лекарска помощ. Интересно, дали хората които (основателно) се възмутиха от лекарската грешка на Маджунов ще бъдат също толкова активни във възмущението си към безотговорното отношение на това правителство. Защото този път е възрастна жена, но утре може да е дете. Пак ли ще обвитим лекарите?

Третото нещо – министри и депутати ще получат като подарък iPad-и. По груби сметки за повече от 200 000 лв. Били от субсидията за партията. Само че това са пак нашите пари. Ако в тази партия има поне един човек с поне малко съвест, би трябвало да се  откаже от подобно нещо. Щом не им трябват тези пари – нека ги върнат в бюджета. Нали сме „в условия на тежка финансова криза”, както обичат да казват. За да има пари за лекарствата, които биха облекчили агонията поне на един умиращ човек.

Няма да го направят. Защото няма хора с поне малко почтеност.

А вие пак ръкопляскайте на поредната простотия, която ще ви изтърси Боко с байганьовската си усмивчица, докато плащате данъци, с които ще се купуват iPad-и и ще се правят скъпи ненужни реклами за „превенция от битови травми”.

Ех, народе....




Гласувай:
33



1. nicodima - veselaj,
03.02.2011 09:52
това били партийни пари, на ГЕРБ, казаха. Но не казаха, че това всъщност е държавната субсидия на партията ГЕРБ.
А онази тъпа депутатка от ДПС, дето издала книга за отслабване, какъв фурор направи : (... Дето с подобаваща за простотията и наглост казала, че не е вкарвала закони, защото това било приоритет на управляващите. Ами ти, бе гъско, нали си опозиция, опозиция на тези безумия!
Не знам какво да мисля вече...

Що се касае до протестите - те обикновено се организират от хора, които имат политическа поръчка. Няма човек, който да не е пострадал от системата на здравеопазване по един или друг повод, включително и ние, които сме в нея. Наистина и между лекарите има ужасяващо груби екземпляри, които са загубили и капка човечност. Но те не са станали такива априори. Грубостта, нехайството, корупцията са последица от една дълбоко сбъркана система. Има нещо по-дълбоко, което позволява тези безобразия, но няма кой да го види : (... Щом и министъра едва напоследък се усети и започна да се обажда, но не знам дали няма скоро да му запушат устата и на него...
цитирай
2. andrei - Краят на Герберите и на Главанака
03.02.2011 09:55
ще е жалък.Не се отчайвай!Тепърва започва операцията "Престъпление и Наказание".
цитирай
3. veselaj - nicodima,
03.02.2011 10:00
кофти хора има във всяка професия. само че много по-малко хора страдат от отделните "кофти" хора, отколкото от цялата "кофти" система. Ето това трябва да разберат хората. И дано най-сетне разберат, че "парите на държавата" всъщност са техни пари. И да искат сметка за какво се харчат парите им.
2. andre, знам. но колко души ще умрат преди това? И колко ще се махнат оттук. Ние заминаваме след седмица. В България ще има двама образовани хора по-малко. i
цитирай
4. veselaj - Я, ГЕРБ-ерите нещо не се обаждат. . . ...
03.02.2011 10:44
Я, ГЕРБ-ерите нещо не се обаждат... Защо ли?
цитирай
5. andrei - Весела,такава е съдбата вече на милиони хора...
03.02.2011 10:57
Дъщеря ми е от 11 години в западна Европа и сигурно и аз със съпругата ми ще я последваме.Жалко е за България,че я напускат образовани и будни хора.Както добре знаеш на милиционер-комунистите им трябват единствено послушни роби!Все пак искрено Ви желая щастие и успех!За свободните хора родината е там,където могат свободно да живеят,работят,печелят,да мислят и се изразяват.Земята е нашата родина-на всичките човеци.На добър час!
цитирай
6. veselaj - 5. andrei
03.02.2011 11:02
това е тъжното - че много свестни хора се махнаха. На милиционер-комунистите им трябват послушни роби, но държава от роби е обречена на гибел. винаги съм смятала, че на моята възраст човек трябва да се чувства значим, особено когато е постигнал доста, знае и може и се е доказал. Тук се чувстваме като роби. Стискай палци, много се страхувам.
цитирай
7. andrei - Весела не се страхувай!
03.02.2011 11:17
Знам,че началото е трудно,но се надявам да бъдете подобаващо оценени.Качествените хора са добре дошли в повечето държави.Погледни на това приключение от добрата му страна.Живота наистина е вълнуващо приключение и в него участват само смелите!!!Стискам палци и дано Бог е с Вас!!!
цитирай
8. veselaj - О, вече всичко е решено, билетите са ...
03.02.2011 11:38
О, вече всичко е решено, билетите са купени, куфарите - стегнати. И аз така мисля - стига да работиш старателно и съвестно, на повечето места ще те оценят. Смея да се похваля, че където и да сме работили и двамата, винаги са ни оценявали. Стига да започнем веднъж. Само че ми е унизително да се моля за нещо. Окончателно ме пречупи фактът, че за преброители бяха предпочетени далеч по-необразовани хора и пенсионери, а аз бях в резервите. Когато попитах по какъв критерий са избирани хората ми отговориха "Ами събрахме се и решихме". Е, и ние си поприказвахме и решихме...
цитирай
9. gantree - @ Весела
03.02.2011 11:46
Стискам ти палци и аз. Не си сама и няма от какво да се страхуваш.
цитирай
10. veselaj - Благодаря Ган. Каква ирония, об...
03.02.2011 11:53
Благодаря Ган. Каква ирония, обаче. Аз от дете мечтая за скучен и спокоен живот и най-много съм искала да не ме забелязват и да ме оставят на мира. А целият ми живот е поредица от някакви радикални промени и вечно нещо се вихри около мен. Слава Богу, всички промени са били сполучливи :)))
цитирай
11. tutankhamon661 - veselaj
03.02.2011 12:07
Кое от тези неща е предизвикано от Бойко Борисов? Кое не е съществувало и преди? Щеше ли да напишеш същото, ако Костов беше на власт?
цитирай
12. veselaj - Да, щях. Объркването на системата ...
03.02.2011 12:18
Да, щях. Объркването на системата на здравеопазването е именно заслуга на ГЕРБ. Както и липсата на пари. За "пира по време на чума" да не говорим. Ако тези хора имаха поне малко съвест, щяха да върнат субсидията в хазната.
цитирай
13. nicodima - Не се страхувай!
03.02.2011 12:24
Само откровените боклуци не успяват там!
Жалко обаче за нас, които оставаме тук...
Всичко е целенасочено - циганската и необразована паплач най-лесно се управляват - с няколко обещания и кебапчета!
Та не знам, може би един ден и аз ще замина като френска баба : )...
Бъди здрава, всичко ще е наред!
цитирай
14. анонимен - димо
03.02.2011 12:38
Весела ,привет. Много добри заключения.Поздравявам те. И все пак тутанкамончо не се сдържал,да не изплещи глупости в полза на патрона си гербов. Не мога да се начудя как здравния ни министър говори едно а всъщност по болничните заведения се случва друго? При демокрацията от капиталистически вид,ако имаш пари може някакси да те лекуват,или поне да те лъжат ,че го правят. Ако нямаш си умираш -директно,като куче. Това е реалноста. Неприятно впечатление прави,на фона на глада и мизерията която ни е обхванала ГЕРБ да си правят подаръци iPOD играчки. По това могат хората да им видят акъла. Срам и позор! Хвала и на теб Никодима.
цитирай
15. gantree - @ тути 661
03.02.2011 13:01
tutankhamon661 написа:
Кое от тези неща е предизвикано от Бойко Борисов?
Кое не е съществувало и преди?

