Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2009 08:44 - Просто съвпадения? Дано!
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 7301 Коментари: 26 Гласове:
9

Последна промяна: 04.09.2009 08:40


Днес цялата мрежа е изпълнена с коментари по повод жестокото убийство на 5-годишно дете и майка му. И има защо. Да използваш деца и жени за разчистване на сметки е нещо, което човешкият мозък трудно може да възприеме.

Но докато разглеждах новостите попаднах на следното:

 Няма ли кой да го спре? Бареков зове за хунта и Пиночет! (http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=6877&Itemid=9)

 

Там се цитира статия в блога на Бареков, в която буквално пише следното:

Затова – камионетките, ако обичате, да тръгват. Автоматите, заповядайте и на нашата улица!...

Лечението – рязане на глави и ръце. Прогнозата за нас – без надежда. Пиночет ли…? Нека да не плашат народа с хунти и пиночети, защото той вече знае, че друго няма да оправи положението.

 

 

Не бих обърнала внимание, ако не бях си спомнила няколко други факта. Например, че преди известно време Ж. Желев настояваше, че трябва да има президенстка република начело с Б. Борисов. И че почти всяко изречение на Бойко започва с „Аз” и „Мое”. Както и че докато беше гл. Секретар на МВР всяка седмица имаше по едно показно убийство. Спомних си и че м-р Цветанов оправда полицаите за убийството на Чората.

 

Забелязвате ли съвпаденията? Сещам се още нещо – че Б. Борисов се скара с царя, защото не му беше предоставена достатъчно (?!) власт. Сега я има. Дали пък няма да последват други показни убийства, за да ни покажат колко голяма нужда имаме от Пиночет? Подробно отразени от Бенатова и надълго коментирани от Бареков?

А след тях да дойдат камионетките?

 

Аз не искам камионетки и автомати. Не и на моята улица. Не и в МОЯТА държава. Защото тя е колкото на Бойко, толкова и моя. Да, аз се плаша от пиночети и хунти. И от хора, които ги очакват. И защото дори най-страшното убийство не бива да води до пиночети. Колкото и барековци да го очакват.





Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. desperadomikaela - Още от Бареков:
02.09.2009 09:26
Ето още едно изречение от блога му: „Важното е да са пълни камионетките, пък нека пострадат и невинни.” Сега знаете кое е важно, нали?
цитирай
2. анонимен - А сега какво сме
02.09.2009 12:11
Вицепрезидентът е генерал,РМ- също --->тогава какво сме?
цитирай
3. veselaj - desperadomikaela, Бареков е само ...
02.09.2009 12:37
desperadomikaela, Бареков е само клакьор и говорител на Бойко. И точно това е страшното. Като се има предвид, че Волен Сидеров би подкрепил една подобна идея, не ми се мисли.
2. анонимен, все още не смеят да се развихрят. Засега!
цитирай
4. анонимен - уволнение
02.09.2009 12:37
крайно време е в BTV да се замислят на кого дават трибуна. това журналист ли е да призовава за военен режим. В КОЯ ГОДИНА ЖИВЕЕМ. БАРЕКОВ ТРЯБВА УТРЕ ДА БЪДЕ БЕЗРАБОТЕН.
цитирай
5. veselaj - 4. анонимен, и съден. Би трябвало ...
02.09.2009 12:38
4. анонимен, и съден. Би трябвало прокуратурата да се самосезира.
цитирай
6. gantree - :)))
02.09.2009 14:46
Защо го четеш тоя смешник? И защо толкова му се палиш? :)))))
Смешно е това, което е написал, и да, отдавна би трябвало да са го уволнили, не само за това, за още много неща.
цитирай
7. veselaj - gantree,
02.09.2009 14:50
изобщо не го чета. Попаднах на него от друго място. Аз не се плаша от Бареков, а от това, че е просто говорител на Бойко. А Бойко има подкрепата на Волен. Много се надявам, че всичките ми опасения са само плод на развинтената ми фантазия. Дано!
цитирай
8. анонимен - Не съм чела дивотиите на Бареков,
02.09.2009 16:35
но не съм изненадана, той много глупости е изприказвал. Но се питам - след като пуснахме духа от бутилката, как ще го върнем там? След като 20 години най-безнаказано се краде и убива в България, след като престъпниците си ходят спокойно по улиците, дори се кандидатират за депутати? Ами колко ли знайни и незнайни се подвизават на различни нива във властта? Аз не знам дали има някъде по света феномена " криминално проявен", разхождащ се на свобода .Как да се излезе от това положение?
цитирай
9. veselaj - 8. анонимен,
02.09.2009 17:33
ето това е големия проблем - повечето хора мислят, че престъпността е от 20 г. Преди това престъпност също имаше - за престъпниците просто не се пишеше. Да не говорим, че търговията с наркотици беше държавна политика. Затова и сега голяма част от икономиката се крепи на пране на пари, т. е. на сивия сектор. Но това е плод на същата тази диктатура, за която бълнува Бойко.
цитирай
10. анонимен - bb
02.09.2009 18:08
bb
цитирай
11. анонимен - помнещ
02.09.2009 18:15
Пиночет нагледно показа на цял свят как трябва да се ликвидира комунизма.Той изби 3-4000 комунисти на стадиона в Сантяго де Чили през 1973 г.и оттогава Чили е една просперираща демократична страна.Така че Пиночет е един достоен човек и който го плюе значи много е чел в-к Работническо дело.
цитирай
12. veselaj - 11. анонимен,
02.09.2009 18:20
Чили стана просперираща СЛЕД като Пиночет се оттегли. А в случая се говори за нещо съвсем друго - полицейска диктатура.
цитирай
13. анонимен - помнещ
02.09.2009 18:34
Чили просперира още при Пиночет,именно защото комунягите бяха ликвидирани.Щом става дума за полицейска диктатура трябва да се даде друг пример,защото Пиночет установи военен режим, който след като постигна целите си доброволно предаде властта на цивилно правителство.
цитирай
14. veselaj - Е, аз няма да отговарям за глупос...
02.09.2009 19:04
Е, аз няма да отговарям за глупостите на Бареков. В случая се притеснявам он това, какво искау а не как го е казал :))) И още - да не вземат да ни "докажат", че имаме нужда от диктатура.
цитирай
15. gantree - @ Весела
02.09.2009 19:34
veselaj написа:
Чили стана просперираща СЛЕД като Пиночет се оттегли. А в случая се говори за нещо съвсем друго - полицейска диктатура.

