Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2010 08:07 - Акция "Задниците" (стандарта "Стара планина" и стандарта на българина)
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 13647 Коментари: 26 Гласове:
9

Последна промяна: 30.08.2010 11:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Позволявам си това заглавие, понеже вече използването на неприлични думи и изрази стана официален език на управляващите.

Поводът е поредната манипулация на хората.

Поводът е и факта, че трябва да си голям задник, за да седнеш да убеждаваш хората с 350 лв заплата, колко е хубаво да си купуваш кренвирши и кайма по 10 лв. килото.

Преди една година едни други управляващи разпалено ни убеждаваха, че сиренето се прави от 7 л мляко и че не може да струва по-малко от 10 лв. Убеждаваха ни колко е вредно влагането на сухо мляко в сиренето.

Е, по магазините има сирене по 3-4 лв (нищо че не се казва сирене), което може и да не отговаря на българските стандарти за сирене, но напълно отговаря на жизнения стандарт на българина.

Същото е и така-наречените „опасни” изрезки от колбаси. Нищо им няма на колбасите. Да, не са най-качественото нещо, но са доста по-качествени от българските и два-три пъти по-евтини. Вероятно не отговарят на стандарта „Стара пранина” (а може и да отговарят, тъй като са НАИСТИНА от месо). Отговарят, обаче, на стандарта на българина.

И колкото и кампании да направи м-р Дянков, хората няма как да купуват стоки, които не са му по джоба.

Защото със заплата 300-400 лв. (каквито са повечето заплати в Търново) няма как да си купуваш колбаси по 10 лв, сирене по 7-8, цигари с бандерол по 4.50. Дори и да искаш.

Аки си пенсионер с 250 лв пенсия (каквито са повечето пенсии (които Бойко му се виждат много високи) става съвсем невъзможно.

И наистина трябва да си голям задник, за да внушаваш на хората, че са едва ли не „втора ръка” хора, след като са принудени да купуват евтини, макар и не толкова качествени стоки.

И не знам дали вместо безсмислените и скъпо струващи акции на Цветанов да не направим една акция „Задниците”.

И да вземем да ги изгоним.

 



Тагове:   политика,


Гласувай:
9



1. apostapostoloff - Не познавам такива
29.08.2010 08:12
Не познавам такива- хора със заплата от 350 лв. Има такива, знам, но те СЪС СИГУРНОСТ си заслужават заплатите. Не може някакъв идиот с пилешки мозък и килийно образование да получава 1000 лв. НЕ МОЖЕ! И НЕ БИВА.

