Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2010 18:03 - Стига полицейщина!
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 11035 Коментари: 33 Гласове:
14

Последна промяна: 03.12.2010 19:05

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Днес няколко пъти прочетох изказването на Цветанов пред парламента по повод нахлуването на полицаи БЕЗ ЗАПОВЕД в дома на лекар.

Но пропусна да каже ЗАЩО са били подслушвани лекарите. По чия заповед. Кой точно какво е казал.

Възможно е тези лекари наистина да са убийци (макар че, честно казано, не ми се вярва). За това си има съд, да разгледа

Това, обаче изобщо не променя факта, че полицията нахлува посред нощ някъде, без да има право на това.

Не познавам лекарите, но зная, че доста жени от Търново отиват да раждат в Г. Оряховица, макар че за това трябва да си платят. Въпреки че могат да родят безплатно в Търново. Но това е друга тема.

Представете си, обаче, нещо друго.

Аз съм един много кротък и бежов човек, но преди близо две години бях нападната от полицаи (описала съм го подробно във втория постинг на блога).

Тогава се оплаках и стана скандал в полицията. Вероятно някой е бил наказан.

Е, ако този някой реши да ми отмъсти, много лесно може да скалъпи нещо подобно и против мен.
           Колко му е, сигурно съм казала на някого "Ще те убия".

Може да нахлуе в дома ми, да ме просне на земята, да ме нарича престъпник.

Може да ме арестува, да ме набие и каквото още се сетите.

О, да, после най-вероятно съдът ще ме оправдае. Защото не съм направила нищо лошо.

Само че аз ще трябва да се преместя да живея другаде.

Защото каквото и да кажа, у хората ще остане споменът за моето арестуване. Не че не ми вярват. И все пак....

В България се оказва, че всеки може да бъде подслушван безнаказано, да бъде обискиран без заповед, да бъде наричан престъпник без съд.

С надеждата, че хората ще забравят за “консултациите” на Цветанов. На ПОЛИЦАЯ Цветанов.

Не става така...

 Ако искате да ми помогнете повече хора да прочетат това, гласувайте и в Свежо.

 

 




Гласувай:
15



1. haralanov - Правителството на ГЕРБ...
03.12.2010 18:34
Пътници са.Най-вероятно ще си изкарат мандата но...Не могат да управляват добре и ефективно!Глупаво ще е да се залъгваме и да храним напразни надежди,че някаква мутренска клика може да бъде за ,,европейско развитие на България,,.Че няма и граждани съм го писал друг път.Това е положението...
цитирай
2. marystaneva - Слепи ли сте, глухи ли сте...? Хора ли сте?
03.12.2010 19:24
http://bg.time.mk/read/d45bdf52ec/0c773eb1ff/index.html

Главният прокурор потвърди, че СРС-тата са истински. Убито е бебе! А вие... Ами ако се беше случило на някой от вас?
цитирай
3. veselaj - Това, че СРС-тата са истински не ...
03.12.2010 19:36
Това, че СРС-тата са истински не значи нищо. Ами ако е вярно, че бебето е било мъртво вътреутробно? Това все пак е лесно доказуемо и не е работа нито на полицията, нито наша. А кой ще плати, когато лекарският съюз осъди България в Страсбург (ще я осъди, не се съмнявай).
цитирай
4. nicodima - veselaj,
03.12.2010 19:54
в случая става въпрос за професионална некомпетентност от страна на лекарите, които сега се мъчат да се оправдаят, защото вероятно става въпрос за живороден, но НЕЖИЗНЕСПОСОБЕН плод. Мисля, че това ще бъде крайният резултат от експертизата в Съдебна медицина. Обикновено такива плодове оцеляват много рядко, с цената на множествени увреждания на органите, причинени от незрелостта на органите и тъканите и най-вече на белите дробове, които могат да се разгънат само чрез сърфактант-терапия, която се провежда в Интензивно неонатологично отделение, каквото в Г. Оряховица няма. Шанс за такива плодове няма, освен в редките случаи когато са дозрели до по-късна възраст, но имат изоставане в теглото, т. нар. хипотрофични плодове.
За некомпетентността и полицейщината на Цветанов не говоря, тя е очевидна.
Просто държавата ни страда от повсеместна некомпетентност, от която за съжаление не виждам измъкване, защото в тази тъпа държава интелектът не се толерира!
Поздрави за позицията!
цитирай
5. nicodima - За неосведомените относно преждевременните раждания - сведения от първа ръка!
03.12.2010 20:14
http://www.zdrave.net/Portal/news/?evntid=p%2B1NbXHeRFU%3D
цитирай
6. анонимен - Аз не се притеснявам от присъств...
03.12.2010 20:35
Аз не се притеснявам от присъствието .За мен това е нещо напълно нормално.Не предизвиква никакви негативни чувства.Дори съм спокойна -обгрижена.Благодаря.
цитирай
7. marystaneva - 5. nicodima, Благодаря за линка.
04.12.2010 07:05
Кратко и ясно: "Според Международната класификация на болестите 10, по която работим, всяко дете с тегло над 500 грама с два или един признак на живот – за някои държави е един – се регистрира като живородено дете. Те трябва да бъдат регистрирани веднага след раждането."

