Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2009 07:47 - Чалгата като начин на управление
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 6605 Коментари: 20 Гласове:
12



Аз съм от хората, които не понасят чалга.

Не само като музика, а основно като начин на мислене.

Чалгата като начин на управление, обаче, не само ми е противна, а и ме плаши.

А чалгаджийски изказвания слушаме ежедневно.

Мислех, че снощната пресконференция е върхът в чалга-изцепките на премиера, но тази вечер той отново ме изненада. Изказването, че българинът мисли повече за автомобила си, отколкото за здравето си е, меко казано, неморално.

Г-н Борисов, аз нямам нито мерцедес, нито БМВ. Караме стар опел, без който не бих могла да отида на работа. Живея на 5 км от Търново и практически нямам избор, тъй като обществен транспорт на практика няма.

Да, вярно е, че плащаме доста пари за данъци и винетки. С удоволствие бих се отказала, стига да имах избор. Плащаме доста и за ремонти – въпреки винетките, пътищата са ужасно разбити и това често поврежда колата.

Пари за здраве? Колкото останат. А вие се грижите съвсем да ги няма.

Министър Дянков обясни, че няма пари за наука. Очаква се да фалират още фирми. Ще поскъпнат тока, горивата и ще се увеличат данъците.

Е, нищо. Нали се отделят пари за спорт. Ще започнем масово подскачане по новооткритите спортни площадки и няма да ни трябват пари за здраве.  

Ако отделите още толкова за чалга певиците, няма да има нужда и от пари за култура. Нито от наука.

От образование отдавна няма нужда. Борисов  си стана премиер, въпреки (или поради?) неграмотното си говорене.





Гласувай:
12



1. smani - Аз
17.11.2009 08:42
също не понасям чалгата.
цитирай
2. veselaj - Лошото е, че я живеем. И че ни я изб...
17.11.2009 08:47
Лошото е, че я живеем. И че ни я избраха.
цитирай
3. kalin8 - Бих подсказал
17.11.2009 10:32
на Дянков...Данък чалга май нямаме!
Б.
цитирай
4. gantree - @ Весела
17.11.2009 11:13
Здравей.
Морално или неморално, не споря, но аз също мисля, че повечето българи нехаят за здравето си, и са обзети от материализма. От вещомания, иначе казано. И като казвам "нехаят за здравето си", имам предвид не само чисто физическите му измерения - пиене, пушене, побоища за най-дребни неща. Та, да се върна в началото - не знам дали е морално или неморално всяко подобно на това изказано мнение. Виждам, че е вярно, или е поне преобладаващо.

За чалгата - няма отърваване. Единственият плюс на чалгата е може би само в това, че тотално измести всички видове казачоци и протяжни пугачовски песньовки, толкова популярни преди у нас :)))

Поздрави.
цитирай
5. veselaj - 4. gantree,
17.11.2009 11:56
не оспорвам твърдението, че българите трябва да се грижат повече за здравето си. Но не мога да се съглася с подобно твърдение в този контекст. Увеличаването на здравните осигуровки ще доведе до още по-голямо занемаряване на здравето. Когато се чудиш как да свържеш двата края, здравословния начин на живот ти става последна грижа. Даже ти се отщява да живееш.
Колкото до чалгата - като музика ми е безразлична - не я слушам. Като начин на живот ме отвращава. А съм принудена да се съобразявам с чалгаджиите и те да определят до голяма степен начина ми на живот.
цитирай
6. анонимен - veselaj,
17.11.2009 12:00
Никой не ни е избирал чалгата.Ние сами си я избрахме - едни от нас,които направо се подмокрят
от възсторг като чуят чалга,а други(като вас и мен),
които просто стоят отстрани и не правят нищо срешу
"чалгаризацията" на нацията.Макар,че какво можем
да направим.А напоследък "народецът" ни е обхва-
нат и от 'турцизацията"-под път и над път реве та се
къса по турските сериали.Откровено казано,направо
съм уплашен от тази епидемия.Свинският грип трици
да яде.Ако само една част от това тръшкане и циврене,което се излива по тези сериали беше израз-
ходвано за нещо полезно,халът ни щепе да бъде дос-
та по-добър.И при това,това "тръшкане" не е присъ-
що само на женската,но е заразило немалка част и от
...хм,"мъжата"част от фауната.Попитах наскоро моя
позната,защо така се е забравила по турските сериали
и тя ми отговори(цитирам по памет);"Моят живот
е там!Само това ме интересува.Нищо друго не ми е
интересно и не ми трябва!Искам да гледам само турски филми.Те са най-хубави!
Въприсната особа не е от турски произход и при
това е с висше образование,макар и вече пенсионерка...
..Слушах изумен и стигнах до потресаващия ме извод,
че нас всъщност турците са ни завладяли,без какво-
то и да е оръжие,или,по-точно,с най-страшното-кул-
турното...
И тогава и препоръчах да се заеме с изучаването на турски език,като и предсказах,че след време ще
има възможността(вероятно),да слуша новини вед-
нъж дневно,на "майчин език".
Да ни е честита "културната революция"!
цитирай
7. bozho - @gantree - това, за което пишеш си е ...
17.11.2009 12:45
@gantree - това, за което пишеш си е резултат от чалгизирането на съзнаието на хората.
Съсипване на образованието, унищожаване на науката, запълване на телевизията с клюки и "реалитита", издигане в култ на "успели" мутри.
цитирай
8. gantree - @
17.11.2009 13:01
Весела написа:
не оспорвам твърдението, че българите трябва да се грижат повече за здравето си. Но не мога да се съглася с подобно твърдение в този контекст. Увеличаването на здравните осигуровки ще доведе до още по-голямо занемаряване на здравето. Когато се чудиш как да свържеш двата края, здравословния начин на живот ти става последна грижа. Даже ти се отщява да живееш.