Пък и тези, които са на заплата, трябва да се примирят с НЕРАВЕНСТВОТО. Те НИКОГА няма да имат ония сериозни суми, които си докарва СВОБОДНИЯТ ПРЕДПРИЕМАЧ на свободния пазар!
цитирай
2. veselaj - apostapostoloff,
29.08.2010 08:17
ами иди в която искаш голяма верига и се запознай с продавачите. Там заплатите варират от 310 до 500 лв). Повечето са с висше образование. И тук не става въпрос за неравенството и дали някой се примирява с него. Става въпрос за жизнен стандарт. А той е такъв, какъвто го описвам.
цитирай
3. andrei - Присъединявам се към тебе и те подкрепям в намерението,
29.08.2010 08:35
да им изритаме мутренско-милиционерските задници!
цитирай
4. valben - И аз те подкрепям.
29.08.2010 08:55
Напълно те подкрепям!
цитирай
5. анонимен - Кога ще ги изритаме... след като пукнем ли?
29.08.2010 11:03
Хубава статия, хубав призив. Ама няма да се случи. Някак сме генетично увредени: търпение, злоба, робска психика, хитринки на дребно. Кои са ни национални герои: Андрешко и Бай Ганю.
Има-няма повече от половин век ни насаждат пък да гледаме в чуждо канче и да донасяме за нередности там. И че чорбаджията/държавата/работодателят ни ще се грижат за нас да се движим правилно.
Засега само в интернет се случват по-смислени неща, но не е достатъчно; гражданското общество има нужда и от грамотна писалка, но и от сопа. У нас сопите ги размахваме само виртуално - а реално по-често между комшии, скарани приятели и по кръстовищата. Гордеем се с тихата революция на прехода...
Навсякъде другаде, да погледнем дори само около нас - хората излизат на улицата, протестират, твърлят камъни... и накрая изхвърлят хрантутниците. У нас просто сменяме едни с други, като ги "наказваме" от избори на избори.
Заслужаваме си съдбата и ще си носим кръстта! И ще си чешем езиците в интернет.
А иначе /да не бъда разбран неправилно/, подкрепям статията, но не го виждам "изритването".
цитирай
6. анонимен - Задниците
29.08.2010 15:00
Явто и представа си няма автора от живота в Европа.Напровит-агресията е типична за простака,за какъвто се представя. И като"ги изриташ"-ти и такива като теб ли ще управлявате? За жалост-ниска степен на съзнание, което пречи да се разгрничават нещата. "Да ги изритаме" - нищо повече не може да предложат такива като теб-затова българите са на този хал. Затова свястното изостави плявата и с основание!
цитирай
7. анонимен - Задник си ти. Сиренето по 3 лв. не ...
29.08.2010 19:08
Задник си ти. Сиренето по 3 лв. не струва и 50 ст.Трябва да се борим за по високи заплати не за по евтина и некачествена храна. Комунистическа издънка
цитирай
8. анонимен - Точно
29.08.2010 19:36
Много точна и актуална тема.Споделям тезите на автора.Наастина трябва да се борим за достойно заплащане.Много перфидно ми звучи: замразяване на пенсии и заплати до 2012,а въвеждаме веднага стандартите т.е. висоси цени.и П.Р.,колко е хубаво да се храним качествено с мизерни приходи.С тях се храним 15дни,а останалите от месеца -глад.Няма изход ,тези ще ни довършат.Адмирации ва автора.
цитирай
9. анонимен - БРАВО ,БЕ АВТОРКАТА...
29.08.2010 22:01
АМА ,....КОГО ДА ТУРИМ ТАМ.....ГОЦЕ ЛИ....ИЛИ ПАК ХЕРСОНСКИЯ ПЕДАЛ?
АМА РАЗБИРА СЕ ....ТЕ ВДИГНАХА ПЕНСИИТЕ С 5-лв., И ЗА МАЛКО ПЕНСИОНЕРИТЕ ,ДА ИЗПУКАТ ОТ ЩАСТИЕ---КАТО ГО УДАРИХА НА РАЗВРАТ И ПИЯНСТВО.....ЕДВАМ ПОХАРЧИХА УВЕЛИЧЕНИЕТО .....!!!!
ГОЛЕМ ЗОР, БЕШЕ....ХЕЛЕ ПЪК ТОВА,ГДЕТО Е НА КНИГА....ПЪК,...ДРУГ ДА ПЛАЩА!
ГОЛЕМ ЗОР И....ГОЛЕМА ГРИЖА НА ПАРТИЯТА, БЕШЕ ....!!!

ВИЖ ,КУЧКО КОМУНИСТИЧЕСКА....
ДОКАТО ЦЯЛАТА ВИ ЧЕРВЕНА ЧИНОВНИЧЕСКА ШАЙКА, СЕ ХРАНИ НА ДЪРЖАВНАТА СОФРА И СЕРЕ ОГРОМНИТЕ СИ КОНСПИРАТИВНИ ЧЕРВЕНИ ЛАЙНА,НИКОГА НИКОЙ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА БЪДЕ НАХРАНЕН !!

ИМА 7000-"СДРУЖЕНИЯ С ИДЕАЛНА ЦЕЛ", ВСЕ НА ВАШИ ПАРТИЙНИ ЧЕРВЕНИ ДЕБЕЛОСЕРКОВЦИ, КОИТО ВЗИМАТ ВСЯКА ГОДИНА С ПОМОЩА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ПРАВОСЪДИЕТО ПО 100-ХИЛ.ЛВ., ЗА СМЕШНИ И ГЛУПАВИ ДОГОВОРИ, С ДЪРЖАВАТА , ...НАПЪЛНО ГРЕШНИ ПАРИ!!!