А то е дишало и се е движило. И се е мъчило над 24 часа... Умирало е бавно, без храна и вода, а накрая са го доубили във фризера... Никой не може да каже дали е щяло да живее повече от няколко дни. Но имам близки, чието момиченце се роди малко над 600 грама, три месеца беше в кувьоз, а сега е чудесна 10-годишна госпожичка. Ама са попаднали на истински лекари, а не като горнооряховските.
цитирай
8. veselaj - 7. marystaneva,
04.12.2010 07:29
кой изобщо говори за лекарите. Добре, да кажем че са престъпници (макар че не го вярвам). В НОРМАЛНА държава с НОРМАЛНА полиция ще ги арестуват тихичко, ще представят доказателства в съда и ще ги затворят. Тука не. Показен арест, куп журналисти, всички телевизии тръбят "убийци". И хора като теб им пригласят, макар че знаят за случилото се само от телевизиите (които никага не са изопачавали фактите, нали?). Съсът ги освобождава, но вместо случаят да стане тихичък, полизаите отново отиват ПОСРЕД НОЩ, без заповед в дома на лекаря и тръгват да му прибират телефоните (това пък защо, като така или иначе са ги подслушвали). Изобщо, няма значение какво е станало, важното е да има шум, белким забравим за издънките на правителството. А помисли ли как се чувства семейството на момичето? Слушах снощи одумките на съседите и си представих какво им е. Не стига неприятния случай, ами и цяла Бългория трябва да разбере, че дъщеря им е родила. Тези хора вероятно ще са принудени месеци наред да не излизат от къщи. Момичето едва ли ще завърши училище. И това само заради рейтинга на едни идиоти.
цитирай
9. veselaj - 4. nicodima,
04.12.2010 07:50
не искам да коментирам лекарите. По отношение на това, какво са правили и дали са компетентни не мога да имам мнение, не разбирам достатъчно. Честно казано, мисля си, че ако са оставили плода да умре, вместо да го спасяват с цената на мъките, които ще трябва да преживее, е по-хуманно. Както за плода, така и за 17-годишната родилка. Но това в този случай няма значение.
цитирай
10. nicodima - veselaj,
04.12.2010 08:30
Този арест постави много морални проблеми.
По битовите можем да се изказваме всички. Мога да си представя последиците за момичето и семейството му в условията на един любопитен малък град, където се познават всички. Изключвам националната известност.
Но ми се струва, че покрай този случай и доста осъдени журналисти трябва да има. Които не са наясно с простичкото човешко право да не се разгласяват съкровените тайни на човека. Които не са наясно, че могат да попаднат под ударите на закона за разгласяване на НЕВЯРНА и непроверена информация.
А що се касае до лекарите - просто разширявам темата, за да се разбере кое дава сили на полицейщината и пригласящия и хор. Но аз съм от малкото хора в България, които знаят за какво става въпрос. Щом съм оцеляла в тази система 30 години, сигурно имам право да говоря и какво да кажа. Нарочно не пиша в блоговете на плюещите като lado, marystaneva и пр. възмутени. Просто защото са въпиющо некомпетентни. Не случайно цитирах линка към статията, защото в него има един абзац, който г-жа Станева май нарочно пропуска. А там се вижда кой точно е виновен:

На този етап обаче ние нямаме решение на правителството да бъдат регистрирани тези деца като живородени, тъй като това ще рефлектира неблагоприятно върху показателя неонатална смъртност и от там върху детската смъртност. Това е един сериозен показател, който трябва да бъде обсъден на правителствено ниво и да се приеме практиката на другите европейски страни.

