Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.12.2010 08:49 - Цветанов излъга за лекарите - кой ще плати?
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 34850 Коментари: 97 Гласове:
17

Последна промяна: 21.12.2010 08:54

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

  

В началото на месеца Цветан Цветанов с пяна на уста, тиражира една зловеща лъжа – че едни лекари са убили и захвърлили във фризер бебе. За да оправдае безконтролното подслушване, направено от неговите хора.

Лъжата беше подхваната от всички телевизии.

Лекарите бяха арестувани и оплюти от много хора.

 

Не лекари, а безчувствени убийци! - marystaneva

Срам за България, още едно петно ни сложиха "лекари"  - kasnaprolet9999

превключих на всички канали, истина е:( ...случено е - kosara2008

Стигнахме ли дъното?! – Vishnichka

kleotemida - Това просто не могат да бъдат хора!

 

Това са само малка част от заглавията и коментарите – ако изброя всички, ще стане списък за няколко постинга.

 

Снощи по бнт и днес по бтв все пак казаха истината – лекарите не са убили никого. Казаха я набързо и между другото. Много от хората, които плюха и обиждаха докторите вероятно не са я чули. Всички тези хора повярваха и пригласяха на лъжата. Няма значение, че са били подведени.

Тези хора помогнаха на Цветанов да съсипе живота на едно 17-годишно момиче, са съсипе много нерви на близките на рекарите (не ми се мисли как са се чувствали децата на лекарите, ако имат такива в училищна възраст).

А ще напишат ли тези хора същите гневни думи към Цветанов?

Ще им припомня един цитат (неточен) от популярна песен:

„Ако си чул от клюката дори една секунда и я повториш...дали е трябвало изобщо да се раждаш?”

 

 

 




Гласувай:
22



1. masterpiece08 - Тази кампания срещу лекарското съсловие
21.12.2010 09:06
е подета доста отдавна! Винаги ми е правило впечатление как по медиите, когато се споменава за отявлено престъпление и убийство, се споменават само инициапите на престъпника, а когато бъде набеден лекар за 50 лв. примерно, се изнася пълна информация - името му, къде работи и т.н.
цитирай
2. анонимен - цоко е зловреден глупак, нито за миг ...
21.12.2010 09:10
цоко е зловреден глупак, нито за миг не съм му повярвала, там родих детенцето си, лекарите спасиха живота ни и на двамата. А за коментиралите по добре да замълчим!
цитирай
3. veselaj - pevg,
21.12.2010 09:23
направих си труда и ги прочетох. Още тогава. И още тогава писах, че Цветанов лъже и че тези разговори не доказват нищо. Сега говорим за ПЕТТОРНА МЕДИЦИНСКА ЕКПЕРТИЗА С ПОВЕЧЕ ОТ 40 СТР. ИНФОРМАЦИЯ. На Цветанов ли да вярвам? Пръв акушер в държавата.
цитирай
4. veselaj - 2. анонимен,
21.12.2010 09:25
защо да замълчим за коментиралите? Част от тях са хора, които наистина много уважавам. И се надявам, че ще имат доблестта поне да се извинят (макар че няма как да поправят злото). Защото "ако повториш от клюката..."
цитирай
5. andrei - Както винаги случаят ще се замаже!
21.12.2010 09:34
Поради тази причина се бави и експертизата и обвинението.Официално нищо не е казано!Идват избори,така че ще видим кое ще надделее-истината,или лъжата.До настоящият момент нито един лекар не е осъден, или порицан за грешки и безхаберие-поне от лекарският съюз!Знаменателен факт!Опитваш се,не знам поради каква причина да осъждаш хора от блог.бг.за изразената от тях тревога и критично отношение, към лекарските грешки и безхаберия,сякаш те са виновни за много подобни случаи!Много странна ти е позицията не намираш ли?Това което чух да казва Цветанов,е че бебето се е родило живо в началото на седмият месец и е тежало 720г.Очаква се експертизата да посочи причината за смъртта.Гражданската ни позиция ни задължава да критикуваме подобни лекарски безобразия,както и в други области от нашия живот!Отнасяй се по-спокойно и с нужното уважение,към тези хора,които имат тази задължаваща ни гражданска позиция! П.П.Току що чух по радиото изказването на лекаря водещ експертизата.Едно обтекаемо и насочено мнение,към оневиняване на лекарите.Гарван-гарвано око не вади.Това се разбра в края на краищата!
цитирай
6. veselaj - 6. andrei,
21.12.2010 09:49
не осъждам никого. Просто цитирам. Ето и ти пишеш "чух Цветанов.." и вярваш на това, което е казал Цветанов, а не на лекарите. Експертизата е готова - бебето е мъртвородено и има 40(!) страници доклад по случая. Именно там е страшното - на лъжите на Цветанов вярвате всички, а даже не чувате официалните резултати и не вярвате на петтима лекари.
Моята "странна" позиция е, че не бива да съдим, преди да научим всичко и преди да чуем компетентно мнение, а не СРС-та, прочетени от полицай (без даже да сме чули автентичния разговор).
цитирай
7. masterpiece08 - veselaj, приветствам позицията ...
21.12.2010 10:11
veselaj, приветствам позицията ти, но не разбрах защо не ме отрази?!
А тази тенденция да се настройва обществото против лекарите наистина не е от вчера
цитирай
8. veselaj - masterpiece08,
21.12.2010 10:16
извинявай. Просто коментарът ти е много точен и нямах какво да добавя. Впрочем, това, което казваш за лекарите се отнася и за други професии - например учители и преподаватели в университетите. Всичко грамотно - под ножа!
цитирай
9. masterpiece08 - Целта е да се лумпенизират масите, ...
21.12.2010 10:28
Целта е да се лумпенизират масите, да се стъпчат всякакви опити за създаване на читаво гражданско общество, колкото и да се говори точно обратното, защото на управляващите не им трябват мислещи хора, а електорат, принизен да стадо... Наистина поздрави за позицията, чета те от известно време и намирам съмишленик в твое лице!
цитирай
10. veselaj - masterpiece08,
21.12.2010 10:43
според мен релацията е обратна - избираме си управляващи, защото сме лумпени. Сами се принизяваме до стадо, което чака да го нахранят. Ние не искаме да ни управляват мислещи хора - дай ни спасители, дето ще ни оправят. хората не искат да разберат, че колкото по-малко се бърка държавата, толкова по-добре се нареждат нещата. Но май няма как да се променят нещата, докато не умре и последния, роден в робство.
цитирай
11. smile999 - Весела, стискам ти ръка, че си на...
21.12.2010 11:11
Весела, стискам ти ръка, че си написала това, че си имала смелост, въпреки, че както виждам, не си медик!
Всеки има право на мнение, но наистина се изля много помия върху хора, от които зависи нашето здраве и живот!Абсолютно, не оправдавам някои, които наистина грешат!Нима в другите професии не се греши, или нима има безгрешен човек изобщо?!
Кой интелигентин, възпитан човек с висок коефициент на интелигентност, би прекратил един детски живот?!Трябва да си невменяем, за да го направиш!
Темата е толкова дълга, и най-вече болезнена, че и да искам, не мога да я довърша!
Желая ти светъл и спорен ден!
цитирай
12. darktales - До настоящият момент нито един л...
21.12.2010 11:19
andrei написа:
До настоящият момент нито един лекар не е осъден, или порицан за грешки и безхаберие-поне от лекарският съюз!Знаменателен факт!


