Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2009 14:58 - Правителството на Борисов: дясно, ляво или левашко.
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 5942 Коментари: 18 Гласове:
8

Последна промяна: 18.08.2009 09:38


Едва ли някой ще оспорва, че българите гласуваха за дясно управление. Не знам защо решиха, че Бойко е десен, но така или иначе, си го избраха. Вместо дясно управление, обаче, Бойко се опитва да ни пробутва някакви робинхудовски номера.

Най-напред демонстративно показа, че правилата, които сам предлага, не важат за него и Цецките.

После финансовият министър взе да обяснява, че осигуровките нямало как да бъдат намалени и как се е сдобрил с Орешарски. На всичкото отгоре се канеше да преговаря с правителството на Македония за ... ревизия на цените (?!) на плодовете и зеленчуците, внасяни оттам.

Цветанов даде да се разбере, че основната му грижа е комфортът на полицаите, а не това, което трябва да вършат.

Най-гадно стана, когато Борисов използва трагедията на едно семейство, загубило детето си, за да си прави PR. Да тръгнеш да обясняваш, че държвата отсега нататък ще плаща трансплантациите е смешно, ако не беше грозно. Защото трансплантациите и досега се плащаха от нас, т.е. с държавни пари. Друг е въпросът, че организацията е калпава, че нещата между отделните държавни болници са толкова неорганизирани, че наскоро изхвърлиха здраво сърце, вместо да го присадят на човека, чакал две години за него. Само че вместо да се захване да организира нещата така, че парите ни да не се хвърлят на вятъра, ни обяснява, как той (т.е. държавата) ще плаща.

Другата забавна част са непрекъснатите обяснения за далаверите на старото правителство. Добре де, ние си знаехме и преди, че правителството на тройната коалиция е калпаво, крадливо и корумпирано. Вместо да ни обясняват това, да се хванат на работа и да свършат нещо. Да преструктурират администрацията и да я намалят. Да се оптимизират здравеопазването и образованието. Да се преразгледа бюджета.  Защото приказките как ще вземем парите от лошите и ще напълним бюджета не означават нищо. Все едно да очакваме, че ще се избавим от излишните килограми, като гледаме клипчето с балона „храни се здравословно”. Както и че ще спрем войната по пътищата с призиви и клипове по телевизията вместо със закони и мерки на полицията.

Засега вместо дясно управление гледаме ляво. Или  още по-лошо – левашко. А по правило след левашко управление пак идват на власт червените.





Гласувай:
8



1. анонимен - Имаш моите адмирации
17.08.2009 15:01
Най смешното на Бойко е че в случая когато прие поста премиер от Станишеф му каза че иска да бъдат приятели, същото направи и с Орешарски когато се видяха очи в очи, но иначе как само знае да критикува. Аз му давам шанс до 100 дни да се докаже и да направи нещо. Той има много трески за дялане,много!!!
Поздрави за позицията
цитирай
2. prado - По всяка вероятност това е и целта - ...
17.08.2009 15:03
По всяка вероятност това е и целта - отглеждаш си приемника, крадеш безогледно, и когато стане смяната , си харчиш награбеното, след това отвратените си избират новото на хоризонта , с надеждата , че са читави, и така до безкрай ....
цитирай
3. smani - veselaj
17.08.2009 16:13
Е, дай му малко време на човека. Тепърва хубавото предстои!
Между другото катаджиите се разработиха /от опит го казвам/. :( А и на КТП /преглед/ не се минава лесно. :)))
цитирай
4. veselaj - E аз какво да направя, като той и х...
17.08.2009 16:20
E аз какво да направя, като той и хората му изприказваха толкова много глупости за толкова малко време. Дано поне няма единство между думи и дела, т.е. и да приказват глупости, и да ги вършат :))))
цитирай
5. vmir - При тази наша специфика на политическия просперитет,
17.08.2009 16:53
не съм убеден, че Бат Бойко действа левашки, като ги изправя да ги видим как лъжат, та се късат без да им мигне оченцето. Ми по-добре ли ще бъде да викнат отвсякъде, че ги тормози, защото е фашист и реваншист. Много ми допадна това: "Моля другарко, Бойко ме бие - няма да важи пред Брюксел".

Да не забравяме, че си имаме работа с патологични лъжци и ми е много кеф като не им позволява да го засипят с лъжите си, както досега правеха спрямо СДС.

