Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.04.2010 10:02 - Страната на управляващата глупост
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 22923 Коментари: 49 Гласове:
26

Последна промяна: 06.04.2010 10:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

От няколко месеца в България основното нещо, което е обсебило публичното пространство е глупостта. И то войнстващата глупост.

Не ми се искаше да пиша за т. нар. „импийчмънт”, защото не ми се искаше да споря с хора, които уважавам.  Но още тогава не ми беше ясно в какво точно упрекват Първанов.  Защото Първанов само показа как Дянков демонстрира глупостта си. И понеже идеята да отиде при президента е на Бойко Борисов, става безпощадно ясно кой точно е глупакът. Но това мина, президентът доволно се подсмихна и изгаври с управляващите и толкова.

Надявах се, че някой може да си извади съответната поука, ама не. Последваха (вече рутинни) шумни и показни арести в които още по-ясно лъсна неграмотността и празноглавието на някои хора.

Не можеш да оправдаеш полицаи, които разбиват врата на жилище, в което има малки деца.

Не може прокурор да се държи като селския пъдар, когато арестува министър.

Не може да се обяснява как трябва хората да си плащат болничните, а да имаш министерство на спорта и министър на българите в чужбина. Даже ако тези министри са ти приятели.

Аз всъщност не съм очаквала друго. И глупостта сама по себе си ме отвращава, но не ме възмущава особено – заслужаваме си подобни управляващи.

Това, което ме плаши е, че и аз трябва да плащам за тази глупост. Трябва да плащам, за да могат повече „българи” от Македония и Украйна да получат  българско гражданство. Макар че в момента само те липсват за още по-голяма безработица. Трябва да плащам разходите на спортисти (които по света се издържат от спонсори и наградни фондове) за да ми обясняват, че е голям успех да си на 50-то място.

Най-вероятно ще трябва да се платят огромни суми на арестувани, които ще осъдят България за нарушените им права. Защото извинението на един прокурор, пък и отстраняването му от длъжност не го задължава да плаща – плащаме ние.

Преди време премиерът упрекна лекари и журналисти са мълчали, когато са се прахосвали пари за Цанков камък. Според него е трябвало всички да кажат: „Спрете да правите глупости и да прахосвате” (цитатът е неточен).

Е, сега ще послущам съвета му и бих искала всички да го послушат и да викнат:

 

Бойко, спри да правиш глупости и да прахосваш пари! Махни ненужните министри, полицаи и чиновници! Защото корупцията е страшно и скъпо нещо, но глупостта е още по-страшна и по-скъпа.

Особено когато е шумна и всичката власт е в нея.





Гласувай:
27



1. miralyub - точно така.
06.04.2010 10:04
точно така.
и аз му се чудех на БоДи за какво ни е да вкарва македонци в БГ, след като не могат да си задържат нашите, българите тук...
цитирай
2. lado - Така, така. Та когато следващия ...
06.04.2010 10:37
Така, така. Та когато следващия герой почне да врещи " Къде бяхте?" - ето къде !
Поздрави!
цитирай
3. zahariada - Така е.
06.04.2010 11:57
Защо не зададат въпроса за кого са гласували на участниците в Биг Брадър. Аз знам резултата. Поздрави!
цитирай
4. nikolaigatzev - Глупостта винаги е ВОЙНСТВАЩА!
06.04.2010 12:42
Ехо, Весели празници!
цитирай
5. анонимен - Дали?
06.04.2010 14:24
Абе Веселке, да нямаш носталгия по бившото управление? Защото аз нямам.
цитирай
6. анонимен - bravo mome, sa kvata si umna, bydi ...
06.04.2010 14:37
bravo mome, sa kvata si umna, bydi sigurna ce si zabravila 4e polednoto stypalo na izbraniat glupak e zakonyt podprian s toiagata
цитирай
7. marystaneva - Я, тя се "събуди"!
06.04.2010 15:22
От 23. 02., та чак сега. Какво стана? Нали щяхте да ни подкрепяте? Да не би Бойко да е отказал да ви даде здравното министерство?
цитирай
8. pontis - Браво!
06.04.2010 18:30
Но глупостта ще шества още дълго, тъй като практически няма алтернатива. Засега.
цитирай
9. анонимен - Весела, как може човек като Вас да ...
06.04.2010 18:40
Весела, как може човек като Вас да разсъждава така? видяхте за 20 г до къде стигнахме/ особенно последните 8/ ? Ами и аз не исках моите пари да ги откраднат- но е факт! Не виждате ли промените които стават, или не искате да ги видите? Кога са арестувани престъпници, министри, общински съветници??/ Нали все от някъде трябва да се започне, а не като ''любимия'' Ви президент , само да стои да дърпа конците както му изнася, и си пълни гушата
цитирай
10. анонимен - Vesela - pomisli pak
06.04.2010 19:18
Vesela,