Лъжеш.
И то неграмотно. И в пряк и в преносен смисъл.
цитирай
13. masterpiece08 - Ха ха, за "спасители" ...
21.12.2010 11:21
Ха ха, за "спасители" като царя и Бойко не съм гласувала и употребих доста време и енергия да обясня поне на хората около мен за какво иде реч. Жалко, че сегашните деца в по-голямата си част растат в среда, където се налагат мутренско-чалгарски "ценности", не знаят нищо за миналото и са масово неграмотни в буквалния смисъл!
цитирай
14. veselaj - mile999,
21.12.2010 11:29
благодаря. не разбирам защо в момента голяма част от хората не си дават сметка, че се пренебрегва едно основно човешко право - невинен до доказване на противното. това се прави непрекъснато откакто полицаите са на власт. Не може никой да раздава присъци ей-така, не може никой да нарича някого убиец, само защото е на власт. Още по-лошо е, че много хора припяват без да се замислят и да си дадат сметка какви поразии могат да направят.
цитирай
15. анонимен - Никъде в разговорите не се споме...
21.12.2010 14:40
Никъде в разговорите не се споменава че детето е мъртво.. Ако беше мъртво тогава защо да се чудят какво да правят с него.. То се е родило предишният ден, но едва на записите те казват че е отишло при Баташов.. Е... Кой лъже.. Очевидно са дали подкуп на борисов.. Това е била целта.. РЕКЕТ.. ПОЛИТИЧЕСКИ... Лекаря е от СДС..
цитирай
16. veselaj - 16. анонимен,
21.12.2010 14:44
защо продължаваш да говориш за разговори, които даже не сме чули. Всички чуха САМО ТОВА, което прочете Цветанов. дали е целият разговор - кой да ти каже. Експертизата, обаче, е категорична - бебето е МЪРТВОРОДЕНО. това е.
цитирай
17. анонимен - СДС са се договорили с ГЕРБ за изб...
21.12.2010 14:45
СДС са се договорили с ГЕРБ за изборите в този район - за местните избори.. Това момиче дето беше убито във Варна от сина на местният от СДС, ВЪПРОСИТЕЛНИ??? Играта е мръсна..
цитирай
18. анонимен - Защо докторите просто не са искали ...
21.12.2010 14:50
Защо докторите просто не са искали експертиза на записите?? А.... ? Как мислиш? Щото са истински. Нали..
цитирай
19. veselaj - И какво като са истински - никой не е ...
21.12.2010 15:06
И какво като са истински - никой не е отричал. Но дали са целите? И в какъв контекст са говорили. Пак ще повторя - опитайте се да запишете вашите разговори с близките си, без те да знаят. сигурна съм, че все ще намеря част от разговор, която да ви изкара чудовище.
цитирай
20. анонимен - авс
21.12.2010 15:07
недейте да забравяте,че част от тези доктори направили експертизата са от МВР-подчинени на Цветанов,така че не може да се говори за манипулация от страна на докторите по скоро манипулацията е от страна на цветанов
цитирай
21. veselaj - 21. анонимен,
21.12.2010 15:10
именно. дано поне някой се усети, че е бил просто пионка в ръцете на полицията. И дано всички се замислят дали няма да дойде и техният ред.
цитирай
22. ok3223 - Така става
21.12.2010 15:19
Когато неграмотно ченге- с физкултурно образование е министър, а началник му е д-р по противопожарно дело, който му е гласувал доверие,и го е назначил на тази служба.
Всеки е невиновен, до доказване на противното в съда.. Само съдът, след нормален процес може, има законното право, да постановои с присъда , дали някой е престъпник, или не, и определи наказанието, или обяви задържания за невинен. Това е основна аксиома в правото.
Така е навсякъде по свеста. Откато ченгетета ЦЦ и ББ грабнаха властта в Бг стана правило, министъра на МВР ЦУци, да определя кой е престъпник и кой нее, да произнася присъди и определя наказанито, без да изчака решението на съда, да оказва натиск върху съдиите.
А това си полицейщина и крачка към превръщането на Бг в полицейска държава.
А това е голямо зло за българите и Бг.
Долу полицещината, за живеят законът и справедливият съд...
цитирай
23. kasnaprolet9999 - Подкрепям казаното от андрей, аз не ...
21.12.2010 15:23
Подкрепям казаното от андрей, аз не вярвам в заключенията на лекарската експертиза. Няма и за какво да се извинявам, защото още в коментарите си към моя постинг казах следното "Само ще отбележа, че ако чакате съда да си каже мнението кой е виновен и кой не е, просто ще изгубите излишно време, отсега мога да ви кажа че никой не е виновен, че кога някой е бил, та сега да стане, ха...ха.... "
Както се разбра, това няма да стигне и до съда, защо ли не съм очудена?
цитирай
24. анонимен - Как се доказва кога е умряло това ...
21.12.2010 15:26
Как се доказва кога е умряло това дете бебе или плод??? Разбирам от наука. И знам че няма как.. Няма как с точност до минути или часове - ако се замрази.. В единият от методите се мери температурата на изстиване на вътрешните органи.. Другият се състой в това до колко са се развили дадени организми микроби или паразити..
цитирай
25. veselaj - kasnaprolet9999,
21.12.2010 15:28
не вярваш на петимата лекари, направили експертизата, а вярваш на Цветанов? Въпреки, че и друг път е лъгал? Е, аз съм от хората, които вярват във възмездието. Ти откъде правиш изводи, че лекарите са виновни? Питам те, точно защото те уважавам и си мислех, че си от хората, които имат смелостта да кажат - сбърках.
цитирай
26. rat - Как се доказва кога е умряло това ...
21.12.2010 15:33
анонимен написа:
Как се доказва кога е умряло това дете бебе или плод??? Разбирам от наука. И знам че няма как.. Няма как с точност до минути или часове - ако се замрази.. В единият от методите се мери температурата на изстиване на вътрешните органи.. Другият се състой в това до колко са се развили дадени организми микроби или паразити..


Доколкото разбрах, заключението е, че плодът е бил с мозъчна смърт, действала е само отчасти вегетативната нервна система. На този етап от развитието почти няма развита мозъчна кора.
Единственото нещо, което са направили лекарите е, че са спасили "родилката".
Лекарите винаги са били цинични в разговорите си. Такава им е професията.
Стига с тези глупости, лекарите нямат вина, камо ли пък да говорим за предумишлено убийство.
Поздравления на veselaj за постинга.
цитирай
27. анонимен - Само начина по който са говорили е ...
21.12.2010 15:38
Само начина по който са говорили е достатъчен за да бъдат отстранени от медицината.. Боклуци.. Пълни негодници.. Било грешно да го оставят така - това се чува от разговора..
цитирай
28. veselaj - 25. анонимен,
21.12.2010 15:40
не знам от какво разбираш, ама от медицина очевидно не разбираш. Плодът е роден мъртъв - не говолим изобщо кога е умрял.
27. rat , благодаря. Впрочем за цинизма. Вчера пред мен по хлъзгавите улици вървеше жена, която носеше момиченце и му мърмореше: "Знаеш ли колко си отвратителна". жената очевидно много обичаше детето(много добре гледано) и ако някой и кажеше, че детето е отвратително, сигурно би го убила. Просто беше уморена и изнервена, а и не знам какво се беше случило. Трябва ли тази жена да бъде съдена?
цитирай
29. veselaj - 28. анонимен,
21.12.2010 15:45
ти ЧУ ли разговора? Или знаеш само това, което ти прочете Цветанов (т.е. това, което е публикувано). Аз НЕ съм ЧУЛА целия разговор. Ако някъде има поместен ПЪЛЕН АУДИОЗАПИС - прати линк. ще го изслушам и ще ти отговоря.
цитирай
30. анонимен - Било грешно да не извикат неонат...
21.12.2010 15:47
Било грешно да не извикат неонатолози.. И според Бог и според закона.. Така е..
цитирай
31. анонимен - не осъждам никого. Просто цитирам. ...
21.12.2010 15:50
veselaj написа:
не осъждам никого. Просто цитирам. Ето и ти пишеш "чух Цветанов.." и вярваш на това, което е казал Цветанов, а не на лекарите.


