Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2010 11:55 - Твърде много се грижат за нас. Май замирисва на социализъм.
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 8790 Коментари: 22 Гласове:
21

Последна промяна: 08.09.2010 13:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Слушах тази сутрин министъра на транспорта по бтв.

Надълго и нашироко ни обясни, колко много се грижи правителството за удобството на своите граждани.

Толкова убедителен беше, че се заслушах.

Тъкмо като обясняваше, как като се намали свръхпредлагането на услуги, цените ще паднат.

Аз не съм икономист, но нещо в логиката ми се губи.

Цените падат, когато предлагането надвиши търсенето. Не обратното.

Нелоялна конкуренция не се спира с ограничаване на превозвачите – напротив. С ограниченията се избягва конкуренцията и се осигурява комфорт на някого (интересно на кого?).

БДЖ нямало нищо общо, но трябвало автобусите да се съобразяват с БДЖ (защо ли?).

Спомних си как преди време Дянков се загрижи за здравето ни и вдигна акциза на цигарите. Сега пуша двойно по-скъпи и двойно по-некачествени цигари (без бандерол, другите не мога да си ги позволя).

Здравното министерство и то се загрижи за нас и в резултат в някои болници спряха да лекуват, защото нямат пари.

Министърът на земеделието се загрижи какво точно ядем и в резултат се вдигнаха цените на олиото и хляба. Пък и очевидно предстои вдигане на таксите за детските заведения.

Данъците уж нямаше да се вдигат, но пак от грижа за нас вдигат горивата. Което неминуемо ще доведе до ново поскъпване на всичко.

 

Цялата тази грижа не ви ли напомня за едно друго време?

И тогава се грижеха за храната ни – нямаше основни храни. Грижеха се да имаме къде да живеем – обезлюдиха се цели села и се появиха красивите панелни квартали.

Слава Богу, това време не може да се върне.

Но някой май се опитва.



Тагове:   политика,   социализъм,


Гласувай:
21



1. miralyub - тези /в МС/са един отбор от объркани ...
08.09.2010 12:01
тези /в МС/са един отбор от объркани хорица.
цитирай
2. penchoan - Селата ще спасят България
08.09.2010 12:13
На панелите не растат тикви, краставици и домати. Така, че старото време щем не щем, ще се върне и слава Богу, иначе ще умрем от глад. Но първо трябва да си отидат "специалистите" като Дянков и сие. Историята на България показва, че в най-кризисните времена България е излизала само благодарение на селското си стопанство. Когато безработицата надмине 50 %, няма да има друг изход.
цитирай
3. анонимен - :)
08.09.2010 12:57
Хич не са объркани хорица, напротив. Бият по наглост в лобизма всички досегашни
цитирай
4. mamkamu - :)
08.09.2010 13:37
Аман от грижи...
цитирай
5. анонимен - Всичко е преднамерено!
08.09.2010 14:40
Всичко е преднамерено!
цитирай
6. анонимен - Де да можеше
08.09.2010 15:19
Де да можеше да се върне старото време. Всичко си беше точно, подредено и регламентирано. Панели ама за всеки и хрната си беше все Стара планина. Ще ревете за комунизма ама няма.
цитирай
7. анонимен - Къде е разликата?
08.09.2010 15:20
Кой може да каже къде е разликата м/у социализма,национал социализма и фашизма?
В момента какъв строй е според вас?

Тази тема вероятно не са я чували?!
Как червените олигарси изпълняват геноцитния план за унищожаване на нацията?!