Чили просперира икономически след идването на Пиночет, а не след оттеглянето му. Анонимен 11-13 е напълно прав в думите си, особено в коментар 13. Виж това тук, ако имаш време:

http://www.de-zorata.de/sites/oshte-info/oshte.info/authors/ognian-daskarev/istinskata-istoria-na-Allende.html

Колкото до нашия случай, у нас диктатура вече не може да има, късно е вече.
Барековите бръщолевеници в тая посока са факт просто защото човекът си е такъв, глупав. Проблемът е не в това, че той бръщолеви такива глупости, а че все още се дава трибуна на такъв човек, на такива хора, които бръщолевят такива глупости.
цитирай
16. haralanov - Здравейте!
02.09.2009 20:37
Изобщо не ме е страх от Пиночети!Но без автомати на моята улица!Бандитите от БСП и все още действащата Комунистическа Държавна Сигурност,трябва да бъдат премахнати от тялото на България!Не съм екстремист!Не ме разбирайте погрешно.Но е безумие,тези идиоти да продължават да тровят животът ни!
цитирай
17. анонимен - Бюреков
03.09.2009 02:52
Това не е ли онзи дет ривеше пиян "Да живее Бълг. православна църква!" с една икона в ръце?
цитирай
18. veselaj - gantree,
03.09.2009 08:30
благодаря за линка, наистина знаех малко по въпроса. Исках д а кажа друго, Бареков няма предвид конкретната личност (той сигурно знае за Пиночет по-малко и от мен), а безнаказаност на полицията и ограничаване на свободите. И аз се надявам, че не е възможно. Но представи си още 7-8 убийства за две седмици (второто вече се случи).
цитирай
19. gantree - @ Весела
03.09.2009 10:49
Именно затова го приемаш насериозно този глупав човек, може би. Думите му са прах. Именно такива като него са хора с ограничена свобода и в момента. Неговата собствена професионална свобода е свободата на слугата, и подобен тип говорене от страна на такива хора е напълно нормална реакция срещу собственото му ограничаване. Не се заблуждавай, смятайки го като предвестник на каквото и да било. Човекът е смешен. Роб, в територията на свободното слово :)) Не може роби да ти говорят за свобода, или пък тежкоболни да ти обясняват тънкостите на здравословния начин на живот. Или пък негласуващи да ти говорят за политика, за партии и за политици. Все едно аз да седна да ти описвам какво е на Марс, където никога не съм бил и никога няма да бъда. :)))

