Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.07.2009 13:39 - Виж какво направи!
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 12077 Коментари: 68 Гласове:
8



Мислех да не бързам с изводите за новия премиер преди съставянето на правителство, но той успя за толкова кратко време да направи толкова глупости, че не ми стигат силите да си мълча. Още не станал премиер, Бойко се опитва да се прави на едноличен владетел на държавата. Първо отзовава депутати (които кой знае защо са в листите) без да има никакво право – нито законово, нито морално. Ясно е, че мястото на момченцето с лоша дикция няма място в парламента. Но защо е попаднало там и защо го махат след това? Тъй рече Бойко и толкоз! После отива при главния прокурор и му поставя условия. Откъде-накъде? Като кмет на София (какъвто все още е)? Сега ще прави правителство с меморандум. Ама то нямало да е правителство на малцинството. Нищо, че ГЕРБ няма мнозинство. Те всички щели са го подкрепят. Някои даже безусловно. Какво ли ще стане, ако за някое решение Бойко не получи подкрепа от десните партии, а само от БСП и ДПС? Ще се откаже ли от такова решение или ще го изпълни? И на кого ще е удобно такова решение? Ами ако десните партии поискат вот на недоверие, а БСП и ДПС подкрепят правителството? Както се опасявам, че може да се получи след време. Или наистина някой вярва, че ще го направят „безусловно”? Вече си имаме едно решение на ГЕРБ, БСП и ДПС. Стана ясно, че само Атака ще подпише меморандума на ГЕРБ. Т.е., правителството ще е на ГЕРБ с подкрепата (безусловна?!) на  Атака. Нищо, че Атака декларира, че е против Европейския съюз. А после ще чакаме от Европа да ни отпуснат средства. Какво ли още ни чака? Май единственото хубаво от избирането на Бойко е, че поне се появиха хубави политически вицове. Изобщо, забавно взе да става. Е, поне вече може са се види какво направихте.  



Гласувай:
8



1. miralyub - И как Бойко ще обяснява пред ЕНП, че ...
17.07.2009 13:43
И как Бойко ще обяснява пред ЕНП, че не дружи със себеподобните си, а с Атака???
цитирай
2. veselaj - Бойко да обяснява? Че той е велик!
17.07.2009 13:47
Бойко да обяснява? Че той е велик!
цитирай
3. gantree - @ veselaj
17.07.2009 13:57
Мислите ми четеш, както се вижда.
Това не е много честно от твоя страна. :))
цитирай
4. veselaj - gantree, май на доста хора същите ...
17.07.2009 14:09
gantree, май на доста хора същите мисли са им в главите. И то доста преди изборите.... Само не знам дали ми е повече смешно или ми се плаче.
цитирай
5. gantree - @ veselaj
17.07.2009 14:20
Не, не са "доста", колкото и странно да ти изглежда.
Трезвите са малцина, само отрезвяващите се сега се увеличават с всеки изминал ден.