Здравей, Тути. Как можеш така да рушиш Образа Му?
Разбира се, че всичко съществуващо води началото си от Него, откакто той е Премиер с главно П.
Или може би ти искаш да кажеш, че само лошите неща са съществували "и преди", както и сега? Тоест, че няма разлика между Него и тройната коалиция, що се отнася до прахосването на държавни пари при празен бюджет?
цитирай
16. анонимен - do avtora na bloga
03.02.2011 13:29
Ne znam dali ima graniza vashata naglost da uprekvate GERB za vsichko tova ,koeto go imashe i prednite 20 godini...ali ne useshtate granizata na omrazata s kojato opljuvate GERB !!!!????
цитирай
17. анонимен - Бог на помощ ГЕРБ безбожници и видно мародери
03.02.2011 13:37
С лава Б. Г. Бог ще ни полее от милост и състрадание белким някой оцеле
цитирай
18. анонимен - айде стига глупости
03.02.2011 13:43
Тоя такъв,оня онакъв...Всички тези хора са БЪЛГАРИ!И Бойко,и Костов,и Сергей,и ВСИЧКИ!И 20 год.не правят нищо за държавата!До кога с политически пристрастия и затваряне на очите,щото той е НАШ!Няма такова нещо!Това са увредени хора,търсещи келепир и нищо повече!Посочете поне един,който е работил за държавата!Аз не виждам никой!Няма,просто НЯМА!Виждам единствено наглост,безочие и кражби,съчетани с тотално безхаберие!И никаква управленска дейност!И,естествено, типично по нашенски,всеки от нас се спасява по единично!Айде да не изброявам щуротиите,че ми идва в повече!
цитирай
19. анонимен - Само не разбрах каква е вината на ...
03.02.2011 13:53
Само не разбрах каква е вината на Герб за скапаната здравна система?
Или принципа е- за всичко са виновни управляващите, важното е да си мрънкаме....
цитирай
20. kaliguula - Има ли граница наглостта на ГЕРБ?
03.02.2011 13:55
Да,има!!!
До следващите избори или до спонтанния все народен метеж.
Търпение. :)
цитирай
21. анонимен - Балонът се надува, надува, надува! ...
03.02.2011 13:56
Балонът се надува, надува, надува! Надувайте, момчета, да станат на парчета!
цитирай
22. анонимен - Вината за хаосът в здравната сис...
03.02.2011 14:00
Вината за хаосът в здравната система най малко е на настоящото правителство, освен ако не ми обясните как и каква реформа трябваше да направят за една година при хронично безпаричие и в условията на световна криза.
Азбучна истина е че в криза реформи не се правят, а ако супер икономисти като Костов и Станишев говорят обратното това означава че или си правят ефтин пиар или са пълни некъдърници /за мен истината е по средата/.

Та за здравната реформа, тя трябваше да бъде направена от предишните правителства, вместо да наливат милиони в джобовете на Доган или по яхтите на Манте Карло.
А ти мила veselaj - хубаво е че се интересуваш от тези наболели проблеми, но не обвинявай първосигнално първият който ти се изпречи пред погледа ами помисли реално кой е виновен и какво може да се направи.

Лумпенско и хейтърско е да викаш Ууу и Долу безадресно.

Ние българите сме най добри като опозиция и най обичаме някой друг да ни е виновен, а когато линейката се обърне виждаме че сме на детелина и пътища имало много....
цитирай
23. анонимен - Да, щях. Объркването на системата ...
03.02.2011 14:06
veselaj написа:
Да, щях. Объркването на системата на здравеопазването е именно заслуга на ГЕРБ. Както и липсата на пари. За "пира по време на чума" да не говорим. Ако тези хора имаха поне малко съвест, щяха да върнат субсидията в хазната.


Извинявай, но това е тъпо изказване.

Явно не си наясно със състоянието на здравната система, я се поинтересувай малко и ми кажи с кои точно промени правителството създаде хаос в здравната система?
От сега ти казвам- с никои, единственото за което правителството може да бъде обвинено това е бездействие в сектора, тоест здравната ни система е на същото ниво от десет години когато се правиха последните полуреформи.
Става ли ти ясно защо пишеш глупости?

За липсата на пари дори не ми се коментира...
цитирай
24. анонимен - ТЪПА СИ !
03.02.2011 14:07
Защо смесваш болката на хората с партии ?
Манипулираш ! От всичко написано от теб виждам само плюене и изопачаване !
Ще се извиниш ли на засегнат човек ?
цитирай
25. tutankhamon661 - 15. gantree - @ тути 661
03.02.2011 14:07
gantree написа:
tutankhamon661 написа:
Кое от тези неща е предизвикано от Бойко Борисов?
Кое не е съществувало и преди?

Здравей, Тути. Как можеш така да рушиш Образа Му?
Разбира се, че всичко съществуващо води началото си от Него, откакто той е Премиер с главно П.
Или може би ти искаш да кажеш, че само лошите неща са съществували "и преди", както и сега? Тоест, че няма разлика между Него и тройната коалиция, що се отнася до прахосването на държавни пари при празен бюджет?

Виждам, че започваш да пишеш с главна буква за Него. Това е крачка към правилната вяра и най-чистата истина ..... свише.
Отдавна знам, че и да дава пари, и да не дава, все ще е виновен. Депутатите са по-големи мрънкалници от избирателите. Забележи: не само герберите, но и другите!
Аз обаче искам да ти обърна внимание върху нещо друго. Помниш ли думите на Сидеров преди вота "Годината не е 1992 и Атака не е ДПС". Познай кои изиграха този път ролята на ДПС, лишавайки премиера от подкрепата си в най-неудобния момент? Продължавай да ги хвалиш!
цитирай
26. анонимен - ...
03.02.2011 14:11
Не мога да разбера как хората имат толкова негативизъм и толкова мързел ... Последно време само едно се разбира: за всички беди, сполетели България от 681 година до сега, са виновни ГЕРБ. Не знам до колко си запознат по трите теми, които са ти направили впечатление днес сутринта, но за това че оставаш безработен една година не си губиш здравните права - стига да се регистрираш на борсата (тогава държавата ти ги плаща). При наличие на раково заболяване се пенсионираш по болест и отново държата ти плаща осигуровките.

Втората история, която си описал е тъжна но пак се замисли нямаше ли да е по- добре точно в този случай дали щеше да се случи, ако беше приета здравната реформа относно делигираните бюджети на болниците. Срещу него обаче скочиха всички, щото коя болница ще иска да се конкурира с друго относно качество на специалисти, оборудване ... дори и отношение, за да може да привлече повече пари за нея ... На всички им изнася да си пеят старата песен, да си получават сигурния бюджет и кои като тях ... що да си дават зор. Нека да помислим, хипотетично какво би ако беше приета въпросната поправка - щеше да се знае, че само Плевенската болница може да обслужва пациенти с инсулт, дали от бърза помощ ще отговорят ми то има райни? Дори и да бяха отговорили, дали синът на въпросната жена ще е имал право да търси отговорност от въпросната служителка? Ако това с бюджетите беше станало големите болници щяха да могат да си избират специалисти, щеше да има конкуренция между самите лекари и на дали щяха да си позволяват да ти искат дарителска такса от Х пари за да те оперират. Дали доктори като Маджунов щяха да спат спокойно като знаят ще могат да им вземат мястото в болницата, като се отнасят така немърливо към пациентите ...
цитирай
27. gantree - @ анонимен 22
03.02.2011 14:12
Вината за хаосът в здравната система най малко е на настоящото правителство, освен ако не ми обясните как и каква реформа трябваше да направят за една година при хронично безпаричие и в условията на световна криза.