Цветанов вярва на лекарите, които са записани на място в Г.О.
цитирай
32. анонимен - Да си циничен доктор е хубаво. . ? ...
21.12.2010 15:50
Да си циничен доктор е хубаво.. ? Окей.. Седерасти..
цитирай
33. анонимен - ЦВЕТАНОВ ,НЕ ЛЪЖЕ....
21.12.2010 15:52
..СРС-тата, СИ СТОЯТ И ВСЕКИ МОЖЕ ДА ГИ ЧЕТЕ И СЛУША!!!

ЯВНО, ИСКАТЕ ДА ТИРАЖИРАТЕ ...ПОРЕДНАТА ЛЪЖА!

ПОСЛУШАЙТЕ ---КАКВО ГОВОРЯТ ЛЕКАРИТЕ ...ЗА ХОРАТА И ДЕТЕТО...!
ПРОЧЕТЕТЕ -----КАКВО ПИШЕ В ТИЯ СРС-та......!

НЕ ВСЕКИ ПЪТ ....ЕДНА "ПРОСТОТИЯ", ПОВТОРЕНА 1000-ПЪТИ ,СТАВА ИСТИНА!

"ЕКСПЕРТНАТА КОМИСИЯ" ...НЯМА ДА НАТОПИ ЛЕКАР, ..НИТО ПОЛИЦАЙ,ПОЛИЦАЯ!!!!
----ГАРВАН ,ГАРВАНУ...ОКО НЕ ВАДИ!!!!!

ПРОСТО Е ,КАТО БОБ......АМА ....."ЦВЕТАНОВ ,ВИ Е ВИНОВЕН"!

УТРЕ ,КАТО ПОЧНАТ ПАК ДА ВИ ИСКАТ ДОКТОРИТЕ РУШВЕТ-----ПАК ЛИ ЦВЕТАНОВ, ЩЕ ВИ Е ВИНОВЕН?????!
цитирай
34. andrei - За сведение лекарската експертиза ще се оспорва и
21.12.2010 15:53
ще бъдат извикани чужди специалисти да направят повторна,след което нашата петорна експертиза ще може да се преквалифицира в копаене на канали,или работа в гробищните паркове,което си мисля по-ще им подхожда!То бива заслепяване...бива,ама чак до такава степен не съм очаквал!За последно ще попитам;бихте ли изпратили свои близки,или Вие,да се възползвате от професионализма на тези лекари?Недейте,по добре Бог да ви пази!
цитирай
35. veselaj - 32 и 33 анонимни,
21.12.2010 15:54
цинизмът не е нещо хубаво, да. Но едно е да си циник, съвсем друго - убиец. В цивилизования свят всеки е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО. Да наречеш някого "убиец" без да си наясно с фактите е също цинизъм. И то къде по-арогантен. А щом сме тръгнали за съдим някого за цинизъм, да бяха осъдили Божо Мощите, който ни нарече "шибан народ".
цитирай
36. veselaj - 35. andrei,
21.12.2010 15:56
а ако и чуждите специалисти повторят изводите на българските, ти ще отидеш ли да копаеш канали? Заедно с Цецо.
Впрочем, пак прочети последния абзац!
цитирай
37. анонимен - защо продължаваш да говориш за р...
21.12.2010 15:58
veselaj написа:
защо продължаваш да говориш за разговори, които даже не сме чули. Всички чуха САМО ТОВА, което прочете Цветанов. дали е целият разговор - кой да ти каже. Експертизата, обаче, е категорична - бебето е МЪРТВОРОДЕНО. това е.

Не оспорвай лекарското мнение в записите!
цитирай
38. veselaj - 38. анонимен,
21.12.2010 16:00
не оспорвам лекарското мнение в записите. Не го знам. Не съм чула разговора. Ако имаш линк към АУДИОЗАПИСА - прати го.
цитирай
39. andrei - Смятам,че си се заслепила от литературната
21.12.2010 16:07
си изява.Аз мога и канали да копая,но не да убивам и да се гавря с живота на когото и да било!Адреналинът ти е дошъл в повече.Вземи се успокой и си виж къщната работа,че от сутринта не си я подхващала!
цитирай
40. veselaj - 40. andrei,
21.12.2010 16:13
ей на това му казвам конструктивен разговор. Да беше и напсувал...
цитирай
41. boristodorov56 - Казано честно -
21.12.2010 16:19
не можах да проследя детайлно и не разбрах какво, все пак, се случи в тази история.
Към действията и мотивите на лекарите у нас съм винаги предубеден, като зная, че гарван гарвану око не вади - мога да си направя изводите за резултатите от експертизата, която не е независима и като следствие може да бъде подходящо мотивирана.
Подобно е и отношението ми към Цецко Милиционерчето, който има възможност за доста спекулации и манипулации и се нуждае от освежаване на собственият си имидж.
Не вярвам, че медиите честно ще осветлят случая, защото на тях им се въздейства по хиляди всевъзможни начини и позицията им е винаги подпряна с интереса на собствениците им, което прави безмислени усилията, ако съществуват, на честните журналисти.
Остава да си мисля, че чергата се дърпа в много посоки.
Къде е мястото на главната героиня - знаем ли тя какво мисли или това не е важно - за да се запази анонимността и?

Нашата оценка трябва да се базира на спазването на закона и моралния императрив.
Останалото са спекулации.
цитирай
42. andrei - Това само в твоята разгорещена глава
21.12.2010 16:21
може да се роди!Не са ми познати такива изрази,нито ги използвам!Ти какво разбираш под конструктивен разговор?Всички да се съгласяваме с личните ти пристрастия и хрумвания!?Моето мнение е различно от твоето,за това очаквам развитие на проблема,който лекарският съюз иска да замаже!
цитирай
43. veselaj - Не искам всички да се съгласяват с ...
21.12.2010 16:23
Не искам всички да се съгласяват с мен. Нито да се вълнуват дали съм си свършила къщната работа...
цитирай
44. veselaj - boristodorov56,
21.12.2010 16:25
аз всъщност изобщо не искам да коментирам лекарите. Само факта, че никой няма право да раздава присъди и да нарича някого "убиец" без да е доказано. Ако лекарите имат вина - да ги осъдят, да ги линчуваме и т. н. Но нека да не е "щото Цецо каза".
цитирай
45. boristodorov56 - Това е безусловно, но на Цецко му трябват бели точки.
21.12.2010 17:56
veselaj написа:
аз всъщност изобщо не искам да коментирам лекарите. Само факта, че никой няма право да раздава присъди и да нарича някого "убиец" без да е доказано. Ако лекарите имат вина - да ги осъдят, да ги линчуваме и т. н. Но нека да не е "щото Цецо каза".

