Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2010 14:40 - Препоръки за министри депутати идруги подобни
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 2879 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 28.08.2010 08:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Напоследък нямам много време и рядко гледам телевизия. Вчера, обаче, чух министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов да обяснява с пяна на уста, как в детските ясли и градини купували най-евтините храни, защото...нямали бюджет. И още – на плахата забележка на водещите, че каймата ще стане 10 лв., отсече “Да стане! Поне ще знаем какво купуваме”

Любопитно ми е, дали въпросният господин мисли, че и сега не знаем какво купуваме?

Аз знам какво купувам. Купувам евтино сирене и месо с ясното съзнание, че най-вероятно са некачествени. Купувам цигари без бандерол (които макар и скъпи са доста по-евтини от “легалните”) - знам, че са боклук. Купувам евтини китайски дрехи и обувки, независимо че съм наясно с лошото им качество.

Не защото не искам да си купя качествени, макар и по-скъпи стоки. (Друг е въпросът, че често и скъпите стоки се оказват некачествени). Не мога да си го позволя.

Повтарям специално за депутати и министри: НЕ МОГА ДА СИ ПОЗВОЛЯ!

Заплатите в Търново варират от 300 до 700 лв. С такива доходи, независимо че не плащам наем и нямам заеми, едва свързвам двата края. Ами ако децата ми бяха малки и живеех на квартира (както повечето хора с които работя)?

Г-да министри, вместо да ми давате “мъдри” съвети какви стоки да си купувам,  вместо да се чудите кого от най-бедните да “претръскате” като майки с деца и пенсионери си размърдайте задниците и свършете нещо.

Като начало:

1.                Вместо да харчите ненужно за армията от чиновници, които ще проверяват етикетите на стоките и др. подобни дивотии, съкратете армията от ненужни чиновници, например областни управители и т.н.

2.                Престанете да харчите парите ми за скъпи и безсмислени акции на МВР и махнете ненужните полицаи. Така или иначе, ако искам да не ме обират трябва да се пазя сама, а ако все пак се случи, полицаите идват да “констатират” престъплението. Аз мога да правя и това (имам предвид констатацията) и не виждам защо да плащам за нещо такова. Пък и престъпниците даже да бъдат осъдени, обикновено се отърват с условна присъда или глоба.

3.                Намалете акцизите на горивата, цигарите и алкохола. Така вместо да губите около 2 млн. на ден бихте вкарали в бюджета не само парите на българите, но и парите на хора от съседните страни, които биха купували в България.

4.                Дайте глътка въздух на хората, които се опитват с труд да си изкарват хляба. Сега дребният предприемач е смазан от хилядите такси, таксички и изисквания. И предпочита да работи за жълти стотинки в големите вериги, вместо да произвежда.

 

Мога да изреждам още много. Но като начало направете това.

Моите доходи едва ли ще се увеличат от това. Но може да се увеличи бюджета на яслите. За да могат децата там да се хранят с по-качествени храни.

Защото опитите ви да спечелите хората с показни акции ми прилича на опит да се литне с дамска превръзка. Това няма как  да стане. Нищо, че превръзките имат крилца.

 




Тагове:   политика,   министри,


Гласувай:
11



1. miralyub - наскоро се замислях точно за кач...
15.07.2010 14:45
наскоро се замислях точно за качеството на храните...
ние пак откачихме малко от това да ядем по-добри храни, но децата ни- тцъ. вървят с е-тата още от детската градина.
иначе, добре им набиваш канчето на министрите. поздрави!
цитирай
2. veselaj - miralyub
15.07.2010 14:50
харчат се маса пари за всевъзможни глупости, но не и за смислени неща. Защо, например, се харчат пари САМО за държавни детски заведения, но ако някой поиска да направи подобно нещо е смазан от хилядите условия и няма право на никаква държавна подкрепа? Сега след 5ч трябва да платиш на бавачка, ако си на работа и детето ти е на детска градина. Не съм лично засегната, децата ми отдавна пораснаха и не мисля да правя детска градина. Но защо никой не мисли за подобни неща?
цитирай
3. анонимен - НЕ ЧАКАЙТЕ, ЧУДЕСА И ВЕЛИКИ ДЕЛА........
15.07.2010 15:23
"КУЧЕШКИЯТ" ДОКТОР,ОТ ВРАЦА, мин.МИРОСЛАВ НАЙДЕНОВ, НЯМА ДА НАПРАВИ НИЩО В ТОВА МИНИСТЕРСТВО ,ЗАЩОТО ПРОСТО НЕ РАЗБИРА ОТ ЗЕМЕДЕЛИЕ!
ЗА ДА НЕ ЯДЕТЕ БОКЛУЦИ И ХРАНИ-МЕНТЕ, ПРОСТО ТРЯБВА ДА СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ДА РАБОТЯТ И НЕ ИМ СЕ СЪЗДАВАТ ИЗКУСТВЕНИ ПРЕПЯТСТВИЯ ОТ АРМИЯ ОТ ЧИНОВНИЦИ И ОБИРДЖИЙ!