Абе ти какво да ти се обясни, бре? Виж в предизборната програма на ГЕРБ какво пише, че ще бъде направено, и не е направено нищо до момента. Имате си я качена в сайта на ГЕРБ. Собствената си предизборна програма не изпълнявате, а не нещо друго. Какво искаш тука някой да ти обясни? Толкова ли си тъп или другите мислиш за по-тъпи? В предизборната програма на ГЕРБ никъде не пише, че нищо няма да се прави, "защото е криза". Криза беше и тогава, през лятото на 2009-а, когато се написаха предизборните лъжи на ГЕРБ.
цитирай
28. tutankhamon661 - 27. gantree
03.02.2011 14:16
[/quote]Абе ти какво да ти се обясни, бре? Виж в предизборната програма на ГЕРБ какво пише, че ще бъде направено, и не е направено нищо до момента. Имате си я качена в сайта на ГЕРБ. Собствената си предизборна програма не изпълнявате, а не нещо друго. Какво искаш тука някой да ти обясни? Толкова ли си тъп или другите мислиш за по-тъпи? В предизборната програма на ГЕРБ никъде не пише, че нищо няма да се прави, "защото е криза". Криза беше и тогава, през лятото на 2009-а, когато се написаха предизборните лъжи на ГЕРБ.[/quote]

Не знам за теб, но от предизборната кампания помня най-вече това, че Борисов се скъса да повтаря, че нищо не обещава и хората не трябва да чакат чудеса.
цитирай
29. gantree - @ Тути 25
03.02.2011 14:18
tutankhamon661 написа:
Аз обаче искам да ти обърна внимание върху нещо друго. Помниш ли думите на Сидеров преди вота "Годината не е 1992 и Атака не е ДПС". Познай кои изиграха този път ролята на ДПС, лишавайки премиера от подкрепата си в най-неудобния момент? Продължавай да ги хвалиш!

Не си прав, Тути. Какво му е неудобното на оня момент, в който ГЕРБ си спечели вота с цели 140 гласа?
Освен това, Синята коалиция не участва в управлението, за да правиш такива нелепи и крайно неинформирани сравнения с 1992-а година, когато си ходил прав под масата. И второ - Синята коалиция постави пет конкретни условия преди вота. Ако те бяха приети, ГЕРБ щеше да получи тяхната подкрепа. Тези предложения обаче не бяха приети, следователно нямаш никакво основание да мърмориш точно по тоя въпрос.
цитирай
30. анонимен - ...
03.02.2011 14:20
и да си продължа мисълта ... по последната трета интересна за теб тема - IPad-ите на министрите и депутатите от ГЕРБ.
Искам да попитам дали така реагирахте, когато преди 4 или 5 години (не си спомням точно) управлението на тройната коалиция закупи 200 чисто нови мерцедеса (като всеки един беше на по- висока цена от всички IPad-и взети заедно), за да могат депутатите и министрите да се водят в нови коли? Тогава парите не бяха от държавните субсидии на трите партии, а директно от бюджета. Дали тези пари, ако бяха насочени към реформа в здравеопазването нямаше нещата да изглеждат по-различно? За съжаление няма как да знаем ....

Иначе, да се върна на темата - наистина идеята с IPad-ите е грешна, но не защото са купили нещо с държавна субсидия на партията, а защото цената на която са ги взели е крайна клиентска цена. Освен това с тези устройства няма как да извършват дейностите, които обявяват, че ще правят ... Щели да създават документи, сигурен съм че никой от тях не е създавал повече от страница текстова информация върху устройство в виртуална клавиатура, че да говорят такива глупости. По- скоро цялата тази покупка е свършила работа, само и единствено за вносителя на IPad в България, предвид очакваната поява на следващото поколение IPad v2 през април месец. В този смисъл - да това е глупава и тъпа, но самата идея за използване на технологиите с цел отпимизация на процесите, съкращаване на финансови, времеви и човешки ресурси е правилна и беше крайно време да се работи в тази посока.
цитирай
31. lado - Веселажче, освен че съм от най-г...
03.02.2011 14:23
Веселажче, освен че съм от най-големите мрънкалници, съм и от най-черногледите песимисти. Картинката отдавна е ми е ясна (да кажем още от 1991), а който доживее още няколко годинки оттук нататък, ще я види в цялото й великолепие. (Черноглед, пък картинката ми била ясна !:)))))
цитирай
32. gantree - @ Тути
03.02.2011 14:26
tutankhamon661 написа:
Не знам за теб, но от предизборната кампания помня най-вече това, че Борисов се скъса да повтаря, че нищо не обещава и хората не трябва да чакат чудеса.

Ето, не помниш вече. Заради такива като теб обаче, партиите пишат програми. Предизборни. В тях записват (за да не се забрави) какво ще направят, ако нали, сещаш се. И тъй като правителството си е тяхно, виж тогава какво пише в предизборната им програма, че ще бъде направено. Нищо от написаното за здравеопазването не е направено до момента, нищо. Нула. Каквото са обещали в програмата по отношение на здравеопазването, все е било лъжа. За образованието е същата история - нула, стават две нули, като на кенеф. Приватизация? - Миналата година имат приходи от приватизация под хиляда лева, при над три милиона и нещо разходи. Какво означава това - все едно нищо не си изкарал, но си похарчил три милиона и кусур. Ама тези похарчени пари откъде са дошли, нали някой друг трябва да ги е изкарал, за да ги изхарчи правителството?
цитирай
33. анонимен - Аз обаче искам да ти обърна внимание ...
03.02.2011 14:29
gantree написа:
tutankhamon661 написа:
Аз обаче искам да ти обърна внимание върху нещо друго. Помниш ли думите на Сидеров преди вота "Годината не е 1992 и Атака не е ДПС". Познай кои изиграха този път ролята на ДПС, лишавайки премиера от подкрепата си в най-неудобния момент? Продължавай да ги хвалиш!

Не си прав, Тути. Какво му е неудобното на оня момент, в който ГЕРБ си спечели вота с цели 140 гласа?
Освен това, Синята коалиция не участва в управлението, за да правиш такива нелепи и крайно неинформирани сравнения с 1992-а година, когато си ходил прав под масата. И второ - Синята коалиция постави пет конкретни условия преди вота. Ако те бяха приети, ГЕРБ щеше да получи тяхната подкрепа. Тези предложения обаче не бяха приети, следователно нямаш никакво основание да мърмориш точно по тоя въпрос.

И какви бяха тези 5 конкретни изисквания:
1. Спиране проекта АЕЦ Белене - при която България освен вложените до момента пари в проекта трябва да изплати допълнително 1 мрлд. евро неустойка в кратки срокове
2 Следващо - даване приоритет на „Набуко”, а не на Южен поток. Че то и в момента Набуко е с приоритет. Той се движи с пари от Европа, защото е проект е Европейска значимост и България няма как да го спре.
3 Ченгетата от Държавна сигурност да бъдат махнати от държавата. Освен двете остваки на Божидар Димитров (бивш служител на ДС) и оставката на другия служител (и последен) в редиците на ГЕРБ с принадлежност към ДС други оставки не съм видял. До колкото знам Синята коалиция е една от противниците на закон за лустрация в публичния сектор.
4. Въвеждане на фискален борд. Знаеш ли какви ще са последствията от искане на допълнителни пари от МВФ ... ще се оправим за 1 две години и като почнем да връщаме ще ни одеат кожите с месото направо.
5. Оставка на Цветан Цветанов в случай, че с анкетната комисия, която искат, се окаже, че неправилно е обвинил лекарите от Горна Оряховица. - тук нямам коментар, тъй като няма развитие
цитирай
34. tutankhamon661 - 32. gantree - @ Тути
03.02.2011 14:34
gantree написа:
tutankhamon661 написа:
Не знам за теб, но от предизборната кампания помня най-вече това, че Борисов се скъса да повтаря, че нищо не обещава и хората не трябва да чакат чудеса.

Ето, не помниш вече. Заради такива като теб обаче, партиите пишат програми. Предизборни. В тях записват (за да не се забрави) какво ще направят, ако нали, сещаш се. И тъй като правителството си е тяхно, виж тогава какво пише в предизборната им програма, че ще бъде направено. Нищо от написаното за здравеопазването не е направено до момента, нищо. Нула. Каквото са обещали в програмата по отношение на здравеопазването, все е било лъжа. За образованието е същата история - нула, стават две нули, като на кенеф. Приватизация? - Миналата година имат приходи от приватизация под хиляда лева, при над три милиона и нещо разходи. Какво означава това - все едно нищо не си изкарал, но си похарчил три милиона и кусур. Ама тези похарчени пари откъде са дошли, нали някой друг трябва да ги е изкарал, за да ги изхарчи правителството?