цитирай
46. анонимен - И защо никой не вдига врява за кок...
21.12.2010 18:34
И защо никой не вдига врява за кокошката на баба Пенка, дето я сгази с мотора си Митьо, селският тарикат (кокошката, не бабата), а всички надигат вой за някакво цигане живо ли било родено, умряло ли? Ако не са го убили докторите, да им се даде там някаква награда за принос към България и толкова. Цецко Идиота че е недоразбрал кое какво е, е ясно като едно и едно - две.
цитирай
47. balgarski7vinarki - vremeto e nai- tochnia pravosadnik
21.12.2010 18:59
Nishto ne ostava skrito ili nenakazano- moje samo vremenno da se polzva- mnogokratno proverena istina /, misalta e moia, ot moia jivot/
Loshoto e che se otkluchva ziala veriga posledvashti sabitia, vse svarzani s tazi ujasna situazia- chiatoi da e pravdata, lajata veche e prisaedinila novi i novi uchastnizi v niakakav nelep scenarii , te pak shte multiplizirat efekta po-natatak i taka se vihri zloto.
Jalko za jivota.
цитирай
48. анонимен - Има много прост тест за доказване ...
21.12.2010 19:17
Има много прост тест за доказване било ли е при раждането детето-парче от белия дроб се пуска във вода-ако плува значи този бял дроб е дишал ,ако потъне просто никога не е дишал.Това вероятно е направено и се знае и от първокурсниците по медицина.Има и десетки други анализи и тестове-не случайно доклада е 40 стр.А на тези които твърдят ,че лекарите се прикриват да кажа ,че не е проблем да се направи международна експертиза.Просто Цветанов да я плати от спестяванията си като консултант.Интересно ,че родилката и близките и казаха ,че са доволни от лекарите и няма да съдят болницата много отдавна.А дали детето е изплакало може да каже и родилката -но тя не каза такова нещо
цитирай
49. veselaj - 49. анонимен,
21.12.2010 19:48
много добра идея - ако има международна екпертиза, Цветанов да я плати от джоба си. И аз съм сигурна, че експертизата е готова отдавна - просто се надяваха случая да се забрави. Но пропуснаха, че има интернет.
цитирай
50. bogolubie - Лекарите не са това, което бяха.
21.12.2010 19:57
И едно време се радваха на подаръци, но сега са оскотяли за пари и др. Имам предвид случаи с мои близки роднини и с познати. Дори не се съобразяват какво говорят пред самите болни. Толкова не ги считат за човеци. Разбира се, със сигурност има и някои честни лекари, но повечето се надъхват едни други, завиждат си, отмъщават си, кой получил, кой не получил и в края на краищата хората умират като кучета. Не бих искала да пиша това, но за жалост фактите са такива.
цитирай
51. анонимен - В "КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ КЕНЕФИ"....НЕ СЕ ОТГЛЕЖДАТ,НОРМАЛНИ ЛЕКАРИ!
21.12.2010 20:17
ТОВА ,КОЕТО Е "НОРМАЛНО" ....БЯГА В ЧУЖБИНА!
ТУК ОСТАВАТ.........ЛАЙНАРИТЕ!
цитирай
52. анонимен - БП
21.12.2010 21:05
Права е veselaj. Цветанов каза, Цветанов прочете.
Ние не ЧУХМЕ.
След като година и половина вече, знаем поведението на милиционерите в подобни случаи, манталитетът им, и наглостта, има ли някой здравомислещ, да смята, че ако ЦЦ беше прав, нямаше ли да ни проглушат ушите по всичките придворни медии с аудиозаписите!?

Стадо не може без милиционер.:(
цитирай
53. darktales - @
21.12.2010 21:15
Спокойно, другари.
Не всичко е загубено.
Животът продължава. Доброто накрая ще победи.
Таткото е оказал пълно съдействие на органите. Ще го пуснат предсрочно.
Младите пак ще се съберат.
Ще им се роди друго дете. Ще порасне. Ще стане полицай.
Ще отмъсти на докторите.
цитирай
54. kasnaprolet9999 - Не ми пука какво е казал Цветанов, ...
21.12.2010 21:17
Не ми пука какво е казал Цветанов, имам собствен поглед върху начина на действие на този тип лекари. Не се притеснявам да казвам какво мисля и никога не съм се притеснявала. Ако прочетеш всичките ми коментари в моя постинг, за който си дала линк горе ще ме разбереш. Проблема ти е, че свързваш всичко с Цветанов, но големия проблем със здравната ни система не започва от него.
цитирай
55. smilodont - Много приказки
21.12.2010 21:31
Много приказки и нула истина . Дано не ви споходи професионализма на такива доктори , защото тогава много ще ви боли . А що се отнася до министъра то това му е работата . ако не си я върши ще има протести за това че е некадърен . Последно да запитам НИЕ ЗА КАКВО ОБСЛУЖВАНЕ ЗАСЛУЖАВАМЕ .
цитирай
56. анонимен - ?!
21.12.2010 21:31
Добре де, да кажем, че колегите им не са действали на принципа "Гарван гарвану око не вади" и са дали честна експертиза, тогава бихте ли ми светнали за какво става въпрос във въпросните разговори?! Защо те самите казват, че ще ги съдят?! Заради мъртвия още в утробата плод, дето после часове мърдал?!
цитирай
57. анонимен - :)
21.12.2010 21:34
veselaj написа:
не оспорвам лекарското мнение в записите. Не го знам. Не съм чула разговора. Ако имаш линк към АУДИОЗАПИСА - прати го.

Хе, хе, те и самите лекари не го оспориха! Ако не беше истина, това първо щяха да атакуват.
цитирай
58. veselaj - kasnaprolet9999
21.12.2010 21:37
проблемът е, че ЦЯЛАТА информация, която имаш е именно от Цветанов. Познаваш ли лично лекарите? Откъде знаеш какъв тип са тези лекари? Знаеш ли какво точно се е случило? И откъде? Аз изобщо не коментирам проблемите в здравната система, нито калпавите лекари. А погазването на основни човешки права, като презумпцията за невинност. И че всички се нахвърпиха върху лекарите БЕЗ ДА ИМАТ ИНФОРМАЦИЯ. Прочети още веднъж цитата от последния абзац. И помисли...
цитирай
59. анонимен - pipe
21.12.2010 21:45
В немалко случаи може да се изисква повече от лекарите, правят се големи простотии, хората страдат и съвсем справедливо са недоволни от здравеопазването в България. Но, досега още не съм чул отговора ЗАЩО се получи така! Имахме си добра здравна система, как така ,същите лекари оттогава сега станаха такива? Кой има отговор на този въпрос?
А за журналистическия сеирджилък- какво да кажем-тези журналя по-достойни ли са? Принципно по какво се различават от така оплютите лекари? Просто елементарни същества, правейки сеир от чуждото нещастие и възползувайки се от него за собственото си изтъкване!
Преди години във вестник излезе заглавие-"Вертолет спаси родилка!"- оказа се,че с вертолет е транспортиран в планинско село виден пловдивски акушергинеколог, който беше водил успешно раждане в дома на тази родилка ,родил се здраво дете, вайкат и тя жива и здрава. Това си е героизъм.За лекаря-две три думи. В случая въртолета е свършил цялата работа.
Трудно признаваме доброто, сторено от друг. Предпочитаме да го подминем.
цитирай
60. анонимен - естествено че са неивнни
21.12.2010 21:52
естествено че са невинни лекарите,също така невинни са и БСП,Дамбовците,братя Галеви,Маргините,Митьо очите,ВИС,СИК,ТИМ,Тодор Живков,СССР,митничарите,съдиите,прокурорите и всички останали в тази държава наречена България.АМИН.
цитирай
61. анонимен - ЕКСПЕРТИЗА" е
21.12.2010 22:21
още една много компрометирана дума в България. Та дори и петорна. Омертата в лекарските среди се отрича само от глупаци , или участници в нея. Същата криворазбрана "колегиалност" съществува и сред полицаи, магистрати и къде ли не. Остава необясним разговорът между медиците, спомнете си , единият загрижено пита, дали някой да не му даде вода и храна !!! Ако полицията не е на необходимото ниво трябва да бъде критикувана, без това да служи за оправдание на медиците, ако са извършили престъпление. И още нещо, на фона на предшествениците си, Цветанов, както и да го наричате, направо е без конкуренция. Дали си спомняте "танцуващият с курви" Начев ?! Или ординарецът на Гергов, "хотелиерът Б. Бонев ?! А Запалката и Миков ?! Дали всички от вас са били толкова взискателни и към тях ?! Харесвам много този блог и това, което се пише тук, до сега не съм имал различия с позициите излагани в него, но сега съм по-скоро скептичен по отношение на тази експертиза. Твърде много такива съм видял !
цитирай
62. smilodont - проблемът е, че ЦЯЛАТА информация, ...
21.12.2010 22:26
veselaj написа:
проблемът е, че ЦЯЛАТА информация, която имаш е именно от Цветанов. Познаваш ли лично лекарите? Откъде знаеш какъв тип са тези лекари? Знаеш ли какво точно се е случило? И откъде? Аз изобщо не коментирам проблемите в здравната система, нито калпавите лекари. А погазването на основни човешки права, като презумпцията за невинност. И че всички се нахвърпиха върху лекарите БЕЗ ДА ИМАТ ИНФОРМАЦИЯ. Прочети още веднъж цитата от последния абзац. И помисли...