Az s radost bih platil bulgarite ot urkaija da stanayt Bulgari, I bulgarite ot makedonia da si doidat pri nas, ti maj ne go vijdash ili osuznavash no bulgari mnogo ne ostanaha. Prebroj samo po kolko angliiski dumichki kazvash na den (opitaj se) posle vij na kakvo uchish deteto si - na az sum bulgarche ili na the wheels on the bus. Ta bih iskal da suhrania bulgarskoto.

4e bate boiko si e 4enge ne e taina za nikogo - po vajnoto e 4e se opitva da napravi neshto ako vkara vragovete si po zatvorite - 50 procenta po malko prestupnici. pak dalavera za nas naroda. Parvanov e palen bolkuk i ne zaslujava daje bulgarsko grajdanstvo i naistina triabva da bude iazgonen ne samo ot prezidentstvoto no i ot bulgaria. Shte bude zapomnen s tva 4e dava ordeni stara planina na prijateli samo i nishto drugo, dokato ne mu lusnat i na nego dalaverkite. DPS i BSP sa partii kojito sa suzdadeni da kradat samo i triabva da budat unishtojeni. ako iskash primeri zashto tezi parii triabva da budat unishtojeni pishi na flek2 yahoo com aide sus zdrave!
цитирай
11. анонимен - Бравос!
06.04.2010 19:29
Бравос, моме Веселке! Добре си подредила статийката! Такива като теб, за има-няма 10-12 петилетки, докараха нацията до състоянието на перманентно,шизофренно оглупяване и опростачване! Източихте и продължавате източването на младата й кръв! При такъв резултат, в Япония например,щяха да последват масови случаи на сепуко от висши,средни и нисши политици,духовници, интелектуалци,чиновниции!...А у нас? Прилага се гьонсуратщината и система "Секуро" - виновниците,макар и скандално известни, си го преместват от единия крачол в другия, а прелестните дами като теб - пишат пасквили, разчитайки на късата ни памет и глупостта болгарска!
Крайно време е да се покаем и да си признаем, че всички ние - с действие или с бездействие, докорахме нещата до този хал! На някои им е удобно да си я тикаме, както през последните 20 години - зер,добре грабиха бащите им, сега са те, па наред са и синовете им....
цитирай
12. анонимен - Весела, Вие сте срам за народа ни! ...
06.04.2010 19:54
Весела , Вие сте срам за народа ни! Такива като Вас, Вашия президент, Станишев, Доган, и алчния цар, докараха хубавата ни страна до тук! До сега като крадохте- мълчахте, а сега Бойко Ви харчел парите! Аз съм съгласен да ми харчи парите, защото виждам резултат, за разлика от вашето управление! Нагла безсрамница!
цитирай
13. анонимен - Копаем дупки всякакви
06.04.2010 20:37
Един копаеше дупки в Царичина, друг в Белене, трети трошал пари в Цанков камък, а генерала копае дупки из София по време на криза..
http://bnt.bg/bg/news/view/26027/nova_mashina_kopae_stolichnoto_metro
уж беше постна пицата, ама в единия край май имало саламче.. в условията на криза прокопаването на тази част от метрото ще струва половин милиард евро, финансирани от ЕС и бюджета .. постния за всички нас бюджет..
цитирай
14. zaw12929 - ДА глупостта. И то войнстващата ...
06.04.2010 21:48
ДА глупостта. И то войнстващата глупост.