СДС винаги без изключение биваше сваляно с медийни клеветнически кампании и нямаше идея как да се предпази от тази лъжлива напаст, която не само неизбежно го заливаше и удавяше, ами и си умираше от кеф, че я оставяхме безпрепятствено да си развява коня на воля. Даже имаше и изявление на правителствения лресцентър на правителството на СДС, че няма да отговаря на провокациите им, след което президента Зельо Зелев заяви, че СДС е обявило война на медиите... А безграничното им ехидство напипираше отвсякъде, един мастит настоящ "деснеещ" капацитет тогава се размазваше от самодоволство да обяснява, че си е закрил вестника, защото си е изпълнил мисията - "Да свали правителството на психопатите от власт"...
цитирай
6. veselaj - 5. vmir,
17.08.2009 16:57
прав си, но се опасявам, че Бойко приказва твърде много глупости. А ги и прави. След 4 години пак ще си изберат БСП - защото "дясното" управление на ББ ще се провали. Не може грамотен финансов министър да обяви, че ще преговаря с правителство за намаляване на цени при пазарна икономика. И много други такива...
цитирай
7. vmir - 6. veselaj, според мен посоките "ляво - дясно" са си все още
17.08.2009 17:32
чиста мистика в сравнения с ефектния маниер на видимо политическо присъствие на Бат Бойко. Ако Бат Бойко няма дясна алтернатива и се провали, не вярвам единствено заради това избирателите да заобичат лявото. Мисля, че в чисто тактически план има какво да се вземе за пример от Бат Бойко, а колкото до глупостите, според мен голяма част от тях са целенасочено подхвърлени...
цитирай
8. анонимен - най добър
18.08.2009 10:41
Всички злобари ще видите , че Бойко ще е най добрия премиер за последните 20 години. Нека да ви е яд.
цитирай
9. анонимен - шанс
18.08.2009 10:45
Минал е по-малко от месец и вече започнаха нападките...за съжаление негативизмиът е типично българска черта. Бойки започна добре, трябва да има реваншизъм, да се преразгледа какво е направило предишното правителство и това ще отнеме време. Не може да твориш политика, ако не знаеш какви подводни камъни са ти заложили предишните.
Бойко може да не е идеален, но беше избран от болшинството от българи.
Така, че ни остава единствено да се надяваме и да вярваме. А само хората, които мислят позитивно, успяват.
цитирай
10. анонимен - Eyvallah veselaj!
18.08.2009 10:53
Бравос! Трябва да се вземе на ръце ако да е това което обеща. Ако ли не, язък му и за осанката и поста. Хайто навремето го каза едно е да желаеш, второ да можеш, трето и четвърто да го сториш. Нека си припомним и малко перефразираме народната мъдрост - той царя неможа, та пъдаря ли? Пардон пазача или бодигарда, както е там. До ще време ще го видим - прав(а) си smani - да му дадем малко време, та белки се справи...
цитирай
11. анонимен - Бравос! Трябва да се вземе на ръце ...
18.08.2009 11:38
анонимен написа:
Бравос! Трябва да се вземе на ръце ако да е това което обеща. Ако ли не, язък му и за осанката и поста. Хайтов навремето го каза "едно е да желаеш, второ да можеш, трето и четвърто да го сториш". Нека си припомним и малко перефразираме народната мъдрост - той царя неможа, та пъдаря ли? Пардон пазача или бодигарда, както е там. До ще време ще го видим - прав(а) си smani - да му дадем малко време, та белки се справи...

цитирай
12. pontis - Продължавайте да мислите
18.08.2009 12:01
Днес влязох за пръв път в блога ви и прочетах предишните няколко постинга. Най-важното е да не им обръщате внимание на тези, дето обиждат или пишат глупости и т.н. Не позволявайте да ви извадят от равновесие и не се обезкуражавайте. Нали не сте очаквали, че мнозинството (дори и от пишещите в блог) ще мисли като вас или че ще започне да мисли като вас- или че простаците ще станат по-културни или че Бай Ганьо ще почне да харесва Алеко Константинов.... Keep going.

А по повод написаното от вас- точно и стегнато, най-вече на място. Малко такива неща се пишат вече (откакто Б. Димитров престана да пише и стана министър- е, това, разбира се е шега).
цитирай
13. veselaj - 9. анонимен, да, бойко беше избран ...
18.08.2009 13:15
9. анонимен, да, бойко беше избран от болшинството българи. Царя, обаче, също. vmir, не забравяй, че след левашкото управление на царя, дойде на власт Станишев. Кобурготски не се издъни много - той започна да управлява една сравнително подредена държава. Което не важи за Борисов.
12. pontis, благодаря за милите думи. Не, не съм си и помисляла, че повечето хора ще се съгласят с мен. И аз съм изненадана от резултатите от писанията си :))). Нека обиждат, по-важното е, че четат и се позамислят :)))
цитирай
14. pontis - За мнозинството
18.08.2009 15:54
Относно мнозинството- това, разбира се нищо не значи. Както знаем, всички предишни правителства малко или повече бяха избрани от някакво мнозинство. Освен Царя други примери не са нужни. Освен това, формално погледнато Батман не е избран от мнозинството.

Но да не се отклоняваме от темата- всеки има право да се съмнява в това, което му предлага властта- и да го критикува, оценява и оспорва. И колкото по-рано- толкова по-добре. Защото иначе историята се повтаря все по-често- филмът остава същия, само героя е различен - със синя кръв, синьо знаме или червена връзка, а може би сега и Брус Уилис. Само че не забравяйте, че:
(1) Брус Уилис не е българин,
(2) Филмът винаги остава български,
(3) а Господ беше българин само две седмици през '94г.

И докато публиката винаги харесва началото на филма и изпада в еуфория, когато излязат финалните надписи повечето излизат по-бедни - материално и духовно, докато не се наредят пак на опашката за билети при следващата премиера.
цитирай
15. veselaj - 14. pontis
18.08.2009 23:07
поздрави! Смях се до сълзи. Пропуснал си, че Брус Уилис вече не ходи по потник.
цитирай
16. pontis - Thanks
19.08.2009 13:12
Радвам се. Очаквам следващия ти блог, с нетърпение.
цитирай
17. politizacia - ще и трябва
23.08.2009 10:43
Бойко наруга публично първородния си син Цецо за използването на бъдеще време. Не знам защо премиерът си мисли, че като дава обещания за светло бъдеще, формулирани в заповедна форма, а не с далеч по-протоколното бъдеще време, съдбата ще изпълни повелята му и по заповед на щуката всичко ще се светне...
цитирай
18. анонимен - Защо ме критикувате?
25.09.2009 11:34
Разпоредил съм, от утре забранявам думата "ляво". Което е ляво, да му се казва "почти дясно"!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4911577
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!