Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2010 11:01 - Държавата на идиотите
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 6926 Коментари: 16 Гласове:
23

Последна промяна: 08.12.2010 12:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Напоследък имам чувството, че живея в страната на идиотите.

И тази сутрин (както всяка сутрин напоследък) водещият по бтв се опитваше да изнуди двама лекари да приемат реплики, записани със СРС-та за доказателство. (Впрочем, браво на лекарката от ГЕРБ, която не се хвана на уловките, макар с риск да злепостави Цветанов).

Завчера всички телевизии показваха спасяването на четирима ИДИОТИ и три деца. Повтарям четирима ИДИОТИ. Защото няма друга дума, която да окачестви действията на четирима възрастни, помъкнали деца в една от най-опасните пещери през нощта, през зимата, при положение, че от седмица ни предупреждават за евентуални проливни дъждове. (Освен ако цялата работа не е постановка, но тогава идиотизмът би бил още по-голям).

И всички телевизии масово наблягаха на героичното спасяване. На никого не му мина през ума, че прокуратурата би трябвало да се самосезира и да обвини ненормалниците, които напълно съзнателно са рискували здравето и живота на тези деца. Тук даже не можем да говорим за случайност, защото трябва поне две седмици да си живял без каквито и да било средства за информация, за да не чуеш предупрежденията на синоптиците.

Прокуратурата би трябвало да повдигне обвинение за престъпна безотговорност и към родителите на непълнолетните момичета, които са им разрешили да тръгнат в такова време на толкова опасно място и то през нощта (на деца под 18 не е разрешено да работят каквато и да е работа през нощта или да ходят на дискотека в градовете, а тук тръгват на нощно пътешествие – предполагало се е, че ще се върнат най-рано към 2 през нощта).

Не чух нито една телевизия да повдигне този въпрос.

Третият идиотизъм е от тази сутрин.

Преди няколко дни написах постинг „М-р Найденов, или нас правите на идиоти, или вие сте такъв”

По същото пуснах питане до министерството на земеделието относно болничния лист на Калина Илиева, която „брилянтно” е крила бременността си.

Ето отговора:

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ЙОРДАНОВА,

 

 

Във връзка с Ваше писмо, постъпило в Министерство на земеделието и храните по електронната поща на министър Мирослав Найденов, Ви уведомяваме за следното:

Всички получени в ДФ „Земеделие”  болнични листа  на г-жа Илиева са предоставени в Национален осигурителен институт за изплащане.

Съгласно чл. 63  от Правилника за устройство и организация на работа на органите на медицинската експертиза и на регионалните картотеки на медицинската експертиза, при необходимост от установяване достоверността на болничен лист на определено лице преди подаване за изплащане, оригинала на същият се изпраща до съответните органи за компетентна проверка.

ДФ „Земеделие” не е изпращал болничен лист на Калина Илиева за проверка.”

Че защо да го проверяват? Нали е болна от миома. (или тумор, или каквото се сетите).

Дали наистина не сме идиоти, щом вярваме на Цветанов, Найденов и телевизиите?

Моля ви, гласувайте и в Свежо

 

 




Гласувай:
23



1. boristodorov56 - Казал го е още Ботйов!
08.12.2010 11:11
Истината е, че намаляваме заедно с плодовитостта на българите и увеличаване на смъртността на народеца.

Докато остане единствен Мунчо да протестира срещу Ламята от приказките !
цитирай
2. karambol5 - Докато остане единствен Мунчо да ...
08.12.2010 11:18
Докато остане единствен Мунчо да протестира срещу Ламята от приказките !
В последните години се чувствам като един Мунчо !
Просто............идиот ,който се бори с вятърни мелници и не се отказва !
Напоследък установявам ,че не съм сам и това е успокояващо.
Чеата ти си мисля ,че да - ИДИОТИ СМЕ !
И от тук следва логичния въпрос - И какво парвим в този случай ?
цитирай
3. veselaj - 2. karambol5,
08.12.2010 11:28
като начало можем да засипем телевизиите и съответните институции с въпроси. Мисля да проуча как да сезирам прокуратурата за престъплението, което са извършили изродите, помъкнали деца в пещерата. после - за съучастничество на министерството на земеделието във фалшификация. Ако болничният на Калина Илиева не е фалшив (т.е. от самото начало си е дала болничен, в който е пишело, че е бременна), да се повдигне обвинение срещу министъра за оклеветяване на Илиева. Ако някой има познати юристи или е юрист - да помага.
цитирай
4. karambol5 - Звучи добре !
08.12.2010 12:05
Звучи добре !
цитирай
5. veselaj - 4. karambol5,
08.12.2010 12:31
ако се захванем повече хора със сигурност ще стане.
цитирай
6. vmir - 3. veselaj,
08.12.2010 15:14
veselaj написа:
като начало можем да засипем телевизиите и съответните институции с въпроси. Мисля да проуча как да сезирам прокуратурата за престъплението, което са извършили изродите, помъкнали деца в пещерата. после - за съучастничество на министерството на земеделието във фалшификация. Ако болничният на Калина Илиева не е фалшив (т.е. от самото начало си е дала болничен, в който е пишело, че е бременна), да се повдигне обвинение срещу министъра за оклеветяване на Илиева. Ако някой има познати юристи или е юрист - да помага.