Та многопластова е темата! Лично аз очаквам дълга съдебна битка между колегите и системата, още повече, че БЛС обеща да сезира Европейския съд. За мен изходът е ясен и той не е в полза на нашата държава. За пореден път!
цитирай
11. veselaj - 10. nicodima,
04.12.2010 08:50
много точно си го казала. И напълно съм съгласна, че трябва да има осъдени журналисти. Лошото е, че родителите на момичето едва ли ще се осмелят да осъдят някого.
Има още нещо - много малко хора знаят за какво става дума. Което не им пречи да крещят"убийци". И още нещо има. Ние знаем това, което казват по телевизиите. Дали всичко е точно както го разказват?
Има и един такъв момент за който писах. Много жени от Търново плащат(!) за да родят в Г. Оряховица. Това също може да е причина за целия шум. не знам, просто си мисля.
При всички случаи, тъпите полицаи и журналисти поставиха едно 17-годишно дете в риск. Даже само затова трябва да бъдат жестоко съдени.
цитирай
12. andrei - veselaj
04.12.2010 13:58
Много ти е погрешна позицията и преценката .Ако все още не си разбрала,че става въпрос за човешки живот,по-добре е да не се упражняваш по темата!
цитирай
13. veselaj - А ти откъде разбра, че става въпрос ...
04.12.2010 14:04
А ти откъде разбра, че става въпрос за човешки живот? Ако наистина ставаше въпрос за това, щяха тихомълком да арестуват лекарите и да ги осъдят. Не, трябваше да се вдигне шум. Защото рейтингът ги интересува, а не хората.
цитирай
14. анонимен - ПОЛИЦЕЙЩИНА ,ЛИ....???!
04.12.2010 14:09
ТОВА НЕ СА ЛЕКАРИ....А УБИЙЦИ!
САМО ТАКА ,ЦВЕТАНОВ----НЕ СЛУШАЙ, ТИЯ КОИТО РЕВАТ БЕЗ НУЖДА ,НА ЧУЖДО ГРОБИЩЕ!
САМО РЕШЕТКИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ С БЕЛИ ПРЕСТИЛКИ!!!!
цитирай
15. marystaneva - А къде е моралът?
04.12.2010 14:16
10. nicodima,
Ако под 30 години в "тази система" разбираш медицината, вероятно вече си претръпнала? За теб показатели като неонатална и детска смъртност може би са просто статистика, която рефлектира върху заплатите на лекарите, но за мен не са. И тези доктори може да са много компетентни, но нямат морал, какъвто е нужен на истинския лекар. Дори не са се опитали да помогнат на новороденото. Това е факт. Между другото, къде в моя блог видя да "плюя" по някого? Че аз от март до ноември публикувах само чужди статии, които са ми се сторили интересни.

