Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.11.2010 12:58 - Правителството на некадърността
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 11415 Коментари: 24 Гласове:
13

Последна промяна: 29.11.2010 16:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Е, поне по едно нещо Бойко настигна своя учител Тато - по некадърност на министрите си.
          Два скандала се вихрят с пълна сила тези дни.

Единият – с фалшивата диплова на Калина Илиева.

Вторият – с фалшивата награда на Мишел Бонев.

На пръв поглед няма нищо общо между тях.

Обаче има.

Общото е, че и в двата са замесени министри от правителството. Т.е. хора, които ни управляват.

Единият назначава на много отговорен пост съвсем младо момиче, което се оказва с фалшива диплома. Без да провери, както би направил всеки директор на гимназия, преди да назначи учител. Малко нещо се съмнявам. Най-вероятно министър Найденов много добре е знаел (или поне подозирал) как стоят нещата.

Другият скандал е с „добрият” български филм на мишел Бонев. Който, на всичкото отгоре се оказа финансиран от българския киноцентър. Т. е., от онези хора, дето плачеха, че са им малко парите. М-р рашидов не е знаел? И тук се съмнявам . най-вероятно и той е знаел (или поне е подозирал) как стоят нещата.

Ако наистина не са знаели – още по-зле. Това означава, че са отчайващо некадърни. Нямам предвид некадърни като специалисти в техните области. Некадърни като управляващи.

Веднага се сещам за един друг скандал отпреди една година – този с Румяна Желева.

Какво общо има?

Ами това, че и там водещото е некадърността.

Други култови министри бяха тези на здравеопазването, особено усмихнатата Анна –Мария Борисова.

Като прибавим в сметката и Цецка Цачева, която и като председател на народното събрание се държи като стругарка, нещата стават съвсем отчайващи.

Няма защо да се учудваме. Кадърни хора трудно ще се „навият” да бъдат командвани от човек като Бойко, който хем не разбира, хем нарежда. Ако все пак случайно някой се съгласи – Бойко няма да го търпи. Защото некадърника никога не понася да има по-кадърни от него подчинени.

Спомням си думите на Бойко, че ГЕРБ има капацитет да управлява самостоятелно. Ако това са най-компетентните хора, какви ли са им по-малко компетентните.

Крайно време е Борисов да разбере, че не е толкова лесно да се управлява държава, колкото му се виждаше в началото. Да разбере, че с него ще се случи това, което стана с Царя. И веднага след празниците да се махне.

Докато с глупостта си не е завлякъл цялата държава заедно със себе си на дъното.


Ако статията ви харесва, гласувайте и в Свежо

 



Тагове:   некадърността,


Гласувай:
13



1. анонимен - - veselaj
29.11.2010 15:10
1.Какво предлагаш? Кой да дойде на негово място? И този "новият" с какви хора ще е заобиколен?
2. Какво влагаш под понятието Кадърни и съответно Некадърни!