А ти след като имаш явно и друга информация що не ни светнеш и ние да разберем що за некадърни министри имаме или си я пазиш за теб . Аз например разбрах че големия гаф го забъркаха СДС и Иван Костов , тъй като беше замесен техен човек . Но извини ме но точно на Иван Костов и Мартин не вярвам . И знам на какво са способни .
цитирай
63. veselaj - 62. анонимен, благодаря за милите думи.
21.12.2010 22:33
По принцип съм съгласна, че експертиза и доста компрометирана дума. Но едва ли петима лекари биха рискували в ТОЗИ случай да заиграват. На мен цялата работа ми се стори нелепа, когато прочетох СРС-тата. та те нищо не доказват. Особено това, че някой пита дали да не даде вода и храна (доколкото помня беше нещо от рода вода и храна ли да му дадем). На "бебе" в такъв етап на равиние няма как да му се даде нито храна, нито вода. Просто не знаем за какво точно е ставало дума. В 29 коментар разказвам случка от вчера - прочети го.
цитирай
64. анонимен - Е това е българина - от осанна до разпни го...
21.12.2010 22:56
Покрай това какво е станало наистина НИКОЙ не обърна внимание на отношението на мрънкащите за пари рекетьори в бели престилки към пациаента. Грубо, цинично, пренебрежително - сякаш върви реч за някаква по-долна категория хора...

"Омертата в лекарските среди се отрича само от глупаци , или участници в нея. Същата криворазбрана "колегиалност" съществува и сред полицаи, магистрати и къде ли не."

Много вярна забележка. Наруши ли се веднъж статуквото - всеки един от тях става уязвим. Затова в името на общото благо всички са невинни.
цитирай
65. d3bep - То проблема на темата не са лекар...
21.12.2010 23:17
То проблема на темата не са лекарските среди, а РЕФОРМАТОРА. ТОя дето м удадохте абсолютна власт. Нали той обеща реформа в зддравеопазването? И?
Сигурно като ни дойде реда на опашката на ЕС. Ама това коеот ЕС плаща правителството няма НИКАКВА заслуга.

Кво ли говорим за лекар, той бойкич обеща да ви намали данъците а ги вдига редоно, досега с по 50% на година ,тая година, щото е криза, с по 10.

Догодина чакам да изберете цветанича за президент. Тва е много важно явление. Цела България да е кукла на конци на една кукла на конци като Бойкича...

Поздрави!
цитирай
66. анонимен - до veselaj
21.12.2010 23:19
"Сега какво да го правим. Аз даже си мислех да вземат да му дадат да яде ли нещо, да пие. То тъй го оставяме да умре ся. Че то грехота да ти кажа." "Щото ако стане сега да ни разследват, к'во ще излезне. Всички вкупом сме уморили бебето нарочно. Това си е умишлено престъпление и убийство." Това е точният цитат. Ще си позволя един въпрос: " Как, без да си правила изследване, без да си присъствала на процеса, знаеш, че стандарта "Стара Планина " е компрометиран ?! Как без да си чула, видяла, или държала в ръце някакво доказателство, знаеш, че ДПС , например е крадлива партия ?! Как по презумпция само, не вярваш на управляващи, полиция и магистрати "?! Не те упреквам, аз самия ги възприемам точно така ! За съжаление, не по-малко трудно ми е да вярвам на лекари опитващи се постоянно да замазват огромни гафове и грешки, каквито рядко прощават на далеч по-неотговорни служители . Нетърпимоста ни към към престъпленията не трябва да е избирателна. Не харесваш ГЕРБ, не харесваш и Цветанов , добре . Да не мислиш, че аз съм им фен, винаги съм гласувал за сините, независимо от разочарованията, които част от тях са ми донесли. Но кажи ми, мислиш ли, че , ако сега Бойко падне от власт има някаква възможност да управляват тези, които ние искаме ?! С преобладаващите настроения сред този народ( не ми пука, ако някой реши да се засегне, или да ме обвини в липса на патриотизъм), с простотията и примитивното възприемане на ставащото около него, в близкото бъдеще мисията е невъзможна. По-скоро Европа ще вдигне ръце и ще ни хариже пак на руснаците, и без това мнозина от лумпените мечтаят за това !
цитирай
67. logistics - Всичко си е същото...
21.12.2010 23:40
Едно време, заради една поизтрещяла майка дето си погуби детето сваляха Костов. То не бяха шофьори на таксита, то не бяха Слави Трифонов, то не бяха медии.. И кво... Докато нямат външен враг, страхливците плюват слабия. За това на народното ни събрание пише "Съединението прави силата". Българския манталитет се е търкулнал и набира ускорение към абсолютната злоба лишена от логика и дори елементарен размисъл, дори просто съмнение да не е размисъл : >
цитирай
68. анонимен - Е, важното е в патакламата да останат по-притулени
21.12.2010 23:50
едни други събития. Сега сигурно ще продължим с друга акция "докторите", или "даскалите", та да не си говорим за шенгенския резил.
цитирай
69. анонимен - А. . Това за детето дето сваляха К...
21.12.2010 23:57
А.. Това за детето дето сваляха Костов.. Интересен случай.. С геният на Алексей Петров е спасен Костов. Нали.. Как ли?
цитирай
70. анонимен - HEУважавайте Цецо! или HE, Уважавайте Цецо! KO MA KAKO MAPO?
22.12.2010 00:06
"едно време , дядо ми е казвал, че хипитата се обличли в шарено и парцалено защото душите им били пълни с цветове, цветя и музика...

гледам лицето Цветанов. няма място където да се е поиавил и е винаги в черно. В главата му черни октоподени мисли. В сърцето му черна вода се помпа; в ръцете му черни записи с черни думи за черни действия...

Като Сатаната Берия започва да се извисява и да разпределя доктори от филмаджии; пациенти от лекари...

от всичките му снимки в блогариядата най отвратителната беше онази дето го бяха снимали силно притеснен как седи в една детска стаичка, облепена с розави тапети, на едно детско розаво креватче, където е полулегнало малко момиченце в розава пижамка ; а наш Цървулан седнал ококорен сякаш таткото на момиченцето го е заловил да прави пред етето непристоини движения и предложения докато се опитва да набута в стаята подслушвателно устройство за записване на детските сънища.....

Спомням си гласът му когато звучеше толкова злокобно и първоинстантно , като на собственник на информацията за случката в Г Оряховица; като на обвинител и произнасящ присъдата

И никой не го запита -абе Цецко, защо нескочиха твоите яничари на лекарите когато е правен записът за да "спасите" умрелият плод който още бил жив...

Цветанов не е компетентен нито по анатаомия, нито по акушерство. Цветанов не е компететнтен и по електроника. Наместо да иде в БАН и Университетите по инжинерство да каже- абе пичове ако направите подслушващи устройства които айде да не са толкоз екстра, ама на половин цена-ще спестим от бюджетът 250 милиона! Някой да е чул такъв въпрос от министрите Цветанов и Инатов? Никой! а сега попитайте коло е платило МВРето за СРСетата и колко са платили за такиа устройства колегите им полицайски в УСА и ЕУ-ще си глътнем езиците. За такива
разходи не 6 не 9 а 99 апартамента може да си купи наш Цървулан. какво му се боите бе? Е и какво като ни подслушва и избие? какво като преди да ни утрепа ще ни цепне главите с цепеници. Погледнете журналистите как са се свили и прегърбили. Дори Велислава Дърева се е удръвила сякаш е съгласна с българският Йежов-Берия-Цатаната Цървуланов. Погледнете , още го има в Стандарт- запис на Цветанов как говори за Първанов че е Гоце и как два журналиста пригласят.