ВИНАГИ Е ТАКА. НО СЕГА ИМА ПИК... бЪЛГАРИНА ЧУЕ ЛИ ЗА МИЛИОНИ, КОИТО НЕ СА НЕГОВИ, ЗНАЧИ Е ДАЛАВЕРА...
ЧУЖДЕНЕЦ МИНАВА ПРЕЗ БЪЛГАРИЯ И ГЛЕДА В ПОЛЕТО: еДИН КОПАЕ ДУПКА, ДРУГ Я ЗАРИВА. пОПИТАЛ, ЗАЩО ТАКА?! Казали му, засаждаме дръвчета, по проект от ЕС, но пари има само за това, а за дръвчетата, парите ги отрязаха
цитирай
15. veselaj - Г-да и дами авонимни. не дъм кому...
07.04.2010 00:37
Г-да и дами авонимни. не дъм комунистка - напротив. резидента не е моя президент, ненавиждам селския идиот Доган и Станишев. доста писах против тях преди изборите. Но съм справедлив човек и не мога да понеса факта, че трябва да се съглася с тях.
marystaneva, ти си по-особен случай. На мен лично не ми трябва здравното министерство, но искам след като съм плащала 20 г. здравни осигуровки, да мога да получа адекватна повмощ, ако не дай,Боже, ми потрябва. И да ми платят болничните, ако се разболея. Кого според теб трябва да подкрепя? Племенникът на Петър Младенов, комунистката Кристалина (която спешно беше повикана за да спаси ГЕРБ от резила на Желева), комуниста Божидер Димитров, коъто се интересува май само от обезщетенията на тракийските бежанци (сети се защо) или Ирина Бокова. но май за поддръжниците на Бойко понятията "Здрав разум" и +обективност+ са неразбираеми.
цитирай
16. анонимен - Щом не сте комунистка, явно сте от ...
07.04.2010 01:36
Щом не сте комунистка, явно сте от хората които са вечно мърморещи и недоволни! 20 години спахте, сега се сетихте да питате къде са ви парите. Нима не сте съгласна че реформа в здравната система трябва да се направи, за да не питат и нашите деца утре - къде са ни парите. Вместо да се обединим и подкрепим правителството да си свърши работата, вие- тъпично по български плюете наляво и на дясно
цитирай
17. mglena - Благодаря за постинга
07.04.2010 01:51
все пак разбрах, че не сте против арестите и т.н., а само по начина по който работят. Ами сигурно се учат в движение, затова. Но пък и се съобразяват с общественото мнение и доста бързо се коригират, не смятате ли? Което мен направо ме изненадва.
цитирай
18. анонимен - Иа
07.04.2010 02:40
Браво маце! Май нещо с ориентацията имаш проблем-психоанализата казват че помагала...Ти къде видя тия миражи със ,,Съваршенното Управление''-да не беше на гости някаде горе...?А и знаеш ли какво е това Правителство от професионалисти(за Кристалина ми е думата)? А и да те светна по въпроса за демокрацията в най-демократичната страна( надявам се знаеш че за Великобритания говоря)-тук ако не отвориш на полицията не само че разбиват вратата, ами поправката си е за сметка на неподчиниля се, а кой е вътре- това не не засяга ЗАКОНА! Е да-пак до закони опираме-което ме навява на мисълта, че Премиера се бори против престъпниците, но самите закони от самите престъпници са създадени...Е, не всички имат вълшебни пръчки като в твоята вълшебна страна... И да не забравя, ако не искаш анонимки сложи в блока правоъгалниче за ИМЕ, за какво ти е този със ,,заглавие''-ние коментираме, не пишем очерци!!!!!!!!
цитирай
19. marystaneva - veselaj, всичко тръгва от корупцията!
07.04.2010 02:54
Аз, за разлика от други, вярвам че не си комунистка. И за разлика от теб, плащам всякакви осигуровки не 20, а повече от 33 години. Нима досега получавахме адекватна помощ срещу здравните си осигуровки? Не. Но ако се направят реформите, може и да стане. И не само в здравеопазването. С единия ден неплатени болнични няма да обеднеем. Я се разболеем, я - не. Ако това ще намали злоупотребите, аз го приветствам.
Подкрепяй когото искаш или не подкрепяй никого - твоя воля. Но е грозно да очерняш хората. Кой на кого бил роднина... България не е чак толкова голяма. Както казваше твоят кумир: "Всички сме братовчеди." Но всеки отговаря за своите дела, а не за тези на познатите или роднините си.
И още нещо. Бих искала да ти припомня един коментар на demograph в блога на
smani, който съм публикувала като отделен постинг при мен:
http://marystaneva.blog.bg/politika/2009/10/30/no-ruskata-mygla-nejno-ni-obgryshta.425353