ПП! За мен! Условията в Б-я в момента предполагат не само дипломи /може и без /, а практически умения да създаваш /работа и на други/, а не да си търсиш /работа в готова вече организация/!
цитирай
2. veselaj - 1. Е, все трябва да има някой в ГЕРБ, ...
29.11.2010 15:27
1. Е, все трябва да има някой в ГЕРБ, който да подбере екип. Или няма? Просто Бойко не може да се справи..
2. Кадърният човек е наясно какво иска да направи. И как. Тук не става дума да се говорят едни велики приказки. Всички чуха какви глупости изговори Желева, при това на лош английйски. Ето ти един критерий за кадърност - ако не знаеш отлично един език, недей започва да говориш на него, след като не си принуден.
Когато назначаваш някого на отговорна работа, би трябвало първо да провериш дали има качества, например, дали е достатъчно отговорен. Калинка първо е излъгала за дипломата си, после излъга и за бременноста си. Лошото е, не че е родила, а че излъга.
Не можеш да хукнеш да подкрепяш филм, който не си наясно с какви пари е правен (впрочем, няма пари за кино, но е финансиран филм ВЪПРЕКИ, че комисиите твърдят, че е слаб).
Не може да вдигнеш акциза толкова, че да направиш цигарите и алкохола непродаваеми и с това да улесниш черния пазар, особено в условия на криза, при положение, че нямаш пари да закърпиш бюджета си.
Разбира се, че дипломата не е най-важното нещо. Но не и когато заемаш държавен пост, за който се изисква необходим ценз. Не ме интересува има ли диплома шефа в частна фирма. Но държавните заплати ги плащаме ние. Както и некадърните филми.
цитирай
3. анонимен - Виж се в огледалото
29.11.2010 16:45
Прочетох всичките ти постинги. Ти не си, а по-лошото е , че няма и да бъдеш доволна от нищо и никой, ако не обърниш внимание на критическата си възраст.
цитирай
4. veselaj - 3. анонимен,
29.11.2010 16:52
Не просто съм доволна, ами съм направо щастлива (затова съм сложила такова име на блога си). Даже и в критическа още не съм. Няма защо да се притесняваш нито за личния, нито за сексуалния ми живот.
Виж, за начина, по който ни управляват, не мага да кажа същото!
цитирай
5. анонимен - Увесил-ке, ами той човекът си каза ...
29.11.2010 19:01
Увесил-ке, ами той човекът си каза бе, душо: Няма качествен материал в България!
Добре че ти си изключението.Ми к'во пра'иш тука, уе?!?!?!Бегай у странство!
Ама да се разберем - не сме нито в осми клас, нито на профсъбрание, че да ми размахваш червенкото си пръстенце!
Ама хааа!
цитирай
6. veselaj - 5. анонимен,
29.11.2010 20:53
Некадърността няма цвят. Не съм комунистка, макар че това са дежурните обвинения, когато пиша против ББ. Но съм от партията на антинекадърниците. Малко сме...уви.
цитирай
7. kostadin - Колко сте завистливи и знаете само ...
30.11.2010 11:28
Колко сте завистливи и знаете само да злословите.Нямате ли очи за да видите как хората разцъвтяват ,телевизия не гледате ли .Защо си мислите ,че управлението е тежка работа?Самият Бойко ни каза ,че да си министър председател е по -лесно от това да си кмет.Както виждам и Фандечката не ходи със сенки под очите,та даже фолк дивите след представление изглеждат по уморени....
Некъдърността е световно подкрепяна тенденция Тя съдействува най- добре за осъществяване на новият световен ред
цитирай
8. veselaj - Е как да не завижда човек. Толкова ...
30.11.2010 11:32
Е как да не завижда човек. Толкова глупости за толкова кратко време - че това си е направо рекорд!
цитирай
9. анонимен - да се изкашлям и аз
30.11.2010 12:58
гафовете се виждат, но освен тях не се ли вижда и нещо положително, което никой в последните 20 години не е правил? ако отговорите на този въпрос без пристрастия ще ви призная за обективни...
цитирай
10. veselaj - 9. анонимен,
30.11.2010 14:39
Единственото положително, което виждам е намерението да се строят пътища. Засега, обаче, са само намерения. Не съм убедена, че няма да се октажат с оправданието, че сме в криза.
цитирай
11. анонимен - Браво, veselaj
01.12.2010 00:22
Изключително ценен блог...Поздравявам те за добре аргументираната гражданската позиция, която заемаш!

По коментарите личи, че дразниш статуквото, а това само по себе си е голям УСПЕХ!

цитирай
12. анонимен - Весе,
01.12.2010 14:12
Между другото, Калина е назначена от предишното правителство. И предишното министерство на образованието е легализирало дипломата и. Ако в едно предприятие се смени директора, новият шеф не започва да проверява дипломите на служителите, нали? Това го писах при Vmir, но ти го казвам и на теб.
http://vmir.blog.bg/politika/2010/11/30/lichnite-kachestva-na-boiko-borisov.642783#last_comment

Че има и грешки, има. Който не работи, той не греши. Никой не е безгрешен. Но има и много свършена работа. Как пък въднъж не каза нещо положително за сегашното управление?!
Знам колко не харесваш /да не кажа - мразиш/ Бойко Борисов и ГЕРБ, но да знаеш, че догодина пак ще спечелим изборите. ;) Защото болшинството от хората не са надъхани червено-сини фанатици, а преценяват нещата обективно.
Желая ти спокоен ден и да разпръскваш по-малко негативна енергия...
М. Станева /marystaneva/
цитирай
13. анонимен - И да добавя:
01.12.2010 14:18
Всеки, който е нарушил правилата и е излъгал доверието на хората, ще си получи заслуженото. Няма политически "чадъри", на каквито се нагледахме през последните 20 години.

http://dnes.dir.bg/news/boyko-borisov-tumor-miroslav-naidenov-kalina-ilieva-7535449?nt=4

http://dnes.dir.bg/news/fond-zemedelie-kalina-ilieva-7530936?nt=12

И това е само малка част от промяната на статуквото.
цитирай
14. veselaj - Точно така, назначена е от преди...
01.12.2010 15:45
Точно така, назначена е от предишното правителство. По-точно от ДПС. Само че комунистите отдавна казаха (признаха?), че Калина Илиева е с фалшива диплома. Да бяха проверили тогава. Провериха след като стана скандал в Германия. Какъв политически чадър може да има - те са я дали на прокуратурата в Германия. Защо не пишеш нищо за Белене? Хайде на бас, че Бойко ще се кандидатира за президент. Идеята му е да спечели и да зареже премиерското място (че е неудобно). Ще крепи нещата до изборите, а после някой друг ще се чуди как да се оправя. Да се обзаложим и за нещо друго - най-късно през април ще има актуализация на бюджета.
цитирай
15. анонимен - Къде са
01.12.2010 15:49
според вас кадърните хора в България, veselaj? Една огромна маса от тези хора бе принудена за напусне страната през всичките тези 20 години. Всичко е програмирано отдавна. Защо сега се учудвате?
цитирай
16. veselaj - 15. анонимен,
01.12.2010 16:39
да, много хора напуснаха, но и много останаха. Аз познавам доста кадърни млади хора, които работят като продавачи, например. Както съм сигурна, че сред 840-те кандидати за мястото на Калина Илиева е имало поне един кадърен, който не е излъгал.
цитирай
17. анонимен - veselaj,
01.12.2010 22:37
като гледам какво остана, косите ми се изправят. Накрая и аз заминах. Работи се по план в БГ, разберете го това.
цитирай
18. анонимен - 16. veselaj
02.12.2010 17:13
"Аз познавам доста кадърни млади хора, които работят като продавачи, например."
Забруждаващ се! Това че някой е завършил с отличен успех, го прави кадърен да помни и възпоизвежда материала! Толкоз!
В практиката се изискват други качества! За да преподредиш организация в която манталитета на хиените е водещ, е много трудно и изисква лични качества, доста по различни от онова което се учи във ВУЗ-овете !