Gantree, aко не друго, поне разбрах, че си готов комунист да станеш, но да не е Бойко най-отгоре. Тц, тц!

Veselaj, к'во да правя ся? В твоя блог само "тц, тц" викам. Много весели хора има тук.
цитирай
35. gantree - @ анонимен 33
03.02.2011 14:39
1. Никой не е виждал договора за АЕЦ до момента, включително и ти, следователно твърдението ти за неустойки в кратки срокове е лъжа.

2. Какъв приоритет е Набуко, след като не са внесли сумата за българския дял в общата компания? Кога ставаш партньор - когато си платиш равния дял както са го направили другите, или когато само излизаш по телевизията и дрънкаш, че ще го направиш, все някога?

3. Ваньо Танов? А около двете хиляди бройки, служещи в момента в МВР? Те не са ли държавни служители? Колкото до Синята коалиция - там са единствените хора, които са внасяли лустрационни текстове и цели лустрационни закони, следователно не са "противници на лустрацията", както ти твърдиш.

4. Не ми задавай тъпи въпроси за МВФ. По тая точка съгласие има още от миналия септември, но само на думи, както при Набуко. Да, съгласни са, "ама друг път".

5. Нямаш коментар, защото нямало развитие? Как да няма развитие? Вчера ГЕРБ отхвърли предложението за създаване на анкетна комисия, която бяха приели с половин уста преди вота. Следователно какво означава това?
цитирай
36. gantree - :))
03.02.2011 14:43
tutankhamon661 написа:
Gantree, aко не друго, поне разбрах, че си готов комунист да станеш, но да не е Бойко най-отгоре. Тц, тц!

Не си прав, Тути. Понякога е по-добре човек да си замълчи, когато няма какво да каже.
цитирай
37. анонимен - Наглостта на ГЕРБ няма граници, а ...
03.02.2011 14:47
Наглостта на ГЕРБ няма граници, а причината е че глупостта на българите също е безгранична.
Що се отнася до забележката за депутатските мерцедеси - научете се да четете между редовете - всички инциденти на НСО случили се напоследък бяха със... джипове - последният с BMW X6 - тия коли винаги са си били в гаражите да не помислите че са ги купили... о Боже каква невероятна простотия.
Фактите вече са безспорни - министър председател и заместник министър председател дружно лъгаха на всеослушание. Основният кредит за едно правителство е доверието - кредита на ГЕРБ свърши отдавна. Още при инцидента в Пазарджик когато Цветан Цветанов като първолак се оправдаваше и си смени 10 пъти версиите имало ли е нямало ли е нахлуване, имало ли е нямало ли е разрешение, имало ли е нямало ли е причина... е това е "великата" партия ГЕРБ. Дори няма нужда да посочвам аналогиите на това поведение в последвалите скандали - абе като цяло се сещам за стария лаф "То не били компютри, а компоти, не били шведски, а съветски, и не сме ги изнесли ами сме ги внесли"
цитирай
38. gantree - @ Тути
03.02.2011 14:55
И още едно допълнение, тъй като гледам, че нещо замлъкваш, като се говори по същество.
Като ти казва някой, че Борисов и ГЕРБ са излъгали, това означава, че те са те излъгали теб, който си гласувал за тях. Когато Борисов дрънкаше как "ще си оправим къщичката" през 2009-а, тогава той те е лъгал теб, а не мен или пък Весела. Аз не съм гласувал за него, мен не е успял да ме излъже, но теб е успял. Ако има излъган тук, това преди всичко си ти. Сещаш ли се?
цитирай
39. анонимен - АКО БЯХМЕ...
03.02.2011 14:57
Ако бяхме народ, достоен поне колкото тунизийци и египтяни (които до вчера гледахме презрително), животното борисов и цялата му клика, досега да сме ги обесили като мръсни псета.
цитирай
40. анонимен - Do avtora
03.02.2011 14:59
Kumanoidite i gastite si da sbvalyat,vse taya.Na esen chakaite oste edin shut.I posleden vals.
цитирай
41. анонимен - какво значи субсидия
03.02.2011 15:03
парите са им били в повече не са ги заслужили да ги харчат така
цитирай
42. анонимен - 1. Много си сигурен, че никой не е ...
03.02.2011 15:04
1. Много си сигурен, че никой не е виждал договора... ами ако работя за Атомекспортстрой ... в Софийския офис, мислиш ли че няма да съм го виждал?

2.http://www.bank-bg.com/european-investment-bank-to-finance-bulgaria-s-nabucco-share-major-highways.html ето ти отношението на ГЕРБ за НАБУКО и действията и защо казвам, че е проект от Европейска значимост. Давам ти чужд сайт, да не кажеш, че ГЕРБ оказват натиск и за това го "измислят" Българските медии.

3. Прав си. Моя е грешката, наистина подкрепят закон за лустрация, но какво поразлично е тяхното поведение от това на Синята коалция. Разгледай списъка с тези 2000 служители на бившото ДС и ще видиш че всички от тях са работили в системата и по време на Синята коалиция - защо тогава те не са го махнали?

4. Съгласието беше до толкова, че при необходимост взимане на заем се разглежда като вариант, а не че ще стане на всяка цена. В момента няма необходимост от допълнително отежняване на бюджета в бъдеще. Много по- добре е да се подобри усвояването на евро фондовете от колкото да се взимат "готови" пари. Това и направиха ГЕРБ.

5. Да няма движение, тъй като искането на Синята коалиция е При положителен отговор от страна на комисията дали е обвинил неправилно лекарите да се махне. При положение, че не е създадена такава комисия, какво решение може да даде тя?
цитирай
43. анонимен - какво още обеща бойко и то най тържественно
03.02.2011 15:08
какво още обеща бойко и ито най тържественно ,че няма да гонят от работа никой по политически причини , а те започнаха чистка по политически причини още на другия ден. и ние сме едни от тези ,които смачкаха най -позорно и сложиха на ншто място такъв дето на две магарета сламата неможе да раздели ,но за разлика от нас е горд член на герб само докато те са на власт ,после пак ще има промяна в политическата нагласа.жалко ,жалко ,че не се ценят професионалните качества на служителя , а неговата партийна принадлежност.ей затова няма да я бъде б-я.
цитирай
44. анонимен - здраве
03.02.2011 15:08
политиците здраве не дават те само вземат
цитирай
45. анонимен - Наглостта на ГЕРБ няма граници, а ...
03.02.2011 15:14
анонимен написа:
Наглостта на ГЕРБ няма граници, а причината е че глупостта на българите също е безгранична.
Що се отнася до забележката за депутатските мерцедеси - научете се да четете между редовете - всички инциденти на НСО случили се напоследък бяха със... джипове - последният с BMW X6 - тия коли винаги са си били в гаражите да не помислите че са ги купили... о Боже каква невероятна простотия.
Фактите вече са безспорни - министър председател и заместник министър председател дружно лъгаха на всеослушание. Основният кредит за едно правителство е доверието - кредита на ГЕРБ свърши отдавна. Още при инцидента в Пазарджик когато Цветан Цветанов като първолак се оправдаваше и си смени 10 пъти версиите имало ли е нямало ли е нахлуване, имало ли е нямало ли е разрешение, имало ли е нямало ли е причина... е това е "великата" партия ГЕРБ. Дори няма нужда да посочвам аналогиите на това поведение в последвалите скандали - абе като цяло се сещам за стария лаф "То не били компютри, а компоти, не били шведски, а съветски, и не сме ги изнесли ами сме ги внесли"