Това ли е ГЕРБ за която гласувах?

Да , за съжаление, ГЕРБ се оказа едно гъмжило от нерализирани милиционери които поради слаб успех се извиняват за предишните си кариери, бързото забогатяване от неясни източници и крайно низкото си образование с това че бащите им били бити от комунистите с тояги, дядовците им били изтрепани с тояги-особенно на един от тях, а в съсщотото време БОРИСВ чийто дядо е убит според Борисов от комунисти, на мегдана, с тояги. Та този същият Борисов седи на една маса с министър Цветанов чийто баща и дядовци са били убийци на некомунисти;
същият този Борисов се жени за комунстически щерки, клати разведени комунистически щерки и възхвалява комунистически лидери-Т Живков.

Аре бе-левицата-нали сте печени. Поискайте официялно да се прочете биографията на Цветанов и Борисов и да видиме наистина ли на единят роднините избивали на другия един от дядовците му; с какъв успех са завършвали 8, 11 клас и другите обучения. какво им се плашите-еми ще ви изтрепат постепенно и после онези лекари ще напишат че сте си измрели от смърт която ви сполетяла докато сте умирали ....

и подхванете сделката за СрСетата. или няма, а?

аре бе и вие ли сте неграмотни и с по 6 апартамента закупени от сделки с бюджетни проекти, бе?


отивам да се напоркам със селска ракия и да скоча сам в Марица, днес такава каквато е пресъхнала и е се видят каманите в които се претерепам... да ама не! няма да пия защото нямам пари. а Марица да си се готви за по лоши дни когато СС* ордите ни пометът."

* СС е на латински ЦЦ. СС е онази организация която са ходели по нощите облечени в черно и са избивали опонентите си. Невярваж министър Цветанов да е такъв. Такива приказки за него са пълна глупост, изречени бяха от простак и малоумен БГ гражданин кого интервюирах на шише гроздова ракия в село Карабунар.

Според мен и Цветанов и Борисов са мили, добри и свестни хора, способни администратори и огромни патриоти.