Добре, приемам думите ти буквално - че увеличаването на здравните осигуровки ще доведе до по-голямо занемаряване на здравето от досегашното. В такъв случай какво, според теб, е правилното решение, и ако ще остават, тогава какви следва да станат здравните осигуровки, за да бъдат плащани - по-ниски от досегашните проценти? Имай предвид, че обвързването на здравните осигуровки със стандарта на живот е чисто теоретично, предвид всички останали възможности, които ги имаме и в момента.


bozho написа:
това, за което пишеш си е резултат от чалгизирането на съзнаието на хората.
Съсипване на образованието, унищожаване на науката, запълване на телевизията с клюки и "реалитита", издигане в култ на "успели" мутри.

Не разбирам какво се опитваш да ми кажеш - че съзнанието ми е чалгизирано, или че имам някакви лични заслуги за чалгизиране на нечие чуждо съзнание. Ако обичаш, адресирай си по-ясно претенциите към това, което съм написал.
цитирай
9. анонимен - porednoto tapo izkazvane na Boiko Borisov
17.11.2009 13:58
Noviat premier barzo zabravi za proizhoda si i tova 4e masovia balgarin njma BMV ili Mecedes, a kara koli vtora upotreba.I napravi nai-tapoto sravnenie megdu otvarjneto na kapaka na BMV-to i koremna operacia.Kakvo mu puka ve4e na nego sled kato sa go izbrali za premier - nali toi i negovite blizki 6te se lekuvat v pravitelstvena bolnica za smetka na na6ite zdravni vnoski, a nie vsi4ki ostanali, koito ne njmame BMV-ta i dori njmame koli 6te umirame, za6toto ne mojem da si platim za operacia dori na slivicite. No na prostia covek mu e lesno - moje da govori gluposti po vsi4ki vaprosi i toi ne e vinoven, vinovni sme nie koito dopusnahme da zaeme tozi post i da mu slu6ame prostotiite.
цитирай
10. анонимен - marina
17.11.2009 14:50
Здравето е важно, но изглежда искат да ни унищожат, като не отпускат средства за него.
А какво да кажем за науката, след като самият министър на финансите нарече научните работници в БАН "феодални старци". Защо не отиде поне веднаж там и да види как работят и какви успехи имат техните изследвания.
А за управлението ни и аз съм съгласна, че то е чалгаджийско. Като се започне от върха и се стигне до последния българин. Разбира се има и немалко изключения, но защо ли не ги виждаме. Може би така е по-добре и по-лесно, било да се управлява или нещо друго.
цитирай
11. анонимен - пробвай
17.11.2009 15:00
Здравей,
дай избор на съсед. Нека избере 10000 за здраве или кола
Ивайло Христов
цитирай
12. galinabg - Подписвам се
17.11.2009 15:19
под всяка твоя дума, Веси! И....копирам във ФБ!
цитирай
13. veselaj - 8. gantree,
17.11.2009 16:32
изобщо не се наемам да преценявам колко трябва да са здравните осигуровки. Само че човек плаща колкото може да плати. Но е твърде чалгаджийско да оправдаваш опитите да напълниш хазната с грижи за здравето на българите. Тези, които имат пари не ходят в държавни болници. И да караш хората да избират между нормалния начин на живот и здравето е най-малко неморално.
Галя, много ти благодаря. И за милите думи, и за копирането. :)
nalik, за какво по напред? И как да избера дали да си платя данъка или да отида на профилактичен преглед, ако имам пари само за едно от двете? Казвам го теоретично, аз не съм боледувала от много години.
цитирай
14. анонимен - Хаха
17.11.2009 19:10
Плюйте, плюйте, сега това ви е работата. 8 години "процъфтявахме" при властта на мадридския мошенник и после тази на недоразумението гей с турския му бащица. 5 милиарда окрадоха, пари, които можеха да идат за наука, здраве, училища и пр. Сега искате с магическа пръчка да се оправят нещата ама сами разбирате, че след управление на комунистите това е невъзможно, защото пари НЯМА.
цитирай
15. gantree - @ Весела
17.11.2009 19:24
Защо не се наемаш да прецениш колко трябва да са? Нали всъщност казваш, че са високи, че е чалгаджийско още да се увеличават и че едва ли не заради това толкова хора не ги плащат? Доколкото разбрах по темата, нашите осигуровки в момента са най-ниските, или сред най-ниските в ЕС. И въпреки това над един милион българи не си плащат осигуровките.

