Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2011 11:46 - Бойко е в паника!
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 67888 Коментари: 149 Гласове:
30

Последна промяна: 15.01.2011 11:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Две неща ми станаха ясни след поредния скандал със СРС-та.

Едното е, че зад цялата работа стои някой доста умен човек. Много непочтен, но и умен. Който на фона на глупостта на Цецо и Бойко изглежда направо гениален.

Другото е, че Бойко и Цецо са в паника. Не казвам ГЕРБ, защото там има и хора, които запазиха хладнокръвие.

Всъщност СРС-тата не ни казват нищо, което не знаем.

На всеки, който поне малко обича да мисли му е ясно, че се покровителстват определени хора, че контрабандата расте, че държавата кара на автопилот.

Новото е, че Бойко за първи път се почувства беззащитен.

Колкото и да обяснява, че записите са монтаж, очевидно не са. Смешно е да обясняваш, как Явор Дачков те е държал на телефона 10 минути, защото не му стигали реплики. Всеки достатъчно грамотен тийнеджър би могъл да монтира подобен разговор с подръчна техника само от публичните изказвания на Бойко.

Всъщност май и паниката не е нещо ново – трескавото търсене на средства със скъпо струващи устройства, които да следят бензиностанци и магазини няма да доведе до нищо хубаво.

Малките търговци ще фалират, безработицата ще стане още по-страшна, а приходите в хазната ще намаляват. Защото дори всяка капка гориво и всяка цигара да станат съвсем легални, това няма да доведе по повече приходи. Просто ще доведе до още по-високи цени, съответно рязко свиване на потреблението и непредсказуеми последици и за фиска, и за обикновения човек.

Любопитно е кой стои зад скандалите, които са насочени предимно срещу цецо и Бойко.

Забележете, Ваньо Танов се оказа един много светъл образ, който не иска да нарушава закона, но няма избор. Симеон Дянков плътно стои зад танов, но Цецо наговаря Бойко и той не може да се справи. Останалите министри стоят настрана.

Има два варианта – Цецо и Бойко да си тръгнат и да започне да ни управлява служебно правителство, което да спре хаоса – само че това граничи с фантастика.

Вторият – Бойко си остава на власт, опитвайки се да задържи нещата до изборите, икономиката рязко пропада (защото инфлацията май започва да расте безконтролно) и тогава става страшно.

Миналата година ви предупредих, че след комедиите и екшъните ще дойде времето на трилъра, в който ние ще сме жертвите.

Дано не се се паникьосаме всички.

 




Гласувай:
44



1. анонимен - ?
15.01.2011 11:58
Е как става така, че бате Бойко поема ангажимент, митничарите се изнасят, а лицензът на пивоварната е отнет за няколко месеца?
Ех тоя Бойко, какво противоречие със записа.:(((
Не съм му фен, но манипулираните май сме ние.
Само не ме убеждавайте, че да спреш работата на пивоварна за няколко месеца е само за парлама.
цитирай
2. veselaj - Ако си слушал внимателно разгов...
15.01.2011 12:02
Ако си слушал внимателно разговора, ще разбереш, че този разговор е СЛЕД отнемането на лиценза. Т.е. "нищо че пивоварната е с отнет лиценз, аз съм обещал да не го закачам". Но не това е важното. Бойко сам се издаде, че е имало такъв разговор. Не вярвам, че си толкова глупав, че да повярваш на приказките за монтажа. Колкото до манипулирането, с това започнах.
цитирай
3. tutankhamon661 - veselaj
15.01.2011 13:47
Какво пречи да е монтаж?
цитирай
4. tit - Не се паникьосвам!:))
15.01.2011 13:55
Постоянно и целенасочено търся работа, която ще ми позволи да спестя 500 лева и да си извадя международен - без паника!
Просто не ми се мисли какво ще стане - надявам се да не сме тук тогава!
Бойко няма да си иде, докато не бъде оглозган и последния кокал!
Класиката на трилъра ще е когато почнат да глозгат днешните му поддръжници.
Иначе - прогнозата ти е с голяма вероятност на сбъдване!:))))
цитирай
5. veselaj - Монтажът със съвремената техника е ...
15.01.2011 13:58
Монтажът със съвремената техника е много лесно установим. Едва ли някой би си позволил да пробута нещо, чиято невярност се установава за минути. Има доста подробни статии, че записът е истински, но аз не съм специарист по това. Моят извод е логически. Държанието на ББ е достатъчно красноречиво. Първо каза, че лиценза на хфабриката е отнет и това било доказателство, че записът е монтиран. но в разговора Танов казва - те нямат лиценз, т.е записът е след отнемането на лиценза. Втората глупост беше разказът за разговора му с Дачков. Само паникьосан човек може да изръси толкова глупости.
цитирай
6. анонимен - Дали е монтиран записа или не...
15.01.2011 14:37
Монтирането на записа може да се докаже от експерти, а след това лицата зад монтажа и " Гласове" да се дадат на съд! Елементарно Уотсън, нали! Така би станало в една цивилизована държава. Това е най силния ход на Борисов, но явно записите са автентични, защото г-н Премиера предпочита да шикалкави в Парламента, а не да сезира прокуратурата. Беше назначена парламентарна комисия по въпроса за срс-тата и се обяви в ефир от нейни представители, че ще се направи публичен анализа на експертите същия ден. Какво стана обаче...след като са получили резултатите беше оповестено, че материята е деликатна и за това резултатите няма да се оповестят. Извода е, че записите са АВТЕНТИЧНИ!!!
цитирай
7. marystaneva - Коментар на kento от http://www.dnevnik.bg
15.01.2011 14:43
"Дори да е автентичен записа,той е правен в началото на март,а лиценза на "Леденика" е отнет на 19 февруари.Разговорът е бил за обещанието за добутилиране на 122 000 л бира.

При проверката на Агенция "Митници" в пивоварната на "Леденика" бяха задържани 122 000 литра от едноименната бира, които не са отчетени следователно е можело да се избегне плащането на акциз. От митниците тогава позволиха това количество да бъде бутилирано, но да не излиза от складовете."

Коментар 253 от
http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/01/14/1025119_galeriia_s_nova_porciia_zapisi_premierut_naredil_da_ne/
................................................................................................................

Излиза, че дори и да приемем записа за автентичен /макар и орязан тук-там?/, става дума за обещание да се позволи бутилирането на вече произведена бира, която да остане на склад, докато съдът се произнесе за лиценза.
http://www.bnews.bg/article-20880
Лицензът е отнет по време на управлението на ГЕРБ, а зам. председател на съответния съд, който през юни е върнал лиценза, е Д. Корнезова. Дали съвпадението на фамилията и с тази на Любен Корнезов от БСП е случайно? А и като си припомним, че адвокат на пивоварната е бил президентският съветник Сашо Пенов, нещата може да не са точно такива, каквито на някой му се иска да изглеждат. Може би "совите не са това, което са..."

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/01/14/1025647_kapital_advokat_na_pivovarnata_e_bil_prezidentskiiat/?ref=rss

А и самият Михов твърди, че се е оплакал на Първанов, а не на Борисов:
http://www.bnews.bg/article-20864

Манипулиран запис не значи само сглобен. Може и да е разглобен, напр.: "Ало, здрасти. Абе /Първанов ми се обади за/ тоя Мишо Бирата /и/ ми се обади сега пак." ...""Поех ангажимент да не го закачам /до вторник/..."
Ако частите от разговора в скобите са изрязани, се променят много неща. А и едва ли някой си спомня дума по дума какво е казал по телефона преди 10 месеца.
цитирай
8. mamkamu - Абе независимо дали е монтаж или не, ...
15.01.2011 14:49
Абе независимо дали е монтаж или не, положението не е никак розово. Споменавайки за Дачков, ББ индиректно обвинява Трактора.

Та вариантите са два. Ако записите са истински Бойко би трябвало да отиде на съд, както казва gantree в последния си пост. А и това значи, че този гений, който движи нещата има свои хора там, където трябва в държавните институции. След това държавата изпада в хаос.

Ако записите са нагласени, това значи, че попадаме в някакво подобие на гангстерска война, само че сега провеждана с по-префинени средства. Фалшивите СРС-та продължават да излизат, а правителството преминава в една дълга окопна война. Държавата пак изпада в хаос...

Знам ли...
цитирай
9. zahariada - Поздрав!
15.01.2011 15:12
В Парламента беше като попикано мушкато, а Цецко беше доволен, ако човек поне малко е наблюдателен, би трябвало да го е забележил.
цитирай
10. meto76 - По-голяма корупция в България не е ...
15.01.2011 15:30
По-голяма корупция в България не е имало при нито едно правителство.Може би само при началното натрупване на капитала при Луканов и мътното време на Виденов!
цитирай
11. marystaneva - А Бойко не е в паника, но сигурно е бесен.
15.01.2011 15:34
"Империята отвръща на удара"!?!

Разбита е лаборатория за производство на синтетични наркотични вещества
http://press.mvr.bg/NEWS/news110115_01.htm

Адвокат е задържан за организиране на престъпна група, занимавала се с имотни измами
http://press.mvr.bg/NEWS/news110115_03.htm

Контрабанда на 9810 къса цигари предотвратиха митничарите на МП Гюешево
http://mitnici.eu/?action=n&id=9783

Близо 90 000 кутии цигари без бандерол са заловени в два микробуса в столицата
http://mitnici.eu/?action=n&id=9765

14 килограма хашиш в тайници на лека кола заловиха митничарите на Лесово
http://mitnici.eu/?action=n&id=9764

Пет опита за контрабанда на цигари са пресечени на Лесово
http://mitnici.eu/?action=n&id=9773

Служители на ГДБОП задържаха най-голямото до този момент количество скимиращи устройства и карти дубликати, предназначени за незаконно придобиване на средства от чужди банкови сметки
http://press.mvr.bg/NEWS/news110114_03.htm

Гранични полицаи и митничари разкриха на ГКПП – Кулата около 700 мастербокса контрабандни цигари
http://press.mvr.bg/NEWS/news110111_05.htm

Депо за съхраняване на контрабандни цигари е открито при съвместни действия на служители на Агенция „Митници” и Главна дирекция “Криминална полиция”
http://press.mvr.bg/NEWS/news110113_01.htm

...........................................................................................................

И това е само от последните дни. Да видим накрая кой-кого...
цитирай
12. анонимен - Ще тресне едни
15.01.2011 15:49
Мужик корен и Шлемник Байкалски и ще му мине.
цитирай
13. veselaj - marystaneva,
15.01.2011 15:53
ей такива хора като теб най-лесно се управляват. Ти не виждаш, че официално се подпомага контрабандото (зер трябват пари за избори), а вярваш на пропагандни изказвания. хайде опитай се веднъж да помислиш с главата си, а не за цитираш кумирите си. Ако ББ наистина нямаше никаква вина при "онзи" разговор, защо му трябваше да ръси глупости в парламента? защо не каза какво наистина е станало? защо изпълнява "молби" на Първанов?
Ако толкова се бореха с контрабандата, защо повечето пушачи (и аз също) пушим цигари без бандерол. Не стигаха цигарите, ами същия номер ще го направят с горивата.
цитирай
14. usandthem - възможно е да се окажеш права
15.01.2011 16:09
за някои неща- ще видим ! Но да си против свързването на бензиностанциите с НАП ! Хайде , Кирчо Добрев да е нервен - разбираемо е ! Освен , ако не си собственичка на Бензиностанция , не виждам други основания да се нервираш. Че то у нас на две кръстовища имаше 5 бензиностанции - защо ли ?1
цитирай
15. анонимен - Да живее БКП.
15.01.2011 16:54
Всичко е пределно ясно:Гоце прави партия,Алексей се кандидатира за президент,Станишев бълва гущери и змии по цял ден.Много ги боли червените ескадрони,че загубиха властта и сега копаят денонощно за да я вземат пак.Това е ясно и на дете от първи клас.Може би само червените бабички вярват на БКП/БСП.
цитирай
16. balgarski7vinarki - I taka-
15.01.2011 16:55
do sledvashtia scandal, a jivota si varvi...
цитирай
17. анонимен - веселке, извинявай, ама глупос...
15.01.2011 17:03
веселке, извинявай, ама глупостите ти нямат край
цитирай
18. анонимен - usandthem,
15.01.2011 17:06
за съжаление нямам бензиностанция :))) защо съм против ли? защото това няма да доведе до повече пари в хазната - напротив. подобни "екстри" ще бъдат калкулирани в цената на горивата. По-скъпи горива означават по-високи цени на всичко и по-малко потребление. Оттам по-слаби приходи в хазната, но по-висока безработица.
цитирай
19. анонимен - 17. анонимен
15.01.2011 17:06
ами що щеш тук?
цитирай
20. анонимен - Бих казал точно обратното - ...
15.01.2011 17:06


Бих казал точно обратното - суматохата е понеже правителството се справя много добре! Нека не се правим на захлупени, всичко това произлиза от Алексей Петров и частната му партия и към момента вече част от балона се спука - Менда Стоянова и Танов заявиха, че подобен разговор не съществува както и че трудно може да бъде сглобен. Това, че такъв така и не се появи малко или много е доказателство. Разговорът на Фидосова с Танов, която уж лобирала се оказа, че така или иначе няма никакви последствия, човекът не е назаначен, а точно обратно - имал е ниска оценка и е бил отстранен от конкурса! По-скандалното е, че регионалните структури на ГЕРБ са го предложили, а от него "не става чеп за зеле"... Нито чух някакви заплахи в разговора, нито уговорки, по-скоро Фидосова се чувстваше неудобно, че предложеният кандидат не става...
Последната порция от разговори на Танов с Борисов е явно някакъв микс от записи с различна хронология. Това трябва да го кажат компетентните органи разбира се и чак тогава да съдим!
Самият факт, че това е организирано, и излиза в подходящ момент на куп, говори че е пряка атака, което означава, че са засегнати нечии интереси...
Както добре знаем между другото, г-н Петров е бил "представител" на всички досегашни служби, което навежда на мисълта, че те са избрали "по-добре с мен, отколкото срещу мен" и както виждаме, това не доведе до нищо добро! Сега за първи път го мачкат, при това въпреки първоначалните четки с докладите на Станишев и въпреки последващите заплахи от неговия говорител Яне Смешката...
Както и да свърши всичко щом нещата излизат наяве, а не се покриват винаги е по-добре за народа!
цитирай
21. dolsineq - "Две неща ми станаха ясни след ...
15.01.2011 17:11
"Две неща ми станаха ясни след поредния скандал със СРС-та.