ОБЪРНАЛИ СТЕ ДЪРЖАВАТА НА БАЩИНИЯ И КРАДЕТЕ НА ПОРАЗИЯ!
НЕ ЗНАМ ЗАЩО МВР ,ПОДЦЕНЯВА ТОЗИ ВЪПРОС ....!
МАЙ ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ АЛАРМИРАН ДИРЕКТНО И ЛИЧНО МИН.ЦВЕТАНОВ!

НЕ ЗАБЛУЖДАВАЙ ,ЗАЩОТО НЯМА ДА ИЗЛЪЖЕТЕ НИКОГО.....!
...И В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СТЕ ГИ НАСРАЛИ ЕДНИ...ДЕТО НЯМА ДА МИНАТ ....
АМА ИЗОБЩО!!!!
цитирай
10. анонимен - anonimen. . Хересонския вдигаше ...
29.08.2010 23:56
anonimen.. Хересонския вдигаше пенсиите и по два пъти в годината .. а бат-ти Бойко се кани да ги замрази до 2012 .. и на твойта майка също.. ;)
цитирай
11. анонимен - опс ..Херсонския..
29.08.2010 23:57
опс ..Херсонския..
цитирай
12. veselaj - 9. анонимен,
30.08.2010 07:58
няма да изтрия коментара ти, защото ти само потвърждаваш, че именно войнстващите простаци подкрепят това управление. Не, не съм нито комунистка, нито чиновничка. И цял живот се боря с вятърни мелници, опитвайки се да направя някоя гънка в гладките мозъци на такива като теб. За жалост засега очевидно няма полза.
цитирай
13. анонимен - Вие думата "производител...
30.08.2010 08:17
Вие думата "производителност" чували ли сте?
Когато започнете да работите, ама наистина да работите по 8ч. и 15 м. на ден, тогава ще получавате и истински заплати.
цитирай
14. анонимен - Където е текло...
30.08.2010 08:43
... пак ще тече! Да, нищо им няма на тези изрезки - всеки ги е опитвал. Просто на някой явно му пречи че това е силна конкуренция на родните луканки, бабеци, пастърми и други луксозни месни продукти и се купува масово!! Пастърмата родно производство струва над 25 лв. за кило!!! (Егати телето, а!) Е - вече пак ще ги ядем, вложени в скъпите колбаси, само че под контрола на който трябва (т.е. който си е платил.)!
цитирай
15. veselaj - 13. анонимен,
30.08.2010 08:53
заплатите са такива, каквито са. Не коментирам изобщо какви трябва да бъдат и какво трябва да се направи. Говоря за това, че е цинизъм да ни обясняват как трябва да си купим кайма по 10 лв. при положение, че пенсията на майка ми е 215 лв. (тя има 41 години стаж като учител).
цитирай
16. анонимен - Като нямаш пари - купувай си каквото ти е по джоба...
30.08.2010 09:49
... но помисли малко - има и хора, които могат да си позволят и искат да ядат качествени храни. Все пак, никой не ти отнема правото да купуваш каквото си поискаш - "сирене" по 4 лева, или "кайма" по 2.50 килото, или "кренвирши" от 3 лева. Така че моля те, не отнемай правото и на другите, да си купят каквото си поискат с парите си, а именно - качествени продукти.
цитирай
17. анонимен - някой
30.08.2010 10:16
до задника който е писал тази статия--явно ти си най-големия задник с тази безсмислена статия даи ако се оправим след пет години тогава да мислим за по добра храна така ли тапак всичко което може да се подобри в момента се прави пък за икономиката трябва време щот наи трудно става тез говна дет ги срахте 20-год с комунистите неможем да ги изринем за 1-на така че задник не си показвай плиткия ум повече
цитирай
18. veselaj - 16. анонимен,
30.08.2010 11:53
всеки може да си купува каквото иска. Но хайде да помислим и да посмятаме. Килограм сирене се прави от 4,5-5 л мляко (а не от 7, както ви лъжат). Млякото се изкупува по 35-40 ст. литъра. 5х0.4=2, т.е. суровината за 1 кг КАЧЕСТВЕНО сирене е 2 лв. Колко трябва да струва сиренето според теб?. Подобно е и положението с каймата. Дори на дребно в големите вериги може да се купи месо на цени 4-5 лв. Каймата е просто смляно месо (а обикновено големите супермаркети предлагат смилането безплатно). Хаде обясни ми защо кило кайма според м-р Найденов трябва да струва 10 лв. Затова става въпрос - за циничните лъжи, а не затова кой какво може да си позволи.
цитирай
19. анонимен - Ще ти обясня, щото виждам, че мислиш плоско и елементарно...
30.08.2010 12:06
... даже и си противоречиш. От една страна мрънкаш, че заплатите са ниски, а после що каймата струвала 10 лева... Ами докато ти мелят каймата "безплатно" в магазина, продавачите ще взимат 300 лева заплата. Ако сиренето струва 3 лева (при цена на суровината 2 лева и нещо), се пита колко пари ще вземат тези, дето работят в мандрите. А тези дето го транспортират? А тези дето го продават? А колко струва другото, освен материала (ток, вода, и прочее)?
Айде стига с тези елементарни сметки! Това струвало толкова, що му искат много пари? Ако си толкова ербап, отвори си мандра и продавай истинско сирене за 3 лева, да те видим колко време ще изкараш на пазара...
цитирай
20. анонимен - И един съвет
30.08.2010 12:09
Наскоро познат ми каза каква е неговата житейска философия. Съгласих се напълно с нея. Пича вика "Реших да не мрънкам как всичко е скъпо, няма пари и да се чудя от какво да икономисам. Вместо това почнах да мисля какво трябва да направя, че да изкарам достатъчно пари." Е, пича вече работи за себе си и изкарва достатъчно пари, за да не го интересуват цените на повечето неща.