Откриха отрова в наши вафли

3 април 2009, 21:24

София, България

Отровата убиец на китайски бебета стигна до нас. Опасното вещество меламин беше засечено в популярна марка наши вафли. Сигналът е подаден в РИОКОЗ в 16.30 ч. в петък, пише "Телеграф". Източниците не са назовали марката на сладкиша, но са уточнили, че е на голям производител. Отровата е в търговската мрежа на цялата страна, затова незабавно започват хайки по магазини и лавки за изземване на вафлите. Допустимата норма на съставката е 2,5 милиграма на килограм, докато в сладкиша тя е в пъти завишена.
Марката на опасните вафли предстои официално да бъде съобщена. Със случая е запозната регионалната инспекция по опазване и контрол на общественото здраве. Възможно е да се открие меламин и в други сладкарски изделия като бонбони, бисквити и шоколади.
Меламинът е вещество, което ударно натоварва бъбреците, образувайки големи, често над сантиметър камъни, които са смъртоносни за малките деца.
Вафлите се продават в цялата страна. Според специалистите количеството меламин се съдържа в сухото мляко. /БЛИЦ
цитирай
8. veselaj - 6. анонимен,
08.09.2010 15:56
много бих искала да се направи някакъв резерват за такива като теб. И да живеете точно както тогава - с опашките, връзките, и т. н. Жалко, че няма как - ще се появят защитници на правата ви.
цитирай
9. veselaj - Между другото, коя храна беше &q...
08.09.2010 16:18
Между другото, коя храна беше "Стара планина"? Кремвиршите с перушина, саламът "Кучешка радост". Или може би говориш за чернобилските салатки и мляко с които нахранихме децата си?
цитирай
10. анонимен - ДРУГАРИ, КОМУНИЗъМА ЩЕ СЕ ВЪРНЕ...
08.09.2010 17:33
....КОГАТО КОМУНИСТИТЕ СИ ОТИДАТ НА СЕЛО ДА ПОСТРОЯТ ТКЗС-тата И ЗАПОЧНАТ ДА СИ ОРАТ БЛОКОВЕТЕ, ДА ДОЯТ КРАВИТЕ И ДА ПРОИЗВЕЖДАТ СИРЕНЕ И САЛАМИ ПО БДС!!

...И АЗ СЪМ МНОГО МЕРАКЛИЯ ДА ВИДИМ ...ТОВА!!
...ДАНО ДА ДОЖЕВЕЕМ ДА ВИДИМ .....КОМУНИСТ ДА РАБОТИ!

АМА НЕ ........ДА БИЕ У МАСАТА И ДА ДЪРЖИ "РЪКОВОДНИ РЕЧИ"!!
..............ЩОТО .......МОЖЕМ И САМ ДА СИ СЕ РЪКОВОДИМ--НЕМАМ НУЖДА ОТ ДИРЕКТОР И ПАРТИЕН СЕКРЕТАР!!!
цитирай
11. анонимен - Къде е разликата?
08.09.2010 17:59
На такъв социализъм ли замириса?

В родината на баба Абсурдана

В нормалните държави или си десен, или си синдикалист, или надуваш кавала. В България може да си и десен, и синдикалист, и членовете на синдиката да ти правят свирки...
/К.Тренчев/

"Като стана президент парламентът ще се състои само от мен и още един. Няма да харчим пари. Ще бъде само един стол и той ще бъде с дистанционно управление."

"Аз още пазя картата на СБЖ и пазя много хубави спомени от международния дом на журналиста в "Дружба". Само жена ми да не разбере. Освен на СБЖ, аз още съм член на Интерпол, Европол и много други организации."

"Срещу фашистите ми е било най-трудно, просто защото не съм се засичал с тях."

"Не аз се ожених по сметка за Людмила Живкова, а тя за мен, за да получи софийско жителство - нали баща й е от Правец."

"България винаги е плакала някой да я оправи. Големият брат, малкият братовчед. И ни оправят, ама те винаги са отзад. Стига толкова!"
/Иван Славков/

Димитър Иванов: На Бойко му остават 2 години, БСП се връща на власт

ГЕРБ фактически още не е партия. Тя не се чувства, не се усеща. Всъщност има една личност – Бойко Борисов, която е еманация на периодически избухващата българска енергия, която се събира в обществото. Бойко беше човекът, който олицетвори тази енергия в последните 2-3 г. и дано издържи още 2-3 години”. Това пророкува тази сутрин На Барекадата бившият началник на Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов. Той разсъждава в ефира на бТВ по актуалните теми - ще има ли нова лява партия, разпада ли се БСП, имало ли е сценарий за прехода, къде са червените куфарчета.

Той прогнозира, че със световната икономическа криза идва краят и на американския тип глобализъм. Както на 9 септември 1944 г. с решаващата помощ на Съветския съюз дойде социализмът в България, така 10 ноември с решаващата помощ на Съветски съюз си отиде, обясни полковникът от ДС. Според него не е имало и никакъв сценарий за създаванвето на Мултигруп, чийто вицепрезидент беше. Димитър Иванов коментира тезата, че групировката е била създадена от службите като контрапункт на опита на Андрей Луканов да заграби икономическата власт в страната. „10 ноември ме завари на 38 г., с три висши образования и три деца. Когато правителството на моята партия, начело с Андрей Луканов, ме уволни, останах на улицата и шанс беше, че ме покани пръв Илия Павлов, а не Валентин Моллов, Венцислав Йосифов или някой друг от тогава възникващия частен капитал”, разказа житие-битието си Иванов. Покойният бос на Мултигруп се шегувал по адреса на полковника от ДС, че е „златна монета”, която човек като срещне на паважа, не може да не се наведе да я вземе.
/Димитър Иванов/
цитирай
12. анонимен - Къде е разликата?
08.09.2010 18:13
Или може би такъв социализъм?
Някой може и да се разсмее,но такива са фактите!