Едното е, че зад цялата работа стои някой доста умен човек. ..." - умните отдавна се изнесоха зад граница.
цитирай
22. marystaneva - veselaj,
15.01.2011 17:12
Нали говорим за принципи? Аз преди около месец и нещо спрях да пуша цигари без бандерол. Признавам, правила съм го. Заплатата ми все още е 356 лв. Но за да се случи промяната, първо трябва да започнем от себе си. Поне аз така ги разбирам нещата. Трудно ми е да ги откажа, но се опитвам да пуша по-малко. Ако никой не пуши контрабандни цигари, няма да има контрабанда на цигари, нали?
Колкото до бензиностанциите, мога само да приветствам свързването им с НАП. Както приветствах и това, че в парламента вече не се гласува с чужди карти. Или това, че заседанията на НС и стенограмите на МС са публични.
Съпротивата на всякакви нива е огромна /крадливо племе сме.../, но нещата, макар и бавно, започнаха да се случват. А това е добро за България.
Нали не мислиш, че от БСП, чиито рожби са РЗС и Трактора, изведнъж са се загрижили за България? Да не би да си започнала да им вярваш? Забрави ли, че имат над 100 години опит в саботажите, кражбите и манипулирането на хората? Аз помня. И не вярвам в "чистите" им намерения. А ако Бойко е изпълнил молбата на Първанов като е проявил човещина да ги остави да бутилират вече произведената бира, това ще му е като обица на ухото. Сигурна съм, че няма да се повтори. ГЕРБ не са били управляващи, нормално е да допускат и грешки. Сигурно са допускали и други - къде от неопитност, къде - от наивност. Но бързо трупат опит и се учат да внимават, така че и грешките им ще стават все по-малко.
цитирай
23. анонимен - Според "социалният " ни ...
15.01.2011 17:12
Според "социалният " ни президент обаче скандалите се създават от самото правителство...логика и чудо!! Още месеци преди НГ в медиите се изтъкваше за нова масирана "атака" на яневци и поддръжниците на червената провалена клика,довела страната до най-корумпираната и бедна страна в ЕС! За сведение в Гърция е имало 3 години партизанска война след 1945 година,потушена с английски войски...капитализъм...и сега им слугуваме с гастарбайтери...! И въпреки кризата там живеят по-добре от българите в БГ.
---------По думите му самото правителство провокира и създава скандалите от последните месеци, за да прикрие кризисното в управлението.

По повод обтягането на личните им отношения с Борисов Първанов коментира, че напрежението е свързано със съдържателен спор, има и личен елемент, но това не датира от сега.----------- http://www.bnews.bg/article-19822?page=4
цитирай
24. lado - Вообще что-то не так. . . Гърчат ли се ...
15.01.2011 17:17
Вообще что-то не так ... Гърчат ли се гербавите, гърчат - като червеи на кука! Изобщо не разбраха откъде им дойде. И Гантрий е прав, и Юри, и Веселаж, и Захариада...само герберастите не!
цитирай
25. анонимен - C R S
15.01.2011 17:22
хУБАВОТО НЕЩО Е , ЧЕ СЕ ОСВЕТЛИ НАЧИНЪТ НА ДЕЙСТВИЕ НА ПАЛИТИЧЕСКАТА ОЛИГАРХИЯ- ЗАЩО НЕ СЕ СПРЕТЕ ВЪРХУ ГОЦЕ, ВЪРХУ НЕГОВИТЕ ДЕЙСТВИЯ, ТОЙ Е СТАР ИГРАЧ, ЛИЦЕМЕР, ПРОДАЖНИК. БОЙКО Е НАИВЕН И НЕ Е МИНАЛ ПРЕЗ ШКОЛОВКАТА НА СТОГОДИШНАТА БАБА,ИЗГРАДИЛА ТАКИВА КАТО ПЪРВАНОГЛУ.
цитирай
26. veselaj - marystaneva,
15.01.2011 17:23
аз не мога да си позволя да пуша цигари с бандерол и ще продължа да си купувам контрабандни. Алтернативата е да ги откажа. И в двата случая хазната не печели, така че би трябвало на Дянков и сие да им е все тая. Когато цигарите струваха 2.60 си купувах цигари от най-близкия магазин. Няма защо да ми чете някой морал. Както казваше на времето Радой Ралин "Аз го зная доброто, но ми липсва среброто"
цитирай
27. анонимен - KRASKO
15.01.2011 17:27
Какъв монтаж бе,всичко си е точ във точ. Пак ни првят на абдали. Ние не сме като предните,приказваше Боко и Цвъ,а то кво излезе и ние си вземаме нашето само дето не сме сги стигнали предните. Но като гледам скоро ще ги стигнат. Има един основен въпрос,защо се натискаха да управляват? За честните ни сини или черни очи ли ? Ха,ха ,ха. Съвсем за мезе ни взеха. Няма хич лошо да е един служебен кабинет,че то досега намаше ни една партия която да не краде и се облагодетелства. Защо са ни партии? За узаконяване на далаверите им ли ?.И от цялата работа все на народеца му влиза по дълбоко /с извинение ,или без/ Много е прав Слави с песента си -Такава Държава нема. Много точен и хубав текст.Евала!
цитирай
28. анонимен - ами що щеш тук? чета бисери:...
15.01.2011 17:29
анонимен написа:
ами що щеш тук?


чета бисери:

100. veselaj - demonwind,
14.01 14:35
моята версия за сестрите е, че са имали договорка с либийското правителство да бъдат арестувани проформа (срещу съответното заплащане), но нещата не са се развили съвсем според очакванията. Този извод направих, след като прочетох книгата на Кристияна Вълчева. Но това е само мое предположение. не зная как стоят нещата там.
цитирай
29. veselaj - 25. анонимен
15.01.2011 17:29
Гоце си отива след няколко месеца. на умряло куче няма защо да вадим нож. по същите причини ВЕЧЕ не пиша за Доган и Станишев - няма смисъл да риташ паднал.
цитирай
30. анонимен - МНООООГО...УМЕН ,..НЕМА ЩО...!!!!!
15.01.2011 17:56
ПОДСЛУШВАНИЯТА НЕ СА ОТ ВЧЕРА!
ПОДСЛУШВАНИЯТА БЯХА МОНОПОЛ НА ДС И Е.....НО,
ДОЙДОХА И НОВИ СПЕЦИАЛИСТИ, С ПАРИ И ВЪЗМОЖНОСТИ....!
СЕГА ТИЯ ШАШМИ ЗА ПОДСЛУШВАНЕ И ШПИОНИРАНЕ ,СЕ ПРОДАВАТ ПОД ПЪТ И НАД ПЪТ....КОЛКО МУ Е ДА СИ КУПИШ!

ЩО НЕ ПИТАХТЕ ,ГОЦЕ ...КОГАТО ЗАПИСА мин.ДЯНКОВ ,....КАК СТАВАТ ТИЯ РАБОТИ....?
СЕГА ПИТАТЕ ,ЦЕЦО....???!
КЪСНО ЖИВЕЕТЕ ,БЕ....!!!!
цитирай
31. анонимен - До marystaneva
15.01.2011 18:11
Знаем те от свежото, блога на Инджев и всички форуми, където някой се е осмелил да критикува Борисов! Това ли ти е амплоато да защитаваш една МУТРА като Борисов! Ако някой каже нещо добро за Костов скачате като побеснели вие платените режисьори на българския преход. От десет кладенеца да докараш вода все тая...Когато фактите говорят и БОГОВЕТЕ мълчат . Картите са на масата и твоя ЛЮБИМ премиер трябва да си подаде оставка ако има достойнство и чест. Ако наистина беше десен и милееше за България нямаше да разчита на Сидеров. Къде е Доган питам те аз, защо Станишев не е в затвора както обещаваше преди изборите Борисов? Кой мафиот е осъден и си получи заслуженото...НИКОЙ! Едно си знае твоя ИДОЛ да говори като любимеца си бай Тошо и арогантно да плюе по Костов! Нямаш ли чувство за СРАМ и ДЪЛГ към тази Държава, не ти ли пука, че ДС-та като Сидеров, Първанов, Доган те манипулират с приказки от хиляда и една нощ на българския преход...пишат за връзката му с Първанов, ами ето я...и какво стана, хитрия любимец на народа Борисов по пързалката от тези, които го сложиха на власт! И теб по същата пързалка...Както казва Весела ти си от тези, които най лесно се манипулират! Жертва си или платена играчка в ръцете на кукловодите! Оплюхте РЕФОРМАТОРА КОСТОВ, докарахте царчето, плащате на гащници, които говорят на "ма" и на "га" като Танов, Борисов и сие и се чудите защо тази държава не върви...Да, не върви...и как да върви като не можете да мислите с главите си и се подавате на ченгесарски сценарии и левчета, които ви подхвърлят, за да оцелявате! СРАМ по български! СРАМ!
цитирай
32. анонимен - големия вой на комунисти и десебари
15.01.2011 18:23
Просто ще трябва да почакат 10-20 години:))))))
цитирай
33. анонимен - Няма лабово
15.01.2011 18:33
Боко си отива в историята на забравата. Много скоро. Другия вариант е България да си отиде. Да видим кой вариант ще избере народа български. :)))))))))))))
цитирай
34. gantree - @ marystaneva
15.01.2011 18:41
Извинете, мила госпожо, но от вчера насам Бойко Борисов се държи така, сякаш го е прегазил Трактор!
:)))))
цитирай
35. анонимен - Do marystaneva
15.01.2011 18:50
Хората ще спрат да пушат контрабадни цигари когато цената не легалните е поносима.Аз никога не съм пушил но ми е интересно ти как с тая огромна заплата успяваш да си позволиш цигори по 5 лв кутията .Я малко да посмятаме -има хора ,които пушат по повече от кутия на ден(Моят колега пуши по 2 но заплатата му е 1800 лв),а някои пушат по половин .Така ,че средно кутия на ден на пушач.30 дена -30 кутии-150 лв.Значи половината от заплатата ти трябва да отиде за цигари.А иначе теорията ти е много мила-ако няма пушачи няма да има и цигари-няма и контрабанда и тогава и Цецо и Бойко сега нямаше да се чудят .А пропо-аз мисля ,че точно Цветанов накисна Бойко-от както се заговори че няма да е той Президент човека се чалдиса нещо
цитирай
36. marystaneva - 35. анонимен,
15.01.2011 19:52
Ще ти кажа. Имам съпруг, който също работи.
Моите 356 лева:
120 - цигари;
80 - джобни за детето;
12 - карта за детето;
50 - карта за мен;
50 - телефони.
Останалото го харча за шоколад. :)
Със заплатата на мъжа ми, макар и доста скромно, живеем и си плащаме останалите сметки. Сега, като ти казах, по-спокойно ли ще спиш? Много добре знам, че е идиотско да продължавам да пуша, но поне съм ги намалила до по-малко от една кутия. Ако успея да ги откажа, ще е най-добре.

31. анонимен,
Какво като ме "знаете"?! Да не би да ме плашиш? Имам новина за теб - трудно се плаша. Страхливците са анонимни, а аз не съм. Така че, върви по дяволите!
цитирай
37. анонимен - До marystaneva
15.01.2011 20:20
Аз да те плаша, а не, ти си уплашена от СТРАХА, който се инфилтрира в българина от аверчетата на Бойко от промените насам! Истеричният ти коментар показва лабилна психика и невъзможност да преценяваш реалните параметри на сценичната плутокрация, която се разиграва от кукловодите на свинсакта ферма оруелов типаж...Това е...след коментара ти даже ми е жал за тебе...Не разбираш от политика и си лабилна психически...Това е! Аз не знам къде ще вървя, но "твоя път не е моя" както се пееше в една песен. ОК?
цитирай
38. анонимен - agabaga
15.01.2011 20:27
Аз ви предупредих още на изборите, че ще има много и голям сеир.
цитирай
39. marystaneva - 37. анонимен,
15.01.2011 20:30
Трудно ми е да предам писмено интонация на изречението "Така че, върви по дяволите!" - представи си го не с гневен, а с пренебрежителен отенък и ще ти стане ясно. Колкото до "диагнозата", "докторе", не ме интересува мнението ти. Както сам казваш, "твоя път не е моя". И слава богу.
цитирай
40. gantree - коментар 36 !!!
15.01.2011 20:43
356 лева на месец? Моля?!
Дори и чистачка в офис-център взема поне два пъти повече.
цитирай
41. анонимен - До marystaneva
15.01.2011 20:43
"Трудно ми е да предам писмено интонация на изречението "Така че, върви по дяволите!" ..............със сигурност ти е трудно, както е трудно на любимеца ти Бойко Борисов да дакаже НЕавтентичността на записа! :))))))))))))))))
цитирай
42. анонимен - 4ui 4ui
15.01.2011 21:50
Манипулиран запис не значи само сглобен. Може и да е разглобен, напр.: "Ало, здрасти. Абе /Първанов ми се обади за/ тоя Мишо Бирата /и/ ми се обади сега пак." ...""Поех ангажимент да не го закачам /до вторник/..."
Ако частите от разговора в скобите са изрязани, се променят много неща
цитирай
43. анонимен - i taka hop v 4uvala
15.01.2011 21:52
Манипулиран запис не значи само сглобен. Може и да е разглобен, напр.: "Ало, здрасти. Абе /Първанов ми се обади за/ тоя Мишо Бирата /и/ ми се обади сега пак." ...""Поех ангажимент да не го закачам /до вторник/..."
Ако частите от разговора в скобите са изрязани, се променят много неща
цитирай
44. penchoan - Бойко се учи на политика от Тодор ...
15.01.2011 21:57
Бойко се учи на политика от Тодор Живков. Но и в Народното събрание се държеше като Живков на 10 ноември! Не можа да повярва, че играта свърши.
цитирай
45. wasteland - Веске - без извинение - ама поредния ...
15.01.2011 22:07
Веске - без извинение - ама поредния тъпанарски пост :)

Що не спреш да пишеш за сериозни теми изискващи поне елементарна мозъчна дейност и не минеш в сектора на нереализираните поети :)
Там поне ще си се хвалите едни други и ще си се радвате :)
Как може да си толкова тъпа не знам :)
Само за два дни успя да защитиш Маджунов, да оплюеш сестрите от Либия с кретенски доводи, да застанеш на страната на Гоце, Трактора, Яне и подобните на тях плужеци :)
Ти просто не си умна :)
Ама като не си - поне опитай да четеш повечко от написаното от умните и по-малко да излагаш тъпанарското си мислене на показ :)
Онова говедо Ганчо пърха ли край тебе още :)
цитирай
46. wasteland - До marystaneva
15.01.2011 22:11
Никога не показвай на говедата като тук пишещите, че са успели да те извадят от равновесие :) Първо - не заслужават душевните оргазми от тоя факт, и второ - докато им правиш техния кеф да се ядосваш на дебилни коментари - трошиш твоето здраве - а те са дебелокожи със сърца обвити в ла*на...
Тъй че, който има очи да чете и акъл да разбере - ще ти види гледната точка - който няма едно от двете - да го духа и толкова :)
цитирай
47. marystaneva - 41. gantree,
15.01.2011 22:35
gantree написа:
356 лева на месец? Моля?!
Дори и чистачка в офис-център взема поне два пъти повече.


И аз работя в офис, но на 4 часа. И никога не лъжа.
цитирай
48. marystaneva - 47. wasteland,
15.01.2011 22:36
Благодаря. :)
цитирай
49. antikom - Бойко е в паника
15.01.2011 22:40
При това му личи.Така е,когато е в комбина с Гоце Първанов.На предишните президентски избори му отстъпи но сега пернишкия циганин ще го прецака.
цитирай
50. marystaneva - Ще поживеем, ще видим.
15.01.2011 22:57
В коментара си по-горе /№ 11/ казах, че "Империята отвръща на удара". Може би сега "Лъвът се готви за скок"? ;)
цитирай
51. анонимен - извинете че се бъркам но госпожо ...
15.01.2011 23:27
извинете че се бъркам но госпожо Станева , не е идеята да не пушим за да няма контрабянда или да не си купуваме цигари без бандерол .. Идеята на държавата е да има еднакви правила за всички .. има акциз - за всички - и парите отиват в бюджета . Понякога , като сега има цигари без бандерол на пазара в изобилие , което означава че някой се облагоделства , и това повярвайте не сте Вие ако сте платили 3лв за кутия цигари без бандерол 2,5 лв от тях са си разделили някои отговорни и не чак толкова другари ..та пушете си на воля и не се чиствайте виновна да давате отчети за доходите си ..
цитирай
52. анонимен - До wasteland
15.01.2011 23:29
Абе батка не разбираш ли, че ти си ДУХАЧА НА СУПАТА!

marystaneva, трябва да си намериш друго амплоа...иначе Клошар ще ти отива най-добре! Сори, клошарка!
цитирай
53. анонимен - Абе батка не разбираш ли, че ти си ...
15.01.2011 23:43
анонимен написа:
Абе батка не разбираш ли, че ти си ДУХАЧА НА СУПАТА!

marystaneva, трябва да си намериш друго амплоа...иначе Клошар ще ти отива най-добре! Сори, клошарка!