Негативизмът с нищо няма да ни помогне. Затова ти предлагам нещо. Нека оставим правителството да си върши работата спокойно. Болшинството от хората там са идеалисти и дори не са членове на ГЕРБ. Носят огромна отговорност на плещите си, но са професионалисти и не бягат от трудностите. Хайде като не можем да им помогнем, поне да не им пречим! Много е лесно да се плюе... Нека да ги оставим да изловят онези, които толкова години се подиграваха с вярата ни и с идеалите на демокрацията. Да ги оставим да стабилизират държавата. В момента просто няма кой друг да я свърши тая работа - всички останали /значими партии/ вече са били на власт и не успяха да се справят с корупцията. А всичко тръгва от нея. Сега поне наистина има политическа воля, а не са само думи. Има и контрол. Има ни и нас, гражданското общество, за да ги коригираме когато грешат. Просто е нужно е време.
цитирай
20. анонимен - wpuser01001@gmail.com
07.04.2010 06:06
http://www.jimmychoosale.net/
Who doesn’t dream of owning numerous designer shoes? However, just buying any pair of designer shoes does not ensure that your feet will look good in them. As evidenced by Jimmy Choo, the iconic shoe designer, making a pair of shoes is an art. He believes that the shoes are foundations of a lady — and if the foundation is not built correctly, the lady will not be able to stand comfortably.
цитирай
21. анонимен - до marystanewa
07.04.2010 06:35
Ами те си имат време,никой не им го е отнел.Показността на всичко,което правят,обаче ,показва,че искат да бъдат гледани,коментирани,хората да говорят за тях.А когато има свобода на словото,не всички приказки са хвалби.По скоро управляващите ще трябва да свикнат с това.
цитирай
22. flyco - ...
07.04.2010 08:44
Много добър пост!
цитирай
23. rat - Чудя се, да се смея ли или да плача, ...
07.04.2010 09:01
Чудя се, да се смея ли или да плача, четейки тази "пропаганда" тип А. Кутев.
Задникът да си съдере Бойко от правене на глупости няма да може да разграби така държавата, както направиха царското правителство и тройният молотов след това.
Стотици милиони потънаха в нечии сметки. Енергийните проекти Ц. Камък и Белене са емблематични. Автомагистрала Люлин, Автомагистрала Тракия, и още безброй знайни и незнайни строителства, договорчета, заменки, и какво ли още не.
Нека "глупостта" да властва сега. Нека най-големият проблем да ни е разбитата врата и коленичещ смирено бивш министър раздаващ 20 000 за подкупи, или шеф на общински съвет държащ 100 000 в кабинета си. Повтарям 100 000.
Подкрепям всяка една акция на сегашното МВР. Прстъпността трябва да бъде разпната, унижена и смачкана.
Успех.
цитирай
24. анонимен - ?
07.04.2010 10:33
И колко плащаш ти за всичко това?
цитирай
25. анонимен - Смешен плач
07.04.2010 10:34
Уважаема г-жо ,прочетете внимателно коментарите на българските си съграждани!!!
Предизвиквате съжаление! Деца....,министри....,аз пък ги наричам наследници на пладнешки хайдуци и завършени крадци! И при "вас" възрастта е дошла самотна - без капка мъдрост и усещане за реалност!
цитирай
26. анонимен - Браво
07.04.2010 10:42
Народът е достатъчно наивен, за да вярва на тези, които ни управляват!!!!!Всичко това ние си го заслужаваме, разбира се! Заставам изцяло зад казаното в статията! Жалкото е, че има и такива, които все още варват в "добрите намерениия" на управляващите! Няма ли да бъде твърде късно, когато наистина се осъзнаем? Да, престъпността трябва да бъде "разпната" , но от кого? ........За съжаление, глупостта наистина властва, и при управляващите, и при тези, които ги подкрепят!
цитирай
27. анонимен - който
07.04.2010 10:45
Който не работи само той не греши.Може би министър трябва да се арестува с воден пистолет. Пред закона всички са равни.За мен,Вие сте просто поредната мина поставена от комунистите СРАМ МЕ Е ОТ ВАС.
цитирай
28. miralyub - Мисля, че е време да спреш аноним...
07.04.2010 10:47
Мисля, че е време да спреш анонимните...
цитирай
29. анонимен - ki-ki
07.04.2010 11:12