Смешно е, разбира се. Няма да успее мутрата в това, което е замислил, но нека да опита, та и слепите да прогледнат. :)
цитирай
6. veselaj - gantree, наистина ми се струва с...
17.07.2009 14:27
gantree, наистина ми се струва странно. Пък и навсякъде в мрежата половината от хората смятаха, че Сините са единствения избор.
Мене ме притеснява още нещо - твърде лесно спечели Бойко такова убедително мнозинство.
цитирай
7. gantree - @ veselaj
17.07.2009 15:01
Е, то си е за притеснение. Хубавото обаче е, че не е достатъчно "убедително", и вече се видя какво е това мнозинство. Досега беше "скрито", и затова мнозина бяха настроени по-скоро положително, но вече не е "скрито", нито мнозинството, нито пък намеренията му.
цитирай
8. smani - Задаваш
17.07.2009 15:19
въпроси за неща, които много добре знаеш, че няма да се случат.
И хайде да си кажем и истинската истина - Костов 100 пъти повтори "ние няма да се пазарим..", никой разбира се не му повярва. Но ето сега се видя демагогията му. С десет човека искат да влязат в управлението. Имаше един виц "..а не мислиш малко прекалява.."
Резултатите показват коя партия, България избра да ни управлява. Познай кои не искаме най-много - справка броя на депутатите в новия парламент. Изключвам РЗС, защото са млада партия и набират скорост.
Окей, нали така! ОБЕКТИВНО!
цитирай
9. veselaj - smani
17.07.2009 15:25
Костов все пак не се е пазарил - просто обясни как стоят нещата. Пък и за какво им е да влизат в ТАКОВА управление - това само ще им донесе още негативи. България избра, казваш. Да, както преди това царя, след него Станишев и т.н. Царя даже беше избран още по-убедително. Ако трябва да сме обективни.
цитирай
10. smani - veselaj
17.07.2009 15:34
Остави тая работа Костов обича властта, както и всички в онази сграда, нали за това е тая борба. Разбира се, че очакваха министерско кресло или две, знам ли колко. Добре няма да се пазарим и сме гарант за стабилното мнозинство - сини думи. И сега какво правим - ама това, ама онова... Те и другите може да се дръпнат по-късно, гледайки собствения си интерес и загърбвайки националния, ама пак ние го отнасяме. Не знам.
цитирай
11. veselaj - Аз не съм адвокат на Костов, но не ...
17.07.2009 15:49
Аз не съм адвокат на Костов, но не мислиш ли, че ако основната му цел беше властта нямаше още преди 8 г.да се договори с царя и Доган, а щеше да стои толкова години в опозиция? Пък и тук не става въпрос дали Костов ще е в управлението - той още преди изборите обясни, че предпочита да е в парламента. Говорим за Бойко - той за 10 дни наприказва повече глупости и от царя - и за европейските пари дадени като награда, и как сам-самичък е бил всички и...да не ги изреждам.
Никой не може да гарантира нищо безусловно - все едно да станеш поръчител на непознат човек. Назначаването на Цецка за шеф на парламента говори много.
цитирай
12. анонимен - глупаците май сме ние
17.07.2009 16:07
и политици и телевизия ни правят на глупаци,а колкото до кандидат премиера,той си го каза преди изборите,че е ЕТ,но кой да слуша...Вчера БТВ изнесе в новините,че сме най- евтината държава в ЕС ,това е най големия виц,а защо журналистите не се заинтересуват има ли в ЕС заплата 250 евро,или пенсия 100,това не им изнася да го напишат и си мислят,че хората им вярват...
цитирай
13. avatar22 - Какво рече Христос на Петър на тайната вечеря.
17.07.2009 16:24
И така БОЙКО ритна Костов от играта.До тук добре,хем сам ще си е господар хем ...и т.н.Но да допуснем ,че неговите хора в един момент започнат да се изхлузват ....Тук е момента да цитирам Петър /един от "Учениците му/ " но нямам място.ХРИСТОС МУ ОТГОВАРЯ: ДО ПЪРВИ ПЕТЛИ ТРИ ПЪТИ ЩЕ СЕ ОТРЕЧЕШ ОТ МЕНЕ !!!Което и става .Изводите си направете сами....
цитирай
14. gantree - @ smani
17.07.2009 16:56
smani написа:
И хайде да си кажем и истинската истина - Костов 100 пъти повтори "ние няма да се пазарим..", никой разбира се не му повярва.

Че за какво се е пазарил Костов? Костов каза "и с меморандум, и без меморандум, пак ще ви подкрепим". За какви изобщо условия става дума тук? Ако имаше такива, щеше още на другия ден да сме ги видели във вестниците.
И не лъжи, че "никой" не му бил повярвал, имайки предвид може би само себе си.


smani написа:
Резултатите показват коя партия, България избра да ни управлява.

Резултатите показват, че не искаме ГЕРБ да ни управлява еднолично и самостоятелно. Резултатите показват, че ГЕРБ трябва да си добави още, за да има стабилно парламентарно мнозинство. Това показват резултатите, а не глупостите, които ти се искат на теб.
цитирай
15. johnniewalker - Както винаги съм съгласен
17.07.2009 18:10
И аз бях решил повече да не коментирам, защото на хоризонта е новия цар, който май няма и 800 дни да са му необходими, ми доста по-бързо ще ни оправи. Снощи гледах бойко по новините на среща с президента - че това ли ни е министър председателя - една мутра, която ще има досег до образовани, фини хора с по няко висши образования. Днес пък чух, че забранили създаването на нови парламентарни групи - явно го е страх да не стане същото, което стана с останалите. Е няма как да не се разцепи и Бойко си го знае. Още не е надут балона, но очаквам в най-скоро време да се пръсне.
цитирай
16. veselaj - Не съм хранила големи надежди за ...
17.07.2009 18:20
Не съм хранила големи надежди за Бойко, но глупостите му започват да надминават и най-големите ми опасения :))))
цитирай
17. galinabg - Хора,
17.07.2009 19:01
абе и аз си бях обещала да мълча 100 дни, ама нещо взе да ме втриса :)))) и да ме сърби езикът :))) Хайде, ще изчакам 27-ми ! Поздрави!
цитирай
18. анонимен - БОЙКО БОРИСОВ : ако имам петдесет % + 1 -ще съставя Самостоятелно правителство.
17.07.2009 19:01
Някой от критикарите на синята коалиция да си спомнят това МНОГОКРАТНО потаряно изявление ПРЕД МЕДИИТЕ .Това мисля че са думи на Б.Б. В прословутия"Черен клип"- ГЛАСУВАШ ЗА БОЙКО,ПОЛУЧАВАШ КОСТОВ се разбра ,че ЗА КОМУНИСТИТЕ Е ПО СТРАШЕН КОСТОВ.ЗАЩО ЛИ?
цитирай
19. gantree - @ анонимен 18
17.07.2009 20:48
На Бойковите дебелашки лъжи не бива да се вярва, имам предвид думите му, цитирани от теб, че ако имал 50% +1, щял да състави самостоятелно правителство. Аз си спомням и едно друго негово "твърдо" заявление точно в противоположната посока - че "Ще търсим коалиция и при пълно мнозинство", казано от него на 26 юни 2009-а. И още:

"... Нека да има коалиция. Във всяка една партия има експерти, ще се генерира една широка парламентарна подкрепа, прекрасна за едно правителство. Например, много малко са решенията в СОС, които са само от ГЕРБ. Ние търсим максимална подкрепа, за да генерираме общи решения. Същото ще бъде и с държавата ..."

оттук:
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=153761

Та, пукната пара не струват думите на Борисов.
цитирай
20. rotsen - "В.В" - "по слаб" от царя ?!
17.07.2009 21:44
Изобщо не ми се чакат 100-200 и т.н дни - "В.В"ще е дооооста по-слаб от Луканов-Попов-Беров../ Жан.. не го слагам.. /.. от Костов - Царя - Станишев !!!!! Така ще бъде!!! Трудни времена ни очакват... Ха "наздраве" за подкрепилите "В.В"...
цитирай
21. анонимен - kaelma
17.07.2009 21:55
мале все едно това го е писал мъжът ми.само казвам тежко и горко ни.
цитирай
22. анонимен - честито
17.07.2009 22:18
гоце параванов и дс отново взеха власта .....ЧЕСТИТО ,.......защо ли винаги си търсим овчар
цитирай
23. анонимен - бойко
17.07.2009 22:21
на всички май ще ни стане тъжно, ама ние си го докарахме този ВЕЛИК пожарникар, каратист, набеден инженер, мачо, пачо или каквото щете...ПАЗИ БОЖЕ СЛЯПО ДА ПРОГЛЕДА! ще си го търпим сега, дано оцелеем и този път! БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!
цитирай
24. smani - gantree
17.07.2009 22:23
Добре на черното, бяло казваш това си е твой проблем. Няма какво да ти кажа. Няколко милиона гласоподаватели не са само "себе си".
цитирай
25. анонимен - СМЕШНИЦИ
17.07.2009 22:23
На когото не му изнася - марш в Анадола, Сибир или на някоя испанска нива! Чудото се случи и сега всички, които си развяваха байрака ще го... ясно какво!
цитирай
26. анонимен - от бивш атакист
17.07.2009 22:25
Ако направи правителство със Сидеров, циркът ще е пълен! Наслаждавайте се! Нали това иска Народът- хляб и зрелища!!!
Някъде из форумите прочетох: ИЗБРАХМЕ СИ ДЕМОКРАТИЧНА ХУНТА! ИМАХМЕ НУЖДА!!! :))))))
цитирай
27. анонимен - А бе вие, Костовисти, къде сте тр...
17.07.2009 22:25
А бе вие, Костовисти, къде сте тръгнали с вашите 15 гласа да се правите велики. Цялата дандания е, че нищо от това, което обещаваха за "Синята коалиция" Костов и оня мухльо Мартин не се случи.Къде е двуцифрения резултат на изборите. Катастрофа ! Случи се, че Костов за последен път се промъкна на чужд гръб в народното събрание, а СДС отива в небитието. Това е цялата истина. И стига , като щрауса си заравяте главата в пясъка. А нито сте щрауси, нито сте тъпи, но повече ми приличате като ония твърди комунисти, срещу които се пишете, че сте.
цитирай
28. smani - 27. анонимен
17.07.2009 22:29
Кефиш ме максимално!!!!!!!
цитирай
29. анонимен - Въпрос
17.07.2009 22:30
Във връзка с коментари "6" и "22": А, може би, така трябваше да стане? А - а, на кого му "трябваше"? - На когото трябва.
цитирай
30. анонимен - Заблудени хора
17.07.2009 22:51
miralyub написа:
И как Бойко ще обяснява пред ЕНП, че не дружи със себеподобните си, а с Атака???

Себеподобните му май искат министерства да търгуват за подкрепата си.Наглото цигле и прическата ме издразниха с наглостта си още на пресконференцията след изборите.Държаха се така все едно са спечелили,а не се усещат,че са една малка партийка,която с всеки следващи избори губи гласове...
ББ ще ги вкара по затворите всичките боклуци :)
цитирай
31. анонимен - бойко
17.07.2009 23:19
абе вие не сте добре бе хора, присъствате на разиграването на една престъпна схема , от хора от бсп-средите вече 20 години. ТЕ дадоха САМО два пъти да управлиават десните, защото първия път някой другтрябваше да обяви тръгването към капитализма, втория път някой друг трябваше да поеме управлението на страната, когато изгърмяхаха сума ти банки- старателно подготвяни отчервените, пирамиди, създадени с капитал от държавни банки, с цел да се оберат паричките на цяла една страна. След Костов, управляваха чрез царя, защото лицето все още им бе умърсено.Сега защо си мислите ЧЕ СМЕ ИЗЛЕЗЛИ ИЗВЪН СЦЕНАРИЯ
цитирай
32. gantree - @ smani
17.07.2009 23:55
smani написа:
Добре на черното, бяло казваш това си е твой проблем. Няма какво да ти кажа. Няколко милиона гласоподаватели не са само "себе си".