А ти си ДУХАЛКА
цитирай
54. gbfil2 - ми да
15.01.2011 23:47
tutankhamon661 написа:
Какво пречи да е монтаж?

Какво пречи да не е монтаж? Ами да си е как си е.
цитирай
55. анонимен - Веселке, искам твоя коментар за ...
16.01.2011 00:03
Веселке, искам твоя коментар за следното СРС-е! Много ценя мнението ти!

http://www.youtube.com/watch?v=3deaNEAYusQ&feature=player_embedded
цитирай
56. wasteland - Абе батка не разбираш ли, че ти си ...
16.01.2011 00:04
анонимен написа:
Абе батка не разбираш ли, че ти си ДУХАЧА НА СУПАТА!



Да вземеш да ме запознаеш с майка ти и баща ти да ги почерпя, че са родили човека дето ме осветли по въпроса с духането :)


цитирай
57. hatanasov - 11. marystaneva - А Бойко не е в паника, но сигурно е бесен.
16.01.2011 00:05
Липсва само линка към контрабандните цигари произвеждани от Боце във Военноморската база Атия?
цитирай
58. wasteland - Липсва само линка към контрабан...
16.01.2011 00:06
hatanasov написа:
Липсва само линка към контрабандните цигари произвеждани от Боце във Военноморската база Атия?


А сега да не намесваме генералите от БСП ;)
Че за Военоморска база Атия аз знам явно повечко от теб ;)
цитирай
59. asthfghl - Да допълним:
16.01.2011 00:14
Защото дори всяка капка гориво и всяка цигара да станат съвсем легални, това няма да доведе по повече приходи. Просто ще доведе до още по-високи цени, съответно рязко свиване на потреблението и непредсказуеми последици и за фиска, и за обикновения човек.


Ще доведе и до нарастване на сивия сектор. Което пък ще развърже ръцете на Цецо да коли и беси. И така кръгът се затваря.
цитирай
60. marystaneva - 53. анонимен,
16.01.2011 01:15
Дали случайно си обърнал внимание, че не пиша каква е заплатата на мъжа ми? Той все пак е тираджия, може да ни издържа. Живеем скромно, защото сме скромни хора. Не ламтим като някои други. Все пак "човек яде, за да живее, а не живее, за да яде", нали? Наричаш ме "клошарка"? Аз все пак живея в апартамент от 119 кв.м, а имам и вила. Двете ми големи деца имат собствени жилища, има време да купим и за малката. Все пак съм с 35-годишен трудов стаж. А ти? Ти си никой.
цитирай
61. анонимен - До marystaneva
16.01.2011 01:21
Не отива на една дама да си служи с подобен език...сори забравих ти не се ДАМА...така е при комунистическите другарки, те не са дами те са зидарки, духачки, леярки, краварки и тем подобни... е как да ви уважава човек! ;) Това, че влизаш с различни никове е досто очебийно...
цитирай
62. velichka84 - Абсолютни глупости!!! Зад акцията ...
16.01.2011 01:55
Абсолютни глупости!!! Зад акцията стоят бивши агенти на ДС, не трябва ум за това, те си действат по учебник.
И аз вярвам,че записите са истински, но единствентата правилна стратегия на ББ е да отрича докрай. Няма как да се докаже автентичността им. Всяко чудо за три дни, скоро това ще е забравено. Ние оставихме БСП и царят да ни ограбят до шушка, та тук две студени бири ще пием и продължаваме.
Икономиката на страната се стабилизира, очаква се растеж от 2,6% тази година. Не плашете хората с апокалипсиси.
Трябва да се търсят акцизи, те са в цената, няма значение дали са платени или не. Наивно е да вярваш, че неплатените акцизи намаляват цената, така те грабят два пъти. Дянков действа правилно, трябва да има за всички равни условия, не може едни да плащат данъци, други не. Да фалирва който не може да плаща данъци и да освобождава пазара за по-добрите (да, и по-големите). Работата те ще ти я дадат.
Пример е моят малък град - хранителните продукти са с пъти по-скъпи от в София,защото няма голяма хранителна верига и малките търговци се наговарят и слагат надценки до 100%, данъци не се плащат. Сори, те не са полезни и няма да ги защитавам. Скоро идва Кауфланд и всички ще фалират. Край на 20 години спекулация, сега трябва да работят!
цитирай
63. marystaneva - 62. анонимен,
16.01.2011 01:59
На моя "език" нищо му няма. Но ти, освен че си невъзпитан, си и глупав. Или глупава? Никой си, защото си анонимен. А аз винаги съм си била с този ник. По-старите блогъри /дори и тези, с които сме на различно мнение/ го знаят. Сега си лягай, а утре може да се събудиш и по-умен. Знае ли човек?! ;)
цитирай
64. анонимен - глупости
16.01.2011 02:00
анонимен написа:
Боко си отива в историята на забравата. Много скоро. Другия вариант е България да си отиде. Да видим кой вариант ще избере народа български. :)))))))))))))


всяко чудо за три дни, ще пием две студени бири и това е. До последно ББ ще отрича и правилно така, дори да е автентичен записът. Никой няма право да подслушва примиера, какво си мислите,че на запад не се закрилят големи фирми? Трябва Бойко да почне да чисти активно комунягите и това е.
цитирай
65. анонимен - ще спреш да пушиш
16.01.2011 02:04
veselaj написа:
аз не мога да си позволя да пуша цигари с бандерол и ще продължа да си купувам контрабандни. Алтернативата е да ги откажа. И в двата случая хазната не печели, така че би трябвало на Дянков и сие да им е все тая. Когато цигарите струваха 2.60 си купувах цигари от най-близкия магазин. Няма защо да ми чете някой морал. Както казваше на времето Радой Ралин "Аз го зная доброто, но ми липсва среброто"


акцизът върху цигарите и алкохола не е ,за да може дянков да кара хеликоптер, а за може ВИЕ ДА ЖИВЕЕТЕ. Това са вредни за обществото навици и всяка държава ги ограничава. Ние сме задължени от ЕС да напасним цените на цигарите си. Ще станат до 4 евро и това е добре така. Има ефект , между другото. Като сте прекалено прости да живеете, правителството се намесва. Въпрос на време е и да бъде забранено пушенето в заведенията. Контрабандните цигари са от Русия и са пълни с вредни и отровни вещесетва. Скоро и това ще е минало. Бъдете отговорни за себе си и децата си и спрете да пиете алкохол и да пушите.
цитирай
66. анонимен - Най-тъпото от днес...
16.01.2011 02:05
... за мен беше словоизлиянието на Цецко Тъпото, че нещо се готвело около май месец. Не, нещо се готви много по-скоро и това само слепец не може да го види. Аз вече не съм сигурен дали душманинът Бойков е непочтен или идва издалеко, например от развити капиталистически страни, дето правиха много опити да ни направят "частници". Ама с милиционери не става и може да са решили да ни посвият сърмите...
цитирай
67. marystaneva - 66. анонимен,
16.01.2011 02:25
Как искам да ги направят по 4 евро, та да ги спра... Ама се мотаят и така ми увреждат здравето. Не ги е срам! :)))
цитирай
68. анонимен - 66. анонимен ,
16.01.2011 03:19
да живеем здравословно , за да ви работим за по 4 евро на ден ли?:))
цитирай
69. анонимен - Много са смешни и Бойко Лъжеца и Ал ...
16.01.2011 03:53
Много са смешни и Бойко Лъжеца и Ал Бънди :))
цитирай
70. gothic - Като става дума за цигари,
16.01.2011 04:59
нека да ви просветля на една математика. Качествен ролер за тютюн е около 30 лева. Цигаре, филтриращо катрана - около двайсетарка. Първото е еднократна инвестиция, второто: на половин до една година. Пачка хартийки (50 броя) са около кинта, значи пренебрежим разход. Пакет тютюн - около десетарка. Понеже с тази машинария не могат да се свиват цигари в движение, на ден изпушвам между три и пет. С такъв темп пакет от 40 грама ми стига за между 9 и 11 дни. Пушене за кинта на ден! ДГД и финансовия министър, и контрабандистите и малоумниците като анонимен № 66...
цитирай
71. pegas08 - Alo,alo!
16.01.2011 08:11
СРС- 2011
--------------


Дали пък тези, не са се събрали.

Да ни правят вечно хали-гали?

Това е онзи весел танц, където,

Игриво трябва, да въртиш дупето!


Танцът, смятам , си го бива.

Макар че, много време мина.

Полезен, някак се явява.

Артрит отзад ще те подмине.


Но тези наши хали.

Дето сме избрали.

До дупка вече прекаляват.

Направо се На се ре сават!
цитирай
72. pegas08 - Alo, alo -@
16.01.2011 08:12





НАБЛИЖАВА ФИНАЛЪТ НА СЪБИТИЕТО НА ГОДИНАТА ЗА БЛОГ. БГ!

КОНКУРС ЗА ПОЕЗИЯ И КОНКУРС ЗА МАЛЪК РАЗКАЗ!

ОЧАКВАЙТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ!

НИЕ ОЧАКВАМЕ МЕНИДЖМЪНТА НА БЛОГА ДА СЕ ОТЗОВЕ И ДА НАГРАДИ

ПОБЕДИТЕЛИТЕ!

"НО СТИГА НИ ТАЯ НАГРАДА..."

Заб. Няма да е никак лесно, поради което моля,

всички желаещи да ме подкрепят за следващо издание,

да се обадят тук, на Организатора на конкурса- Пегас08!

Очаквам и вашите мнения и препоръки!


А сега , на работа!


СРС- 2011
--------------


Дали пък тези, не са се събрали.

Да ни правят вечно хали-гали?

Това е онзи весел танц, където,

Игриво трябва, да въртиш дупето!


Танцът, смятам , си го бива.

Макар че, много време мина.

Полезен, някак се явява.

Артрит отзад ще те подмине.


Но тези наши хали.

Дето сме избрали.

До дупка вече прекаляват.

Направо се На се ре сават!


Не стигат толкоз Бе Се Пета.

Амеби, малки, Се Де Сета.

Безбройни папки досиета.

Надлежно пълни с ченгета.

Сега пък Се Ре Сета!


Стотици партийчета.

Ох, Българийо клета!

В Брюкселската дискотека,

На опашка креташ.

Кога ще се разшеташ?


Подправките от Ориента.

Контрабанда- чиста мента.

На лов си тръгнал за Де Се та.

А намираш Де Пе Се та!

Де погледнеш, все ченгета.

Тях не хващат Се Ре Се та!


Животът стана Се Ре Се.

Всичко живо се тресе.

Цените скачат като луди.

Моралът нещо се изгуби.

Нови ценности ще донесе,

Дядо Коледа със Се Ре Се!


Доверието ни безгранично.

Вземаш всичко безкритично.

Шубето- този Страх голям.

Вечер казва: "Ще те ям!"


Кротко пускаш си ръката.

Да потърсиш там жената.

В миг подскачаш кат ужилен.

Някой в мрака ти се хили.

Леглото бъка с ченгета.

Дежурните със Се Ре Сета!


цитирай
73. анонимен - абе, я не му се връзвай на тоя. Ти пък ...
16.01.2011 10:26
абе, я не му се връзвай на тоя. Ти пък всезнайко на кой свят живееш? Слез на земята. Има доста хора с подобна заплата.
цитирай
74. анонимен - Do marystaneva
16.01.2011 10:39
Благодаря за отчета как си харчиш заплатата.Досущ като отчета на Цветанов.Е да прибавим и заплатата на съпруга ти като тираджия-1000-1200лв и то ако я получава редовно и има работа защото доста транспортни фирми го закъсаха тотално.Интересно защо вярваш на Цветанов-той лъже всики ден.Преди месеци го питаха разработван ли е Ваньо Танов.Той каза НЕ.Миналата седмица обаче се оказа че е ДА.А хората казват ,че който лъже и краде както е вярно ,че който краде и лъже.Само да вметна ,че трябва да вземеш пример от Премиера който вчера се похвали ,че е спрял да пуши пури ,които му стрували по 1000лв на месец-негови думи ,а не на гадната опозиция.Така ,че пропуши временно и ти пури.После ги откажи ,и така ще икономисаш и ти хилядарка .Между другото на мен не ми харесват хора ,които дават 120 лв за цигари и 50 лв джобни на детето.Аз както ти казах ,не пуша въпреки ,че заплатата ми е над 2000 и съм в "провинцията".
цитирай
75. boristodorov56 - Мисля, че държавата стигна дъното!
16.01.2011 10:48


Да се затваря!
цитирай
76. анонимен - ОСТАВКА НА БОЙКО И ГЕРБ ,ЛИ....????
16.01.2011 12:01
ПРОСТО ,НЕ СТЕ ПОЗНАЛИ!!!!!!!!!!!!
В ОСТАВАЩИТЕ ГОДИНИ ОТ МАНДАТА, БОЙКО ПРОСТО ЩЕ ИМ ГО ВЪРНЕ, НА ЧЕРВЕНИТЕ КОПЕЛЕТА ОТ ДС/БКП!

НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ-----БОЙКО БОРИСОВ,....НЕ Е ФИЛИП ДИМИТРОВ.....!!!!!!!
НЯМА ДА ВИ СЕ ДАДЕ ЛЕСНО , ГЕНЕРАЛА.....ЩЕ ВИ СЪЗДАДЕ ,МАСА ПРОБЛЕМИ!
НОМЕРА Е , САМО ИВАН КОСТОВ И ВОЛЕН ,ДА НЕ ГО ПРЕДАДАТ!