8. veselaj,
Така "тихичко" се правеха нещата преди 89-та. Жалба по онова време ли долавям? ;) И то от теб? Не може да бъде! :)))
В нормалните държави нещата се казват и информацията е публична. А на журналистите това им е работата. Вярно, че понякога се държат като лешояди... Жалко за момичето и семейството и, но всеки трябва да се научи да си понася последствията от грешките. Иначе нараства вероятността да ги повтори.
цитирай
16. анонимен - ЗДРАВЕЙТЕ,БОРЦИ ЗА ПРАВДИНИ!
04.12.2010 15:06
УВЕРЯВАМ ВИ,ВСЕ ОЩЕ ИМА ЛЕКАРИ,КОИТО ЛЕКУВАТ УСПЕШНО ХЕМОРОИДИ,
ПОЛУЧЕНИ ОТ БОЕВЕТЕ ПРЕД КОМПЮТРИТЕ!
цитирай
17. marystaneva - :) :) :)
04.12.2010 15:11
Здравей, № 16. анонимен! Слава богу, освен високото кръвно, от което така или иначе не могат да ме излекуват, всичко друго си ми е наред. :)
цитирай
18. pifaro - кое повече ви харесва ?
04.12.2010 15:31
Този случай наистина отваря два основни морални проблема. Всички сме свидетели на полицейщина без никаква наказуемост, включително и разгласяване на лични съдби, лични данни, “осъждане“ без съд от страна на полицията и властта. От друга страна обаче, знаем добре колко смъртни случаи има от недобросъвестна или некадърна лекарска практика. Може би е добре всеки нехаен лекар /потенциален убиец/ да разбере, че безотговорността им е наблюдавана и няма да остане без последствия. Аз лично еднакво не вярвам на случайните лекари и полицаи. И в тази история не мога да кажа “убийци“ докато не се произнесе съд /честен !/. Ако обаче полицията иска да демонстрира че защитава законите и правата на гражданите, то първо полицаите трябва да спазват закони и да поне малко интелигентни за да умеят да боравят законно с дадената им власт, иначе си е просто репресивна полицейщина и ако днес се окажат прави, то утре ще сгрешат, а вдруги ден ще го направят нарочно. А това вече е обществена репресия, сетете се в чия полза ... Остава да избираме безотговорните лекари ли да ни убиват или полицейското беззаконие !
цитирай
19. veselaj - 15. marystaneva
04.12.2010 15:41
" А къде е моралът? "
Точно това питам и аз. И точно преди 89-та се правеше, както се прави сега. Казва полицая, че някой е виновен и всички започват да пригласят. Да, трябва да има гласност, но СЛЕД като се докаже престъпление. Само в древен Китай човек е виновен до доказване на противното. И в съвременна България...
цитирай
20. nicodima - marystaneva,
04.12.2010 16:19
"претръпнала" е доста силна дума. Ако човек наистина е отдаден на тази професия, не може да се претръпне. Но има и нещо друго: нали искате да бъдете лекувани от компетентни и хладнокръвни, а не от вайкащи се и сълзливи хора, чиито емоции им пречат да действат?
Прави ми впечатление, че не четете добре коментарите ми. Хайде, изчетете спокойно дума по дума и първия и втория ми коментар към постинга без да си вдигате емоционално кръвното, а разберете какво ви казвам. тези 30 години ги споменах, не за да удостоверя колко съм "претръпнала", а как от няколко изречения на колеги мога да си направя извода колко им е компетентността и моралът.

За цинизма в разговорите им не ми се говори, и на мен ми дойде в повече. А блога ви не съм посещавала, поне не редовно, просто ми правят впечатление яростните ви нападки по адрес на лекарите като цяло. Като искате да сте активна, поне бъдете контруктивна. Не плюйте по блоговете, а се включете в пациентска организация, сега пациентските организации имат обосновани цели, които се поставят на масата в МЗ и се вземат решения. Последното решение е да се намалят цените на клиничните пътеки, което ще рефлектира отрицателно върху общите приходи на болниците / за заплати умишлено не говоря / под техен натиск, така че реално не са оставени встрани от вземането на решения.
А преди 10 ноември имаше такива безобразия, за които просто не ми се говори, защото се покриваха от червената номенклатура - ръководители на здравни заведения и на по-високо ниво, партийни и комсомолски секретари на болници, една кохорта гаулайтери, които прокарваха некомпетентността и посредствеността като официална политика в здравеопазването. А че детската смъртност е много важно нещо - да, важно е. И за да се види картината в една страна, първо се тръгва от статистиката. А тя никак не е розова за България! Защо - това вече е въпрос към правителствата!
Защото докато има некомпетентни правителства, ще има нещастни случаи по всички посоки на живота ни - ще има лекарска немарливост, полицейски произвол, скъпи лекарства, боеве пред Лидл, учителки ще обират банки, ще се изнасят публично СРС-та със записи на сгафили лекари, но не и на Румен Петков, например...
Та насочете си енергията в правилната посока, може и да има защо!
цитирай
21. marystaneva - 20. nicodima,
04.12.2010 16:35
"...нали искате да бъдете лекувани от компетентни и хладнокръвни, а не от вайкащи се и сълзливи хора, чиито емоции им пречат да действат?"