Посмали, Манго, "няколкото" милиона гласоподаватели :))
ГЕРБ няма пълно мнозинство, за да изкара самостоятелно дори и една седмица на власт. Следователно всичките ти аргументи за самостоятелност увисват, колкото и да ти е неприятно.
цитирай
33. pllamm - Глас народен - глас Божи. Синята ...
18.07.2009 00:37
Глас народен - глас Божи. Синята коялиция се изложи. Веднъж на изборите и втори път с лицемерието си. Обещаваха безрезервна подкрепа, а са бленували властта. Хвалеха се с експерти, а се оказа, че имали предвид министерски кресла. Демонстрираха добронамереност, а се бяха приготвили да извиват ръце.

Е, ще свикнат. Ние не им мислим злото.
цитирай
34. veselaj - анонимен 18 ". . . се разбра, че ...
18.07.2009 08:29
анонимен 18 "...се разбра ,че ЗА КОМУНИСТИТЕ Е ПО СТРАШЕН КОСТОВ.ЗАЩО ЛИ?"
Ей това се питам и аз (и лесно си отговарям). Притеснява ме, че комунистите много лесно позволиха на Бойко да спечели толкова много депутати.
цитирай
35. pllamm - Весела, едно време, аз стар изби...
18.07.2009 08:51
Весела, едно време, аз стар избирател на сините, когато питах хора от властта, защо се оттнасят така игнорантно, към избирателя и не ги ли е страх, че няма да ги преизберат, те ми отговаряха, че нямало страшно, защото нямало кой да ги смени. Изборът бил между тях и комунистите.

Е, видя се, че народа винаги е в състояние да намери алтернатива на всеки, който се взема за по-умен от него. Така, че спрете с тези митове за тайни заговори. Никой не ви е виновен.
цитирай
36. djgator - момчета
18.07.2009 09:42
Не се хабете в празни прогнози, а си живейте живота!! По-добре опитайте на Еврофутбол или нещо, от което да спечелите дори 1 лев! :)))
Ей, страшни врачки и анализатори се извъдиха- ще оставите социологическите агенции без работа - хахахахах! СИНОПТИЦИ!
http://djgator.blog.bg/politika/2009/07/14/politicheski-sinoptici-kucheta-i-kervan.363484
цитирай
37. анонимен - Аз гласувах за ГЕРБ
18.07.2009 13:04
Още преди изборите бях наясно за отрицателните страни на тази партия, което оборва думите в един по-горен коментар, че избирателите на ГЕРБ ще почнат да се събуждат един по един отрезвени.
Наясно съм, че това не е партия, която да ръководи държавата в дългосрочен план. Но защо гласувах за тях:
1. Защото на тия избори трябваше да се гласува, за да се разкара предходното правителство.
2. Защото не виждам нищо положително в управлението на Синята коалиция - още много преди изборите същите тотално се сринаха в доверието на избирателите с множество вътрешно партийни скандали. За последно гласувах за тях на парламентарните избори 2005, ако не се лъжа, тогава отново под бюлетина номер 19 се явиха от ОДС, и какво стана? Бяха 4 или 5-та политическа сила в страната, да влязоха в парламента, а на пресконференцията им, след изборния ден, слушах доволните приказки на Надежда Михайлова, че въпреки трагичните резултати, те били доволни от тях. Ай стига - омръзна ми гласът ми да потъва. Затова се зарекох вече да не подкрепям партии, за които се знае, че ще са на ръба за влизане в парламента. То верно е, че е важно да гласуваш и за кой точно гласуваш, но я си помислете - ако гласувам за Синята коалиция, и тя не успее да мине бариерата - някой знае ли какво става след това. Ако не - да кажа: следва преразпределение (пропорционално). И току виж моя глас отишъл за червените. На това ли да съм доволен.
3. От познати (върли анти-комунисти), работещи в сферата на земеделието, съм чувал, че за жалост корупционните схеми, които ДПС упражняваше в последните 8 години, са разработени не от кой да е, а от правителството на Сините. Да - разбира се тогава се е крадяло многократно по-малко, но точно тогава Доган мирно и чинно си е наблюдавал нещата как стават, и после когато идва управлението на НДСВ и ДПС почва да ги прилага и той. С годините ги усъвършенства, а след лятото на 2005г. когато се сформира тройната коалиция, схемите за източване са напълно обиграни и почва без мярка да се краде, както от страна на ДПС, така и от страна на коалиционния им партьор - червените боклуци.
4. Аз съм за цялостна промяна - разбирайте на конституцията. Уви може да не доживия (въпреки че сега съм под 25г.) да се "роди" партия, която да обещае смяна на конституцията и вида на управление в страната. :( На може би 5% от идеите ми отговаря единствено ГЕРБ, затова и гласувах за тях.