Пиночет е интересна личност, изключително интересна, но като цяло Латинска Америка сама си има своите собствени болести. Не могат да се правят никакви паралели между нас и Латинска Америка, нито пък между Европа и Америка въобще. Онова е друг свят. Нямаме нищо общо. Е, като се изключи зловредната намеса на руснаците, разбира се. Те навсякъде по света са способни да правят едни и същи престъпления, като единствено в това отношение могат да се потърсят и намерят някакви прилики. Но тъй като основата е различна, последствията не могат да се сравняват. При нас икономическата свобода е основния ни проблем, при това от десетилетия насам. Запазването на икономическата репресия се компенсира с множество лични свободи през последните десетина години, но вече и това залъгване не работи. Ако се гледат първите стъпки на финансовия министър, се разбира, че и той е напълно наясно с това, че залъгалките вече не работят. Ако бъде оставен да направи това, което казва, барековците нямат никакъв шанс.

Поздрави.
цитирай
20. veselaj - gantree,
03.09.2009 11:23
не от думите се притеснявам, а от фактите. Ж. Желев веднъж вече направи каквото можа на боянските ливади. Сега ни обяснява как трябва да се направи президентска република. Самия Борисов има някаква маниакална пристрастеност къв едноличната власт (ченге, кво да го праиш). Малко след изборите прочетох нещо много любопитно (за жалост не помня линка) - сравнение между Уго Чавес и Б. Борисов. И никак не звучеше неправдоподобно.
цитирай
21. gantree - @ Весела
03.09.2009 12:12
Желев се самоуби на онези ливади, нищо друго не е направил. Той е марксист, и онова си беше просто жалък опит да се спре неизбежното, раздържавяването. Провален човек, който не успя нищо да направи. Не виждам защо трябва да те притеснява този безполезен некадърник. Приказките за президентска република се приказват вече повече от десетилетие, и са напълно безплодни. Борисов вече има най-големите възможности. Най-силният човек в парламентарната демокрация е именно премиера, какъвто е той в момента. Няма нито един стимул, нито мотив за извършване на каквото и да било престъпление срещу парламентарната форма на управление в посока "президентска република".
Колкото до Чавес - смешно е :))) Няма никакво място за подобни сравнения. Ще ми бъде интересно да прочета това гротескно сравняване, ако се сетиш или пак ти попадне. Не ми се търси из нета, но определено ще ми е интересно.
цитирай
22. анонимен - Престъпност винаги е имало,
03.09.2009 12:18
както във всяка държава, но ТАКАВА престъпност, прощавайте, преди 20 години нямаше! Преди аз можех спокойно да се прибирам пеща нощем, в провинцията дворовете не се заключваха, а за 15 години в блока, където живеех, обраха 1 / един/ апартамент. Така ли е сега, кажете ми? Стига с тия басни, че то си било така, но се прикривало! Ако ограбят ваш роднина, или го пребият, или нападнат съседа, няма ли да разберете? Или ще чакате да ви съобщят по радиото? Аман вече от клишета!
цитирай
23. gantree - @ анонимен 22
03.09.2009 12:31
Така е, анонимен 22, така е :))) Простено да ти е :))
Тошо, момчето лошо, държеше много здраво нещата, и на никой не смееше дори да му мине през ума да ти разбие глупавия панелен коптор, в който не е имало нищо за вземане. И коли нямаше никакви, нито пък каквото и да било свястно да се открадне в оная проскубана България отпреди двайсет години. Сега има мерцедеси, беемвета, джипове, апартаментите на хората са пълни с неща за крадене. За разлика от преди. Където и да ръчнеш, все сто-двеста лева от препродаване могат да се изкарат днес, а преди двайсет години - мъка. Кой е луд да краде трабантчета и москвичи? Ми никой, разбира се :))))
цитирай
24. veselaj - gantree, крадяха и коли. Но тъй като ...
03.09.2009 15:10
gantree, крадяха и коли. Но тъй като това обикновено беше дело на синчета на номенклатурата се наричаше "отнемане на МПС". Тогава беше немислимо да си оставиш чистачките на колата през нощта - на сутринта ги нямаше.
цитирай
25. gantree - :))))))))
03.09.2009 16:17
Е да, перцата :))) и маркучите за спирачки също, защото бяха "универсални" - и на москвич, и на ГАЗ-ка ставаха :)))) Но иначе, като цяло - райска градина, а хората - като херувимчета социалистически и некрадящи :))))
цитирай
26. pontis - :)
06.09.2009 00:38
Малко дебата се поразшири, но има добри коментари.
Весела успя да пораздвижи блатото.:)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4896113
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!