Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.10.2009 15:03 - "Оптимистично" за правителството
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 2322 Коментари: 5 Гласове:
8

Последна промяна: 27.10.2009 15:05


Все по-голям оптимист ставам напоследък.

Като оня оптимист, който на възклицанието на песимиста „По-лошо не може да стане”, оптимистично отговорил: „Може, може...”

Оптимизмът ми съвсем порасна след последната дъвка, която ни пробутват. Прословутият доклад на ДАНС. Кой го на кого го е дал, кой откъде го е взел, кой къде го е забравил... Все много важни неща.

Толкова важни, че да забравим какво говореше Симеон Дянков преди една седмица (а, бе, къде се покри това момче?)  Да забравим, че за пръв път няма да има допълнителна заплата и допълнителна пенсия (каквато имаше даже след управлението на Жан Виденов). Да повярваме, че единствените акцизи, които ще бъдат вдигнати са на цигарите и че няма да вдигнат акциза на горивата и алкохола след Нова година. Като заклет оптимист, предполагам, че ще се вдигнат доста данъци и ще се увеличи инфлацията. Засега оптимизмът ми не стига до предположението, че ще рискуват да свалят валутния борд, ама кой знае...

Пробутват ни се още важни неща като Спаска Митрова, че да не забележим липсата на хора в управлението на Борисов. Кабинетът беше съставен очевидно набързо и нескопосно, щом двама от министрите ще заемат други постове само след три месеца.

Покрай появилия се доклад да пропуснем скандалния факт, че въпреки приказките за затягане на коланите, първата работа на новия кабинет беше да отмени намалението на министерските заплати, а за Димитровден Плевнелиев все пак раздаде 13-та заплата на хората си (обзалагам се, че чиновниците в министерствата ще получат и коледна премия и ще ни обяснят, че са от икономии).

Няма защо да плаши ББ с предсрочни избори. Май прави всичко възможно да ни докара предсрочни избори и да върне комунистите отново във властта.

Защото ако продължава така, тези които го избраха, само след два-три месеца ще го изпъдят с камъни.

Защото всичко, уви, изглежда много „оптимистично”.




Тагове:   Оптимистично,


Гласувай:
8



1. kalin8 - Колко си права!!!
27.10.2009 16:52
Точно това си мисля и аз!
Б.
цитирай
2. veselaj - kalin8,
27.10.2009 17:32
от това най-се страхувам - че съм права.
цитирай
3. pontis - ...
27.10.2009 17:58
няма за къде да се бърза ... има толкова тепърва да се оптимизират нещата ...
цитирай
4. galinabg - Веси,
27.10.2009 21:42
за това си говорихме днес с Митко Петров. Че ДАНС, отзоваването на Сертов, Гамизов, клоуни и тем подобни ги пуснаха да прикрият нещо друго, което се случва /или не се случва/ в държавата. Освен това, което ти изреждаш, според мен е и т.нар."рязане на живо месо" и преразпределяне на потоците големи пари от единия канал към другия. А то, няма как, е съпроводено с насилие. Ето - отвличане на детето на бизнесмен, взривове из странат, убийства, на които не се отдава медийно внимание и още, и още.
Приспиват ни. Ясно. Че ще става и по-страшно!
А това, че винаги си права-да, факт. За това те чета внимателно.
Качих линк във ФБ-профила ми.

Поздрави!
цитирай
5. ssstto - доклада
27.10.2009 23:06
ни го пробутват като димна завеса с подкрепата на досадните медии, винаги готови да хукнат само да им замирише на лични нападки с тоалетна риторика, ъххх.
а за борда-аз имам достатъчно оптимизъм да предположа, че дянков и компания могат да го гътнат, като айсберг титаник
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4907136
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!