Благодаря мила. Много добре написано, но за умни четци. Последващите коментари са доказателство, че целта на тези 20 години преход е постигната. Тоталното опростачване на този народ е налице, щом като повечето от участниците в дискусията се срамуват от тебе, а не от ГЛУПОСТТА.
цитирай
30. анонимен - От НАДЯ за Авторката
07.04.2010 11:29
Жалкото е , че ние българите сме хора , които винаги първо критикуваме и търсим лошото у хората, винаги мислим , че има "задна" мисъл във всяко действие и се стремим да ОЧЕРНИМ всеки по-смел и различен от нас човек! Авторката на тази статия е поредното тъжно доказателство за това мое наблюдение - иначе си стоим в къщи "на топло" , но всички които правят нещо "видимо" са ЗАДЪЛЖИТЕЛНО нечисти в намеренията си :((((
Аз пък ще попитам , ако госпожата беше на мястото на г-н Борисов дали нямаше да предпочете да си живее спокойно където си иска и както си иска , а ще се блъска всеки ден да разобличава разни "тъпанари" окопали се в министерства и комисии и на всичкото отгоре такива като нея да обясняват , че той бил "глупав"!!! В нейните очи сигурно изглежда глупав , но аз лично се възхищавам от хора готови до се отрекат от собствения си комфорт и спокоен живот (защото , нали се сещате колко врагове имат вече - на тяхно място дали ще можете да спите спокойно?) и да поемат риска да се изправят срещу всичко това - повечето от нас не го могат това , нали?
Така че дайте да не пречим , да не критикуваме и да не очерняме хората,
а да сме по толерантни и реалисти - за разлика от Станишев и всички останали като него хлъзгави гадини (които са потомци на овчари и са много далече от потомствени интелктуалци и политици, каквито се опитват да се изкарат)Борисов не се учил на политика и дипломация , но това не го прави неспособен да се справи по неговия начин. Радвам се , че все пак на власт са хора като нас , а не такива които са живяли "под похлупак" и са възпитавани в духа на "НИЕ и масите" все едно са с кралска кръв.....
Стискам палци на правителството да устоят на цялата помия, с която ще ги заливат и да не се поддават на провокациите на противниците им , а просто да следват пътя си.
цитирай
31. анонимен - Жалкото е, че ние българите сме х...
07.04.2010 11:42
анонимен написа:
Жалкото е , че ние българите сме хора , които винаги първо критикуваме и търсим лошото у хората, винаги мислим , че има "задна" мисъл във всяко действие и се стремим да ОЧЕРНИМ всеки по-смел и различен от нас човек! Авторката на тази статия е поредното тъжно доказателство за това мое наблюдение - иначе си стоим в къщи "на топло" , но всички които правят нещо "видимо" са ЗАДЪЛЖИТЕЛНО нечисти в намеренията си :((((
Аз пък ще попитам , ако госпожата беше на мястото на г-н Борисов дали нямаше да предпочете да си живее спокойно където си иска и както си иска , а ще се блъска всеки ден да разобличава разни "тъпанари" окопали се в министерства и комисии и на всичкото отгоре такива като нея да обясняват , че той бил "глупав"!!! В нейните очи сигурно изглежда глупав , но аз лично се възхищавам от хора готови до се отрекат от собствения си комфорт и спокоен живот (защото , нали се сещате колко врагове имат вече - на тяхно място дали ще можете да спите спокойно?) и да поемат риска да се изправят срещу всичко това - повечето от нас не го могат това , нали?
Така че дайте да не пречим , да не критикуваме и да не очерняме хората,
а да сме по толерантни и реалисти - за разлика от Станишев и всички останали като него хлъзгави гадини (които са потомци на овчари и са много далече от потомствени интелктуалци и политици, каквито се опитват да се изкарат)Борисов не се учил на политика и дипломация , но това не го прави неспособен да се справи по неговия начин. Радвам се , че все пак на власт са хора като нас , а не такива които са живяли "под похлупак" и са възпитавани в духа на "НИЕ и масите" все едно са с кралска кръв.....
Стискам палци на правителството да устоят на цялата помия, с която ще ги заливат и да не се поддават на провокациите на противниците им , а просто да следват пътя си.