Уважавайте Цецо!
цитирай
71. swanlake - Чудя се какво спечели българския ...
22.12.2010 02:11
Чудя се какво спечели българския народ от тази помия която заля лекари в публичното пространство? Още тогава се запитах каква е целта на това упражнение?? Българите и без това са настръхнали срещу лекарите ,в чий интерес е да се налива масло в огъня? Сега се оказва,че е било и напразно,но даже и истина да е било - нали си има съд,обвинение,закони..нека този който е направил престъпление си плати за това след като вината му се докаже. Кому помогна този скандал? Ей Богу недоумявам! Не може така открито политиците да разделят обществото и да наострят хората едни срещу други - най-малкото защото е неморално!
цитирай
72. andrei - Веселая,последният абзац от творението ти ,се отнася единствено за теб!
22.12.2010 05:44
Закачи си го на видно място,за да ти напомня,че не ставаш за адвокат,защото ако беше станала,нямаше да спечелиш и едно дело и ще умреш от глад.Понеже знам,че ще кажеш,че се правя на прокурор,мога да ти кажа,че доказателствата са налице и достатъчни за обвинението.СРС-ТАТА направо са ги заковали по време и място на извършване на престъплението!На тези,които са готови да оневинят лекарите с приказки,че понеже бащата на детето е циганин и други подобни разсъждения,добре е да знаят,че този расизъм,който изповядват не прави услуга нито на лекарите,нито на България.Животът на който и да е,е свещен дар от Бога и освен да се прекланяме пред него,не трябва да правим друго-защото всички сме човешки същества и това трябва да е основен наш дълг!Учудвам се на Веселая не на друго,а на това,че като жена, капка милост и състрадание не намирам в думите й,който факт говори сам по себе си за душевният й мир и нравствена позиция.Пред прага сме на велик празник Рождество Христово,който ни задължава да смирим душите си и да възвеличаем живота,който ни е вдъхнал Бог!Пожелавам на всички щастливо посрещане на Христовото Рождение и мир в семействата Ви!
цитирай
73. veselaj - 67. анонимен,
22.12.2010 08:06
вече писах, това, което цитираш, по-скоро доказва обратното - че лекарите коментират нещо друго. Не разбирам много от медицина, но даже и на мен ми е ясно, че няма как бебе, което тежи 700 гр. да му се даде да яде и пие. А и за пореден път повтарям - не коментирам действията на лекарите. Именно защото не съм достатъчно компетентна. Но достатъчно компетентно мога да твърдя, че никой не може да бъде наричан убиец без да има сериозни доказателства за това, само по един подслушан разговор. Ако ще правим така, по-добре да няма съдилища, а направо полицаите да решават кой е виновен (и по презумпция всеки да е виновен до доказване на противното).
Несправедливо ме упрекваш, че по презумпция приемам нещо за даденост. Стандарта "Стара планина е компрометиран не защото стоките, произведени по него са некачествени (не заная какви са), а защото ни пробутаха откровени лъжи. Защо килограм кайма да струва 10 лв, при положение, че месото на дребно струва 4-5 лв. (поне може да се намери по толкова) и в големите вериги го мелят безплатно? 1 кг сирене се прави от4,5 - 5 л мляко (зависи от гъстотата) и се изкупува по 30 ст. Имам право да не вярвам, когато някой се опитва да ме убеди, че за 1 кг сирене трябват 7-8 л мляко и че то се купува по 60 ст - просто защото ЗНАМ, че този човек лъже. Долу-горе е така и с ДПС - няма как за 3-4 г. да станеш милионер (както се хвалеше доган през 94-95) с честен труд. Пък и Доган си призна сам, че има "обръчи от фирми". Друг въпрос е кой ще управлява, ако Бойко падне. Още след изборите прогнозирах, че Бойко бързо ще се издъни и пак ще ни докара комунистите. Както направи и Царя.
Само че това не е причина да се примирявам с полицейщината.
цитирай
74. veselaj - 73. andrei ,
22.12.2010 08:11
аз нито вярвам на клюки, нито ги повтарям. Последния абзац не се отнася за мен. И няма защо някой или нещо да ми напомня, че не ставам за адвокат. Зная си го и затова съм се насочила към други науки. За мен "Цецо каза" и "една жена каза" е съвсем едно и също - клюки. А ти сам преценявай критериите, по които осъждаш или оправдаваш когото и да било - всеки има право на мнение. Аз просто казвам моето. Никой не е длъжен да се ангажира с него. А аз имам право да си съставя мнение за хора като теб.
цитирай
75. анонимен - Има Вселенски закони, те ще отсъдят и накажат, има Тангра
22.12.2010 08:44
Весела, запитала ли сте защо голяма част от лекарите умират млади. Защото онзи отгоре, не оре, не копае. Неговите закони са жестоки. Всеки си плаща греховете, рано или късно. Понякога жестоко. Бързате да поемете греховете на други, това означава че наказанието ще споходи и Вас самата. Ако ще сто храма Божи да построите, пак ще си платите греховете. Защото греховете са на идейна основа, те са по-висши от материята с която искате да платите. Това което Ви казвам, няма нищо общо с Християнството. Това са Законите на Тангра, на Вселената. Този който оневинява престъпление или грях, поема част от наказанието, което следва за него. Както искате, така го разбирайте. Но не се учудвайте, когато зпочнат бедите с Вас или около Вас, около извършителите на наказуемо деяние.
цитирай
76. veselaj - 76. анонимен,
22.12.2010 08:52
убедена съм, че има вселенски закони. И че смъртта не е най-страшното, което може да се случи на някого. Голяма част от лекарите умират млади, защото не е лесно да живееш в такъв стрес и непрекъснато да живееш с болките на хората. Да, да оправдаеш престъпление е страшен грях. А да обвиниш невинен не е ли? Аз не знам дали лекарите са виновни или невинни - не съм специалист. Специалисти твърдят, че лекарите нямат вина. Твърдя, че Цветанов нарече "убийци" хора без да има доказателства за това.
цитирай
77. анонимен - Доктора отдавна оспори дешифро...
22.12.2010 09:02
Доктора отдавна оспори дешифровкатана записите и поиска да се пуснат аудиозаписите.Интересно защо прокурора на въпроса на Сашо Диков ще декласифицира ли аудиозаписите каза НЕ.Защо не ,ние можем да слушаме и да преценим сами какво точно са говорели.Лекарят каза ,че страшното изречение е орязано и е променен изцяло смисълът му.Той твърди ,че е казал" И като е мъртво сега какво да го правим,в кофа ли да го слагаме или във фризера".Вижте обаче какво изречение се получава като се пропусне "И като е мъртво".Остава страшно .За това да пуснат аудиозаписите .Ама няма да ги пуснат,защото някой трябва да ОТГОВАРЯ за това което е направил в нашата държава най-накрая.
цитирай
78. анонимен - нема такова нещо
22.12.2010 10:26
Нема такова нещо ----де се е чуло и видяло доктор виновен или съдия просто е невъзможно-Екпертизата кой я прави неотрални но доктори ееееееееее кой ще тръгне против себе си.
цитирай
79. анонимен - До veselaj от Pegasus
22.12.2010 10:41
В сегашното ти творение има много повече лъжа, от всичките казани от Цветанов досега.Още в началото на тази "сага" по повод на заглавията за "Убийците от Горна Оряховица" тиражирани от много "журналисти" в различни медии,а и от различни блогери, написах пост,в който припомних, че всеки е невинен до доказване на престъпление.И тогава имаше постинги срещу моето мнение. Всички тези, които сега оплюват със същите методи Цветанов май забравиха за този основен принцип. Като непредубеден наблюдател и потърпевш гражданин от действията и бездействията и на лекарите и на полицаите, не мога обаче да премълча факти, които услужливо се преиначават или пропускат и в това "емоционално творение". Не одобрявам медийните изяви на Цветанов, но тиражирането на лъжата започна от медиите, а не от Цветанов, много време преди той да прочете разшифровките на СРС в НС. Цветанов прочете тези записи в НС, три часа след като те вече бяха "обнародвани" на пресконференция във В.Търново от тамошните полицейски ръководители. Лекарите бяха арестувани и разпитвани не след, а преди прочитане на СРС-тата. Причината за разсекретяването беше масовата атака от удобни журналисти и медии, както и от политически противници в НС, срещу полицията и срещу Цветанов за "неправомерното арестуване" на лекарите и желанието на Цветанов да отговори за действията на полицията. Гледах това заседание на НС - никъде не видях пяна на нечия уста, най-малко на Цветановата, имаше само срам и потрес и мълчание включително и от противниците на Цветанов. И ако Цветанов не е гинеколог, даже не е и лекар, то министъра на здравеопазването, който е и гинеколог, каза че се срамува от колегите си. "Снощи по бнт и днес по бтв все пак казаха истината" - чия истина, те ли са последната инстанция, та нали медиите забъркаха цялата каша в търсене на сензациите? Как отново издавате присъдата, този път срещу Цветанов, след като разследването все още не е приключило и няма решение на съда. Или и във вашите очи правото на оплюването е водещо?
цитирай
80. veselaj - Pegasus,
22.12.2010 10:54
аз не упреквам Цветанов в престъпление (макар че оклеветяването може да се приеме за такова). Не е вярно, че лъжата е започнала от медиите. Показното арестуване на лекарите според мен беше направено така, че да се раздуха от медиите. за да се позабрави скандала около имотите на Цецо и да се представи отново като великият разкривач на престъпници. Това не е първият подобен случай. но и това не е от толкова голяма значение - все пак именно Цветанов нарече лекарите "убийци". Без да са осъдени! Колкото до лекарите, слушах в един от сутрешните блокове (не помня в кой) лекарка-депутат от ГЕРБ. Тя също не се изказа в полза на Цветанов - напротив.когато написах - "казаха истината", имах предвид резултатите от експертизата. Изнасянето на факти не е оплюване. Цветанов оплю лекарите, аз само констатирам факти.
цитирай