ЗА ДА ИМА НОРМАЛНИ И ИСТИНСКИ ХРАНИ -ТРЯБВА ДА ИМА НОРМАЛНОПРОИЗВОДСТВО НА СУРОВИНИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО:ФУРАЖ,ЗЪРНО,МЛЯКО, МЕСО И ДР.

ЗА ДА СТАНЕ ТОВА Е НЕОБХОДИМО:
- ДА СТАРТИРА И СЕ РАЗВИВА,ПАЗАРА НА ЗЕМЯТА !
-ДА НАВЛЯЗАТ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ КАДРИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО!
-ДА СЕ ПРОФИЛИРАТ СЕЛ.СТОПАНСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ!
-ДА СЕ ОПТИМИЗИРА И РЕГЛАМЕНТИРА, СЕЛ.СТОПАНСКОТО ПРОИЗВОДСТВО, НА БАЗАТА НА ВЕЧЕ УТВЪРДЕНОТО ЕВРОПЕЙСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО!
-ДА СЕ СЪЗДАДАТ БОРСИ ЗА СВОБОДНА ТЪРГОВИЯ СЪС СЕЛ.СТОП.СУРОВИНИ.
-ДА СЕ СЪЗДАДАТ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ РАЗВЪДНИ ЦЕНТРОВЕ ПО РАСТЕНИЕВЪДСТВО И ЖИВОТНОВЪДСТВО, НА БАЗАТА НА ОБЩОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ
И ОБЩЕСТВЕНИ НУЖДИ.

ЗА ДА СТАНЕ ТОВА ,СЕ ИСКАТ СПЕЦИАЛИСТИ И ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ХОРА-----НО, НЕ И ПАРТИЙНИ ИЗМЕКЯРИ, ОТ БИВШИ ПАРТИЙНИ КОТИЛА И КЛАНОВЕ!

цитирай
4. haralanov - Здрасти!
15.07.2010 17:48
Министъра едва ли ще те чуе.Хала на средният българин е такъв,че не ще може да си позволи цена от 10лв.за килограм сирене.Министерската заплата обаче ще стигне.
цитирай
5. veselaj - haralanov,
15.07.2010 17:54
здравей. Мен министъра може и да не ме чуе, но ако повече се развикат - ще не ще, ще чуе!
цитирай
6. анонимен - ми спир да пушиш ма пача- така ще имаш ...
08.08.2010 21:32
ми спир да пушиш ма пача- така ще имаш повече пари за качествено сирене.
и спри да ревеш при положение че сама си си виновна.

И не ми вади това за хилядите такси и таксички, май нямаш представа колко са данъците в другите страни и колко е печалбата на един БГ търговец или производител.
Аз бачкам във фирма в която шефа не си мърда пръста ако не са му гарантирани 40-50% печалба, просто не дава ход на сделката.
къде го има това а?
при условие че укрива данъци и ни осигурява на минимална, айде кажи ми държава в Европа в която има по ларж условия за бизнес.
просто хората като теб ги мързи да бачкат а предпочитат да си пафкат смрадливите цигари и да ядът ефтино сирене с палмово масло.
ако те е толкова еня за децата ти- спри цигарите и им купи нещо свястно за ядене вместо да обвиняваш правителството за квот се сетиш.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4903665
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!