Последната публична поръчка на коли за НСо е била през 2008 година ... Х6 е имало и тогава ....
цитирай
46. анонимен - А къде е интелигенцията?
03.02.2011 15:15
Хубаво е човек да има мнение, още по хубаво е да го сподели. Виждам, че много хора мислят по един и същи начин. Всеки път, когато има избори - 20- 25 % комунисти, останалите антикомунисти. Резултата - какъвто го виждате. Аз питам - може ли една държава с 1300 години история да се затрие за 30 години - отговора е налице. Кой както го разбира. Дали тези, които са на власт или са били от 1985 г. досега не разбират какво правят? Едно обаче им убягва - че техните деца и внуци също са в лайната. Арабите вече почнаха да ги разравят. И до нас ще стигне. тези щрауси горе може да не виждат пушека край пирамидите, но скоро ще им замирише. И тогава неуважаеми г-н Президент, неуважаеми г-да министри, неуважаеми дами и господа депутати - ще се сетите изведнъж за нашите деца, нашите майки и бащи, но ще е късно. Светът е красив и спасение не дебне отникъде за нас. За какви реформи, какви програми, какви айпади и какви българи говорим изобщо. Тези хора са срам за Родината си. А още по лошо е че имаше и култура някъде тук, и интелигенция, писатели, поети, художници, артисти, философи. И къде са тея мишоци сега. Гризат някой подхвърлен кокал от простаците наоколо. Доволно скимтят, галейки ги по главата. знам, че нито хубават ни страна, нито всички ние заслужаваме тази участ, но вината е най вече наша. На тези, които търпим. И вместо Черноризец Храбър, нашият съвременен идол е Белоризец Плашлив. Докога ли? Докато не дойде Негово величество Гладът и за първи път не ни обедини. Амин. Защо?
цитирай
47. анонимен - 2. http://bulgaria. world-cou...
03.02.2011 15:17
2.http://bulgaria.world-countries.net/archives/86469

Това е точния адрес. Горния е в Български домайн.
цитирай
48. extravaganza - Нито сме египтяни, не сме били и няма да бъдем
03.02.2011 15:17
Аз силно вярвам в доброто, за това не разбирам как ни сполетя това недоразумение ГЕРБ и още по-голямото недоразумение -тандема Цветанов-Борисов.
В един филм който харесвам "Двама мъже и половина" имаше култово изказване - по памет "Добрата новина е , че вечи си стигнал дъното и по-зле няма как да стане, значи ще тръгнеш нагоре"
Това през моята житейска призма е абсолятна истина.Управлява ме пожарникар с речников фонд колкота на лабрадора ми и познания по езици на пираня.Абе, и друго мога да напиша и поне не съм много АНОНИМНА като част от участващите.
цитирай
49. анонимен - При Станишев по-добре ли бяхме, или ...
03.02.2011 15:30
При Станишев по-добре ли бяхме, или при Кобурга, или при Костов?
Като слушам как говорят такива като Вас - все едно до преди година и половина сме били рая на света . Я малко се посвестете, че е неморално да се обвиняват хора, които наистина искат да спрат потъването ни.
цитирай
50. анонимен - къде бяхме 20 години
03.02.2011 15:47
някой като че ли не са били живи до сега или им харесва чалгата/бсп/с ефтината ракия, ех народеее
цитирай
51. tutankhamon661 - 38. gantree - @ Тути
03.02.2011 15:52
gantree написа:
И още едно допълнение, тъй като гледам, че нещо замлъкваш, като се говори по същество.
Като ти казва някой, че Борисов и ГЕРБ са излъгали, това означава, че те са те излъгали теб, който си гласувал за тях. Когато Борисов дрънкаше как "ще си оправим къщичката" през 2009-а, тогава той те е лъгал теб, а не мен или пък Весела. Аз не съм гласувал за него, мен не е успял да ме излъже, но теб е успял. Ако има излъган тук, това преди всичко си ти. Сещаш ли се?

Уж викаш, че който няма какво да каже, би трябвало да млъкне, а продължаваш. Тц, тц!
Аз си затраях, защото се сетих, че по-умният отстъпва, а и ще отивам на работа.
Сещаш ли cе?
цитирай
52. анонимен - идват избори
03.02.2011 15:57
мислете ,колко още пари ще се похарчат и дали ще остане и за хляб , но ще ядем пасти .Никой не иска да спре потъването , а да ЛАПА .КАК ИЗДЪРЖА НАРОДА ,ДА МУ СЕ ЧУДИШ
цитирай
53. анонимен - Страх
03.02.2011 16:06
Страх ме е да не си загубя работата.Страх ме е да не се разболея.Страх ме е вечер пред блокакато видя групата надрусани.В миналото така ли беше?Сега си представям как някой вдига пръст и сочи-ах вие комунистите! Страх ме е да си напиша името
цитирай
54. анонимен - Хубаво е човек да има мнение, още по ...
03.02.2011 16:07
анонимен написа:
Хубаво е човек да има мнение, още по хубаво е да го сподели. Виждам, че много хора мислят по един и същи начин. Всеки път, когато има избори - 20- 25 % комунисти, останалите антикомунисти. Резултата - какъвто го виждате. Аз питам - може ли една държава с 1300 години история да се затрие за 30 години - отговора е налице. Кой както го разбира. Дали тези, които са на власт или са били от 1985 г. досега не разбират какво правят? Едно обаче им убягва - че техните деца и внуци също са в лайната. Арабите вече почнаха да ги разравят. И до нас ще стигне. тези щрауси горе може да не виждат пушека край пирамидите, но скоро ще им замирише. И тогава неуважаеми г-н Президент, неуважаеми г-да министри, неуважаеми дами и господа депутати - ще се сетите изведнъж за нашите деца, нашите майки и бащи, но ще е късно. Светът е красив и спасение не дебне отникъде за нас. За какви реформи, какви програми, какви айпади и какви българи говорим изобщо. Тези хора са срам за Родината си. А още по лошо е че имаше и култура някъде тук, и интелигенция, писатели, поети, художници, артисти, философи. И къде са тея мишоци сега. Гризат някой подхвърлен кокал от простаците наоколо. Доволно скимтят, галейки ги по главата. знам, че нито хубават ни страна, нито всички ние заслужаваме тази участ, но вината е най вече наша. На тези, които търпим. И вместо Черноризец Храбър, нашият съвременен идол е Белоризец Плашлив. Докога ли? Докато не дойде Негово величество Гладът и за първи път не ни обедини. Амин. Защо?

Много добре казано! Евала.
цитирай
55. анонимен - Чел недочел
03.02.2011 16:12
Да.. в здравната система има проблеми. Тези проблеми ги имаше и преди.
Колкото до iPAd-овете, всяка партия получава субсидии. Държавни. ПО закон. Някои купуват таблети с тях. Други плащат на хора по форумите да плюят конкуренцията. За трети не се знае нищо.
цитирай
56. анонимен - още малко ще сме тук!
03.02.2011 16:34
анонимен написа:
някой като че ли не са били живи до сега или им харесва чалгата/бсп/с ефтината ракия, ех народеее