Не ме разбирай погрешно. Аз също съм против увеличаването на данъци, осигуровки и прочие, само че в същото време съм против и този милион българи, които тотално си спестяват този ангажимент, и то в продължение на години. Разбира се, че не може да се криминализира това, и този милион българи да се пъхат по пандизите заради това, което не правят, но в същото време не може нужните средства да се събират само от коректните данъкоплатци. Който не плаща никакви осигуровки по ред свои лични причини, за него няма и значение дали те ще се увеличават или ще се намаляват, той не ги плаща и в двата случая.

Апропо, аз също не съм боледувал от години, като изключим леките настинки и грипчета.
цитирай
16. ssstto - и аз
17.11.2009 23:32
не понасях чалга докато не чух pearl jam w posledniq epizod na flashforward. кошмар на квадрат. АМА ВИЕ ЩО ТАКА НАПАДЕТЕ ПРЕМИЕРА, ГОСПОЖО veselaj, ТОЙ ПРЕМИРЪТ НИ Е ИНЖ.Д-Р??? човек не може лесно да стане инж., но пък ако стане е за цял живот
цитирай
17. анонимен - Здравейте
20.11.2009 14:25
С вас имаме доста допирни точки в мненията си,но и доста различия.
Аз слушам поп-фолк или както се казва чалга,но не одобрявам премиерът Борисов. Той доста се изложи като личност. Той докара един малоумник който познава от има няма 6-7 месеца и го направи министър на финансиите. Той прави гаф след гаф.
До колкото знам вие сте дясно настроена личност, но също не харесвате този човек. Аз не бих казал че е десен. Той е бил от БКП, твърди че винаги ще се прекланя пред Тодор Живков, но нали дядо му е бил убит от комунистите и ги мрази- защо си противоречи- или ги е използвал само и само да се издигне?
Едно време харесвах този човек, но през последните години много се изложи. Беше кмет за да стане премиер, сега е премиер за да стане президент!
цитирай
18. veselaj - grobarq, аз наистина съм крайо д...
20.11.2009 14:59
grobarq, аз наистина съм крайо дясно настроена (не харесвам "социалните" управления, но това е дълга тема). Аз лично никога не съм харесвала нито бойко, нито подобните на него - хора, които с просташко държание и лош език карат хората да мислят, че прави нещо. подобно явление беше Жорж Ганчев (дали го помни някой?), а след него царя. Още по-лошо е, че след неизбежния и скорошен провал на Бойко хората отново ще гласуват за БСП.
цитирай
19. анонимен - veselaj
20.11.2009 15:22
Всеки си има право на мнение. Даа помня Жорж Ганчев въпреки че бях малък когато бе "звезда".
Борисов иска да управлява 30 години, но това няма да стане- тъпо е да подражаваш на Тодор Живков и да твърдиш че си десен.
Аз си признавам, не съм десен и никога няма да бъда,но уважавам чуждото мнение!!!
Поздрави и лек ден!:)))))))))
цитирай
20. veselaj - Може би не си десен, защото си на 19. ...
20.11.2009 19:24
Може би не си десен, защото си на 19. Бърнард Шоу казва: "Ако на 20 не си комунист, нямаш сърце§ ако на 40 още си комунист - нямаш ум". :))) Не бързай да се обиждш, шегувам се. но може и да си промениш мнението, когато ти писне да блъскаш до припадък, за да издържаш още един мързелив некадърник.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4895458
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!