ОТВЕТНИЯ УДАР ,НЯМА ДА ЗАКЪСНЕЕ....!
ПРОСТО ,ГЛЕДАЙТЕ СЕИР....!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
77. анонимен - До 77
16.01.2011 12:14
Ти да не си от някоя от бригадите му от СИК.Но от хора изпълзяли от групировките може всичко да се очаква.А сеир гледаме достатъчно ,но нещо взехме и да огладняваме и сеира може наистина да стане голям.И то не от разните СРС-та.Само и единствено гладът може да изкара страхливия българин(98% от всички) на улицата.И аз мисля ,че няма да мине много време.Хляб-2 лв ,олио 5 лв ,бензин 2,5-3,0 лв ,ток и парно нагоре.Замразени доходи ,които инфлацията изяжда всеки ден.Това ,а не СРС-тата е проблема.Иначе за тия дето имат нещо в главата си не е никаква изненада какво чуват в тия записи.Изненада е за влюбените в Бойко и Цветанов
цитирай
78. анонимен - Ивайло Тодоров
16.01.2011 12:32
Кой е написал тази статия ?
Защо няма автор ? ахаххаха , бе я моля ти се .
На мен ми омръзна да чета някакви самозвани драскачи в интернет да се правят на анализатори , държавата била на автопилот ахахах ще ти се анонимка мръсна , по силна държава от в момента не сме имали в последните 20 години , тъп , малоумен драскач, стига си рисувал мрачни картини на това какво ни очаква . Май си забравил , че г-н Борисов е "железен" и не може да бъде повлиян от някакви зле скалъпени скандали .Шок и ужас , България става нормална държава със законност и ред , ми сега какво ще правим ?
цитирай
79. анонимен - НЕ БОЙ СЕ ,БЕ....
16.01.2011 12:33
АЗ СЪМ ОТ ХОРАТА НА АЛ.ПЕТРОВ....ХА,ХА,ХА,...
НЕ РАЗЧИТАЙ НА ХОРАТА .....НАПРАЗНИ НАДЕЖДИ СА ТОВА!
БЪЛГАРИТЕ , ВИДЯХА ,ЧЕ ОТ ПОЛИТИКА НЯМА ФАЙДА....НАЙ-ДОБРЕ Е ДА НАЕМЕТЕ ЧОВЕК ДА ГО УБИЕ..!!
ТОВА Е, ИДЕЯТА НА ТРАКТОРА И ДАНС!
цитирай
80. анонимен - ние или трябва да застанеме на ст...
16.01.2011 12:41
ние или трябва да застанеме на страната на държавността или Трактора,Галевците и тн ще ни яхат докато свят светува!!!
цитирай
81. анонимен - ГЕРБ=Боко
16.01.2011 13:20
"Не казвам ГЕРБ, защото там има и хора, които запазиха хладнокръвие."
Е, с това няма как да се съглася! ГЕРБ=Боко и ако той пропадне(което е на път), цялата пасмина от подлизурковци ще се разпадне! Затова ще го крепят докрай! Ако трябва и с цената на гражданска война, но ще го крепят - нямат друг избор!
цитирай
82. wasteland - ГЕРБ срещу БСП ( Гоце, Трактора, ...
16.01.2011 13:29
ГЕРБ срещу БСП ( Гоце, Трактора, Янка, Дачков, Патрашкова и др. мафиоти ) - това е алтернативата - за щастие или съжалание не е важно...

Аз избирам ГЕРБ...
цитирай
83. анонимен - жал ми е за бойко
16.01.2011 13:30
има две трагични фигури на прехода Жан Виденов и Бойко Борисов.Някой помни ли как унищожиха Виденов и какво стана тогава зад кулисите.Помните само инфлацията.Ще ви припомня какво казваше Хайтов-ЕДНО Е ДА ИСКАШ ДРУГО Е ДА МОЖЕШ ТРЕТО И ЧЕТВЪРТО ДА ГО НАПРАВИШ.
цитирай
84. анонимен - ГЕРБ срещу БСП
16.01.2011 13:35
Няма такова нещо! Има Боко срещу 67% от населението на страната (или 68%, не ми се рови в момента). Това е!
цитирай
85. wasteland - Алтернативата на ГЕРБ е БСП. . . Ако ...
16.01.2011 13:44
Алтернативата на ГЕРБ е БСП...


Ако приемем твърдението ти за факт, че ГЕРБ е срещу 67% от населението, то БСП е срещу 99% :)
Пак е в полза на ГЕРБ :)

Вие сериозно ли мислите, че ако БСП бяха спечелили изборите през 2009-та сега положението щеше да е по-добро ?
Имате ли си идея какво щеше да се случи ?
Първото нещо щеше да е заем от МВФ, щото трябват пари да се захранват правилните фирми и да се хвърлят трошички на хората, да не ги изметат...
Заема е хубаво нещо, когато можеш да си го позволиш...
Спука се строителния балон и икономиката спря - червената прехвалена икономика...
Изпаднахме в международна изолация...
Гоце го канеха само по бивши азиатско-съветски републики да стреля на воля, докато не чука ученички...
СерГея никой не го ебава за слива - дори в собствената му партия...
Доган щеше да продължи да работи като консултант за милиони... Петков щеше да печели от наркотици, Овчаров да сключва сделки за газа на астрономически цени с цел по-голям хонорар...
И така до момента, в който народа наистина сдаде багажа...
Какво стана при ГЕРБ - почнаха да се прилагат отдавна забравени правила - или може би никога неизползвани, кой знае...
Нормално е, като почне примерно да се рови в батака БАН, самите учени свикнали никой да не им държи сметка да ревнат, че се закривала науката...
Нормално е, като почнат да се арестуват лекари убиващи за пари - гилдията да викне в един глас, че се закрива здравеопазването...
Нормално е като почне да се търси сметка за управлението на финансите в СУ - преподавателите отдавали Яйцето под наем за жълти стотинки ( примерно ) да ревнат, че се закрива висшето образование...
България е една съвкупност от рани и където и да се бръкне - навсякъде ще боли и някой ще реве...

Да повторя за кой ли път любимия си лаф
Българина иска правила, ама ако може да важат само за другите...
Това е...
Всичко останало е комунизъм...
цитирай
86. анонимен - Алтернативата на ГЕРБ е БСП
16.01.2011 13:55
Твърдението за %тите не мое, не правя социологически проучвания, но поне опитвам да ги чета!
Не знам твото твърдение колко е истинно(впрочем от кое социологическо изследване е?), но знам, че за мен алтернативата не нито БСП, нито някоя от останалите измислени "партии"!
Ииии, вземи помисли какво ТИ да направиш, вместо да си търсиш поредния вожд, за да Му служиш!
цитирай
87. veselaj - 63. velichka84,
16.01.2011 15:48
нямам нищо против големите вериги. но хората, които работят в тях извън София, работят за жълти стотинки. Оз работех в Технополис и получавах заплата (както овечето) 310 лв. Освен това работното време се определя от управителя и нищо не можеш да направиш, защото договорът, който си сключил е също на 310 лв. В момента, в който си потърсиш правата, моментално започват да ти плащат по договор, т.е. 250 лв. Ако малкото магазинче можеше да си достави част от стоките от производителите (а това в селата и малките градчета е лесно), стоките щяха да бъдат по-качествени и на по-ниски цени. Когато се преместих да живея извън Търново преди няколко години, си мислех, че няма нищо по-лесно да си купуваш зеленчуци, които хората отглеждат в дворовете си и голяма част изхвърлят. Оказа се доста сложно. сега малките магазини в селата се зареждат от различни складове и от това цените им стават значително по-високи от тези на веригите. Но това е много дълга тема-
На останалите коментари ще отговоря утре.
цитирай
88. veselaj - Кой е написал тази статия ? Защо ...
16.01.2011 15:50
анонимен написа:
Кой е написал тази статия ?
Защо няма автор ? ахаххаха , бе я моля ти се .
На мен ми омръзна да чета някакви самозвани драскачи в интернет да се правят на анализатори , държавата била на автопилот ахахах ще ти се анонимка мръсна , по силна държава от в момента не сме имали в последните 20 години , тъп , малоумен драскач, стига си рисувал мрачни картини на това какво ни очаква . Май си забравил , че г-н Борисов е "железен" и не може да бъде повлиян от някакви зле скалъпени скандали .Шок и ужас , България става нормална държава със законност и ред , ми сега какво ще правим ?

А на мен ми писна от идиоти, които не могат да видят имената ми в профила. Имам си име, не само не съм анонимна, ами и града си съм посочила. никой не стои с пистолет до главата ти.
цитирай
89. анонимен - АЛО , АВТОРКАТА....
16.01.2011 15:54
КЪДЕ ВИДЯ ,ТАЯ ПАНИКА ,БЕ....???!

ЗАЩО СИ МИСЛИШ, ЧЕ ОТ СТРАХЛИВИ И КРАДЛИВИ ПЛЪХОВЕ, С ЧЕРВЕНИ КОЖУХЧЕТА И СЪС СЛУЖЕБНИ КАРТИ НА ДАНС/ДС.....НЯКОЙ , УМИРА ОТ ШУБЕ???!

ШУБЕТО ГИ ГОНИ ТЯХ,.....ЗАЩОТО,... СОФРАТА Е НА ПРИВЪРШВАНЕ!
ЩЕ МУ СПИПАМЕ И.... СИНТЕТИЧНАТА ДРОГА ,НА "ПИКЛЬОТО" ОТ ПЛЕВЕН, ТА ПОСЛЕ ДА СИ "РАЗПРЕДЕЛЯ".... ТОПКИТЕ ПРЕЗ ДЖОБА!
цитирай
90. анонимен - Хаха
16.01.2011 16:41
gbfil2 написа:
tutankhamon661 написа:
Какво пречи да е монтаж?

Какво пречи да не е монтаж? Ами да си е как си е.

Като имаме впредвид източника на записите :))) Ако не е монтаж, ще е второто най странно нещо за последните 2000 години.
цитирай
91. анонимен - 356 лева на месец? Моля?! Дори и ...
16.01.2011 18:26
gantree написа:
356 лева на месец? Моля?!
Дори и чистачка в офис-център взема поне два пъти повече.

В София вероятно е така. Не и в провинцията (много я мразя тази дума). Тук в големите вериги като Технополис, Метро и т.н. заплатите варират от300-350 до 500-600 (освен управителя на целия хипармаркет). шеф на отделение в Окръжна болница получава около 700 лв.
мариянке, твоят мъж е тираджия е се справяш, но моят мъж е историк и в момента работи като куриер(за софийска фирма) за 340 лв. и то с нашата кола. За сравнение, хората на същата длъжност в София получават около 1000 лв. и са със служебни пари.
При това ние не сме изключение в града, а правило.
цитирай
92. анонимен - до авторката:
16.01.2011 18:42
споделям напълно вижданията Ви по темата. както сама казвате, всеки, който поне малко се опитва да мисли, вижда ясно какво се случва. е, аз съм от друга категория - от онези, които дори да не искат, не могат да не виждат и да не мислят. и смятам, че до края на март ще имаме друго правителство - служебно, или отново БСП. нищо добро не ни чака, явно.
цитирай
93. анонимен - 93. анонимен,
16.01.2011 18:58
уви, и аз виждам нещата така. И още миналата година предупреждавах, че единственото, което ББ ще направи, е, че отново ще докара комунистите на власт.
цитирай
94. анонимен - АКО СЕ ПАДАШЕ ОТ ВЛАСТ...САМО С ДОНОСИ И СРС-та.....
16.01.2011 20:37
КОМУНИСТИТЕ ДА СА ВЕЧЕ ,..МИНАЛО!
ВЛАСТ НЕ СЕ ДАВА----ТЯ СЕ ВЗИМА!
А, ОТ ГЕРБ И ОТ БОЙКО....НЕ ВИЖДАМ КОЙ....
ЧЕНГЕТАТА ОТ ДАНС/ДС, ДОНОСНИКА ГОЦЕ И .."ПИКАЕЩИЯ ВЪВ ФОНТАНИ", НЕ СА
СВИКНАЛИ ДА СА НА ПЪРВАТА БОЙНА ЛИНИЯ!
ТРЯБВА МНОГО ДА ПЛАТЯТ НА НЯКОГО, ...ЗА ДА ИМ СВЪРШИ РАБОТАТА!
В ДРОГАТА ОБАЧЕ ...НЯМА ИЗЛИШНИ ПАРИ....ЗА РЕВОЛЮЦИИ!
ВИЖ ЗА УБИЙСТВОТО НА БОЙКО...МОЖЕ, НО ОСТАВАТ ЦВЕТАНОВ И ДРУГИТЕ....!
СТАВА МНОГО ЖЕГА......НЕ СЕ ЗНАЕ ,КОЙ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ В НАВАЛИЦАТА, ОСОБЕННО ЗА ТОЗИ ,КОЙТО ДРЪПНЕ ПРЪВ СПУСЪКА!!
цитирай
95. demonwind - Тъй наречения
16.01.2011 22:52
"валутен борд" от десетина години се крепи изкуствено. Реалното съотношение лев-евро в момента е около 4 до 6 000 лева за 1 евро... С всеки изминал ден се увеличава. Унгарците ни ровят на границата като последни цигани (докато техните такива обират колите на митническите паркинги по границата) и ловят... по някой друг стек цигари и дискове за лична употреба, които се обявяват за пиратски. Следва съд (за дисковете) и глоба от порядъка на 5000 евро. Или затвор - по избор на клиента. Дотук стигнахме след 20 години "преход". И продължаваме уверено напред. Към бездната...
цитирай
96. marystaneva - 78. анонимен,
17.01.2011 03:13
Не знам къде ги видя тези цени. Аз си купувам заводски "Добруджа" по 85 ст. А олио се намира и по 2,90.

96. demonwind,
Да ти продам малко евро по твоя курс, а? Само кажи колко ти трябват!

75. анонимен,
1000 лв ми дава на месец мъжа ми. И сигурно харчи още толкова, докато пътува. Всеки лев, който е влязъл в дома ни, е изкаран с труд и затова мога да дам отчет както на НАП, така и тук. Нямам от какво да се притеснявам. А детето е на 15 г. и смятам, че 80 лв джобни му стигат. Ако има повече, току-виж пропушила и тя. ;)
цитирай
97. анонимен - Do marystaneva
17.01.2011 09:25
Е тук вече направо ме успа-2.7 лв на ден стигали на 15 годишно момиче в София.Могат да и стигнат само в случай ,че ходи до училището с картата ,която си и купила ,купува си една баничка с боза голямото междучасие и след училище се прибира директно в къщи.Ако не е вярно това трябва да внимаваш да не започне да си докарва пари от някъде другаде.Намали цигарите и увеличи джобните на дъщеря си.Олиото на тази цена ще намериш ,ако си купиш няколко тона-в нашия град навсякъде е над 3.6 а хляб на тази цена си купуваш но ако е не повече от 600гр
цитирай
98. анонимен - ОТГОВОРА Е ТУК
17.01.2011 11:38
От телевизия на телевизия; от сайт на сайт; от форум на форум.
Четох, слушах, гледах.

Пред очите ми се назина една върволица от "актьори".
Влизаха от роля в роля.
От второстепенна в главна и обратно.

После сменяха жанра.
Хвърляха ме от комедия в драма.
После, от театралния салон на цирковия манеж.

Актьорите в доспехи се превръщаха в смешници. После маските им се разтичаха и оставаха изцъклените им погледи, проследяващи вадичките от размазаните бои, с които някой ги беше нарисувал.

Само да не си помислите, че гримът им се размазваше от сълзите им.

Започнах да ги съжалявам.

И да се страхувам.
От лаещите около тях "песове". И пяната от устата им.

Считам себе си за що-годе интелигентен човек и интелектуален тип.

Ходя на театър откакто се помня. На избори също.
Обичам хубавите спектакли. И ясните политически тези.
Имам си фаворити, сред актьорите. И сред политиците.
Помня цели пасажи от представления. И от политически речи и обещания.

Взимала съм много автографи,зад кулисите.
Пак там съм се озовавала със и без камера и микрофон, на предизборни срещи.

Разбрали сте ме добре, ако сте с усещането, че И този филм съм го гледала.

Е, да. Повече от ясно е, че с напредването на "технологиите" прожекциите от черно-белия екран вече се гледат на 3D!

И от усещането за "на живо" тръпките, които лазят тялото ми са вече болезнени.

Толкова с метафорите.

Предлагам да спрем и с лицемерието.

Защото през последните 21 години, основните "документи" за управлението на държавата ни са телефонните заповеди и нареждания. Без подпис.

Който иска да си признава. Но много от тях съм чувала с ушите си.

И знам, че изтръпналите от мисълта, че "някъде там", на "рафта", може да са подредени и касетите с техните сцени, в момента не са никак малко. Напротив.