Благодаря за думите!
И аз съм на твоето мнение. Бих искал да допълня, че спорта е задължителна инвестиция и тя е нужна за една силна държава.
цитирай
32. анонимен - надежда
07.04.2010 11:53
Благодаря за умното четиво! Тези управляващи не разбраха,че СЕЙР не трябва на хората ! И оплювания!И действия с които ти вгорчават горчивия живот! Но .........това знаят това правят!
цитирай
33. анонимен - veselaj - скапана комунистка
07.04.2010 12:01
"Не може прокурор да се държи като селския пъдар, когато арестува министър" - ????
Какво е значението какъв е та нали пред закона всички са равни ????
Той е извършил престъпление значи е престъпник !!!
А по отношение на импийчмънта на президента.
Това е най малкото, което заслужава.
Според мен този човек е за затвора, защото е престъпник като всички останали червени боклуци.
цитирай
34. анонимен - Арестуваният е бил министър но вече ...
07.04.2010 12:36
Арестуваният е бил министър но вече не е. Той е по страшен престъпник, защото е от ония с якичките, които се разпореждат с парите ни и ни ограбват. Цялата тази тройна сган която ни обра до шушка трябва да бъде арестувана по този начин. Време е да се сложи край и на адвокатския рай- нищо не е доказателство ! На някой може да не му е удобно но в тази мафиотска държава трябва да се пипа здраво за да стане нещо. Прокурора казал че министъра бил престъпник и го накарал да падне на колене- много важно. Ще пада не ами и в затвора ще влиза. Тези гадове заслужават много по-голямо унижение и доживотен затвор. Съсипаха държавата.
цитирай
35. анонимен - ХМ.......
07.04.2010 12:43
Полицаите вероятно нямаше да разбиват вратата на онзи юнак, ако той не я беше затръшнал и заключил; а пък министърът, бивш или настоящ, е гражданин като всички нас, и не заслужава по-специално отношение! Друг е въпросът, че действията бяха пресилени, и че прокурор действително не бива да се държи като пъдар! Виж, напълно съм съгласен с тезата за спорта: нелепо е всички ние да финансираме спортното хоби на няколко десетки "атлети"! Било, видиш ли, постижение, че изобщо са покрили нормативите за олимпиада!?! Много по-важно е вместо да харчим пари за спортните туристи, да се изграждат бази и съоръжения, за да спортуват децата ни.
цитирай
36. анонимен - скоро
07.04.2010 13:08
Абсолютно поддържам мнението! Антон Кутев няма нищо общо с това! Трагичното е , че свободомислещите хора трябва да се съгласяваме с комунисти. Защото ББ доведе със себе си мутри и милиционери във властта! Доведе ДС и маймуноподобните остатъци от ДС ! Страшното е , че след 20 години на борба с това и борбата на живота на нашите родители , доживяхме военизирани и милиционизирани бригади от мутри и бивши милиционери и военни да се представят за демократи! Тежко ни и горко!!! Защото хер Флик ще ни докара до просешка тояга с глупостта си ! А само след известно време ще стане ясно , че всичко което прави ЦЦ и ББ са в интерес на вятъра! И не забравяйте , че всичко в Интернет се следи и всеки враг ще бъде подложен на гонения подобни на това което видяхме по телевизията с Цонев и Гуцанов!
цитирай
37. galinabg - Хахахахх!
07.04.2010 14:18
ВИКАААААААМ!
Поздрави!
цитирай
38. okara - БРАВО НА АВТОРА
07.04.2010 19:41
Автора на тази статия е много прав. Няма думи, с които може да бъде опроверган. Хаоса в България ще продължава докато Борисов се мисли за господ и сам решава всичко. Който не изпълнява неговите желания го премахва. Забравил е, че е избран за премиер с около 25% от населението на България и непрекъснато повтаря, че е избран с голямо мнозинство. Хайде Борисов извади твоята оставката от джоба си и я подай, за да настане мир в България и да се започне нещо да се работи за да спре гладуването на хората. Борисов не си бог, не си велик, не си нищо. Само можещ добре да говориш и лъжеш.
цитирай
39. анонимен - Бравос
08.04.2010 00:18
По-тъпа и загубена статия не бях чел.
цитирай
40. veselaj - Голямата част от коментарите само ...
08.04.2010 08:21
Голямата част от коментарите само потвърждават тъжният ми извод. За жалост войнстващата глупост е на почит - както чалгата, простащината, мръсотията и т.н.
Все пак ще се опитам да обясня със съзнанието, че подобно нещо е изгубена мисия.
Никога не съм казвала, че съм против арестите, против спорта или против реформите - напротив. Категорично съм против тъпия начин по който се прави всичко. Ако парите, хвърлени на вятъра за министерство на спорта НАИСТИНА се използват за спорт, ще има значително по-голяма полза. Ако вместо да се правят холивудски филми НАИСТИНА се арестуват И ОСЪЖДАТ виновните, ще има полза.
Мира, няма защо да спирам анонимните - голяма част от тях потвърждават изказването ми, че сме в страната на войнстващата глупост. Свещенна простота - както е казал Ян Хус.
Само че на всички ни излиза страшно скъпо - глупостта е най-скъпото "удоволствие"
цитирай
41. rat - Голямата част от коментарите само ...
08.04.2010 08:59
veselaj написа:
Голямата част от коментарите само потвърждават тъжният ми извод. За жалост войнстващата глупост е на почит - както чалгата, простащината, мръсотията и т.н.
Все пак ще се опитам да обясня със съзнанието, че подобно нещо е изгубена мисия.
Никога не съм казвала, че съм против арестите, против спорта или против реформите - напротив. Категорично съм против тъпия начин по който се прави всичко. Ако парите, хвърлени на вятъра за министерство на спорта НАИСТИНА се използват за спорт, ще има значително по-голяма полза. Ако вместо да се правят холивудски филми НАИСТИНА се арестуват И ОСЪЖДАТ виновните, ще има полза.
Мира, няма защо да спирам анонимните - голяма част от тях потвърждават изказването ми, че сме в страната на войнстващата глупост. Свещенна простота - както е казал Ян Хус.
Само че на всички ни излиза страшно скъпо - глупостта е най-скъпото "удоволствие"