За какво управление съм аз - за президентска република България, а защо съм за такава форма - видяло се е, както в Русия, така и в САЩ, че това е начинът. Слагаме си един, от който да зависи всичко и после си знаем, че той е бил отговорен. Пък и един човек, да граби, да граби, поне (може би) ще има край желанието му за заграбване на националното, докато я си помислете сега отново за всичките 240, които сме набутали сега в парламента - те ако имат възможност, също ще грабят и грабят и т.н. Аз съм за въвеждане на смъртното наказание. Невинен, виновен - появят ли се и най-малките доказателства за някаква вина - айде затриването му от лицето на Земята. Аз съм за увеличаване силата на тежестта на свидетелските показания - сега те нямат тежест да се осъди някой единствено по тях, без доказателства. Аз съм за тотален мониторинг на обществото, с всичките му там съседски наблюдения и прочие. Както казах, не съм живял по времето на комунизма, и не се определям в никакъв случай като такъв. Цялостното наблюдение на обществото не е "патент" само на комунистите, освен ако не твърдите, че страната на демокрацията - САЩ, е комунистическа страна. Я вижте, там какво е - всеки магазин с насочена навън камера. Стане убийство и веднага полицията извземва записите и търси по тях убиеца/ците. Същите се приемат с доказателствен характер, следва присъда, като в някои от щатите - тя е смъртна.
В Италия пък какво стана - Берлускони прокара закон, с който гражданите се застават да наблюдават съседите си (ако не ме лъже паметта, закона имаше за цел да се сигнализира за нелегални имигранти и наемането им на работа в Италия).

Сега без да се обиждате, че ви слагам под един знаменател, всички разписали се досега - дори и авторът на този блог - май след промените от 10 ноември, вие тотално сте се окалпазанили, а?
Тотално сте приели идеята за свободия, и ако някой се опита да ограничи правата ви - яко ревете, че нарушавало гражданските ви права. А после същите вие ревете, като магарета, когато стане някакво престъпление, а полицията е с вързани ръце, а когато разкрие извършителя, то той да се окаже на свобода макс. след няколко часа, защото при сегашните закони, всеки престъпен субект, изненадващо се оказва болен от нещо и не му е добре в затвора (влошава се здравословно).

И понеже ми омръзна да пиша тук и да ви наливам идеи в празните глави, то ай със здраве!!!
цитирай
38. gantree - @ pllamm
18.07.2009 13:05
pllamm написа:
Глас народен - глас Божи. Синята коялиция се изложи. Веднъж на изборите и втори път с лицемерието си. Обещаваха безрезервна подкрепа, а са бленували властта. Хвалеха се с експерти, а се оказа, че имали предвид министерски кресла. Демонстрираха добронамереност, а се бяха приготвили да извиват ръце.

Е, ще свикнат. Ние не им мислим злото.


А кои сте тези "ние"? Ти от името на герберите ли се изказваш в момента?
цитирай
39. smani - 11. veselaj - Аз не съм адвокат на Костов, но не ...
18.07.2009 14:47
Знам, че не си адвокат на Костов, нито пък аз съм адвокат на Борисов. На Костов скоро може да му потрябва..
Не мисля, че преди 8 години Костов можеше да се договори с царя и Доган. Та нали царя го би по всички показатели на изборите защото хората гласуваха масово, за да се отървем от синята криминализирана върхушка. Тогава СДС се скапа - кой ще ги търси за договорки и уговорки. Няма логика.
цитирай
40. анонимен - Не може ли просто да работим за България?
18.07.2009 15:02
Бойко решил така,Бойко бил мутра.Сигурно Доган не е мутра или Сергей не е мутра.
Бойко правил реформи-да прави!Досегашния начин на работа донесе ли някаква полза?
Според мен всички вие сте бивши лапачи.
цитирай
41. анонимен - E,veselaj
18.07.2009 15:34
Аз като ти казвах преди изборите,какъв "бълвоч"
е тази (много)партийна ситема,ти и твоите "хорис-
ти" ме "завряхте" едва ли не в "кучи задник".Хаиде
сега да видим,в чии задник ще ви "завре" любимата ви
(много)партийна хидра.ДОКАТО НЕ РАЗБЕРЕТЕ,ЧЕ
ЦЯЛАТА РАБОТА Е В СИСТЕМАТА,винаги ще аи се
поднасят "като на тепсия" точно такива резултати.
И това е само началото...........
"малоумният неграмотник"
цитирай
42. gantree - @ smani
18.07.2009 15:56
smani написа:
Знам, че не си адвокат на Костов, нито пък аз съм адвокат на Борисов. На Костов скоро може да му потрябва..