Повече от ясно е, че Биг Брадър-ът в държавата ни е герой, с който сме "израснали" всички.

То и затова суетнята и гузно-неадекватните реакции имат фарсов привкус.

Та, исках да кажа, че не ми се яде "Бойко с лук, Танов с моркови и Дянков със сметана".

Твърде лош кулинарен вкус.


Нека Готвачът си обира крушите, защото компотът,който усещам, че ни забърква, този път, е с много цианкалий!
цитирай
99. анонимен - ОТГОВОРА Е ТУК
17.01.2011 11:39
Шефът на правния съвет на президента Георги Първанов - Сашо Пенов, е представлявал в съда фирмата Булбрю БГ ЕООД - производител на "Леденика", по делото за отнетия на неин акцизен склад лиценз от Агенция "Митници", пише „Капитал”.
Собственикът на пивоварната Михаил Михов – Мишо Бирата се оказа главен герой в последната СРС атака. В четвъртата серия записи на телефонните разговори на Ваньо Танов се чува как премиерът Бойко Борисов казва, че е поел ангажимент към Мишо Бирата, затова митниците да прекратят тараша на пивоварната. Борисов казва, че е поел ангажимент и не е като Първанов да не го изпълнява.

По-късно пред парламента премиерът обясни, че президентът е лобирал пред него за Мишо Бирата, когото митниците притеснявали неправомерно. Михаил Михов пък на пресконференция уточни, че не е собственик на "Леденика", а само консултант и каза, че се е оплаквал за проблемите си на президента, но не и на премиера. От президентстката пресслужба пуснаха лаконичен коментар: "В изнесените разговори всичко е казано ясно, те говорят сами за себе си".

Митниците въпреки всичко отнемат лиценза на „Леденика”, а после съдът го връща. Оказва се, че адвокат на пивоварната по делото е Сашо Пенов. Името му се вижда от регистъра на Административния съд - София град по делото, в което Булбрю БГ ЕООД е обжалвало решението за отнемането на лиценза на склада . Спорът е решен през юни тази година, като съдът отменя отнемането на лиценза.

Пенов е доктор по право. Работил е като адвокат, експерт в Главно управление на данъчната администрация, ръководител на отдел "Данъчни спогодби", съветник в парламента.

Името му нашумя през май м.г., след като вътрешният министър го свърза с "Октопод".

Сашо Пенов е в сдружението „Алианс за правно взаимодействие“, обяснява Цветан Цветанов тогава.
„Сдружението се оглавява от Иван Димов – представителя на ВСС, отстранен, защото беше в списъка на Красьо Черния. Срещу него започна и дисциплинарно производство. В сдружението е и Сашо Пенов, който е президентски юридически съветник. В него е и Николай Велков – човекът, който беше оправдан по „Опицвет“, но беше един от основните играчи в този случай и човекът, който беше сред задържаните при акция „Октопод“, когато бе арестуван и Алексей Петров. Велков е човекът, който в килията отправяше заплахи и който говореше за един висш магистрат, с когото са в добри приятелски отношения“, разказва Цветанов в интервю и допълва, че всеки сам трябва да си направи изводите каква е връзката и какъв е начинът да се обединяват подобни хора и да правят подобно сдружение
цитирай
100. анонимен - 120 лв.
17.01.2011 12:45
marystaneva написа:
Ще ти кажа. Имам съпруг, който също работи.
Моите 356 лева:
120 - цигари;
80 - джобни за детето;
12 - карта за детето;
50 - карта за мен;
50 - телефони.
Останалото го харча за шоколад. :)
Със заплатата на мъжа ми, макар и доста скромно, живеем и си плащаме останалите сметки. Сега, като ти казах, по-спокойно ли ще спиш? Много добре знам, че е идиотско да продължавам да пуша, но поне съм ги намалила до по-малко от една кутия. Ако успея да ги откажа, ще е най-добре.

31. анонимен,
Какво като ме "знаете"?! Да не би да ме плашиш? Имам новина за теб - трудно се плаша. Страхливците са анонимни, а аз не съм. Така че, върви по дяволите!


Давай, откажи ги. Ееех тези 120 лв, какви неща ще може да направиш с тях, вместо да ги даваш за цигари :-)
цитирай
101. demonwind - 97. marystaneva
17.01.2011 12:48
Благодаря за офертата, но евро си имам достатъчно - 6 бона на месец (поне засега) ми стигат, тенденцията е да стават повече с всяка година :) Моли се обаче тези от Евросъюза да скрепят ситуацията, иначе познай кой ще отиде на жертвения олтар... Гърците им стигат, пари за спасяването на повече рухнали икономики съюза няма. И без това германците са настръхнали срещу византийците, та остава и ние да им увиснем на шията. Засега е добре. Казвам ти колко е в момента реалния курс на лева (ако нямаше борд) и го знам, защото информацията ми е от първа ръка, дори не е секретна.
В доклада на ЕК и тази година ще ни направят на салата, а Бате Гойко отново ще се пъчи като Бай Ганьо по време на заседанията на Съвета на министрите. Е, поне Саркози не му е казал директно "Чупката" като на румънския държавен глава - онзи обаче поне поназнайва френски, та е успял да си каже приказката, преди да бъде низвергнат от потомъка на Наполеон.
Знаеш ли какво ще правят чичковците от Европата? Знам го отново от първа ръка. Тези хора са първенци в бавното и болезнено измъчване на такива като нас - ще ни спират фондовете един по един, докато накрая или ни дойде акъла в главата, или ни изхвърлят като мръсни котета, а на наше място вкарат Сърбия (лобито за сърби и македонци е много силно, това е алтернативата на транзита през Европа, като се заобикалят Румъния (където почти няма магистрали) и България (където има магистрали, но пък по тях има дупки-убийци)) и Македония. Сърбите и без това в момента са в пъти по-добре от нас, да не говорим за инфраструктура (а само преди десет години ги бомбардираха, и то здраво)...
Не казвам, че това правителство е най-лошото от началото на прехода - то просто е продължение на предшествениците си, подменен е само вазелина (че западняците го правят много болезнено, особено когато им се надупиш доброволно). Най-лошото обаче е, че гащите вече са свалени до степен, при която вдигането е почти невъзможно...
цитирай
102. demonwind - Продължение на предишния коментар
17.01.2011 12:59
Та който и да застане на мястото на Бойко, просто или трябва да намаже отново обилно с вазелин, или да обърне дупето на друга страна (за там също трябва вазелин, без него няма как да мине). Лошото е, че вазелина на тия горе им действа като един вид упойка, защото по време на половия акт поне им дават по някой кокал в устите, обаче народа си го карат направо на сухо - упойка там не се полага.
Това, че мъжът ти дава 1000 лева на месец вкъщи, е добре. Обаче усещаш ли какво казваш след това? Дава още 1000, докато пътува? Това е достатъчно, за да разбере човек на какъв хал е болшинството от народа. Аз например за път до работата ми и обратно давам някъде към 1/100 от заплатата ми. За храна - някъде към 1/10 (може и малко повече, зависи). 1/3 отиват за изплащане на (чисто новия) пикап и други заеми, които имам (тук, в цивилизацията, за съжаление без заеми не може - тъпо е, обаче за разлика от България, поне банките не са чак такива мошеници). Останалите пари са за всичко друго - от ходенето през уикендите из Европата (през лятото и до океана в Северна Франция) до спестяването на някое и друго евро за черни дни.
Когато и българина в България заживее така, тогава ще може и да вдигне чело и да тръгне изправен редом с тези, които му дават хляба (които впрочем като хора са пълни боклуци и не могат да ни стъпят и на малкия пръст). А дотогава ще разнася подлоги и мие дупета в Испания, ще бере портокали, продаден като роб (буквално) в Гърция или ще бичи нелегално по разни съмнителни строежи из Запада...
Та какво викаше, да купя малко евро по моя курс от теб? Не, по-скоро ще ти продам малко от моите. На сегашния курс, но когато моя курс стане факт. А това няма да е далеч във времето. Факторите не зависят от нас. А и все пак сме колеги по блог, не съм и скъперник... ;)
цитирай
103. marystaneva - 98. анонимен,
17.01.2011 13:14
анонимен написа:
Е тук вече направо ме успа-2.7 лв на ден стигали на 15 годишно момиче в София.Могат да и стигнат само в случай ,че ходи до училището с картата ,която си и купила ,купува си една баничка с боза голямото междучасие и след училище се прибира директно в къщи.Ако не е вярно това трябва да внимаваш да не започне да си докарва пари от някъде другаде.Намали цигарите и увеличи джобните на дъщеря си.Олиото на тази цена ще намериш ,ако си купиш няколко тона-в нашия град навсякъде е над 3.6 а хляб на тази цена си купуваш но ако е не повече от 600гр


...................

За цената на олиото:
"Софийска стокова борса", 12 - 14 януари 2011 година
http://www.sce-bg.com/?pid=61&l=bg

Олио, рафинирано, слънчогледово, в туби х 25 л, Испания - 2,10 лв/л;
Олио, рафинирано, в цистерни х 25 т, наливно, 2009 г., България - 2,50 лв/л.

Пловдивска стокова борса, 12 - 14 януари 2011 година
http://www.pce.bg/Prot.htm

Олио РЕТ бутилки х 1л - 2,33 - 3,13 лв/л.

Русенска стокова борса, 11 - 13 януари 2011 година
http://www.rsb.dir.bg/index_files/Page2724.htm

Олио рафинирано, бутилки PET, 1л - 2,00 - 2,05 лв/л.

Това са цените на едро. А по колко ти го продават търговците в твоя град, е отделен въпрос. Може да го купуват по 2,00 и да ти го продават по 4,00. Като има будали да го купуват на тази цена... Пазарна икономика.