Та, помисли в тоя аспект!
цитирай
21. veselaj - Говорим за съвсем различни неща. Ти ...
30.08.2010 12:52
Говорим за съвсем различни неща. Ти май даже не можеш да схванеш за какво става дума. Не си струва да ти обяснявам. Впрочем, никъде не съм "мрънкала", че ми е ниска заплатата.
цитирай
22. анонимен - Ами, не думай!
30.08.2010 13:40
"за да седнеш да убеждаваш хората с 350 лв заплата, колко е хубаво да си купуваш кренвирши и кайма по 10 лв. килото."
Може и да не става въпрос за твойта заплата, но все тая.
А за кое става дума? Протестираш, че каймата струва 10 лева ли? А колко трябва да струва, когато към месото от 5 лева (аз лично не бих си купил такова, обаче), добавим режийни, труд, печалба, данъци, опаковка, транспорт, дистрибуция, реклама и прочее?
Всъщност, въпросът е принципен. Никой никого не кара да купува каквото и да било! Има евтини продукти, има и скъпи. Всеки да си купува каквото иска!

Сега да обърна малко внимание на "качествените" изрезки - под давлението на други хора, които твърдяха, че въпросните изрезки са супер, си купих веднъж да пробвам. Няма такава отврат. По нищо не се различават от средностатистически български колбас. От тези, дето кучетата ги помирисват и изглеждат с отвращение, без да ги близнат дори. Не знам за теб, но аз съм ял кренвирши и наденици, които като се сварят/опекат не се превръщат в безформена гадна каша. И искам да ям такива и в България.

Иначе, бих желал и да коментираш ценообразуването на продуктите, разликата между себестойност на вложения продукт и крайната му цена на пазара, както и влиянието на ниското заплащане на работещите поради намаляне на разходите и крайната цена, върху размера на работната им заплата :)
цитирай
23. veselaj - "за да седнеш да убеждаваш ...
30.08.2010 14:59
анонимен написа:
"за да седнеш да убеждаваш хората с 350 лв заплата, колко е хубаво да си купуваш кренвирши и кайма по 10 лв. килото."
Може и да не става въпрос за твойта заплата, но все тая.
А за кое става дума? Протестираш, че каймата струва 10 лева ли? А колко трябва да струва, когато към месото от 5 лева (аз лично не бих си купил такова, обаче), добавим режийни, труд, печалба, данъци, опаковка, транспорт, дистрибуция, реклама и прочее?
Всъщност, въпросът е принципен. Никой никого не кара да купува каквото и да било! Има евтини продукти, има и скъпи. Всеки да си купува каквото иска!