Да, искам! Но в този случай не емоциите, а безразличието им е попречило. Изобщо не са действали... И не приемайте нападките ми към лекарите като цяло. В никакъв случай! Имала съм /аз и семейството ми/ шанса да срещна прекрасни лекари като например д-р Анадолийска, чиято бърза и точна диагноза на два пъти спаси живота на сина ми /1975 и 1976 г., "Исул"/, д-р Досков, който ме оперира /1990 г., "Исул"/ или д-р Георги Антов, който диагностицира и оперира съпруга ми и с това му спаси живота /2002 г., "Пирогов"/. Нито един от тях не ни е поискал нито една стотинка. На такива като тях - поклон и благодарност. Никога няма да ги забравя. Но съм се сблъсквала и с други... И възмущението ми е насочено именно към онези - другите.
цитирай
22. gothic - Момичета,
04.12.2010 16:42
този коментар го сложих преди малко и при Косара2008. Слагам го и тук. нека да помислим малко....

Косе, помисли си дали целта не е да мислим точно така за лекарите. Ситуацията е ужасяваща, но милиардът и половина бюджет на МВР, неотдавнашните лекарски протести и учудващата бързина с която данни добити с помощта на СРС стигнаха до точно определени медии ме кара да имам леееекичко едно наум...
цитирай
23. veselaj - 22. gothic,
04.12.2010 16:49
и аз мисля така. В този случай е още по-подозрително. горнооряховското родилно се слави като най-доброто в региона. нали се сещаш, едни жени от Търново плащат, за да родят в Горна, а едни други хора губят...
цитирай
24. анонимен - "....нали искате да бъдете лекувани от "хладнокръвни" и компетентни..."
04.12.2010 17:38
АМИ ТОГАВА,....ВСЕКИ ЛЕКАР ДА СИ ОКАЧИ СНИМКАТА НА д-р МЕНГЕЛЕ, В КАБИНЕТА!
ЕТО ВИ ..."ХЛАДНОКРЪВНО"И....КОМПЕТЕНТНО!
ТИЯ ,КОИТО НЕ ОТГОВАРЯТ НА НОРМАТИВИТЕ ОТ....0,600гр., ДА БЪДАТ ЛИКВИДИРАНИ --ДИРЕКТНО!
ДА ВИ ГО НАЧУКАМ В ......"КОМПЕТЕНЦИЯТА"!
ЧУДЕСЕН ХОД НА ЦВЕТАНОВ, СЪС СРС-тата.....ЕВАЛЛА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ДА СЕ ВИДЯТ ВСИЧКИ ,ГОВЕДА .....ЩО ЗА СТОКА СА!
ИСТИНАТА , ЕДИНСТВЕНО ИСТИНАТА ....И ТО ЦЯЛАТА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ТОВА Е, ЛЕКАРСТВОТО ЗА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
25. анонимен - ...ПАК ..."ХЛАДНОКРЪВНО И КОМПЕТЕНТНО".....ЕДИН ВЪПРОС!!!!!!!!!!!!!!!!
04.12.2010 17:48
ЦЯЛА СОФИЯ,ПИЕ ВОДА ОТ ЧЕШМИТЕ В ГРАДА, НАЛИ...???!
ВОДАТА ЗА ПИЕНЕ , ИДВА ОТ яз.иСКЪР ,НАЛИ...??!
АЗ,ПИТАМ:

ИМА ЛИ КАНАЛИЗАЦИЯ ,ЗА ВИЛИТЕ И КЪЩИТЕ ОКОЛО ЯЗОВИРА ВЪВ ВИЛНАТА ЗОНА?
...НЯМА ,НАЛИ????????!!!!

ВИЕ ,СОФИАНЦИ,......
....КАКВО ПИТЕ ТОГАВА ,КАТО ВСЧКИ ФЕКАЛИИ, УРИНА И ПОМИЯ, СЕ ВЛИВАТ ДИРЕКТНО В ЯЗОВИРА???!