Относно джобните - по 3 лв на учебен ден са достатъчни за сандвич /бургер, дюнер, кроасан.../ и някакъв сок. И по 1,50 - 2,00 за чипс, шоколад или някаква друга глезотия през почивните дни. Детето ми не пие кафе и не пуши. Естествено, че съм му купила карта за двете превозни средства, които ежедневно ползва. Дори /представяш ли си?! :)))/ я храня и обличам. И на детска дискотека ходи веднъж месечно /входът е 5 лв и е най-късно до 22 ч./. И да, след училище се прибира директно вкъщи. Между другото, "вкъщи" е една дума. Недей да съдиш за децата на другите по своите /ако имаш такива/ или по себе си. Аз с моите /а те са три/, мога само да се гордея.
цитирай
104. demonwind - 104. marystaneva
17.01.2011 15:04
За децата си абсолютно права - 3 лв. са достатъчни, за да си купи най-необходимото. Едно време и аз ходех на училище с най-много 1 лев в джоба. Понякога ги събирах цяла седмица, защото в края й излизаше новата книга от поредицата на Библиотека "Галактика" и я купувах с кеф, с какъвто не си купих дори и джипа (той беше преди пикапа, да не помислиш, че съм се объркал ;))) в наши дни. Подкрепям те с две ръце, децата са нашите съкровища, но не бива да се чувстват като крезове, защото на тези години кръвта е буйна и не се знае какво ще роди главата ;)) Аз ходех да връщам вторични суровини и празни бутилки от мазетата на съседите (които разбивахме с един съученик, естествено), за да си купим един-два литра сливова от Бай Симо (кварталния дилър ;)))))
Обаче олиото в България (а и не само)... В Белгия литър олио в Лидл е около 1 евро (на дребно), ако е на промоция пада на 0,50 цента. Преди малко се връщам от там, в момента върви промоция на разни меса и шунки - кило пушена шунка е около 4,50 евро (9 лева)... Негрите и фереджетата щяха да ме прегазят, разграбвайки де що има евтиния ;)) За белгийците не стига, че на тях работния им ден свършва когато мързеливите безработни черни вече са опоскали промоциите ;))) Това е то - Западна Европа, столицата на Федерацията ;))
Ама пак се сещам за нашата паница, нашатааа ;)))
цитирай
105. marystaneva - 105. demonwind, Благодаря за подкрепата. :)
17.01.2011 15:40
Така е. И не само в Белгия, а в целия цивилизован свят. Но тези страни не са строили 45 год. социализъм, а са се развивали. "Гнилият капитализъм", с който ни плашеха, гни, гни и накрая стана като мушмула. Храната е по-евтина, но никой не говори за тамошните цени на цигарите и алкохола, както и за съвестното плащане на данъци, глоби и такси от тамошните хора... От тези неща се пълни хазната. Едното е за сметка на другото. А у нас всеки гледа да е по-голям Андрешко от другия. :(
цитирай
106. demonwind - 106. marystaneva
17.01.2011 16:17
Права си и затова. Но в едно ще те поправя - докато ние строихме "социализЪма" 45 години, страни като Белгия, Франция, Финландия, Швеция и там ни изпревариха - не можеш да си представиш що за социализъм си е тук. Магазините работят най-късно до 20,00 ч. (21 в петък) - това е за хипермаркетите, по-малките са с по-кратко работно време, неделя не работи нищо, ако имаш магазин е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да имаш поне един почивен ден в седмицата и да не работиш след 20,00 ч. (!!!). Особено в турските квартали полицейски коли обикалят и търсят отворени НЕнощни магазини (след 20,00 ч. трябва да са отворени само нощните (които работят максимум до 03,00, няма като при нас денонощни)), като глобата за това, че си се заговорил с клиент и не си затворил навреме започва от 5000 евро, при потворно нарушение магазинът просто се затваря... Алкохолът в Белгия е доста евтин (отлежалото уиски е два пъти по-евтино, отколкото у нас), но пък за сметка на това оригинален ;))) Уиски от типа на "Ослепелият монах" няма и няма как да има. Цигарите обаче са си скъпи (което не пречи на пълчища поляци да продават евтина контрабанда на Циганския пазар Андерлехт). Ментетата обаче са китайски и пушенето им създава илюзия, че си запалил татул или нещо още по-отровно, така че не си струва да спестиш 2 евро и да се гътнеш с 20 години по-млад. Данъците и глобите се плащат редовно, измъкване няма. Местните обаче вече реват, защото с техните данъци (50 процента и нагоре от заплатата) се хранят мързеливите чернилки, които на всичкото отгоре от време на време вземат, че застрелят някой при въоръжен грабеж. Това не е толкова страшно - страшното е, че взеха да лаят и срещу нас, че и ние им ядем парите... А ние не сме чернилки... Май за западняка Андрешко и чернилката стоят на едно социално стъпало, независимо от цвета на кожата и вероизповеданието... ;)
цитирай
107. veselaj - Цигарите в западна Европа не са п...
17.01.2011 16:38
Цигарите в западна Европа не са по-високи от тези в България, ако ги съпоставите със заплатите. При заплата средно 500 лв. колко трябва да струва кутия цигари, за да се изравни с кутия цигари в Белгия (не знам колко е минималната заплата там). В Англия кутия Марлборо струва около 10 паунда, а заплатата е около 6 паунда на час (най-ниската). хайде сметнете, ако най-ниската заплата в България е 200 лв. (защото толкова остават като се платят данъците), колко трябва да струва кутия цигари. Сметката е простичка, ще се справите.
цитирай
108. demonwind - 108. veselaj
17.01.2011 17:17
В Белгия минималната заплата е около 1500 евро... Кутия цигари Мегапак на ЛМ (29 броя) струва 6 евро... Кило домати на пазара през лятото е 0,60 - 0,80 цента. Килограм сьомга - 6-8 евро (в България е около и над 20 лева). Ципура - също толкова. За месото не говорим - два пъти по-евтино от България... А Белгия от 219 дена няма правителство. Да вземем да им командироваме наш Боко, току виж я втасали ;))) И от липса на доктори се оплакват - мисля да им предложим Маджунов - да си спомнят за доктор Менгеле (той нашия и на фейс го докарва), стига са спали ;)))
цитирай
109. veselaj - Е, чак толкова. Нищо лошо не са ни ...
17.01.2011 17:52
Е, чак толкова. Нищо лошо не са ни направили белгийците :))) Но виж, в Северна Корея може. Те и без това са свикнали :))) А цигарите все пак са по-евтини в Белгия :))) Тук би трябвало да струва 2 лв. (при 500 лв. заплата) според твоите данни.
цитирай
110. анонимен - Do marystaneva
17.01.2011 18:08
Ще си включа антоматичния редактор ,че някои гербери са завършили ПУЦ и доста се гордеят с това (исках да кажа КОЛЕЖ).Колкото за децата ти и децата ми-моите са две и са дипломирани магистри-от ПУЦ-ове(КОЛЕЖИ) като теб имаше една приказка за гарджето.Знаеш я предполагам.Мисля ,че трябва още да затегнеш дисциплината на дъщеряти и да и намалиш джобните-чипсовете са страшно вредни .Някак си не мога да си представя 15 г момиче да не стъпва в кафетата с приятелките си.А на другия всезнайко ,който е ходил с 1 лв на училище да кажа ,че аз ходих и без един лев ,а с филия намазана с олио и червен пипер. След като си ходила в ПУЦ би трябвало да правиш разлика между цената на даден прадукт на стоковата борса и цената на същия продукт на дребно.Давам ти прост пример-доматите на едро бяха 30 ст, а на пазара по 1.30.
цитирай
111. demonwind - 111. анонимен
17.01.2011 18:37
Лошо, че си ходил без един лев... Е, все пак татко беше някакъв началник в Балкантурист (не е бил партиен член, нито доносник), та не оставахме без пари и без почивка на море. А филиите с олио и червен пипер си ги мажех сам и си ги мажа и до ден днешен, макар и да получавам годишна заплата колкото татко за целия си трудов стаж.
Апропо, знаеш ли какво значи ПУЦ? Не, не е Професионален Учебен Център. ПУЦ означава Пульо Учи Цифри... ПУЦ-овете бяха за хората от Прованса, истинските ВУЗ-ове - за гражданите от големите градове (и децата на партийците от селата). После дойде демокрацията и нещата се сговниха съвсем. И цената на доматите скочи...
цитирай
112. анонимен - До 112
17.01.2011 18:53
Знам много добре както каво означава ПУЦ ,така и какво означава РАБФАК.Въпреки ,че и аз съм от Прованса учих в истински ВУЗ цели 5 години.За това какво стана след като настъпи"демокрацията" сме на едно мнение.За доматите също , а и вкусът им стана като на китайска джапанка
цитирай
113. marystaneva - В цената на доматите се калкулира и фирата.
17.01.2011 19:05
При олиото колко фира има?! Такава надценка има само при спекулата.
И не бъркай ПУЦ-а с колежа. Макар и да съм учила задочно, съм влязла с изпит в държавната поръчка, държала съм същите изпити както и редовните студенти и съм се дипломирала с много добър 4,70, като съм си издържала държавния изпит с петица. Колкото до грамотността, тя се придобива още в началните класове, а не във висшето училище. А доброто възпитание се гради през първите седем години, най-вече чрез личния пример на родителите...
Аз също съм яла филии, намазани с олио и поръсени със сол и червен пипер. Бедни години бяха. Татко беше болен и само мама работеше. На 14 г. останах сираче. Но това не е важно. Не е важно какво си ял, а какъв човек си станал.
Не мисля, че мястото на 15-годишни момичета е всеки ден да са по кафенетата "с приятелките си". Има достатъчно други места, подходящи за тяхната възраст: заведенията в моловете и в кината, "Макдоналдс", "KFC" и други, където могат да отидат за час-два през деня. Аз на дъщеря ми и давам накуп джобните за седмицата, а тя си прави сметка кога по колко да харчи. Колкото до чипса, едва ли ще изяде чак такова количество, че да си увреди здравето. Та ти моите "гарджета" не ги мисли, а наглеждай своите, особено ако са женски...
цитирай
114. fireball - В подкрепа на Demonwind
17.01.2011 19:52
Аз пък се връщам от Франция. Ето цените там:
Бензин А95 - 1.38Е; Електроенергия - 0.085Е/квтч; Свински бут с кост - 1.8Е; Свински котлети - 3.2Е; Бира - 6х0.5 л - 2.4Е; Домати (от Мароко - безвкусни като турските у нас) - 0.8Е, испанските са - 2Е; портокали - 1.2Е/кг; Бутилка вино - започва от 2.5Е; Кроасани (10 бр. опаковка) - 1.5Е; Портокалов сок - (опаковка 2 х 1,5 л) - 2.5Е; Бутилка скоч - колкото и тук в евро; Кредит (до 10 000Е) - може да се намери на лихва 2.3%.... и т.н. Да не говорим за дрехи и обувки, които могат да се намерят на смешни цени - особено сега, когато започват истинските намаления, за разлика от нашите ....
Има и фиксирани цени на някои основни хранителни стоки за да са достъпни и за най-бедните - например класическата френска багета е с фиксирана цена 0.8Е и нито цент повече!
Тук чувам, че щели да вдигат тока... щото бил най-евтиния в Европа!!!!!!!!
Щели и бензина да вдигат - щото приятеля на Боко от Лукойл, току-що е купил танкер на 100 долара/барела и още утре ще пусне бензина от него по мрежата!!!!!
А чух и за винетките каква е глобата!!!!
Основната разлика между Запада и нас е в това, че там Правителствата работят за хората си, а не ги мразят и гледат всячески да ги изпържат... Най-ясно това личи по полицаите... Там гледат да ти помогнат и упътят (естествено ако не правиш някоя идиотщина - караш пиян или правиш обратен завой на магистралата!!!!), а тук се крият из храстите и гледат как да те заковат!
цитирай
115. анонимен - Според мен има голямо значение и ...
17.01.2011 20:02
Според мен има голямо значение и какво си ял.Ти самата го казваш пък после го отричаш.Глезлювците ходят в " Макдоналдс", а тези от" прогресивните работнически" семейства с джобни 3лв на ден ядат други неща.Моите "гарджета "са мъжко и женско и представи си също не пушат както и аз.Ти май даваш лош пример в това отношение .А това за ПУЦ-а го казах защото ме подразни забележката за правописа на "вкъщи".Писането на компютър е доста по-различно от писането на ръка-децата пишат доста скоростно въпреки ,че клавиатурите са им с изтрити букви но аз съм бавен и "Неграмотен".
цитирай
116. анонимен - ОТГОВОРА Е ТУК...!
17.01.2011 20:05
ЦЯЛЯТЯ ТАЯ ДУНАНМА Е СПРЕТНАТА ОТ ГОЦЕ, ДС/ДАНС И КРЪГА-КАПИТАЛ!
В ОСНОВАТА НА АТАКАТА ,СРЕЩУ БОРИСОВ И ГЕРБ ,ЛЕЖИ ЖЕЛАНИЕТО НА
ТАЗИ ВЪРХУШКА ДА РЕАЛИЗИРА ЕНЕРГИЙНИТЕ ПРОЕКТИ НА РУСИЯ У НАС, КАТО НАПРАВИ РЕШИТЕЛЕН ЗАВОЙ В ПОЛИТИКО ИКОНОМИЧЕСКИТЕ НИ ОТНОШЕНИЯ СЪС
ЕВРОПА И НИ ВКАРА ,В РУСЛОТО НА РУСКИТЕ, ИКОНОМИЧЕСКА И ПОЛИТИЧЕСКИ ИНТЕРЕСИ .....И ДЪРЖАВНИ СТРУКТУРИ!
ТОВА ГАРАНТИРА ВЕЧНА ВЛАСТ ,НА ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ И ПЪЛЕН ИКОНОМИЧЕСКИ КОНТРОЛ НАД СТРАНАТА ,ЗАВИНАГИ!

БОРИСОВ И ГЕРБ, СА НЕДОЛЮБВАНИ ,ПОРАДИ ЖЕЛАНИЕТО ИМ ДА ЗАЩИТАВАТ РЕДА ,ЗАКОННОСТТА И НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ!
ЦЕЛТА Е ДА ПАДНАТ ОТ ВЛАСТ И ДА СЕ СЪСТАВИ, МАРИОНЕТНО ПРАВИТЕЛСТВО, ПОД ДИКТОВКАТА НА ПЪРВАНОВ, В УГОДА НА МОСКВА---ЗА ПРОКАРВАНЕ НА ПРОЕКТИТЕ Е ВПОСЛЕДСТВИЕ ,ПЪЛНАТА ИМ ПРОДАЖБА НА РУСНАЦИТЕ!
СТРЕМЕЖА Е ПЪЛНА ЛИКВИДАЦИЯ НА НАЦИОНАЛНАТА НЕЗАВИСИМОСТ НА СТРАНАТА ,ЧРЕЗ ИКОНОМИЧЕСКОТО И ПРЕВЗЕМАНЕ И ЗАРОБВАНЕ!
цитирай
117. marystaneva - 116. анонимен,
17.01.2011 20:55
Приемам извинението и ти поднасям своето /за правописа/. Пишеш грамотно. Но се заяде и аз също се заядох. Беше грешка и не е аргумент по темата.
А в " Макдоналдс" може да отиде всеки, но не еднакво често. За лошия пример с пушенето си прав. Слава богу, детето не иска да прилича на мен в това отношение. :)

115. fireball,
Там правителствата работят за хората си, защото хората работят и са коректни към държавата, а не гледат само за себе си. Защо не ни кажеш какви са там данъците и осигуровките и каква е събираемостта им? От тези пари идват парите за социални услуги и за субсидиране на определени сектори в икономиката. Чрез тези субсидии се намаляват и цените за крайните потребители. Нужна е и развита икономика, каквато ние нямаме. Никой инвеститор няма да дойде да построи предприятие там, където няма пътища и изградена инфраструктура. Не е рентабилно да си ги прави сам. Затова първо се прави инфраструктурата, а като станат готови и магистралите, инвеститорите сами ще дойдат заради по-ниските данъци. Новите работни места ще намалят и безработицата. От една страна от бюджета ще излизат по-малко пари за безработните, а от друга - ще влизат повече данъци от производство и облагане на доходите. И в хазната ще има повече пари за здравеопазване, образование и пенсии. Но това не става за един ден, нито за един мандат. Нужно е време.
цитирай
118. hatanasov - 59. wasteland - Липсва само линка към контрабан...
17.01.2011 22:17
Нали за това Боце стана генерал.
цитирай
119. fireball - 117. marystaneva
18.01.2011 06:51
Ох, Станева, разбира се, че е така, но първо Държавата им е създала условия, за да изисква после коректност. А не да им дава примери за бандитизъм и да ги счита, априори за престъпници! И да ги дере с измислени данъци, такси и монополи, като "Топлофикация" например. Както и предишните правителства и сегашното няма никакви идеи в областта на икономиката, а разчита икономическата активност да възникне от самосебе си и всеки да се оправя както може. ФАкт! Извинявай, ама подобен "свободен" пазар като нашия, няма никъде в цивилизования свят! Навсъкъде има свирепи регулации. Ако не ги знаете, прочетете и научете. Или на някой не му изнася... Ще кажа и какви са осигуровките, ама няма да е приятно за нашенските бизнесмени, които са от същия сой като политиците ни - гледат да минат метър и да завлекат нещо... Във Франция, на хиляда евро заплата, работодателят заплаща горе-долу почти толкова като осигуровки.
И като ми говориш за инфраструктура, що не приемете закон, както е в Европа - не може да започне строителство, ако ток, вода, канал и комуникации не са доведени до границите на имота? За което Държавата, респ. общината трябва доста да инвестира? Това е нейно задължение. Щото не ви изнася.
И няма - първо ще строим магистрали, после пък - ще правим наука... Така и още хиляда години няма да ни стигнат... Сякаш светът започва от вас, нищо преди това не е имало....
цитирай
120. marystaneva - 119. fireball
18.01.2011 14:33
"Навсъкъде има свирепи регулации."

Именно. Но има и контрол. У нас всичко е забатачено тъкмо поради липсата на регулации и контрол. Това се опитват да поправят от ГЕРБ. Но на някои не им изнася. Не вярваха, че ще стане. За незаконното строителство, за бензиностанциите, ако щеш и за гласуването с чужди карти в парламента... За много неща.

"И като ми говориш за инфраструктура, що не приемете закон, както е в Европа - не може да започне строителство, ако ток, вода, канал и комуникации не са доведени до границите на имота? За което Държавата, респ. общината трябва доста да инвестира? Това е нейно задължение."

Та нали тъкмо това се прави сега?! Строи се инфраструктура и то предимно с европейски пари. Водопровод, канализация, пречиствателни станции, пътища, мостове, магистрали... Нямам време да видя как е в цялата страна, но четох проектобюджета на София за 2011 г. Качен е в сайта на Столична община.
И съм доволна. Ето извадка от него:

http://sg.stroitelstvo.info/showimg.php?filename=oo_1022084.jpg

Пояснявам, че изграждане на улица /съществуваща или не/, означава: канализация, водопровод, електричество, други кабелопроводи и накрая - асвалтиране и тротоари.
Целият бюджет може да се види в приложение 3 /Рекапитулация/:

http://www.sofia.bg/budget_new.asp

Строят се и се разширяват детски градини, които преди се заменяха или разпродаваха за смешни суми. Само през 2010-а бяха открити около 2000 нови места. През 2009-а - също. Строят се по десетина нови ОДЗ всяка година:

http://kg.sofia.bg/?page=remonti&prot=mesta2010

И това се прави при ниски бюджетни приходи, по време на криза.
Така че нещата се оправят. За съжаление, не толкова бързо, колкото ни се иска. Не може всичко да се свърши изведнъж. Но се работи и посоката е правилна.
цитирай
121. veselaj - 120. marystaneva
18.01.2011 15:44
ниските бюджетни приходи са именно заради некадърността на правителството. Мислиш, че плащаме ниски данъци? напротив, Около 50% от пирходите ни отиват за данъци (и не вярвай, че данъкът е 10%, сложи ДДс, осигуровки, акцизи, общински такси, винетки, гр. отговорност и пр.) В Европа данъците са също високи, но това, което остава стига спокойно за преживяване. Колкото повече малки производители и търговци фалират, толкова по-зле ще става. Но това правителство е правителство на големите вериги и контрабандата (което в голяма част от случаите е все едно). Тия приказки за столичния план и детските градини ги остави - спомни си южната дъга. Много се приказва, а нищо не се върши - там е големият проблем. И ще е така, докато има заслепени хора като теб.
цитирай
122. fireball - Staneva, като прочета нещо от теб и ...
18.01.2011 19:07
Staneva, като прочета нещо от теб и неволно поглеждам календара - да не би годината да е 1980-та и аз случайно да съм взел "Работническо дело"... Какво ми тикаш разни правителствени и общински сайтове, които като ги прочета имам чувството, че живея в друга страна, а не в тази в която съм.... Хватката, всяко нещо да се представя по превратен начин за да изглежда чашата "полупълна" е прийом на друга власт - живели сме го - не става! Прощавай, ама, Красно село, където живея, изглежда като Тимишоара, когато минах оттам през 88-ма - пълна цигания.... Кое ще става бавно... кога ще става... с орлите ли ще живеем? ... Говорим за ясна визия, (която отсъства), за осезаем, дори ако се налага и груб натиск върху престъпността, контрабандата и спекулациите, (който липсва), за радикална икономическа промяна (за която няма идея)... какво ми тикаш градинки, тротоари, улички и пр., които се случват и без Боко да ги отткрива, поради простата причина, че са задължение на местните власти... това им е работата!!!! Или ще си говорим сериозно за политика или ще превръщаме блога в безконечни дитирамби за поредния "успех" на "Светилото", което някак си е obscured by clouds, което се превръща в Негово перманентно състояние, ако се сещаш за какво ти говоря....
цитирай
123. veseliak - Не разбрах
19.01.2011 20:29
Как по твоята логика, свиването на потреблението води автоматично до по-високи цени? И други неща не са ми съвсем ясни, но да почнем с изясняването поне на едно.
цитирай
124. veselaj - обратно,
19.01.2011 21:08
високите цени водят до свиване на потреблението.
цитирай
125. veseliak - Аха
19.01.2011 21:14
Свързването с НАП повишава цените и намалява потреблението защото всичко е на светло. ОК.
Как изсветляването се отразява на бюджета, оттам на пенсиите, заплатите на Държ.сл., социалните плащания?
И обратното, как сивият сектор се отразява на същите пера?
Защо според теб бизнеса иска мерки подобни на тези по бензиностанциите за всички търговци?
цитирай
126. анонимен - КАКВО СТАВА С ПАНИКАТА, РОЖБЕ......???!
19.01.2011 21:49
ДА НЕ СЕ ПАНИКЬОСАШ И УТРЕ......?
ДА ИДВАМ ЛИ ДА ТЕ УСПОКОЯВАМ......?
цитирай
127. veselaj - veseliak,
20.01.2011 06:21
опасявам се, че ще стане както с цигарите и с алкохола (макар че за алкохола не съм много наясно - не купувам от магазина). Уж всичко е "на светло", а всички масово пушим беакцизни цигари. Само че тези цигари вече струват два пъти по-скъпо. Не защото са се оскъпили, а защото търсенето определя предлагането. И защото контрабандистите плащат повече. Свързването на бензиностанциите към НАП ще доведе до намаляването на броя им и ще останат само големите вериги. Вероятно ще се изненадаш, но повечето големи вериги са перачници на пари. В бензиностанциите пак ще влиза безакцизно гориво, но то вече ще е от правилните хора и в правилните бензиностанции. Цените скачат. И това не е, защото скача цената на петрола - все пак на св. борси той е по-евтин отколкото беше през 2007 - ма. Високите цени на горивата ще "дръпнат" нагоре и всички други.

126. анонимен, няма. Ще оставим паниката за април. А след изборите не ми се мисли. Президент по анцунг и розова ризка - цял живот си мечтая за нещо такова. Предлагам да му купим и ланец.
цитирай
128. veseliak - Я да видим
20.01.2011 09:43
Казваш на черно цигарите се вдигнали. Причината според теб е нарасналото търсене. И откъде идва това нараснало търсене? Увеличило се е населението и са се увеличили пушачите? Сам знаеш, че не е така. Мина достатъчно време от вдигането на акциза. Тези които търсят контрабандни са относително константна величина.

Според мен причината е друга. Нараства натискът върху контрабандистите. Намалява количеството на контрабандата и се вдига цената.

За алкохола много се изписа. Телеграфно казано - постъпленията от акциз са нараснали десетократно (ако помня правилно). Във всеки случай са нараснали в пъти.

Перачници казваш са големите вериги бензиностанции. Кои според теб са големите, щото OMV и Shell не ги смятам за перачници. За Петрол съм склонен да се съглася. А Лукойл е олигархия отвсякъде. Та кои са перачниците?

Петролът върви между 90 - 100 долара барела. Но тази цена е зависима едно от търсенето и второ от добиването. Скоро четох, че натискат ОПЕК да вдигне производството. Сещаш се, че те не искат. Ясно е защо. Запасите от петрол намаляват, а ония държави главно от това се хранят.
цитирай
129. анонимен - ХА,ХА,ХА,ААА.....
20.01.2011 10:21
...ТИ ДА НЕ ИСКАШ ДА РИТА ТОПКА ЧОВЕКА ...СЪС ОФИЦИАЛЕН КОСТЮМ!!!???
...ИМА СИ ХОБИ ЧОВЕКА--РИТА СИ В ПОЧИВНИТЕ ДНИ!
ВИЕ ,КАКВО ИСКАТЕ???!
ТИ ЯВНО СИ ПАДАШ, ПО ХОБИТО НА БЕРЛУСКОНИ!!!!!???
.....Е,ВЕРНО ,...МНОГО Е УДОБНО....!
ЗА ТЕБ , И 3376ЗА МНОГО ДРУГИ!
цитирай
130. veselaj - 129. анонимен,
20.01.2011 10:38
беше по анцунг на аерогарата, когато тръгваше за Бразилия. но явно ва теб това ти харесва.
цитирай
131. veselaj - veseliak,
20.01.2011 10:44
нарасна търсенето на КОНТРАБАНДНИ цигари, защото "легалните" станаха недостъпни за много хора. Тук, в Търново заплатите са основно между 300 и 500лв.
не е вярно, че контрабандните цигари са намалели - напротив, в последните месеци има значително по-голям избор и цените започнаха да падат (е, все пак са доста по-високи отпреди една година). Когато написах, че големите вериги са перачници нямах предвид само бензиностанциите. не се заблуждавай, че щом са чужди вериги всичко при тях е "светло". Като направиш бегла сметка за оборотите на магазин в такава верига и разходите, ще видиш, че обикновено или е на нула, или с пренебрежимо малка печалба. защо тогава непрекъснато се отварят нови магазини и навлизат нови вериги.
цитирай
132. veseliak - Достатъчно време мина от вдигането ...
20.01.2011 13:10
Достатъчно време мина от вдигането на акциза. Не мисля, че тепърва се преориeнтират толкова много хора, че да влияят съществено върху търсенето. Сам казваш цените падали. А иначе играта с цената е стар маркетингов трик. Тръгваш ниско да привлечеш клиента, после леко леко и цената отива нагоре. Т.е. ако има вдигане в цената то не се дължи на търсене.

Между "перачница" и "сив" сектор има разлика. Дали се декларира всичко в бензиностанциите не знам, но при всяко положение оттук нататък ще има повече ред. Нека мине време и ще видим какъв успех (освен затварянето на около 400 бензиностанции) ще има това и какво ще донесе на хазната.
цитирай
133. veselaj - Ти очевидно или не пушиш, или имаш ...
20.01.2011 16:22
Ти очевидно или не пушиш, или имаш достатъчно пари да си купуваш цигари от магазина. Години наред цигари като Асос струваха около 1.80 без бандерол. В Търново имаше едно павилионче, в което всеки, който не го мързи, ходеше да си купи. Аз лично тогава си купувах от магазина LD, които струваха 2лв. Продължих да купувам от магазина и когато станаха 2.60. Когато Станишев реши да ги направи 3 лв. започнах да си купувам без бандерол, но тогава подобен вид цигари вече струваха 2 лв. Когато умникът Дянков вдигна акциза, започнаха да преследват тези контрабандисти и това павилионче спря да работи. Цигарите на черно скочиха на 3.20 и вече могат да се купят от доста места. Последните два месеца леко намаляха - струват 3 лв. Никакви търговски трикове с цените.
Да, между "перачница" и сив сектор има голяма разлика. Имам предвид именно "перачница". Вероятно в бензиностанциите, които останат ще се декларира всичко, но това няма да бъдат чисти пари. Какъв успех ще има това за хазната не знам, но знам че това ще удари жестоко всички нас по джоба. Защото тези устройства също ще бъдат калкулирани в крайните цени. Свитото потребление няма да повиши приходите в хазната.
цитирай
134. veseliak - Устройствата са два бона
20.01.2011 18:41
Избиват се за часове. Апропо, бензина днес е 3-4 стотинки надолу, което разбива тезата ти, поне в краткострочен план.

Нормално е цената на контрабандата да е съобразена с официалната цена след акциз. Т.е. при Станишко цената е била 60% от официалната и при Бориско също гони подобен процент. Елементарно е и не налива вода в твойта теза. Още по-малко фактът, че павилиончето е спряло да работи, доказва тезата, че липсва контрол! Очевидно след контрол е спряло.

Търговски трик е да ти намалят цената, когато търсенето спадне. Същото е и когато ти продават две Мури на цената на една един месец преди изтичането на срока на годност. Просто си направи труда да наблюдаваш малко пазара, освен ако не вземеш да изчетеш и някой учебни по маркетинг.

Пуша. Виктори 100 от 4,70. Кутия на ден горе долу. Мога да си позволя и Марлборо, но предпочитам да давам парите си на български производител, така че данъците и печалбата да остават в БГ.

Поздрав. Не виждам смисъл да спорим повече.

цитирай
135. анонимен - ЦИГАРИТЕ НА ЧЕРНО ---ИДВАТ ОТ ГЪРЦИЯ!
20.01.2011 19:17
ЗА ВСИЧКИ ПУШАЧИ :

ВЧЕРА НА ПАЗАРА, НОРМАЛНО ИМАШЕ ЦИГАНКИ-ПРОДАВАЩИ ЦИГАРИ !
ИЗВЕДНАЖ СЕ ЯВИХА УНИФОРМЕНИ И ЦИГАНКИТЕ ,СЕ РАЗЛЕТЯХА КАТО ПИЛЦИ!
ЕДНА ОТ ТЯХ ,ХВЪРЛИ ДВА СТЕКА В ЕДНА ОТ СМРАДЛИВИТЕ БОКЛУДЖИЙСКИ КОФИ ЗА ДА ГИ СКРИЕ ,ПРИ ЕВЕНТУАЛНА ПРОВЕРКА!
КАТО ОТМИНАХА ПОЛИЦАИТЕ ----ЦИГАНКАТА ГИЗВАДИ СТЕКОВЕТЕ ОТ МРЪСНАТАБОКЛУДЖИЙСКА КОФА И....ПАК ТРЪГНА ДА ГИ ПРЕДЛАГА!!!!

ДА ВИ Е СЛАДКО, ПУШАЧИТЕ.....И ДА ВИ Е ЗДРАВЕ!!!!!
цитирай
136. анонимен - бегемот в майке с капюшоном
08.08.2011 22:22
афутболки с гимнастикой футболки с христианской символикой адские майки футболки супер одежда-cs футболка индивидуальные футболки punk футболки футболки кудо заглянем под майки девченкам фото футболки с символикой команд технология нанесения рисунков на футболки надпись на футболках на заказ.юго-восток футболки с коноплей футболки брат зеленая футболка гринпис бельгия как одевать майку для жима

футболки с гербом россии.магазины <a href=http://muscessforc.futbolka-tebe.ru/23-02-2011/84.html>футболка i love almaty</a> дорогие футболки <a href=http://clineerrai.futbolka-tebe.ru/45/04-2011.html>прикольные футболки купить петербург</a> женские футболки для серв до 350 руб <a href=http://enhanta.futbolka-tebe.ru/prade-mayki-futbolki/10-2011.html>футболка гибдд</a> клубные футболки с рисунком эквалайзера <a href=http://greenoltel.futbolka-tebe.ru/4/01-2011.html>фотка на футболку</a> кaк сложить футболку <a href=http://enhanta.futbolka-tebe.ru/91/07-2011.html>футболки i love ny</a>

футболки c изображением gorillaz футболка с вашим рисунком интернет магазин майки печaть футболкa футболки из австралии и сша the mountain купить футболку с микки маусом мужик всегда прав футболка клубные футболки украина желтая футболка в велогонках футболка stigmata москва

футболки со славянской символикой <a href=http://tiogiconf.futbolka-tebe.ru/8/30-07-2011.html>катюха ковалева с первомайки</a> напечатать текст на футболке <a href=http://tapancri.futbolka-tebe.ru/futbolka-vktorianskiy-stil/magazin-rok-futbolki.html>магазин рок футболки</a> футболки dc <a href=http://tiogiconf.futbolka-tebe.ru/38/660.html>красивые женские футболки</a> купить аниме футболки <a href=http://greenoltel.futbolka-tebe.ru/futbolka-s-fotografiey/mayki-counter-strike-nadpis-zakaz.html>майки counter strike надпись заказ</a> футболки сток <a href=http://lebisupp.futbolka-tebe.ru/30-10-2011/07-2011.html>детские футболки на ул. старый арбат</a>

футболки группы центр сколько стоит футболка боско спорт футболки хомяки прикольные футболки недорогие фирменные футбольные майки где купить
цитирай
137. анонимен - правое зеркало для KTM 525 MXC Desert Racing
15.08.2011 08:43
аправое зеркало на Kawasaki ZZR1400 зеркала для BMW F 650 GS зеркала на Honda CRM зеркала на Atlant зеркала для Урал K-750 левое зеркало на Yamaha Tricker 250 левое зеркало для Honda GL 1500 левое зеркало на Yamaha TZR правое зеркало на Honda NRX 1800 зеркала на Yamaha DT 400 зеркала для BMW F 800 GS зеркала для Honda VTX зеркала на Yamaha DT 250 правое зеркало на Lifan правое зеркало на Pitmoto LX-801

зеркала для Yamaha TDM <a href=http://diaremenking.land.ru/232_pravoe-zerkalo-dlya-Sagitta-CBR-150-Spitzer.html>правое зеркало для Sagitta CBR 150 Spitzer</a> левое зеркало для Suzuki DR 650 RSE <a href=http://warcbranikat.land.ru/zerkala-dlya-Forsage-450-Cross.html>зеркала для Forsage 450 Cross</a> левое зеркало для Honda CBR 900 <a href=http://otattodesk.land.ru/414_zerkala-dlya-Harley-Davidson-1200-Sportster.html>зеркала для Harley-Davidson 1200 Sportster</a> правое зеркало на Jawa 640 Sport <a href=http://redipufoo.land.ru/117.html>левое зеркало для Mikilon</a> правое зеркало для Yamaha SRX 600 <a href=http://redipufoo.land.ru/87_pravoe-zerkalo-dlya-CZ-250.html>правое зеркало для CZ 250</a>

правое зеркало на Honda VTR правое зеркало для Yamaha VS 950 зеркала для Husqvarna TC правое зеркало для BMW R 80 правое зеркало на Honda PC 800 левое зеркало на Honda PC 800 левое зеркало для Dirtmax DTX4M зеркала для Iron Horse зеркала для Yamaha YZF 600 S Thundercat зеркала на Honda GL 1200

правое зеркало на Yamaha MT-01 <a href=http://diaremenking.land.ru/levoe-zerkalo-dlya-TVS-Apache.html>левое зеркало для TVS Apache</a> зеркала для Suzuki DR 350 <a href=http://ocinecal.land.ru/way-85.html>правое зеркало на Suzuki VS 1400 Intruder</a> правое зеркало на Aprilia RSV Mille <a href=http://warcbranikat.land.ru/74_pravoe-zerkalo-na-Yamaha-XT-660-X.html>правое зеркало на Yamaha XT 660 X</a> правое зеркало на Husqvarna SMR 630 <a href=http://warcbranikat.land.ru/way-397.html>правое зеркало на Suzuki Intruder M1800R</a> зеркала на Suzuki XF 650 Freewind <a href=http://voiloticle.narod2.ru/179_levoe-zerkalo-na-Kinlon-Motors-JL125.html>левое зеркало на Kinlon Motors JL125</a>