81. анонимен - ченгета и сересета
22.12.2010 11:52
Тези две думи сложени до думата лекар и убиец-как ви звучи?А някой да се сеща за откраднатите 1.7 млрд. лв. от здравеопазването?
цитирай
82. анонимен - До veselaj от Pegasus
22.12.2010 12:10
И кои факти коментираш - пяната на устата на Цветанов ли, или нещо което само защото е "според теб" трябва да се приеме като факт? Първия коментар на Цветанов по случая беше след като в медиите гръмнаха заглавията за "Убийците от Горна Оряховица" и в отговор на настоятелно атакуващите го журналисти за коментар по темата - ето това е факт и той много лесно може да се провери, като се върнеш назад. Кой първи нарече лекарите убийци също може да се провери.Твърдиш че не обвиняваш Цветанов в престъпление, а това какво е: "За да оправдае безконтролното подслушване, направено от неговите хора".Кой доказа че е безконтролно? И това ли е факт от твоите "факти"? Може би имаш връзки в съда и знаеш повече? Та ако беше безконтролно, досега съдебните органи щяха да наврат в миша дупка недолюбвания от тях Цветанов, защото разрешителните за СРС се издават от съда. Оклеветяването е такова, когато е доказано - кой доказа клеветата на Цветанов? Няма да пиша повече, защото ще се превърна в защитник на Цветанов, а това не ми харесва. Но когато безпристрастно разглеждаме даден казус трябва да сме коректни към всяка страна. Иначе се връщаме пак там: „Ако си чул от клюката дори една секунда и я повториш...дали е трябвало изобщо да се раждаш?”
цитирай
83. анонимен - До veselaj от Pegasus
22.12.2010 12:28
Тъй както се съмнявам в СРС-тата, така имам право да се съмнявам и в експертизата, независимо че е петорна. Защото същите патоанатоми правиха и противоречащите си експертизи за сестрите Белнейски и други случаи. И докато не излезе окончателно решение на съда, всеки може да изказва мнение, но никой не трябва да издава квалификации и присъди. Още по-малко пък различните журналисти, блогери и други пишещи и говорещи. Защото никой от тях няма пред себе си цялата информация. Затова се задоволявам с факти и мнение. Никой не ни е назначил за съдебни заседатели, пък даже и за тях има правила.
цитирай
84. анонимен - Nike - Спретната история
22.12.2010 12:53
На Цветанов му е време да си ходи. Тази история прилича много на подхлъзване за него, и ако беше първото, можеше да му се прости. За лекарите - мнозинството са мошенници, а голяма част са и некадърници. Странно как лекарите обсъждат плода толкова време, при положение, че се твърди, че е мъртвороден. Или не е било така или просто са знаели, че ги подслушват. Във втория случай екпертизата е вярна. А по принцип в БГ и десеторните експертизи обслужват интереси. СРС-та и те, но в случая няма логика. По - скоро някой яко подхлъзна Цецко наивника.
цитирай
85. анонимен - След като детето е било мъртворо...
22.12.2010 13:23
След като детето е било мъртвородено защо са били водени такива разговори между лекарите? Не знам дали някой иска да "лумпенизира" населението, но за съжаление лекарите сами се "лумпенизират" след като си позволяват по този начин да разговарят за работата си и за пациентите си.
цитирай
86. анонимен - Срича Цвъчко пред парламенто, г...
22.12.2010 13:34
Срича Цвъчко пред парламенто,гласът трепери,сълзи напират,нек'ви дофтури говорят на циничен и нелитературен български.За какво говорят-може да говорят за прасе,все пак коледа идва.Чете Цвъко нек'ви подбрани пасажи,и чугунените латерни подФанаха-убийци,изроди,изфабрикувани експертизи,Осересета на нек'ви нещастници,дето правили нелегален аборт,плод на двайсе и нелколко седмици,дето щял да оживее,извънземни накацали пред болницата,щото плода бил техен агент на земята,та затова бил такъв корав и мърдал,шпионски съспенс,трилър...През това време Маргини,Мургини,Зъркели,крокодили вече са заминали за Малдивите или Дубай,и нокой не им чете Осересетата по телевизията...Ай сиктир
цитирай
87. анонимен - само да припомня-
22.12.2010 15:41
тези СРС-та са одобрени и разрешени за четене от главният прокурор Велчев. Едва ли някой може да го заподозре в симпатия към Цветанов. А и едва ли е е толкова прост да сподели по този начин отговорноста за фалшиви СРС-та ! Не го забравяйте, когато изказвате съмненията си относно вината на лекарите, с лекотата, с която вярвате в пъклените злодеяния на вътрешния министър. Впрочем, ако той кротко си беше живуркал на поста си , като да речем мижитурката Миков и тихичко си беше дърпал парички за себе си своята партия, едва ли щеше да си спечели омразата на толкова хора!
цитирай
88. staler - политич. спекулации около случая ...
22.12.2010 16:47
политич.спекулации около случая са едно,а противозаконните и престъпни деиствия на докторите съвсем друго.ако срс-тата са истински,тези доктори в нормална държава ще лежат много дълго.много ме боли за цветанов,костов или некои друг политик,все доказали се или доказващи се негодници.обаче докторята отнасящи се към човешко същество по този начин/ако записите са автентични/ трябва да бъдат изолирани от обществото за дълги години в специализираните заведения наречени затвори. те не са повикали специалиста лекар/както ги задължава закона/,които да си свърши процедурите за подобни случаи.ако се разтакава случая,може и да излезе експертиза че това дете изобщо не се е раздало.
цитирай
89. анонимен - От 2000 години във всички модерни ...
22.12.2010 17:20
От 2000 години във всички модерни съдебни системи важи правилото,че всеки е невинен до доказване на противното чрез влязла в сила присъда която все оше(до кога ли?) в милото ни отечество се издава от Съда,а не от Цецо,Бецо,Кецо и тям подобни.В конкретния случай още НЕ е повдигнато дори обвинение камо ли да става дума за съдебно производство.Що за свенливост и нерешителност на прокуратурата която иначе не се посвени да облее с помия следствените дълго преди резултатите от съдебно медицинската експертиза да станат известни.Очевидно в ход е "класическо" милиционерско активно мероприятие реализирано от тъпоглави ченгета-двойкаджи.
цитирай
90. анонимен - Само супер наивен човек може тол...
22.12.2010 18:31
Само супер наивен човек може толкова лесно да се върже и това показва, колко лесно е за манипулиране български народ, разни плювачи, които са им подали някакви думи и те веднага клъвнаха, че даже се направиха на по големи разбирачи, как се изражда дете и как се постъпва при такова раждане.
Жалка картинка, прост народ! Но всеки народ си заслужава управляващите е казано в една поговорка!
цитирай
91. wasteland - Що за идиот и изрод трябва да си, за да ...
22.12.2010 19:36
Що за идиот и изрод трябва да си, за да защитаваш едни убийци на деца.
Защото тези четирима "лекари" са такива!
Доказателството е в техните приказки и никаква експертиза не може да промени това - особено ако е българска...
цитирай
92. yotovava - - От две пържоли човек не става!
22.12.2010 22:54
Това беше реплика на една от акушерките в материал по БТВ.
Какво е станало в действителност, знаят само лекарите.
цитирай
93. анонимен - uspqha
23.12.2010 17:33
uspqha s tazi prostotiq da wi nakarat da pishete , mislite v obratna posoka ......
цитирай
94. анонимен - Аз , "осъден лекар"...не съм виждал, дори за "пари от рушвет!!!!!!!!!!!!!!!!
26.12.2010 13:01
А, ВИЕ......ПОЗНАВАТЕ ЛИ ТАКИВА!!?????
цитирай
95. veselaj - 95. анонимен,
26.12.2010 18:13
да, познавам.
цитирай
96. ok3223 - Pegasus-чо
27.12.2010 17:48
Чел съм тъпотии, ама ти биеш рекорди бе.
В нормална държава ВСЕКИ Е НЕВИНЕН ДО ДОКАЗВАНЕ НА ПРОТИВНОТО В СЪДА. Това е основна аксиома в правотов целият свят, дажЕ в Бг.
Този ЦВЪЦКО, араестува показно, набеди стотици невини в какви ли не престъпления, определи на част от тях и присъдите, които съдиите, като пуснаха поради липса на улики, не потвърдиха, защото се оказаха 99,99% невинни, а оставиха в арестите по някой за съвсем друго.
Та този човек разбира от юристпруденция, колкото свиня от кладенчова вода.
СРС-та, извадки, повтарям ИЗБРАНИ ИЗВАДКИ от които той прочете пред НС не доказват нищо. ЗАЩОТО тези избрани извадки от СРС са подбрани от него и неговите хора.
Ако , както става на съд и пред съд, се чуе от съда и публиката ГЛАСАВО(за да се избегне манипулация), пак повтарям целият запис, даже нафелник като теб ще разбере, че изнесеното от ЦвЦв е мръсна манипулация. Ако не беше така щеше ли ЦвЦв като посран да се извинява на лекарите, да се омаскари пред бълг. народ като долнопробен лъжец и мошеник.
Ако целият ГЛАСОВ запис на розговорите на лекарите потвърждаваше казаното от него.щЕШЕ ЛИ ТОЙ ДА ИЗПУСНЕ ТАЗИ ВЪЗМОЖНОСТ
ДА ДОКАЖЕ, ЧЕ Е БИЛ ПРАВ. В никакъв свучай.
За да клекне и се признае за виноовен в клевета, което е престъпление и с наказава сураво от закона, е бил притиснат от железни факти и е нямал друг друг "полезен" ход.
ЕКСПЕРТИЗАТА е била саставена на половина от лекари на МВР-половината от 5-те лекари са хора от МВР болницата. Като лекарите са подбрани с активното негово участие и неговите ченгета.
И СЕ ДОКАЗВА С ЕКСПЕРТИЗА-ДОКЛАД ОТ 40 СТР.ПОДПИСАН БЕЗ ОС.МНЕНИЕ ОТ 5-ТЕ ЛЕКАРИ УЧАСТНИЦИ В ЕКСПЕРТИЗАТА.
ЧЕ ДЕТЕТО Е БИЛО НЕДОНОСЕНО И СЕ Е РОДИЛО МЪРТВО.
Твойте приказки, и защитата на ЦЦ от някои лакеите-ченгета е направена неумело и нагло, и не струва стотинки.
Пред изнесеното в ЕСПЕРТИЗАТА...
Браво на VESELAJ, че постави така ясно и изчерпателно проблема с недоносеното и родено мъртво дете.
А защитата на ЦВЦВ да си седне на Дъто.
цитирай
97. veselaj - 7. ok3223
27.12.2010 17:53
благодаря. Аз повече се учудвам от факта, че защитниците на ЦЦ не си дават сметка, че всеки от тях може да е на мястото на лекарите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4895026
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!