Това за децата в пещерата го зарежи - няма как да заставиш хората нито да слушат всички прогнози, нито да ги тълкуват така, че да предвидят нивата на подземните реки, нито да знаят колко могат да се повлияят подземните реки от валежите.

Виж документите, там единствено можеш да намериш нещо, интересно е какво пише в болничния.
цитирай
7. анонимен - МУНЧОВЦИ!
08.12.2010 15:51
ПРЕСТАНЕТЕ ДА ОНАНИРАТЕ ВЪРХУ ПРОБЛЕМИТЕ И ИЗПАДАТЕ В ОРГАЗЪМ ПО ИН-
ТЕРНЕТ!ИЛИ ИЗЛЕЗТЕ НА УЛИЦАТА И НАЛОЖЕТЕ,АКО ТРЯБВА СЪС СИЛА РЕШАВА-
НЕТЕО НА ПРОБЛЕМИТЕ,ЧИЕТО РЕШАВАНЕ ВИ Е ЯСНО,СПОРЕД ВАШИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ,
ИЛИ СИ ПОДВИЙТЕ ОПАШКИТЕ И МЛЪКНЕТЕ!СТИГА СТЕ ЗАМЪРСЯВАЛИ ИНТЕРНЕТА.
ПОДОБРЕ СИ ГОВОРЕТЕ ЗА ШЕВ И КРОЙКИ,РИБОЛОВ,ИЛИ ЗА ПОСЛЕДВАЩАТА ТУР-
СКА САПУНКА!ДАЖЕ ТОГАВА ЩЕ ПРЕДИЗВИКАТЕ ПО-ГОЛЯМО УВАЖЕНИЕ КЪМ СЕБЕ
СИ И В СЕБЕ СИ!
МИСЛЕТЕ!НЕ ЛАЙТЕ ПО КЕРВАНА!ЗАЩОТО ЕДИНСТВЕНОТО,КОЕТО ТОЙ
ПРАВИ,Е,ЧЕ ВИ ЗАСИПВА С ИЗПРАЖНЕНИЯТА СИ!
цитирай
8. vmir - 7. анонимен - МУНЧОВЦИ!
08.12.2010 16:35
Нека търсят, щом имат желание.