Наскоро се бях сетила за филма "Цар Лъв" !
цитирай
19. veselaj - 18. анонимен,
02.12.2010 17:24
изобщо нямам предвид дипломата, когато казвам "кадърен". Само че човек е кадърен, когато прави това, което умее най-добре. А това се случва рядко. Да не говорим, че се ценят "качества" като подмазване, слушкане и папкане, затваряне на очите и пр. Некадърникът никога няма да допусне кадърен подчинен да се издигне - става опасен.
цитирай
20. darktales - :))))
02.12.2010 19:29
Гледам няколко дни тук из блога един пост за личните качества на ББ. Не съм го чел задълбочено, да си призная, обаче изобщо не се съмнявам, че другарят Борисов има цял набор от ценни лични качества. С някои от тях наистина надминава дори своя вожд и учител.

То се вижда и с просто око - Бай Тошо гушкаше агънца, а Бойко гушка телета. И то понеже е скромен! Ако иска сигурно може и бици да гушка!

Аз имам едно предложение, което засега е в сферата на мечтите, но кой знае.

Нека Бойко Борисов и сие отидат и заселят някое изоставено село. Да сложат портрета на незабравимия Тато на стената в селсъвета; Цецка ще основе низова партийна организация, а телето Бойка ще осигури потомство за ТКЗС-то. Кучета-пазачи ще си имат достатъчно. Лъчо Иванов ще стане завеждащ на селския здравен участък, а Цецо - участъков милиционер. Дянков може да поеме потребителската кооперация и ще организира доставяне на хляб два пъти седмично в мотор с кош. Веждито ще привлече няколко кръшни блондинки и ще организира художествената самодейност. Ще напълнят селото с млади пламенни гербистки - имат-нямат дипломи, няма значение, важното е, че прихващат лесно и населението ще се увеличава. Ще си направят през селото магистрала - и пей сърце! Могат да си играят колкото искат на стражари и апаши - ако няма кого да арестуват, ще прибират превантивно в дранголника Лъчко Иванов.

Ползата от това ще е за всички. Хем ще ни се махнат от главите, хем ще имат занимавка. А може да си направят една кабелна телевизия и да излъчват директни предавания от образцовото социалистическо село. Много народ ще гледа с радост и умиление.
цитирай
21. veselaj - 20. darktales,
02.12.2010 19:35
аз това си го мечтая от миналата година: http://veselaj.blog.bg/politika/2009/03/24/i-have-a-dream.312560
Е мислех го за социалисти, ама то разлика няма. Ако искаш, дай да организираме една кампания с СМС-и :))))))
цитирай
22. darktales - veselaj
02.12.2010 20:13
:))))) Абе мечтаем си ние, ама както е тръгнало, по-скоро те нас ще ни набутат всички в соца. Или пък ще ни избутат от България. То стана всеки ден ново двайсе. Вече ми е все по-трудно да изтрайвам тия безкрайни глупости. Хайде децата че ще заминават, ще заминават, ама ще взема накрая и аз да замина на дърти години.
цитирай
23. анонимен - АБЕ, НЕ СЪМ МУ "ЗАПАЛЕН ФЕН" ,НА БОЙКО....
04.12.2010 15:14
....АМА ,КОМАЙ НЯМА ДРУГА АЛТЕРНАТИВА, ПЪК И НЕ Е ,ЧАК ТОЛКОВА ЛОШ,....КАКТО ГО РИСУВАТ КОМУНИСТИТЕ!

ДА ГО ДУХАТ , ГОЦЕ... .."СВЕТАТА ТРОИЦА"-ЧЕРВЕНА И ДРУГАРИТЕ!

ПАК ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БОЙКО И СИНИТЕ!
МЕНЕ ,СОЦ-а....МИ НЕ ТРЕБЕ....!!!!
цитирай
24. анонимен - Икономист
05.12.2010 18:05
Интересно, откровенно лудите пишещи само с големи букви, не са ли под запрещение, та декларират по форумите за кого ще гласуват?
В същност може би е по-добре да им се дава по-широка трибуна на изява, за да се види на чия страна са симпатиите на идиотите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4895425
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!