Сега да обърна малко внимание на "качествените" изрезки - под давлението на други хора, които твърдяха, че въпросните изрезки са супер, си купих веднъж да пробвам. Няма такава отврат. По нищо не се различават от средностатистически български колбас. От тези, дето кучетата ги помирисват и изглеждат с отвращение, без да ги близнат дори. Не знам за теб, но аз съм ял кренвирши и наденици, които като се сварят/опекат не се превръщат в безформена гадна каша. И искам да ям такива и в България.

Иначе, бих желал и да коментираш ценообразуването на продуктите, разликата между себестойност на вложения продукт и крайната му цена на пазара, както и влиянието на ниското заплащане на работещите поради намаляне на разходите и крайната цена, върху размера на работната им заплата :)

там е работата, че крайната цена се формира от големи производители и в голяма степен е спекулативна. затова и ако започнеш да произвеждаш нещо и опиташ да го пуснеш на достъпна цена с малка печалба много бързо ще се откажеш. Защото ще те смажат с всякакви данъци, такси и прочие ненужни глупости. ще те спукат от проверки всевъзможни органи и органчета. Защото ако направиш малка мандра и произвеждаш сирене по 4-5 лв. ще пречиш на спекулантите с държавна протекция. Ще коментирам и ценообразуването в отделен пост.
цитирай
24. анонимен - Я , СИ ПЛЮСКАЙТЕ БОКЛУЦИТЕ И СИ ТРАЙТЕ....
01.09.2010 22:04
ДА НЕ СИ МИСЛИТЕ,ЧЕ НЯКОЙ ЩЕ ВИ РАБОТИ НА СЕЛО....ЗА ДА ВИ ХРАНИ СЪС СИРЕНЕ ЗА 3-ЛВ. И САЛАМ ЗА 5-ЛВ/КГ???!
ЗАЩО В БЪЛГАРИЯ ,ВСЕКИ СИ МИСЛИ ,ЧЕ Е ПО ГОЛЯМ И СКЪП..... ОТ КИЛО ХЛЯБ И САЛАМ???!!!!
КОЕ ВИ КАРА ДА МИСЛИТЕ,ЧЕ СТЕ ВЕЛИКИ И ХРАНАТА КОЯТО ЯДЕТЕ ,ТРЯБВА ДА Е БЕЗ ПАРИ,БЕ.....???!
ВИЕ СТЕ ЛУДИ !!!!
ТРЯБВА ДА ПОГЛАДУВАТЕ МАЛКО .....ЗА ДА ВИ СЕ ОПРАВИ МИСЛЕНЕТО!
НАЙ ДОБРЕ СЕ МИСЛИ ,НА ....ГЛАДНО СЪРЦЕ!!!
цитирай
25. diso - Трябва да има стока за всеки вкус и за всеки джоб
05.09.2010 08:21
Друго ме притеснява - оказва се, че у нас няма лаборатория, която да установи точно съдържанието на месо и т.н. в колбасите и в каймата. И какво се оказва - има стандарт, има лого (поставено на база документи!, а не - на изследвания) и всичко било оставено на "съзнателните" производители!!!
Значи, ако си купе СИРЕНЕ или КАЙМА от 10 лв., няма къде да го изследват и да докажа, че не е по стандарта. Съответно "несъзнателните", ще продължават да си продават и няма кой да ги санкционира, че ни лъжат.
Искам "сиренето" да е сирене наистина и ако ми пробутват някакъв бъркоч, да мога да ги осъдя. от друга страна, да си продават каквити искат "бъркочи", но да си го пише на етикета и да мога да преценя кое ме устройва повече да си купя.
цитирай
26. mglishev - Точно с тоя постинг
25.11.2010 00:19
няма да се съглася, но това не е и от такова значение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4895290
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!