Това беше мега-простотия, хахах :))))
Разбира се, че Борисов ще разследва Костов, вместо тройната коалиция, то си е ясно като бял ден.




smani написа:
Не мисля, че преди 8 години Костов можеше да се договори с царя и Доган. Та нали царя го би по всички показатели на изборите защото хората гласуваха масово, за да се отървем от синята криминализирана върхушка. Тогава СДС се скапа - кой ще ги търси за договорки и уговорки. Няма логика.

Логика, вместо факти :)))
А фактите показват, че от царя и мокро петно не остана днес.
Доган - я кажи нещо хубаво за Доган, както си го подкарал?
Вие, герберите, явно много си го тачите него.
цитирай
43. veselaj - smani, преди 8 години ДОКАРАХА царя ...
18.07.2009 18:17
smani , преди 8 години ДОКАРАХА царя хората, които загубиха позиции при управлението на СДС. Костов направи много за разбиване на групировките - затова се направи всичко възможно да не е втори мандат на власт. По него време СДС нямаше алтернатива - затова трябваше някой, за когото биха гласували много хора. по това време единствена възможност беше Симеон. Казваш, хората са помели СДС. Много хора гласуваха за СДС тогава. Разбира се, повече гласуваха за човека, който "ще ги оправи". Но това не беше против СДС. А и голямата част от тях смятаха, че царя ще управлява със СДС, а не с Доган.
Анонимен 37 - от какво точно не си доволен от управлението на сините? Няма да се уморя да задавам този въпрос, защото никой не отговаря нищо конкретно на този простичък въпрос. Майка ми мрази Костов, защото длед деноминацията спестяванията й се стопиха. Нищо не е в състояние да я убеди, че парите й се стопиха преди това. Повечето изтъкват като довод затварянето на предприятия от рода на БГА, които така или иначе бяха фалирали. А най-често срещания довод е (това ми е любимото) - всички мразят Костов. Нищо, че само при него държавата вървеше нагоре - мразят го и толкова.
цитирай
44. veselaj - 41. анонимен ,
18.07.2009 18:22
аз не искам еднопартийна система. В такава мина повече от половината ми живот. И се чувствам страшно ограбена от комунистите.
37 анонимен, пропуснах, свободата не е слободия. Свободата е, когато правилата са за ВСИЧКИ - и за министъра, и за чистача. Ето това не можем да разберем в България - че правилата трябва да се спазват не само от другите, а и от нас. Писала съм за това - прочети "Корупция за лична употреба".
цитирай
45. gantree - @ veselaj
18.07.2009 20:17
БГА не беше затворена. БГА беше вкарана в списъка за ликвидация от правителството на Виденов, при Костов беше извадена от този списък, и беше продадена за около 150 хиляди щатски долара, ако не ме лъже паметта, заедно с ангажимент за запазване на работните места и с поемането от купувача на дълговете й от времето на Виденов, оценявани в различни оценки между 100 и 130 милиона щатски долара. Ако не беше извадена, ако беше останала в списъка с предприятия за ликвидация на Виденов, тези дългове щяха да бъдат платени от държавния бюджет, от парите на всички данъкоплатци. Та, както и да е, исках просто да кажа, че БГА не е затваряна от правителството на ОДС. Много пъти съм си мислел, да взема да събера всички факти около БГА, и да ги събера на едно място, та да се види ясно тая дебела комунистка лъжа, в която и Сугарев се включи навремето, но проблемът е там, че не виждам полза. Повечето хора са "телета", плашат се от "частното" и приватизацията, не се интересуват от фактите, и мисленето излишно ги затормозява.