Като почнат да дерат вас, няма да има кой да ви чуе, ех, доволниии!
цитирай
57. анонимен - Точно еФтина бре.
03.02.2011 16:39
Точно еФтина бре.
цитирай
58. анонимен - б. б. нещо прави-магистрали, мо...
03.02.2011 16:45
б.б. нещо прави-магистрали,молове,зае по умерена позиция по отношение енерг.проекти от които дори е твърде възможно да докара и някаква полза за бг ,под натиска на ес въведе известен ред в усвояване на еврофондовете,пораздвижи дебелите задници в полицията и...толкова.като се знае в какви л...а сме затънали,това е краино недостатъчно,все едно на умиращ да му правиш педикюр.
цитирай
59. анонимен - кака здравка
03.02.2011 16:47
Всеки ден се чудя как интелигентните хора търпят все още това управление в което банда от псевдоинтелигенти, комплексари, неуспели ченгета /и успели такива/бивши комунисти ,мутри и откровено прости,чели- недочели хора се правят че "управляват" държавата?Кое по- точно управляват- притока на контрабандни стоки ,харченето на средствата събрани от здравните вноски от 10 и повече години, натрупаните парички в резерва? Разбирам че се канят и заем да сключат - от МВФ - и така - ДОКОГА?Докога ще търпим???
цитирай
60. анонимен - Za zdraveopazvaneto,"zdravnata" reforma, mladite pensioneri, dvoinoto osiguryavane i oshte neshto
03.02.2011 16:56
Ta pak na vaprosa s osigurovkite i zdravnata sistema b milata ni TATKOVINA, oposkana ot upravlenski moltsi,glozgana do kosti veche tseli pochti 22 prehodni godini. Ta tozi vapros me valnuva lichno ot mnogo dalgo vreme, moje bi ot 2002 g nasam. Zadadoh go vednaj v btv, a otgovora beshe,. che takav e zakona.Dobre de ima zakon da skube i pribira pari, a ne se priema zakon za zabrana na parviyat takav. Stava duma zatova, che mnogo bivshi slujiteli na Ministerstvoto na vatreshnite raboti i na Ministerstvoto na otbranata, blagodarenie na "perestrtpoikata" izvarshvana v goreposocheniya period i vse oshte se ivarshva, izprashta dostatachno kompetentni svoi slujiteli v pensiya,. poradi nabran trudov staj za penssionirane, makar i na po 40 godini, koito hora pri tazi situatsiya popadat v grafata na zdravno osigureni do jivot. Malkite pensii obache gi prinujdavat da rabotyat i eto go kurioza, OTNOVO SE ZDRAVNOOSIGURYAVAT. Tam e rabotata, che ot tova ne pechelyat nishto, shtoto ako popadnat v bolnitsa estestveno plashtat po obshtiyat red, nikakvi otstapki. E KADE SA PARITE IM, AMA DAITE GI V POLZA NA TEZI KOITO NE MOGAT DA SE ZDRAVNOOSIGURYAT BE GOSPODA UPRAVNITSI OT VSYAKAKAV KALIBAR. A inache se oplakvate ot lipsa na kachestven material. Neeee, material kachgestven ima, no mnogo ot nego e izvan Bulgaria,i edva li shte go polzuvate vie, zashtoto sega obmislyate i da ne go dopuskate da izbori, To i za KOGO LI.?!
цитирай
61. анонимен - 20 години в България нещата вървяха ...
03.02.2011 17:09
20 години в България нещата вървяха към възход.Дойде ГЕРБ и всичко рухна.Хайде,малко по-обективно.Стига с тия комунистически пристрастия.
цитирай
62. tili - На добър час!
03.02.2011 17:38
Животът е кратък и няма място за колебание щом сте решили. Успех!!!:))
цитирай
63. veselaj - доста глупости са изписали прив...
03.02.2011 18:04
доста глупости са изписали привържениците на ГЕРб. И почти всичките анонимни. В системата на здравеопазването никога не е бил такъв хаос. Делегирани бюджети и лимит на болници - това надмина даже и измишльотините на Мими Виткова.
Тутанкамоне, помниш ли 1997-ма? Когато получавахме 6% заплата (бях учител тогава) и държавният резерв беше много под 1 млрд%? В края на 97-ма учителската ми заплата вече беше около 90-100 %. И на никого не му хрумна да слага лимит на болниците.
Държавната субсидия на партиите е от държавния бюджет. Т.е. от парите от данъци. Които не стигат за БАН и за здраве. Но има за iPod-и. Докато не се научите, че държавните пари всъщност са ваш винаги ще ви правят на маймуни.
Боко ни върна направо в 1990-та. Уви!
Обидите, че съм мързелива и злобна няма да коментирам - те са по-скоро смешни.
цитирай
64. veselaj - Животът е кратък и няма място за к...
03.02.2011 18:05
tili написа:
Животът е кратък и няма място за колебание щом сте решили. Успех!!!:))

Благодаря. Зная, че ще успеем :))) За ужас на умниците от ГЕРБ, ние сме умни и работливи :)))
цитирай
65. анонимен - Теорема
03.02.2011 18:36
Да. Прави сте.За всичко е виновен Бойко Борисов. Скачайте от радост червени комунистчета.Но първо си избършете пяната около устата за да изглеждате по интелигентни , като дойдете на власт начело с Руменчо Петков да изглеждате ербаб европейци.
цитирай
66. georgimarinov - няма по сляпо от това което не иска да прогледне!
03.02.2011 19:12
veselaj, как мога да се свържа с теб- поща? dgok@abv.bg
цитирай
67. анонимен - ДОЙДЕ ГЕРБ И ВСИЧО РУХНА
03.02.2011 19:14
"20 години в България нещата вървяха към възход.Дойде ГЕРБ и всичко рухна.Хайде,малко по-обективно."
Точно така "дойде ГЕРБ и всичко рухна".
Кризата господинчо започна 2008 год.Предишните трупаха излишък, натрупаха резерв ОТ 8 милиарда, икономиката дръпна силно нагоре, безработицата беше под 10%.Здравеопазването вървеше горе долу добре.
И чия беше заслугата? Извода няма да ти хареса- НА БСП. СИГУРНО И ТИ НЕ МИСЛИШ КАТО МЕН , ЧЕ Е НА ТУРЧИНА И СИМО ГОРСКИ.
ТУРЧИНА УРЕЖДАШЕ ЗАМЕНКИТЕ И МИЛИОНИТЕ КОИТО ВЗЕ ЗА КОНСУЛТАЦИИ.
СИМО ГОРСКИЯ СА ЗАНИМАВАШЕ С ДАЛАВЕРИТЕ И ИМОТИТЕ, С ПРОДАЖБИТЕ НА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ОТ ГОРИТЕ ДЕТО ОТКРАДНА.
Тези двамата вагабонти бяха болшинство в 3-та и можеха да свалят БСП всеки момент от власт, ако ИСКАХА.
И ТЕ ИЗПОЛЗУВАХА ТОВА И ИЗНУДВАХА СТАНИШЕВ, ТЕ НАЛОЖИХА И ПЛОСКИЯ 10% ДАНЪК.
НЕЩАТА ЛЪРВЕХА ПРИЛИЧНО ЗА НАШИТЕ УСЛОВИЯ.
Кукловоди организираха масови ПиАр акции "Проекта Бойко Б", зомбИраха наивниците и те гласуваха за ГЕРБ и ББ.
ГЕРБ, обрал боклука НА всички досегашни партии, и станал подобен на огромна бала от боклук. Какво можеш да очакваш от боклук на топло и на власт. Смрад и воня.
А от яхналия балата боклук Бойкото Б?
Човек без елемнтарна обща култура и никакви знания по икономика и право както и от неговия пръв помощник Ц.Ц.
Глупости и тъпотии на куб.
Опити заликвидация на БАН, масово закриване на болници, назначаване на некадърник като дянков за м-р на финансиите, масова контрабанда и на ужким строеж на магистрали, големите далавери са тук,и арести и арести на набедени невинни хора и пр, и пр., не уреждане сметките с бизнеса и от там масово фалиране на частни фирми, задълбочване на кризата, масова безработица,галопираща инфлация и тотално обедняване на българите. Масова мизерия, която се задълбочава с всеки ден.
ДОКОГА ЩЕ Е ТАКА? ДОКАТО НЕКАДЪРНИТЕ ПОЛИЦАЙ НАЧЕЛО С ББ И ЦЦ СА НА НА ВЛАСТ.
ДОКАТО НЕКОМПЕТЕНТРОСТТА,НЕКАДЪРНОСТТА И НАГЛАТА ЛЪЖА СА НА ВЛАСТ!
ДОТОГАВА ЩЕ БЪДЕ И ОСТАНЕ ТАКА.
ДОКАТО НИ ХАРСВА ДА Е ТАКА
цитирай
68. veselaj - 67. анонимен,
03.02.2011 19:27
кризата започна именно през 2008-ма. Колкото до заслугите на БСП, имат една - че сложиха Орешарски за финансов министър. Колкото и да не мога да го понасям като човек, не мога да не призная, че е кадърен икономист. ДържА нещата под контрол 3 години и накрая остави да се скапят. Само че ГЕРБ уж щяха да променят нещата към по-добро. От некадърници нищо добро не може да се очаква.
цитирай
69. анонимен - имах напредвид i-mail поща: @abv; ...
03.02.2011 19:33
имах напредвид i-mail поща: @abv; dgok@abv.bg
цитирай
70. veselaj - 69. анонимен,
03.02.2011 19:40
вече пуснах писмо на твоя мейл :)))
цитирай
71. veseliak - Весела
03.02.2011 20:39
За пореден път изтръска куп глупости. Щеше да е весело, ако ти си единствената тъпа лелка с мнение. Но за огромно съжаление тъпотата си има последователи. Айде заминавай, че да дадеш становище и отвъд. Късогледството в твойте постове е безмерно, а слепците коментатори в изобилие. Няма как да произведете нещо стойностно.. Уви...
цитирай
72. анонимен - Някой ден ще се регистрирам в блог бг ...
03.02.2011 21:00
Някой ден ще се регистрирам в блог бг и ще почна аз да пиша, макар че по дяволите кому е нужно това. За малоумници като Тути които со готови да оближат задника на БББ ето точно чии интереси се обслужват в булгаристан:
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=766692
Поредното изсиране на метеното на ГЕРБ.
Казано простичко - имаш пари караш с колкото ти е кеф и те боли ꧈%ра. Тъй де няма да си губим книжките като останалите простосмъртни.
Родил съм се 1972 - живях в комунизма, преживях перестройката, дойде демокрацията, хипернинфлация, валутен борд, Царя - НЯМА ТОЛКОВА НАГЛО, НАХАЛНО, БЕЗОТГОВОРНО, ПРОДАЖНО, УГОДНИЧЕСКО същество като Бойко Борисов и кръговете гравитиращи около него. И със сигурност няма по тъпа нация от българите в цял свят. Весела искрено и от все сърце ти пожелавам успех където и да си тръгнала и никога дори и да не помисляш да се върнеш в тази кочина наречена България. Желая ти късмет.
цитирай
73. injir - Желая късмет!
03.02.2011 21:22
Желая късмет!
цитирай
74. анонимен - Скоро ще слушаме "Let it bee"
03.02.2011 22:00
Тунис - Алжир - Йордания....... дай Боже България и съответно Бен Али - Мобарак - Б.Б.
цитирай
75. momchilut - Тоя такъв, оня онакъв. . . Всички ...
03.02.2011 22:02
анонимен написа:
Тоя такъв,оня онакъв...Всички тези хора са БЪЛГАРИ!И Бойко,и Костов,и Сергей,и ВСИЧКИ!И 20 год.не правят нищо за държавата!До кога с политически пристрастия и затваряне на очите,щото той е НАШ!Няма такова нещо!Това са увредени хора,търсещи келепир и нищо повече!Посочете поне един,който е работил за държавата!Аз не виждам никой!Няма,просто НЯМА!Виждам единствено наглост,безочие и кражби,съчетани с тотално безхаберие!И никаква управленска дейност!И,естествено, типично по нашенски,всеки от нас се спасява по единично!Айде да не изброявам щуротиите,че ми идва в повече!

