Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.09.2010 10:45 - Защо продължават да вярват на Бойко
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 4218 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 09.09.2010 12:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Вчера прочетох една чудесна статия на Диян Божидаров – “В какво вярва бойковистът”.

http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=13252292

 

Още вчера се сетих за “Животинска ферма” на Оруел.

http://sf.bgway.com/autors/h/George_Orwell/Farm.htm

 

Ще ви я припомня. В книгата се разказва ка животните от една ферма изгонват мързеливия и некадърен собственик – човек и решават, че ще управляват сами и справедливо. Постепенно свинете заграбват всички блага и останалите животни живеят още по-зле, независимо че работят повече. Разбира се, свинете си имат охрана – кучетата, които имат доста привилегии. И ако някое животно се опита да протестира, идват на помощ овцете които са запомнили от всичко само "Два крака - зле, четири са добре" . Ето ви и цитат:

Ние - прасетата, имаме изключително умствено натоварване. Цялата организация и управление на фермата зависи от нас. Ден и нощ ние неуморно се грижим за вашето благополучие. За ваше добро ние сме принудени да пием това мляко и да ядем тези ябълки. Можете ли да си представите какво ще стане, ако ние - прасетата, престанем да изпълняваме задълженията си? Джоунс ще се върне! Да, Джоунс ще върне! Убеден съм, другари, - викна Скуилър почти умоляващо, като подкачаше насам-натам и въртеше опашка, -убеден съм, че никой между вас не иска Джоунс да се върне!

Ако съществуваше нещо, в което животните бяха абсолютно сигурни, то беше, че не искат Джоунс да се върне. Когато въпросът им беше представен в тази светлина, те нямаха какво да кажат. Очевидно бе, че здравето на свинете е от изключителна важност. И така, без повече спорове, стана ясно, че млякото и обрулените от вятъра ябълки (а по-късно - и узрелите плодове) ще бъдат заделяни само за свинете.

Да ви напомня нещо?

Ако все още не ви напомня ще ви цитирам и коментар след статията:

marystaneva
Простичко е. Той не лъже. И не използва властта за лично облагодетелстване. Вслушва се в чуждото мнение преди да вземе решение. Говори каквото мисли. Изразява се просто, ясно и конкретно. Понякога греши, но не се срамува да го признае. За добро или лошо, но сам си носи отговорността. Магистралите не са виртуални. Седем пъти се повиши усвояването на еврофондовете. Строят се неща от обществена полза /спортни зали, магистрали, канализации, детски градини/, а не само хотели и частни сгради...и т.н.

 

Въпросната дама не забелязва, че все още няма никакви строежи, а само приказки за тях,  че безработицата расте, че въпреки многото шумни и безсмислени акции с атрактивни имена битовата престъпност расте (по признанията на самото МВР). Няма значение, че болниците не работят (не че не съм съгласна с необходимостта от оптимизиране), че правата на полицаите (а и привилегиите им) непрекъснато растат за наша сметка.

 Бойко е велик! И толкова.

Както  да го погледнеш - "Два крака - зле, четири са добре".

Затова ни се пробутват всевъзможни закони и закончета, измислени за добруването на свинете под предлог, че са за наше добро – защото винаги ще има достатъчно овце, които ще заглушат всеки опит за разумно говорене "Два крака - зле, четири са добре".

Затова и не пада рейтингът на Бойко.

 

П. П. В момента по телевизията показват едни хора, които празнуват 9 септември. И разказват колко хубаво е било при комунистите. Да не пропусна, въпросната книга е написана за Сталин и Съветския съюз.



Тагове:   политика,


Гласувай:
5



1. marystaneva - veselaj,
09.09.2010 12:53
В цяла България се строи:
http://www.napi.government.bg/arubrik.php?r=27
София, където живее близо една трета от населението на страната, е една огромна строителна площадка. но се строят и ремонтират пътища, инфраструктура, детски градини... А не само частни кооперации, офис-сгради и хотели. Строят се неща от обществен интерес и за обществена полза.
Колкото до безработицата - България не е някакъв остров. В цял свят има криза и безработицата расте. В някои държави от ЕС е 20%, а у нас - около 10%: http://www.manager.bg/news/bezrabotitsata-v-es-i-evrozonata-visoka-i-prez-yuli
Да не припомням при кое управление се разпродадоха предприятията и защо сега хората няма къде да работят... За битовата престъпност въпросът е спорен. Може и наистина да се е повишила - нормално е по време на кризи. А може и да се е повишила само регистрираната. Защото преди много хора изобщо не отиваха да пуснат жалба - нямаха доверие в полицията. И статистиката отчиташе по-ниска престъпност. Сега рейтингът на МВР е висок. А за полицаите... Какви привилегии те гонят?
Колкото до романа на Оруел - прекрасен е. Единственото вярно е, че Бойко ни "плаши" с предишните. Ама то си е за страх. Но не е откраднал и не е заграбил нищо. Напротив - спря разграбването. Не че след 20 години е останало много за разграбване...
цитирай
2. haralanov - Здрасти!
09.09.2010 16:53
Четох я вчера статията от Диян Божидаров.Обаче както казва д-р Николай Михайлов ,,харизмата изчезва при всяка по-дълбока криза,,.Като гледам г-жата преди мен...Имам чувството,че България е в разцвет и само песимизма ни пречи да го видим.Да припомня,че при НДСВ също всичко ,,цъфтеше,,(това по думите на Н.Василев тогава) както и,че сме ,,остров на икономическа стабилност и разтеж,,(това по С.Станишев).Идващата зима ще подреди всичко на мястото си.Много болници ще фалират,безработицата се увеличава а спадът в БВП е факт.
цитирай
3. veselaj - Здрасти haralanov,
09.09.2010 17:09
То е ясно, че зимата ще напомня зимата през 96-та. Странни са ми хората, които като маристанева живеят като овчиците на Оруел. Всъщност прав си, Бойко е същия като Симеон, разликата е, че НДСВ наследи една долу-горе подредена държава, която някак креташе въпреки тяхната некадърност. Докато некадърник след комунист - жална ни майка. Уф, стара съм вече да затварям пътища :)))
цитирай
4. анонимен - Овцата
10.09.2010 07:58
Сакаш за да затвърди впечатлението от цитата на Оруел, овцата в лицето на marystaneva веднага изскочи на сцената. Няма да коментирам и опровергавам написаното от нея, всеки малко интелигентен читател, запознат с нашата действителност през последните 20 години, е способен сам да разсъди, пък и отдавна ми се повръща от поданиците, живеещи след нас. Гражданин.
цитирай
5. dolsineq - Най-добре е когато нищо не се прави! ...
11.09.2010 08:55
Най-добре е когато нищо не се прави! Тогава няма и виновни...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4905293
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!