Темата ти тук се получи прекрасно.
Поздрави.
цитирай
46. veselaj - gantree
18.07.2009 21:23
разбира се, че съм наясно за БГА. Просто цитирах това, което повечето хора повтарят за различни предприятия. Всъщност изобщо нямаше затворени такива - беше направен опит за продажба на губещите, но това е много дълга тема. Мисля да пиша и за това - че държавна собственост означава безстопанственост, но наистина е много дълга тема.
Благодаря за комплимента :)))
цитирай
47. анонимен - gantree
18.07.2009 23:04
gantree
А след Костовата приватизация, кой плати тези дългове2 Да не би Зееви? При ликвидация можеше да се вземе някой лев от самолетие, лотовете и т.н. А при приватизацията тези пари ги взе Зеев, е предполагам, че е дал "нещичко" и на Костов. Отделно осъди държавата за неустоийки. Е коя е по-голямата загуба. На псевдоикономиста Костов е.
цитирай
48. анонимен - От анонимен 37
18.07.2009 23:10
За управлението на сините преди 12-8 години нищо не мога да пиша - нито лошо, нито добро. Факт е, че са поели България в много труден момент и след тяхното управление икономическото състояние на страната се е подобрило като цяло. Тогава все още съм бил малолетен, за да анализирам, кой какво вършел и правел.
Но е факт, че съм чувал от познати на нашите, от хора, които са гласували за СДС преди 12 години, че В. Върбанов не е бил съвсем чиста капка невинност. А и не ми се вярва, че действията му в ролята му на шеф на земеделието, са обягнали от полезрението на партията. Чувал съм, че точно през неговото управление са правени също далаверки със зърно, за които няколко години по-късно самия той пред журналисти и общественост демонстрира почуквайки по празните силузи, които уж трябва да са пълни. Така че някой да ми пише, че СДС са били чисти като капка роса по време на тяхното управление, най-малкото много яко ме дразни. Тук не говоря, кой колко далавери е правил. Да, признавам, че вероятно за последните близо 20 години, от това което съм слушал и прочел и на свой ред - самоанализирал, далаверите на управлението на СДС са били от най-малките, спрямо тези на другите правителства ръководили страната.
Колкото до наши дни - аз не вярвам, че една политическа партия/коалиция - визирам Синята коалиция, е най-добрия сегашен вариант. Дори да бяха получили 99.999999999% народно одобрение на 5-ти Юли. Защо мисля така - ми просто е. Те все още не са разрешили вътрешнопартийните си проблеми, а са тръгнали да ламтят за управлението на страната. Да вярвам ли на думите на Костов от преди 10 дни, когато заяви, че ако бъде поканен от Б. Борисов, да участва в правителството, то Синята коалиция е готова да понесе отговорност, за своите министри, ако те се изложат? Я, сега някой да ме увери на 100%, че след 4 години, Синята коалиция ще си е в същия вариант, без отцепили се и т.н.! Можете ли да ме уверите, че лидерите й няма да се изпокарат след месец-два? Според мен, една от основните отличителни черти на българския манталитет е, че всеки дава акъл, но нищо не прави. Перефразирано: да седи 4-8 години в опозиция, да дава пред обществото разни разчети и планове, които да олеснят излизането на страната от икономическа криза, но и да заявява, че не може да ги прокара, защото е в опозиция и те не могат да се гласуват. Тия сините, направо се садраха от вътрешно партийни противоборства, надробиха се n на брой партии. Може да се каже, че почти всеки член на висшето ръководство на СДС-то от преди 8-12 години, си направи собствена партия. Или греша?
А сега да бъдем реалисти - аз гласувах за ГЕРБ и знам, че освен ако самия Господ Бог, не слезе долу на Земята, и не сътвори някое чудо, то скорошно излизане от кризата не се очертава. Причини много:
1. Изпаднала в криза Световна икономика (къде реална, къде спекулантна - това не мога да кажа)
2. Застарялост на Бг обществото - за последните 8-12 години повечко българи са влезли в пенсионна възраст, отколкото са се влели като икономическо активно население.
3. Продължаваща емиграция на българи в трудоспособна възраст на Запад (в последно време уж се наблюдавало намаляване, а дори и обръщане на тази тенденция, вследствие на Световната криза - за това също може да ме оборите, не съм запознат по тази тема).
4. Увеличен брой на малцинствата - визирам: ромите, циганите или индийската отрепка (както искате си ги наричайте).
5. Научно-технически прогрес - колкото и странно да звучи, според мен той се явява проблем при излизането на страната от сегашната криза. Това се дължи на окаяното ни образование (най-вече висше), което не задоволява нуждите на предприятията, които искат и се нуждаят от квалифициран персонал, нужен за изработката на продукция, която може да се конкурира на световните пазари с чуждата такава.
6. Тук това може да ви се стори малко нахално и дискриминиращо за някои от вас, но говоря за хората родени извън София, които сега са на възраст между 25г - 45г., които работят и живеят в столицата или пък са си събрали багажа и са напуснали пределите на страната. "Говоря" за това, че те вместо да си отидат по родните места, където могат да кандидатстват по различни програми на ЕС, и да усвоят безвъзмездно средства, пуфтят как и колко програми са спрени от ЕС, заради корупционни скандали. Мда спрени са, ще дойде ден, когато ще ги пуснат отново. И сега идва най-интересното - някой дава ли си сметка, кой ще ги усвоява? Може би бабите и дядовците по селата, които хем, че вече им липсва младост, хем са навъртели годинки и св. Петър ги очаква?
7. Други проблеми
И така - проблеми много, варианти за излизане малко. Предполагам никой избирател на ГЕРБ не очаква чудеса от неформалния лидер на партията. Аз лично не очаквам. Но за жалост от това, което чета тук - повечето от избирателите на Синята коалиция (поне с такова впечатление останах, т.е. че тук преобладават симпатизанти на Синята коалиция), са или някакви дека-хекто-кило-мега-гига-тера-пета... утописти гледащи света през синьо-розовите си очила, или са част от младежта, която растна без надзор и консумира всякакви наркотични халюциогенни боклуци. Защо мисля така - от това, което прочетох тук /без няколко различни коментара/ останах с впечатлението /леко хиперболизирано от моя страна/, че явно вие сами си вярвате, че ако Синята коалиция бе получила преди 13 дни 99.999% народна подкрепа, то днес вече България щеше да е излязла от кризата, щяхме да имаме най-високите БВП и БНП в цял свят. Образованието щеше да се е освременило и при нас щяха да идват да преподават световно известни учени и професори. Материалната база в училищата за тези 13 дни щеше вече да е освременена, а след 4 годишно управление, българския народ можеше да е в състояние да изпрати пилотиран полет до предела на Слънчевата система.
Горните редове са написани с голяма доза ироничност и хиперболизация. Но така е, след като само след 13 дни вече се изказват коментари, че България се е закопала още по-дълбоко. Мога да ви кажа, че тая страна се закопава все по-дълбоко от ден на ден, не заради управлението на ГЕРБ (което в момента дори още не е започнало), а от предишните 2 правителства + всички гореизброени проблеми, които описах. Оправянето на демографския проблем не се решава от днес за утре. Пропуските в образованието също. ГЕРБ вероятно нямат потенциала в момента да сложат от раз нужните хора на нужните места, но все още имат желанието да променят нещо в страната, ако не нещо сериозно, то поне като почнат с промени в дейността на НС. Чудя се дали, ако Синята коалиция бе спечелила властта, щеше да има този хъс да прави промени в правилника за дейността на НС? Кои ли стари муцуни щяха да ни предложат за министри. Ако тук някой от вас, каже - те нямаше да сложат старите лидери, щяха да дадат мясно на младите, то аз ще запитам - ако пък се вкарват млади в управлението, то с какво точно ще се отличават от младите хора в управлението на ГЕРБ, ако разбира се ГЕРБ имат такива?
Както се вижда, освен вашата гледна точка има и друга, зависи от ъгъла под който ще се погледне. Затова и коментари от сорта "Пази боже, сляпо да прогледа" или "мале все едно това го е писал мъжът ми.само казвам тежко и горко ни." не смятам, че имат място където и да е било, поне не, само след 13 дни от проведените парламентарни избори.
цитирай
49. gantree - @ анонимен 47
19.07.2009 00:02
анонимен 47 написа:
gantree
А след Костовата приватизация, кой плати тези дългове2 Да не би Зееви? При ликвидация можеше да се вземе някой лев от самолетие, лотовете и т.н. А при приватизацията тези пари ги взе Зеев, е предполагам, че е дал "нещичко" и на Костов. Отделно осъди държавата за неустоийки. Е коя е по-голямата загуба. На псевдоикономиста Костов е.