Софийско море
от Уикипедия, свободната енциклопедия

Софийско море или София – пристанище на три морета е името на провалил се проект за опасване на тоталитарна България с канали и изграждане около София на язовири.

В периода 1950 – 1956 г. по време на управлението на Вълко Червенков в държавата се извършва масивна индустриализация и строителство, донякъде по съветски образец. Голяма част от обектите, построени с участието на бригадири, се използват и до днес (2010 г.), друга част се показват през годините като неефективни за икономиката на България.

Според проекта София е трябвало да бъде свързана с Балтийско море посредством подлежаща на изграждане шлюзова система по р. Искър до Дунав (и оттам по канали в Германия); с Черно море посредством връзка между Софийското море и р. Марица и канал от Марица; с Бяло море посредством връзка с р. Струма. [1][неблагонадежден източник] - художествена литература Предвиждало се е изграждането на пристанище Павлово. Началото на Софийския плавателен канал е до шосето от лявата страна на язовирната стена на Пачаревското езеро. Изкопи са се правили в землищата на селата Горубляне, Симеоново, Драгалевци и Дървеница.

Според Георги Марков, който посвещава един от задочните си репортажи на темата, строежът се използвал като начин за тероризиране и провокиране на населението. Поради тоталитарния строй липсва открито противопоставяне на идеята. И след изоставянето не последва критика за прахосването на милиони работни дни.[2]
цитирай
13. veselaj - Да, точно на такъв. В който винаги ...
08.09.2010 18:17
Да, точно на такъв. В който винаги някой "се грижеше" за нас и децата ни. На тези, които нямаха деца бяха готови да им направят :)))
цитирай
14. анонимен - Къде е разликата?
08.09.2010 18:26
Точно казано според мен!Лично познавах човек лежал в Беляне защото жена му отказала на партийния секретар да и направи потомство.........
Тъй като "онези"никога не са се махали от власта нека всеки да си прави сметката!
Да намеся и прочутия план Ран-Ът с участието и на тридесетина професори от БГ
според който тук трябва да останат 4.7 милиона само като обслужващ персонал на хотели и молове и проститутки за туристите!
цитирай
15. ko642 - Какво очакваш. Всичките ни упра...
08.09.2010 20:21
Какво очакваш. Всичките ни управници са плод на соц. системата... за съжаление. Поздрави!
цитирай
16. анонимен - Добре
08.09.2010 20:54
написано!
цитирай
17. анонимен - Mafiq = Monopol
08.09.2010 22:02
Vkarvat poredniq lobistki zakon!
цитирай
18. анонимен - като се намали свръхпредлагането на услуги, цените ще паднат
09.09.2010 03:26
Точно обратното е ;-)
цитирай
19. eien - Замирисва?
09.09.2010 04:55
...колко деликатно!
цитирай
20. анонимен - димо
09.09.2010 08:10
Бойковите министри се надпреварват,кой каква простотия да измисли,нямаща нищо общо с здравата човешка логика и мисъл! Цялото правителство,вече година действа и работи против народа ни. Всички решения са безумни. Има един основен въпрос ,по какви критерии и качества бяха избрани г-да министрите,и чии интереси защитават ? По скорошна метла трябва да играе,докато не сме станали още по зле .
цитирай
21. sestra - Това би могло да доведе само до увеличаване
09.09.2010 09:42
на черните курсове така, като вдигането на цените на цигарите доведе до безчетни джебчии по пазарищата, усърдно предлагащи всекиму "цигарки". В същото време много хора от селата ще спрат да пътуват заради новите трудности и повишените цени, които ги очакват при преходите от селата към градовете и така ще спаднат още повече приходите на транспорта у нас.

цитирай
22. анонимен - Тони
09.09.2010 09:45
Събудете се!
http://illmate.com/petiletka/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4895195
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!