Аз лично не мисля, че има смисъл да бъде злепоставян някой, който сам се е показал като един от най-безочливите фалшификатори в Европа. Може и болничния да се окаже нередовен.
цитирай
9. veselaj - 8. vmir,
09.12.2010 09:26
изобщо не става въпрос за отделни случаи и за отделни грешки. Става въпрос за принцип. Калина Илиева - най-големият фалшификатор в Европа!? Това са глупости на търкалета. Наистина ли не разбираш, че лъже м-р Найденов и че тя е на този пост, защото баща й е приятел на Бойко? Министърът твърди, че го е лъгала и е твърдяла, че е болна. А защо не е погледнал болничния - все пак не става въпрос за чистачката, а за директора на фонд "Земеделие". Защо не са проверили болничния, сред като е родила? И куп подобни елементарни въпроси, на които има само един разумен отговор. Продължавам да недоумявам, защо интелигентни хора не искат да разберат, че идиотският начин, по който живеем до голяма степен зависи от идиотите, които си избираме за управляващи.
Пишеш "Това за децата в пещерата го зарежи - няма как да заставиш хората нито да слушат всички прогнози, нито да ги тълкуват така, че да предвидят нивата на подземните реки, нито да знаят колко могат да се повлияят подземните реки от валежите."
Как така. Ти, лично, би ли повел деца през нощта, в лошо време (предупреждаваха за проливни дъждове от седмица, а и в момента е валяло), през зимата, без достатъчно храна и без да провериш условията? Става въпрос за деца, за Бога! Ами АКО не бяха успели да ги спасят? Винаги ли трябва да умре дете, за да започнем да мислим как е можело да не се случи? Ако, не дай ,боже, беше загинало дете, всички с пяна на уста щяхте да заклеймявате безотговорните организатори и родители. но понеже, слава Богу, всички са живи и здрави - може да си правим каквито искаме глупости.
цитирай
10. kikowsky - veselaj, точно така!
09.12.2010 10:40
Евала ти, че гледаш нещата в дълбочина, където са крие истината. Останалото е само парад за отвличане на вниманието. Тия сегашните само тоя прийом си имат.
цитирай
11. veselaj - 10. kikowsky,
09.12.2010 11:08
не е голяма работа да видиш очевидното. Тъжно е, че повечето хора някак си не могат. Или не искат.
цитирай
12. pisatelkata - Как да се захванем повече хора да не ...
09.12.2010 12:10
Как да се захванем повече хора да не ни правят на Мунчо или по - точно на маймуни, когато гласа на народа се чува и вижда само и единствено на избори?
цитирай
13. анонимен - pisatelkata,
09.12.2010 18:54
По време на избори гласа на народа е също маймунски!Просто системата го прави такъв,а системата е такава,защото народът(с малки изключения) е просто сбор от маймуни,които реагират като кучето на Павлов!
БАУ!
цитирай
14. анонимен - АБСОЛЮТНО СИ ПРАВА "ВЕСЕЛАЖ".....
10.12.2010 16:30
... И НИКЪДЕ НЯМА ДА ХОДЯ ВЕЧЕ И ДА ПРОТЕСТИРАМ, ЗАЩОТО ЯВНО В БЪЛГАРИЯ
ЦАРИ ПЪЛНА ПОСРЕДСТВЕНОСТ И ПРИМИТИВИЗЪМ!
АБСОЛЮТНО ,НЕРАЗБИРАНЕ НА ЕЛЕМЕНТАРНИ ИСТИНИ ОТ ЖИВОТА И ПЪЛНО НЕЗАЧИТАНЕ НА ЗАКОНОВИ И МОРАЛНИ НОРМИ, ТАКА ПОЗНАТИ И ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ ЗА НОРМАЛНИТЕ , ЕВРОПЕЙСКИ ОБЩЕСТВА!

В БЪЛГАРИЯ ЦАРУВА ТЪПОТО И МАЛОУМНО СХВАЩАНЕ ,ЧЕ ВСЕ НЯКОЙ Е ДЛЪЖЕН НА БЪЛГАРИТЕ , ДА ГИ:
-ХРАНИ
-ПОИ
-ДА ИМ ДАВА РАБОТА И ПАРИ....
-ДА ГИ ИЗДЪРЖА И СЕ ГРИЖИ ЗА ТЯХ...
-ДА ГИ ОСВОБОЖДАВА...
-ДА ГИ ПАЗИ И ЗАКРИЛЯ....
-......ДА ИМ БЪРШЕ ЗАДНИЦИТЕ И ИМ ЧИСТИ ЛАЙНАТА ...ВИНАГИ И ПО ВСЯКО ВРЕМЕ!

КОЙТО И ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ---НЯМА ДА МОЖЕ ДА ИМ УГОДИ, ЗАЩОТО:

"ТЕЖКО Е ДА СИ СВИНЯ ---И ДА НЕМА ,КОЙ ДА ТИ ЗАБЪРКА....!!!!!"
цитирай
15. diso - "Не е идиот, които чете вестници, а този, който им вярва"
11.12.2010 17:58
Това казва често един приятел.
Идиоти у нас винаги се намират. За тези от пещерата е ясно... Между другото, по една телевизия дочух някакъв анонс тия дни:"Хората са спасени. Сега кой ще лати разходите?"...
Какво да кажем за идиотите, които при снеговалеж тръгват с колите си - неподготвени при това, а после от преспите заклеймяват почистващите фирми?
А тях кой ги бие да тръгват точно тогава?
Болничният лист... само те не са чули новините, вероятно:)) Или е необходимо някой да им нареди? Дали пък болничният не е за раждане, а някой ни баламосва с приказки за тежки заболявания?
Историята ми напомня журналистическо разследване от последния месец: Дело се протака, заради отсъствието на един... адвокат струва ми се. Накрая се оказва, че той кротко си е чакал отвън в колата пред сградата, да му се обадят, че заседанието е приключило. И си влиза. Оказва се и, че с другата страна са врата до врата (или нещо подобно), но според съдията, въпросният господин не може да бъде открит... (нищо, че са врата до врата). Имало си ред - щом призовкарят не го е открил, не било негова(на съдията ли, на прокурора ли беше) работа да го следи...
цитирай
16. анонимен - ДЪРЖАВАТА Е
11.12.2010 22:13
..НА ИДИОТИТЕ,ЗАЩОТО ИДИОТИТЕ ПРАВЯТ ДЪРЖАВАТА!
БАУ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4895045
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!