КЪДЕ Е ТОЯ ЗАДНИК, И ДЕБЕЛОГЪЗ МИНИСТЪР НА...."ОКОЛНОТО СРЕДА"???!
ЗА КАКВО МУ ДАВАТЕ ЗАПЛАТА ?
ЗА ДА НИ ТРОВИ ,ЛИ...?
цитирай
26. marystaneva - Този министър е такъв от година и нещо. И това правителство - също.
04.12.2010 18:17
Съгласно заповедта на министъра на околната среда и водите /Нона Караджова/ и министъра на регионалното развитие и благоустройството /Росен Плевнелиев/, съвместните проверки за установяване на незаконните постройки и нерегламентирани зауствания на общо 53 язовири в страната ще продължат и през декември. Предмет на проверките ще бъдат нерегламентирани изпускания на отпадъчни води, нерегламентирани водоползвания, наличието на сметища, изпълнението на изискванията на санитарно-охранителните зони за питейно водоснабдяване, както и наличието на строежи в чашите на язовирите.
http://www.agro.bg/news/article23385.html
цитирай
27. анонимен - ТИ НЕ ИЗВЪРТАЙ ВЪПРОСА ,МАРИСТАНЕВА....КАКВО, КАТО Е ОТ ГОДИНА????
04.12.2010 18:51
ИСКАМЕ , ДЕЙСТВИЯ......!!!
АЙДЕ , СТИГА ЛОКУМИ ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ!
цитирай
28. marystaneva - 27. анонимен,
04.12.2010 19:10
Ти, с твоето възмущение, къде беше досега? 20 години... Най-после някой прави нещо, а ти искаш и с вълшебна пръчка да стане?!
цитирай
29. demokrat63 - Органи, които вземат решение за ...
04.12.2010 19:13
Органи, които вземат решение за претърсването и изземването

[Препратки от статии] [Препратки от практики] [Препратки от процедури] [Бележки]

Чл. 161. (1) В досъдебното производство претърсване и изземване се извършват с разрешение на съдия от съответния първоинстанционен съд или от първоинстанционния съд, в района на който се извършва действието, по искане на прокурора.

(2) В неотложни случаи, когато това е единствена възможност за събиране и запазване на доказателствата, органите на досъдебното производство могат да извършат претърсване и изземване и без разрешението по ал. 1, като протоколът за извършеното действие по разследването се представя от наблюдаващия прокурор за одобряване от съдията незабавно, но не по-късно от 24 часа.

(3) В съдебното производство претърсване и изземване се извършват по решение на съда, който разглежда делото.
хубаво прочетете ал. 2- но смущаващо е изказването на Гяуров, ако някой си е свършил задълженията съгласно НПК си отива. ако Цветанов е разпоредил е друго. явно според ДСБ вече има недосегаема олигархия и да му мислят редовите разследващи ако са засегнали някой от тях или техни"приятели"
цитирай
30. marystaneva - Бездушни чиновници има не само между докторите.
04.12.2010 20:43
Току-що по Бтв майката на родилката каза, че са се обръщали към "Закрила на детето", към социалните и към "Детска педагогическа стая" /сега май се нарича другояче/, търсили са помощ и съдействие, но никой не се е отзовал и с нищо не са им помогнали... Чак сега, когато случаят се раздуха в медиите, съответните служби са се "сетили" да ги търсят. :(
цитирай
31. nicodima - 24. анонимен
05.12.2010 09:40
Ако не си добре с психиката, веднага ще те насоча към психиатър, който няма да е хлъднокръвен и компетентен : )... Обещавам!
Що се касае до "оня норматив 600 г", за които говориш, трябва да те уведомя, че медицината не е инженерна наука и всички решения се вземат след проследяване на движението на доста показатели!
Бъди здрав, за да нямаш нужда от нас - говедата...
цитирай
32. анонимен - BUSH
05.12.2010 12:15
Изводът се натрапва от самосебе си.България толкова дълго е вървяла надолу,че е загубила чувството си за справедливост.Не може вече да направи разлика между правилно и неправилно! Силите се хвърлят за да се защити това,което е грешно и неправилно,с довода,че е по малко грешно от другото! Ако деморализирането на нацията продължи със същата скорост,какво ли ще бъде след още 20 год. "преход"?
цитирай
33. анонимен - ...за никодима 31..
05.12.2010 21:43
....можеш да насочваш ,само майка си....
Мен ,ще ти е трудно....
Определено..!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4895138
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!