Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.04.2010 09:31 - Даже и Трайчо не изтрая
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 3727 Коментари: 6 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Не му върви на Бойко Борисов!

Ама никак.

Никой не ще да го подкрепя. Е, освен Волен, ама той май по-добре да е против него.

Почти разплакан заяви на Сините – „Това ли ви е подкрепата. Аз правя спортна зала, за която мечтаят всички спортисти, вие не сте съгласни”.

Щеше да е смешно, ако не беше страшно.

Бойко освен пълна неграмотност демонстрира и отчайваща безпомощност. Уж имаше достатъчно компетентни хора в ГЕРБ, сега му се налага да си търси министри по разклоните около Търново. Уж бюджет 2010 беше най-добрият – сега се оказа, че за три месеца има дупка от 2 млрд. Уж щеше да намалява бюрокрацията – назначава още един министър (сякаш има малко безсмислени в правителството).

Оправданието, че не е знаел какво наследство получава от тройната коалиция е повече от смешно.  Ами да ме беше питал. И не само аз, всички бяхме наясно. Още след изборите Костов го предупреди, че бюджет 2009 трябва да се ревизира, защото ще затънем. Само Дянков беше убеден, че всичко е наред, защото „Орешарки така каза”.

Сега ще вдига ДДС.

Този път не изтрая и министърът на икономиката. Всеки с малко здрав разум е наясно, че това ще има пагубни последици. Както вдигането на акциза на цигарите. Вярно, доста хора отказаха пушенето, но повече са тези, които пропушиха контрабандни цигари. Не защото им харесва, а защото нямат избор. В резултат – в хазната от цигари не влизат никакви пари.

„Ще наблюдаваме дупката и ще го вдигнем” – това каза Бойко почти дословно.

Само че като „го вдигнат”, някой трябва да го поеме.

Хайде, сетете се кой.

 




Гласувай:
11



1. kalin8 - Сещаме се...
30.04.2010 10:56
Сещаме!
Ама аман вече от некадърници! Толкова ли е трудно да повторят антикризисните мерки на Германия,например! Веднъж вече писах, че празни цехове хазна не пълнят...А да вдигаш процента на данък,дето няма откъде да дойде, направо си е глупост!
Б.
цитирай
2. haralanov - Лесно е за досещане...
30.04.2010 13:14
Но между другото,вдигането на ДДС-то може и да не е единствената мерка на това правителство,за да се запълни тази прословута дупка от 2 млрд.в бюджета!Има и вероятност да се отиде и на външен заем.Лошото е,че заплатите в най-добрият случай ще останат замразени,а цените ще скочат.С колко,това зависи и с,колко ще вдигнат ДДС-то.Чува се дори и думата ,,драстично,,...Трудни дни чакат всички ни!И докато единият проблем е кризата,другият проблем е действията на правителството!Идващата зима,батака може и да е пълен!
цитирай
3. svilen75 - В България никой не поми. То, той ...
30.04.2010 17:15
В България никой не поми. То, той самият Борисов не помни (удобно) какво е казал вчера, камо ли преди изборите. Повтаря неща, които всички знаем. Само, че не е на този пост затова, а да върши работа. Аз досега работа, освен прани приказки не съм видял.
цитирай
4. анонимен - Трайчо
30.04.2010 18:55
Трайчо трябваше да е Премиер, ама няма партиен стаж при Тато. Колко деликатно се изказва. Навремето Сталин ги е напивал. Не пий , Трайчо. Не пий...
цитирай
5. анонимен - Министър Трайков е умен
30.04.2010 20:59

Министър Трайков е интелигентен, той е умен, учил е и знае. Лошото е, че не става за министър-председател в това време – за днешното време най-подходящ се оказа един глупав пожарникар, но за това сме си виновни вие. Всеки ден ни баламосва с разни изцепки, ние му се кефим, глупеем, и ни е кеф.
А Трайчо казва изстината. Учил е знае какво е икономика, как се управлява, какви са моделите, каква е борбата между тези модели и техните носители, представители и яростни защитници.
Знае, че вече "Вашингтонският консенсус", появил се в края на 80-те години, остава в миналото. Автор на този модел бе икономистът Джон Уилямсон. Моделът включва приватизация, свирепа монетарна политика, отказ от бюджетния дефицит, либерализиране на търговията, пълна откритост за чуждестранните инвестиции. Тези мерки МВФ предписваше от 80-те години на всички развиващи се страни, които се нуждаеха от валутни кредити. Но пазарните реформи не решиха нищо в Латинска Америка, Русия и Източна Европа. През периода 1965-1995 г. МВФ и Световната банка се опитаха да "спасят" 89 страни. Днес 50 от тях се намират в същата или по-лоша ситуация, 32 са в икономически колапс, сред тях е и България.
Досега в България бе и продължава да е приложение на Вашингтонския консенсус, т.е. на приватизация, свирепа монетарна политика, пълна откритост на чуждестранни инвестиции, всичко това прокарвано безогледно и безпардонно от МВФ и Световната банка. В този модел нямаше място за инвестиции и инвестиционна политика. Само хора като министър Трайков осъзнават за какво става дума. Те виждат, че пазарните реформи и финансовият либерализъм се сгромолясаха. Министър Траков е чел и вижда, че в момента се извършва смяна на цивилизационно-интелектуалния тренд, в това число и в глобалната икономическа теория и практика. Виждат, че капитализмът в неговия актуален финансово-пазарен (и виртуален) и потребителски вариант е мъртъв.
Виждат, че идва времето на инвестиционния (а не монетарен) модел на развитие с висок ръст и норми на спестяване, времето на реалната икономика, която трябва да се пребори с виртуалната икономика на финансовите пазари.
Само че кой ще го чуе, и как Бате Бойко ще разбере и ще може ли да осмисли за какво става дума?
цитирай
6. chara - За съжаление Бойко от индустрия и промишленост не разбира, нито от
01.05.2010 09:38
производство, да не говорим за управление на процеси ...
Ерго ...
Може да произвежда единствено полицейски екшъни.
Толкова си може!
Ние да му мислим ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4895450
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!