Да, Костов откровенно работеше ЗА държавата. Наследявайки една държава в тотална и абсолютна криза, той направи това, което всеки политик ще направи-ще стегнеш малко въжето. След като Жан Виденов изхарчи фискалния резерв, след като бай Тошо продаде златния такъв, след като ВИС и СИК убиха средната класа в България, и след като Жан ти Виденов вкара България във Валутен Борд, той, Костов направи това, което се казва "КРИЗИСНИ РЕФОРМИ". Те са кризисни, защото положението е МЕГА ЗЛЕ, като положението е толкова на НУПОГОДИ трябва да режеш яко, Балкан-Малкан, това са компании с дългове вариращи от 1 до 25 милиона. Как държавата ще плати такива пари като няма фискален резерв? НЯМА! Ще ги продадеш на този, който е толкова луд да ги купи. Защото като купуваш дружество, купуваш го с дълговете. И затова безценния ви Балкан (който е жалко извинение за авиокомпания) бе продадено за 1 долар, защото и толкова не струваше. А тази позиция с "Всичките са маскари и всичките ме лъжат" я обичам НАЙ-много. Типичния бай Ганьо БОЛГАР, на когото всички са му виновни само и само той да не е. Заеми позиция или млъквай. Политиката не е идеалистична по природа. Като си политик правиш компромиси, затова всеки мрази политиците.
цитирай
76. veselaj - Не разбирам. Сестрата на умиращата ...
03.02.2011 22:13
daimyo написа:
Не разбирам. Сестрата на умиращата обвинява държавата, за неплатените осигуровки, вместо да отиде и плати на СОБСТВЕНАТА СИ СЕСТРА. "как да била отишла:????""" Лош материал. Боко го каза.

Държавата - това си ти! :)

Ами ако няма с какво да плати?
Ако й остава единствено болезнения й вик? Моли се да не ти се случва. макар че ще ти се случи. Да си безсилен е страшно...
цитирай
77. анонимен - Всяко грухтящо прасе с ipad!
03.02.2011 22:35
Всяко грухтящо прасе с ipad!
цитирай
78. анонимен - размисли
03.02.2011 22:56
всяка политическа партия има своята идеология , включваща няколко приоритета в съответните области на икономиката и обществото . когато гласува за съответната политическа сила , човек би трябвало да споделя идеологията или поне по - голяма част от нея . в България последните 20 години единствено БСП има постоянно участие в политическия животи съответно във властта . защото има идеология , а болшинството от другите политически сили са създадени на основа антикомунизъм или клиентелизъм . факт е и че бсп изпълнява в някакви граници предизборните си обещания - 2001 г. мин.заплат 67 лв 2009 - 240 лв /още е толкова / увеличиха пенсиите / недостатъчно но всяка година по нещо / удължиха майчинството / герб върнаха старото по късо / събраха 8 милиарда фискален резерв / герб харчат от него / . герб се възползва от скандалите / според мен преекспонирани от пресата , с намесата на " бизнеса " . сега разбирам , че ако играя футбол с премиера мога да стана митничар , може да ми прекрати данъчна и митническа проверка . мога да взема заем от сибанк и да си купя вестник и телевизия . виждам как малки и средни фирми хлопват кепенци , оставяйки без работа работниците си . да , криза е , но нищо не се прави , освен политически назначения , затягане на колана , докога ? дупките свършват . нямаме политическа култура , нямаме формирана средна класа , но пък от това че няма какво да губим , трябва да се плашат управляващите .
цитирай
79. анонимен - Политиците ни са по-гнусни уроди и от тези в Египет
04.02.2011 00:57
Мразят и морят българина, така както и турчин не е постъпвал. Време да се измете веднъж завинаги тази напаст която за 21 години прокуди от родината и уби 3 милиона българи !
цитирай
80. анонимен - Хапваме си дюнер със салати, затова ...
04.02.2011 01:42
Хапваме си дюнер със салати,
затова не ни засягат атентати!
Имаме летищен терминал,
там ще бачка – който е ритАл!
Вкарваш гол – и ето имаш пост,
нищо че си селянин и прост!
Може да набираш ЕГН,
ама си от нашите – ченге!
цитирай
81. анонимен - до 81. daimyo
04.02.2011 03:03
тебе Господ те е проклел!
цитирай
82. анонимен - хе, хе, хееее!
04.02.2011 03:39
Не ти ли свърши смяната, брато?
цитирай
83. tutankhamon661 - От вчера този постинг е на първа с...
04.02.2011 08:04
От вчера този постинг е на първа страница. Някой твърди ли още, че има цензура за антигерберите? Ммда, такива ми ти работи ...... за "цензурата".
цитирай
84. veselaj - Е, аз никога не съм твърдяла, че има ...
04.02.2011 08:19
Е, аз никога не съм твърдяла, че има цензура. На първа има три мои постинга :)))
цитирай
85. demonwind - Веси, не се страхувай!
04.02.2011 10:16
Страхувай се само от българи зад граница. От скромния ми житейски опит навън разбрах, че най-кофтия материал всъщност работи в посолствата и мисиите на България зад граница (с малки изключения). Колкото и да е странно на някои, в Брюксел, извън колегите си и съвсем малко приятели - българи (не от посолствата), двете лица, с които контактувам, се казват съответно Ерджан и Мохамед. Лошо от тях не съм видял, а втория е бог на поставянето на сателитни чинии. Взема два пъти по-евтино от "колегата" си - българин. Не че Мохамед не е българин - просто е от тези, дето атакаджиите ги мислят за по-голямо зло от мангасарите, а всъщност са много повече от много от нас, "чистите" българи.
Благодаря на Бога, че се спасих, иначе трябваше, заради оцеляването на семейството, да се върна към неща, които съм вършил от нужда (пак от мизерия) преди доста години, но които няма да спомена, за да не се "самосезират" някои органи ;)))
Тук ще ти кажа - не е виновен Бойко, Сергей или сульо и пульо - виновни са хората, че ги избират. Аз не съм ходил на избори от 1990 г. и отскоро пак започнах да "гласувам", само че всеки петък и с "бюлетината" на "Евромилиони". Шансът да получа нещо добро е милиони пъти повече от този да пусна бюлетината за някой дебелосерин и най-вече, да загубя часове заради това. На последните избори, когато Боко спечели "безапелационно" имаще масирана агитация за гласуване тук, в Брюксел. А се беше облещило едно слънце - съвсем нетипично за тази част от Европа. Само дето отдавна се бях самоагитирал точно по това време да си взема два дена компенсации и цялата фамилия се вдигнахме малко по-на изток - Германия. Далеч от избори, политики и тем подобни! А доста овче са се редили с часове пред мисията на България в Брюксел, чакайти ведно със стотиците "гласоподаватели", пристигнали незнайно откъде с автобуси, организирано. За Ерджан знам, че по това време е бил на Карибите, а Мохамед цял ден се беше занимавал с антената на една колежка, която... беше отишла да гласува...
цитирай
86. анонимен - Радой Ралин
04.02.2011 10:17
докторите - скарани,
сестрите -издокарани,
санитарките прости ,
а болните -Бог да ги прости !