Чудя се само, откъде имаш това самочувствие. От какво ниво определяш, кое точно е "глупост". От коя камбанария имаш право да даваш подобна оценка и да съдиш за интелекта и нивото на определени хора. Да не говорим, че явно изобщо не разбираш от полицейска работа. По подобен начин се арестуват хора във всички развити страни, и точно по-този начин се пускат клипчета от арестите.
Спортът е много повече от колкото можеш да си представиш. Спортът е дисциплина, спортът възпитава в ред и в борбеност. Държава, която не инвестира в спорт е жалка картинка. Не виждам какъв е проблемът да има подобно министерство.
Аз предпочитам да се правят нещата така, отколкото да властва "мазната педерастия" и излишната префърцуненост и дипломатичност навсякъде. Щом мнозинството така е избрало, значи всички останали трябва да се съобразят с него. Нали искахме демокрация, ето това е тя.
цитирай
42. haralanov - Глупостта е всеобща...
08.04.2010 10:17
Написал съм го в постинг преди повече от месец време.Българската глупост ще ни затрие.Тя е широко разпространена както в политическата класа,така и сред плебса.Грубо е но ,,долу,, е плебс в най-чист вид.Граждани йок!
цитирай
43. анонимен - хаХА
08.04.2010 23:05

Благодаря за думите!
И аз съм на твоето мнение. Бих искал да допълня, че спорта е задължителна инвестиция и тя е нужна за една силна държава.

