Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2010 14:38 - Отворено писмо до Иван Костов
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 6088 Коментари: 13 Гласове:
17

Последна промяна: 10.11.2010 16:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Г- Костов,

Аз съм от хората, които са гласували за Синята коалиция. Признавам, че гласувах заради ДСБ, защото винаги съм смятала, че единствено тази партия прави нещо смислено и може да управлява качествено държавата.

Признавам още, че от самото начало не бях във възторг от подкрепата на Сините за правителството на ГЕРБ. Не ми харесваше идеята да се подкрепят откровенни некадърници, каквито ГЕРБ се показаха от самото начало.

Много се подразних от отношението на Сините към т.нар. импийчмънт на Гоце, защото и тогава защитихте една определено губеща позиция. Защото в крайна сметка Гоце само показа какъв глупак е Симеон Дянков. Не, не защитавам Първанов, просто констатирам фактите.

Мога да изреждам още много случаи на подкрепа към ГЕРБ, въпреки очевидните глупости, които правеха.

Това, разбира се, са минали неща и няма защо да се разискват.

Днес, обаче, прочетох статия със следното заглавие:

Управляващите узаконяват заменките, въпреки ЕС Много интересна статия. И много страшна. Защото, ако е истина написаното в нея, смъква и последната маска от лицето на ГЕРБ. Защото узаконява кражбите на Тройната коалиция, против които гласуваха техните избиратели. Защото отново ни заплашва санкция на ЕС в името на забогатяването на нЕкои хора. Надявам се, че Синята коалиция е против такива промени в закона. И много силно се надявам, че Синята коалиция ще оттегли категорично подкрепата си за правителството на Бойко Борисов, ако тези промени минат през Парламента. За да има за кого да гласувам и на следващите избори. А те са близо!

 



Тагове:   политика,   писмо,   Отворено,


Гласувай:
17



1. krainici - До автора на отвореното писмо
10.11.2010 17:03
Вече става очевадно че проекта "КОСТОВ"е най успешния проект на БКП за времето на така наречения преход от тях.Направете една хронология от появата на Костов на политическата сцена и ще ви се изяснят нещата,ако все пак не сте от слепците "КОСТОВИСТИ".Та то не беше амнистиране на крадени пари,Неделчо Беронов, разбиване на СДС, коалиция с ГЕРБ и ред други изцепки в услуга на червените катили чийто възпитаник се оказа най тъмно синия "антикомунист".Крайно време е да му се разкрият картите, и да му се даде заслуженото.
цитирай
2. veselaj - Не знам на колко сте години, но съм ...
10.11.2010 17:33
Не знам на колко сте години, но съм направила такава хронология. Не съм от слепците-костовисти. Пропуснали сте БГА"Балкан" и "Кремиковци - любимите ми. Какво значи "разцепи СДС"? Той просто си тръгна от СДС, както направиха преди това доста хора като Софиянски, Б. Бонев и т.н. Просто не беше съгласен с тъпотиите на Надето. Впрочем, ако Костов беше останал в СДС тогава, аз и хората като мен едва ли биха гласували за Костов. Вие просто повтаряте всички оплювки на мутрите, които точно при Костов бяха ударени. Но с едно съм съгласна - крайно време е да му се ОТдаде заслуженото. И за излизането след Лукановата, и за излизането от Виденовата зима.
цитирай
3. mamkamu - .
10.11.2010 18:03
Няма да е първият, нито последния случай, в който ББ се отмята от думите си... То му стана навик.

Сега, като почнат едни коментари за Костов...
цитирай
4. veselaj - Да бе, ама това вече е прекалено. То ...
10.11.2010 18:24
Да бе, ама това вече е прекалено. То Бойко няма какво да го коментираме. По-важно е "нашите" да се усетят.
цитирай
5. edinman - Слагам си подписът до твоят!
10.11.2010 20:37
Още в първите 100 дни се разбра,че това не е правителство,което заслужава подкрепата ни!
цитирай
6. kikowsky - То е ясно, че
11.11.2010 09:54
Капиталът си мени лицата, но не и основния стремеж - да се запази и умножи. Деца той има много.
Жалко, че се бях подлъгал.
цитирай
7. анонимен - О,заблудени!
13.11.2010 08:33
Не преобръщай политическите трупове, че смърдят.Политиката е храната на паразитите.Системата не само паратизира,а и запълва кухи глави с идей за робство:))
цитирай
8. анонимен - Не мога да критикувам Костов
13.11.2010 15:44
че първоначално подкрепи Борисов.В политиката се правят компромиси.Освен това да се застане веднага след еуфорията на изборите редом с БСП и ДПС като опозиция, също не беше добре.Костов каза, ще бъдем коректив и ще подкрепяме правителството до тогава, докато прави разумни ходове.Струваше си да се поддържа правителството изаради позицията на Дянков,че нито лев от бюджета няма да дава повече за Белене.
За година и нещо обаче Бойко се оля.Последната му езцепка беше за отношението му към Тодор Живков, което окончателно му свали маската на десен демократ и показа истинската му същност на комунистическо ченге с тоталитарни разбирания и инстинкти.
Аз също смятам,че е време СК политически да се раздели с ГЕРБ и да отиде официално в опозиция.Мисля,че с последният форум на ДСБ от днес , както и с вчерашното изказване на Костов пред народното събрание, курса към политическо разграничаване от ГЕРБ от страна на СК е налице.
цитирай
9. veselaj - 8. анонимен,
13.11.2010 16:06
напълно съм съгласна. Наясно съм, че нямаше какво друго да се направи. И се радвам, че най-сетне нещата си идват на мястото.
цитирай
10. haralanov - Здравей!
14.11.2010 21:22
Моята подкрепа към Синята Коалиция е ,,на косъм,,.Дълго ще е да обяснявам защо.
цитирай
11. lado - Здравейте! Хващам се на бас, че К...
15.11.2010 19:46
Здравейте! Хващам се на бас ,че Костов няма да излезе в опозиция!
цитирай
12. mglishev - Костов...
25.11.2010 00:22
... имам смесени чувства към него. Понякога е нелеп, но друг път е на място. Какво да правя, май и аз ще взема да се превърна в един "костовист" по неволя.

Колкото до правителството сега - каквото и да кажем, малко ще е. Дори при Станишев управлението на страната не изглеждаше чак толкова карикатурно. А пак си беше безобразно.
цитирай
13. veselaj - 12. mglishev,
25.11.2010 08:37
много хора остават с погрешното впечатление, че харесвам безусловно всичко в Костов и управлението. Не, не е така. Само че харесването има значение, когато си избираш гадже. Когато избираш управляващи трябва да гледаш какво вършат и как се развива страната. По случайност бях на тази национална конференция на СДС в която Костов предложи създаването на партия СДС (дотогава беше сдружение от партии) и тогава идеята изобщо не ми хареса. Но все пак Костов се оказа прав, поне по онова време.
Колкото за сегашното управление - щом даже и аз не мога да не призная, че Станишев и сие управляваха по-добре, значи е страшно. Не вярвах, че може да ми се изкриви езика да кажа, че има и по-калпави от комунистите.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4896247
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!