Това е истината за цялата държава
цитирай
87. veselaj - 89. Яворе,
04.02.2011 10:35
е, то няма начин да не те е малко страх, когато правиш такива промени. Макар че съм правила и още по-радикални и по-рисковани от сега, при това с две малки деца, които отгледах сама на практика. Аз съм от хората, които винаги се оправят в колкото и кофти ситуация да изпаднат.
Прав си, че Боко, Цоко и сие не са виновни - точно в това е моят проблем. Винаги съм смятала, че трябва да живея тук и да се опитам поне малко да я подредим тази държава. За първи път не виждам смисъл. Знаеш ли, има едно местенце близо до нас, където ходя за риба. Всеки път, когато отида, първо напълвам един чувал с боклуци, които изхвърлям, защото не мога да понасям мръсотията. На другия ден е същото. Когато се беше позатоплило, ходих да видя как стоят нещата - беше отново потънало в мръсотии. Долу-горе така се чувствам в България и сега. Ще започна отново за пореден път отначало. Пък кой знае, може и да се видим...:)))
цитирай
88. demonwind - 91. veselaj
04.02.2011 11:08
Дай Боже :))) Стискам палци! :)))
цитирай
89. darktales - @
05.02.2011 13:28
Привет!

При цялата ми непоносимост спрямо ГЕРБ, лично аз не мисля, че те имат някаква конкретна вина в цитираните два случая. Опасявам се дори, че не биха разбрали в какво се състои проблемът. По отношение на здравеопазването тяхната глупост е толкова огромна, че почти граничи с невинност.

Е, почти, ама не съвсем, защото щом си се изтъпанчил да управляваш, без да имаш потенциала за това, пак ти си виновен, няма кой друг да е. Те наистина не знаят какво и защо се случва в здравеопазването. Повечето им кадри са на нивото на сестра Бербатова. При тях почти не отидоха знаещи проблемите специалисти, стреснати точно от плашещата им глупост.

Затова мисля, че няма голяма полза да се обвиняват за отделни случаи. Те няма да разберат за какво става дума. Най-голямата им вина е, че за няколко години заемат мястото на някого, който би могъл д постигне някакъв напредък по тези проблеми. Просто трябва да се махат.
цитирай
90. veselaj - 93. darktales
05.02.2011 13:55
отделните случаи са фрагменти от цялото. Показателни! Всичките глупости, които правят, водят именно до такива случаи.
цитирай
91. анонимен - ХА,ХА,ХА,ХА....."НЕЩАТА ВЪРВЕЛИ ДОБРЕ"...АМА ГЕРБ ГИ СКАПАЛ....ХА,ХА,ХООООХАААА
09.02.2011 22:34
НЕЩАСТНИЦИ!!!!!
ВИЕ СИ ОТИВАТЕ!
..НИТО "ТРАКТОРИ" ,...НИТО ВЛЕКАЧИ, НИТО ТАНКОВЕТЕ НА РУСИЯ МОГАТ ДА ВИ ИЗТЕГЛЯТ....!

ПОСТ-КОМУНИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ, ТРЯБВА ДА УМРЕ!
С НЕЯ И КОПЕЛЕТАТА НА ПАРТИЯТА , ОТ ПРЕХОДА, ДОНОСНИЦИТЕ И ЧЕНГЕТАТА НА ДС!
СГРОМОЛЯСВАТЕ СЕ, ИКОНОМИЧЕСКИ ...ОТ ДЕН НА ДЕН....ВСЕ ПО-ЗДРАВО!
НЕГОДНИЦИТЕ ,НАИСТИНА НЯМАТ ШАНС !
ТОВА ,МОЖЕ САМО ДА НИ РАДВА!
цитирай
92. анонимен - Interesting, thanks
10.09.2011 19:48
Hello there there! This article couldn’t be composed any much better! Looking at by means of this submit reminds me of my past area mate! He constantly stored referring to this. I'll ahead this short article to him. Rather confident he'll have a very very good study. Thanks for sharing!
цитирай
93. zzz65 - това били партийни пари, на ГЕРБ, ...
09.01.2013 12:53
nicodima написа:
това били партийни пари, на ГЕРБ, казаха. Но не казаха, че това всъщност е държавната субсидия на партията ГЕРБ.
А онази тъпа депутатка от ДПС, дето издала книга за отслабване, какъв фурор направи : (... Дето с подобаваща за простотията и наглост казала, че не е вкарвала закони, защото това било приоритет на управляващите. Ами ти, бе гъско, нали си опозиция, опозиция на тези безумия!
Не знам какво да мисля вече...

Що се касае до протестите - те обикновено се организират от хора, които имат политическа поръчка. Няма човек, който да не е пострадал от системата на здравеопазване по един или друг повод, включително и ние, които сме в нея. Наистина и между лекарите има ужасяващо груби екземпляри, които са загубили и капка човечност. Но те не са станали такива априори. Грубостта, нехайството, корупцията са последица от една дълбоко сбъркана система. Има нещо по-дълбоко, което позволява тези безобразия, но няма кой да го види : (... Щом и министъра едва напоследък се усети и започна да се обажда, но не знам дали няма скоро да му запушат устата и на него...

ако не го купят,бъди сигурен ще му запушат устата .ако не успеят ще го сменят.
цитирай
94. born - ще е жалък. Не се отчайвай!Тепърва ...
09.01.2013 18:28
andrei написа:
ще е жалък.Не се отчайвай!Тепърва започва операцията "Престъпление и Наказание".

Дано да сте прав, ама надали . Съдейки по досегашните действия на всички бивши правителства, никой не е понесъл каквато и да е отговорност за безобразията, които е вършил.
цитирай
95. born - ще е жалък. Не се отчайвай!Тепърва ...
09.01.2013 18:29
andrei написа:
ще е жалък.Не се отчайвай!Тепърва започва операцията "Престъпление и Наказание".

Дано да сте прав, ама надали . Съдейки по досегашните действия на всички бивши правителства, никой не е понесъл каквато и да е отговорност за безобразията, които е вършил.
цитирай
96. apostapostoloff - А вашите червени свинщини имат ли край,
22.02.2013 03:53
дрисло рубладжийска?!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4895422
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!