Я не ме разсмивай ние и силна държава. Ние армията си утепахме, за кво ни е спор. Хората гладни, ти за спортягите. Манете се защитници на ББ, ще почакаме после пак ще плачите и ще викате "Това беше най-бързото крадене на Бг". Моля ти се Министерство на спорт, мале на Българите в чужбина, какви ти икономии само от тяхното махане сумати мангизи ще влязат в буджета. Мани гладен да спортува, мани. Питай селяка на село, дет за кравата и данък ще му слагат, а той на пек и студ кат куче. Тъпи сме и тъпи ще си останем!
цитирай
44. marystaneva - Да си хейтър не е градивно!
09.04.2010 01:20
21. анонимен, Обещаха открито и честно управление и това правят. Ако искаш да не ги гледаш, хващаш дистанционното и сменяваш канала. Не съм против критиката, стига да е градивна и да предлага алтернатива.
rat и 30. анонимен, Напълно споделям казаното от вас!
26. анонимен: "Да, престъпността трябва да бъде "разпната" , но от кого?" - Ти кажи от кого! Всички досегашни сключиха "сделка" или ги беше страх и не го направиха.
36. анонимен: "И не забравяйте , че всичко в Интернет се следи и всеки враг ще бъде подложен на гонения подобни на това което видяхме по телевизията с Цонев и Гуцанов!" - Леле, как ни "изплаши"! Дори анонимен, комунистът си остава комунист. Заплахи, закани... Плашите гаргите! Вашето време свърши и никога вече няма да се върне!
38. okara: "...да се започне нещо да се работи за да спре гладуването на хората." - Как си го преставяш това? Бойко подава оставка и на другия ден всички имаме работа и никой няма да гладува?! Наистина сме страната на глупостта.
42. haralanov, Има и добри граждани, ама са като бели лястовички на фона на болшинството, за съжаление...
цитирай
45. panazea - Здравей,
09.04.2010 10:44
Глупостта е винаги войнстваща , иначе никога не би излезла на показ!
Много от анонимните забравиха , че всеки има право на мнение и че обидите не са аргумент.
А ти си пиши това, което си ти е на душата и не се хаби да им отговаряш. Някои не заслужават внимание , още по-малко отговор!
А ти си стои на своята си камбанария и от там гледай на света. Слезнеш ли долу в калта , ще се стесни хоризонта ти!
цитирай
46. veselaj - 45. panazea
10.04.2010 09:53
благодаря за хубавите думи. моята камбанария е всъщност твърде ниска. Чудно ми е, как много хора не виждат очевидното. А после се възмущават от чалгата и младите... :))))
цитирай
47. divna8 - Поздрави за позицията - показва, че си БУДНА и МИСЛИШ, а това е важно в днешното заспало време :)
11.04.2010 07:40
"Защото корупцията е страшно и скъпо нещо, но глупостта е още по-страшна и по-скъпа.

Особено когато е шумна и всичката власт е в нея."
цитирай
48. анонимен - коментар от Нона
11.04.2010 11:25
Да права си че администрацията в министерства ,агенции, ЕАД-та, ООД -та и всички останали ''сладки местенца в София е НЕ САМО ВИСОКА но продължава да расте. Започнаха както винаги да дялат и намаляват администрацията в провинцията ! И това е така защото трябва да се намерят местенца на ''нашите'' хора и то с много хубави заплатки . Това става тихомълком и много тайно. За качеството на тези -няма смисъл да говорим ! И кой ще доиде да ми обясни,че нещо се променя ? Нещата са си все сьщите че и по зле и после идват да ми обясняват как трябвало да се намалява администрацията ! Пълна перверзия !
цитирай
49. анонимен - fgffh
25.06.2010 14:51
анонимен написа:
Да права си че администрацията в министерства ,агенции, ЕАД-та, ООД -та и всички останали ''сладки местенца в София е НЕ САМО ВИСОКА но продължава да расте. Започнаха както винаги да дялат и намаляват администрацията в провинцията ! И това е така защото трябва да се намерят местенца на ''нашите'' хора и то с много хубави заплатки . Това става тихомълком и много тайно. За качеството на тези -няма смисъл да говорим ! И кой ще доиде да ми обясни,че нещо се променя ? Нещата са си все сьщите че и по зле и после идват да ми обясняват как трябвало да се намалява администрацията ! Пълна перверзия !

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4895198
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!