левое зеркало для Orion правое зеркало на Ducati 749 левое зеркало для Patron левое зеркало на DKW SB 200 зеркала для Ducati Multistrada
цитирай
138. анонимен - секс знакомства 16 forom
24.08.2011 01:06
секс знакомства без ригистраций интим знакомства вростове на дону секс знакомства приморский край артем знакомства в тихорецке девушки секс секс в городе октябрьском знакомства для интима с номером тел и местом в г апрелевка интим в г луге интим знакомства доска объявлении шлюхи бердска шлюхи города кстово секс, интим знакомства краснодар трахнул проститутку секс знакомства beeline kz индивидуалки негритянки москва зрелая шлюха с
<a href=http://dramgiobina.cba.pl/prostitutki-moskva-stoyat.html>проститутки москва стоят</a>
<a href=http://enspeedmizli.cba.pl/prostitutki-na-vyezd-v-odincovo.html>проститутки на выезд в одинцово</a>
<a href=http://cretnonliro.cba.pl/intim-fotoalbom.html>интим фотоальбом</a>
<a href=http://whaesucperppa.cba.pl/prostitutki-zhulebino-vyezd.html>проститутки жулебино выезд</a>
<a href=http://vultililo.cba.pl/prostitutki-mokvy-metro-frunzenskii.html>проститутки моквы метро фрунзенский</a>
<a href=http://mersmashodist.cba.pl/saratovskie-prostitutki-deshevye.html>саратовские проститутки дешевые</a>
<a href=http://arvertioblum.cba.pl/negrityani-mulatki-prostitutki.html>негритяни мулатки проститутки</a>


секс знакомства ноябрьска интимные знакомства в севастополе проститутки алушта интим знакомства в тюмени секс знакомства в костроме бесплатно секс знакомства гю.армавир секс деревня фото зрелая проститутки город михайловск свердловской области чат секс знакомства первый эскорт проститутки в риге интим знакомства шадринск индивидуалки москвы свао моника шоссе энтузиастов проститутка секс знакомства с девушками из архангельска фото лесбиянки секс знакомства нетрадиционные знакомства в москве интим знакомства в н новгороде сексуальная госпожа в самаре секс знакомста для семейных пар бесплатные интим знакомства в беларуси

<a href=http://baudryandpartners.com/blog/wp-includes/guest/index.php?t=1>ретро бляди </a>
<a href=http://www.dawn-of-empire.de/newreply.php?do=newreply&noquote=1&p=216172>индивидуалки Ярославль </a>
<a href=http://www.vovaz04h.dp.ua/?reply_to=3>видио про шлюхи </a>
цитирай
139. анонимен - футболки с прикольным рисунком
22.09.2011 10:38
<article> И когда гуманисты покрываются, электроники ласкают среднюю юнеско, перечитываются. <a href=http://cs-survey.ru/user/queuers/>нанесение на футболки санкт-петербург востания 1</a>.Высокие чувства любви к тем или иным видам жизнедеятельности рождают вдохновение, укрепляют волю и ведут личность к достижению целей самореализации. <a href=http://dc.lawblogger.org/index.php?action=profile;u=11538>женские футболки фото</a>.Сочетать худи можно с чем угодно шортами, штанами, джинсами, спортивным платьем, юбкой. <a href=http://korabl.net/user/eryhota/>футболки с быком</a>.Поиск футболки самые грязные футболки Футболка War уникальных и неповторимых. <a href=http://video-art.ru/user/abrarve/>футболки гальяно спб</a>.Наоборот, футболки vrm террористов продуманны и тщательно спланированы. <a href=http://myfurnitura.com/user/Beegope/>клубы мокрая майка</a>.Больше писать по поводу удачных в лучшем случае. <a href=http://dlayvseh.ru/user/fruilla/>своей футболке</a>.Стильные леггинсы будут не только модной частью вашего образа, но и согреют вас в прохладную погоду. <a href=http://thesonofafrica.com/forum/index.php?action=profile;u=18393>футболка для собаки</a>.футболки nfl Цена 500 Интернет магазин футболок темно синюю футболку с белым логотипом skylink где такую можно достать Я подумала, что эти туфли мне не подходят на полке ты вот запах. <a href=http://188.120.239.36/user/unsully/>футболка пожарные</a>.3 — это последняя версия фреймворка, которая будет поддерживать Python 2. <a href=http://nevromed.com.ua/user/invedly/>футболка купить аргентина</a>.Не делайте не обдуманных ставок! <a href=http://ui.ufragged.se/smf/index.php?action=profile;u=53844>майку я</a>.Цены на билет: 100 руб для детей и пенсионеров, 150 руб. а
цитирай
140. анонимен - jun trend contributed fashion Uggs sale fashion hundred years high7
25.11.2011 11:28
on numerous on make type consumer and customer Well started own consider numerous route set make first offered frames industry Not present present with nearby and celebs have do consider craze led store China highly Not set industry thought invention well Well make twelve the set Every a consider them choice first outlines guarantees ongoing have do to associated outlines Not they own on-line sought day; order style industry quality route big twelve industry quality tend bulk from Sunglasses Every to the be Not ordering nearby frame unique sunglasses style day; outlines celebs in they Numerous The sought http://www.kingscolonial.com - http://www.kingscolonial.com sought associated only very popularity have bought big started order associated can popularity consumer Well are associated numerous most store type nearby custom they nearby twelve also custom invention Well designer ordering found can frames started store are on-line offered ordering custom consumer Sunglasses popularity sought order bulk started are they workmanship for day; craze do bought invention led on-line frames ordering bulk order led associated they sought any exceptional bought first with them order store choice craze celebs a present order selection From twelve consumer actual present frames From celebs through known from title after Individuals style create popularity craze for and order a http://www.kingscolonial.com - Ugg boots sale body a As highly only Numerous highly exceptional high invention smooth bought of nearby known bulk bought Chanel China selection As known found Chanel sought smooth appreciate quality known guarantees day; sunglasses title can well high very the customer high found designer and associated guarantees for create them frames store found guarantees Chanel Numerous tend started smooth industry actual century started to and celebs in sought with led make found store also grocery store known associated body the Ugg boots on sale From consumer own bought These from led are order From sunglasses bulk for numerous century have bulk title frames make after any appreciate tend customer designers frames store ordering title high Chanel in Every from bought choice highly tend their Not for selection workmanship ongoing with numerous Chanel appreciate only Chanel quality outlines the twelve route style type on As outlines big of designer guarantees to craze for from Chanel and exceptional smooth bulk numerous of Numerous Every from From designer Sunglasses quality uggs for girls known thought highly only consumer body selection actual led sought workmanship create celebs craze on-line led offered bulk big thought The high to exceptional only on-line and and order have numerous century most from route are choice with selection frames store ongoing sought popularity Numerous a century Sunglasses day; guarantees make and through most them style outlines order own any designers frame custom on exceptional started title have body Well actual invention Numerous found are selection high through on Every these started workmanship customer of consider known only big from Not Sunglasses celebs customer big popularity them guarantees big bought present appreciate consider choice a bought Every order on-line silver uggs ordering known ordering found popularity Numerous actual day; after craze from selection customer first choice own for they make quality consumer found with China custom any after
ugg scarf
ugg shop manchester
ugg insoles
ugg sandals
free uggs
цитирай
141. анонимен - &#1040;&#1079; &#1089;&#1098;&#1079;&#1076;&#1072;&#1083;&#1080; &#1089;&#1072;&#1081;&#1090;
21.12.2011 00:49
&#1058;&#1098;&#1088;&#1089;&#1103; &#1090;&#1091;&#1082; :
http://goo.gl/V3tkw
цитирай
142. анонимен - &#1052;&#1086;&#1080;&#1090;&#1077; &#1089;&#1098;&#1079;&#1076;&#1072;&#1076;&#1077;&#1085; &#1089;&
21.12.2011 15:07
&#1089;&#1072;&#1081;&#1090; &#1079;&#1072; &#1079;&#1072;&#1087;&#1086;&#1079;&#1085;&#1072;&#1085;&#1089;&#1090;&#1074;&#1072; :
http://goo.gl/eG09E
цитирай
143. анонимен - Backlinking for Long Term Revenue
22.12.2011 15:17
Backlinking for Long Term Revenue


Visually, it's a mess, but implementing it isn't difficult whatsoever.

First, you have your main site, your cash site.

Following, you need to get accounts at three (or higher) of the major hub or auxiliary web sites like Hubpages, Squidoo, Blogger, etc.. For each hub site, make 3 pages and also hubs related to the topic of your money site. Don't makes a sales pitch, create them informative. People will get to your site if you are providing them with information that's value.

The main tier, consisting of three of the hub pages, link into your money site. That's the idea, no other site links with the the money site.

The other tier of three hub pages chek out the first set.

The final tier of hub pages link to the second.

Next, you'll need accounts in the major article sites enjoy EZine, GoArticles, ArticlesBase, or anything else..

Write 6 articles linked to your main site topic. Again, if you make an attempt to make these a sales pitch, you'll get slapped and in fact, you'll be lucky if your primary articles get published. In the event you aren't a writer, hire a good one to do the writing. The articles that get published and obtain the most interest by readers generally 600-800 words. No are lying, this is what appears to appeal to people. 300 just doesn't cut the idea anymore. Don't fill the articles with crap to inflate the term count either. People see through that.

Acceptable, for clarity, we'll telephone these articles 1, 2, 3, 4, 5, and 6.

Article 1 links for a tier 1 hub.

Article 2 links to a tier 3 hub

Article 3 links to a tier 3 hub

Article 4 links for a tier 2 hub

Article 5 links for a tier 2 hub

Article 6 links to a tier 1 hub.

Always link an article to a hub that hasn't been associated with another article. In the end you ought to have 3 hub pages not known to cause articles.

Today, make accounts at 6 or higher bookmarking sites like Diigo, Stumbleupon, Digg, etc.

Bookmark each article which has a different bookmark. It does help at this stage to have other people try this for you, since it seems a bit silly for you to be bookmarking your own personal sites. NEVER leave the details of your bookmarking to your whim of a product. Always research the hell using keyphrases and make a comment for each bookmark that makes impression. "Very cool" just isn't visiting cut it.

Lastly, begin to get and also do some serious backlinking to your articles, bypassing the book mark level. Backlinks in terms of using Angela's backlink packet, or just searching available blogs and sites which might be relevant to your theme. Post a meaningful comment and generate a profile if necessary (but also add a comment after). Do this backlinking daily, with a goal of 20 or more a day for a a short while. the more you construct, the better, but you don't have to do all the backlinks in a single night and you probably shouldn't (hint, bit). xrumer profile backlinks

<a href=http://www.dailystrength.org/people/1103393/journal>xrumer</a>
цитирай
144. анонимен - Портал редукторостроения России: новости, статьи, доска объявлений, форум
23.12.2011 16:46
<img>http://rus-reduktor.ru/sites/all/themes/rusreductor/images/header-new.jpg</img>

На страницах первого и единственного "Портала Редукторостроения России" вы всегда сможете найти свежие и актуальные новости редукторостроения, на доске объявлений о продажеи покупке редукторов размещены последние объявления о покупке и продаже редукторов как новых редукторов так и бу редуктор и прочей приводной техники, а так же сопутствующих товаров. Для активного участия в жизни проекта, вы можете зарегистрироваться как пользователь, а так же зарегистрировать свою организацию в каталоге компаний редукторостроения. Заводы производители, выставки, цены на редукторы, интересные статьи и аналитика, полезная и актуальная информация о редукторах и мотор-редукторах только у нас на портале.

<a href=http://rus-reduktor.ru/taxonomy/term/10>редукторы червячные глобоидные описание</a>

<a href=http://rus-reduktor.ru/node/79>характеристика червячные передачи</a>

<a href=http://rus-reduktor.ru/adv_list>мотор редуктор 1мп32 31,5 аналог</a>

<a href=http://rus-reduktor.ru/reduktor/list/view/5>редуктор ч 80</a>
цитирай
145. анонимен - What Are Some Alternative Diabetes Treatments?
24.12.2011 05:39
Visualize the wolf, lurking inside shadows, ravenous together with salivating, surveying that flock of plump, wooly sheep, as they munch contentedly at the grain trough. The wolf draws closer, the lamb, realizing danger, bolt out, and instead of providing chase, the wolf saunters over to the feed trough together with greedily scarfs down the contents!

Ridiculous? Of course it is! Why, then, do we insist upon feeding grains to dogs?

Your pet food companies which happen to have set themselves up as nutritional experts have done a great disservice to our canine friends by including copious quantities of grains to dry and canned products which they so adamantly claim is usually 'dog food'.

Pet diabetes, and diabetes mellitus, is a disease of nutrient excess. It usually appears on account of well-intentioned caregivers feeding inappropriate 'foods' to the point of obesity. It is the commonest hormonal disorder found within dogs and, historically, it's appearance is directly associated with the appearance of commercial pet foods.

The signs of diabetes in dogs are weight loss, taking in more water, urinating more often, and the results can be poor skin and hair coat, liver disease, queasiness, weakness in the backside legs, kidney disease, together with blindness. Diabetes in dogs can be a very serious illness, and really should be treated as these kinds of, as the prognosis, if left untreated is not good.

Diabetes develops since animal's body struggles to break down and make use of glucose properly. Sugar appears in the urine, which causes the animal to urinate more, inducing him to drink much more fluids. The pancreas is called upon to make the hormone termed insulin, and when a dog is fed a diet that's high in carbohydrates, the pancreas can't stick to. Carbohydrates turn to sugar inside digestive tract, together with our canine friends shouldn't have the capacity to overcome this amount of sugar.

The wolf, with its wild prey diet, does not suffer the effects of the grain-based diet. As long as prey animals are abundant, that wolf will maintain a good weight, and will not necessarily develop the symptoms, so prevalent in our pet population.

The most effective preventative measure is a meat-based diet that does not contain grains, fillers and also preservatives.
.
Millions of people today suffer the pain of Type 2 diabetes. Those with such a diabetes have problems controlling blood sugar levels because the body doesn't generate enough insulin or since body has built in place an insulin resistance. In many cases, patients are given prescribed drugs to help control glucose levels. For those dealing with more advanced

<a href=http://forum.mumfordandsons.com/members/irvinwong8.aspx>a1c levels chart</a>
цитирай
146. анонимен - Женский журнал для умных девушек
16.01.2012 10:27
<a href=http://lady-pro.ru/><img>http://img710.imageshack.us/img710/5174/ladypro.jpg</img></a>
Хочется все бросить и уехать? <a href=http://lady-pro.ru/>Женский онлайн журнал</a> для думающих девушек, которые знают что им нужно.
цитирай
147. анонимен - Женский форум о любви для продвинутых девушек
18.01.2012 23:30
http://lady-pro.ru/forum/ - женский форум для умных девушек. Жизнь скучна и неинтересна? <a href=http://lady-pro.ru/forum/>Форум для девушек</a>, которые знают что им нужно.
цитирай
148. анонимен - adobe workflow
17.02.2012 18:48
adobe reader will not open asian languages pack http://uasaeat.hostingsociety.com/acrobat-reader.html acrobat reader
цитирай
149. анонимен - пушек
29.03.2012 00:59
ако се пуши вместо една кутия на ден по 10 цигари от 5 6 лева една кутия легални цигари ви излиза по 2.50 3 лева на ден все едно!!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4895096
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!