Явно си доста глупав. :))
цитирай
50. анонимен - gantree
19.07.2009 00:14
На 50 г. доста съм видял, че да съм толкова групав като теб. Не направо си тъп от Костовистко посиняване. Един Дачков , макар и късно се осъзна, но такива като тебе, твърди комунисти-костовисти, едва ли.
цитирай
51. анонимен - Пак за Костов
19.07.2009 07:26
Да кажем, че народът прост, Костов умен, но наклеветен. Но безспорното е, че е загубил доверие(заслужено или незаслужено). Защо не се разкара от политиката, а стои да цепи дясното и да сплотява лявото? Ако ДСБ се беше явило на избори самостоятелно, колко щеше да получи, дали повече от НДСВ? Човекът си гледа рахата в парламента, а сините зомбита му шетат.
цитирай
52. анонимен - veselaj 44,
19.07.2009 08:23
Ако си забелязала,аз съм написал "(много)партийна"
система,което означава че става въпрос за ПРЯКО
УПРАВЛЕНИЕ НА НАРОДА БЕЗ ПОСРЕДНИЧЕСТВОТО НА ПАРТИИ!А не за еднопартийна система.Защото
ако сте забелязали след близо 70 години едно и
многопартийно управление,става въпрос все за
един и съши тип МАФИОТСКО УПРАВЛЕНИЕ ОТ
КЛИЕНТЕЛИСТКИ ТИП!
...Ако сте забелязали.........
"малоумният неграмотник"
цитирай
53. veselaj - Анонимен 48.
19.07.2009 09:18
"За управлението на сините преди 12-8 години нищо не мога да пиша - нито лошо, нито добро. Факт е, че са поели България в много труден момент и след тяхното управление икономическото състояние на страната се е подобрило като цяло. Тогава все още съм бил малолетен, за да анализирам, кой какво вършел и правел."
Точно така, не можеш да анализираш. И не си наясно. Никой никога не е твърдял, че всички тогава са били "като сълза" - напротив. Но бяха много по-КАДЪРНИ от всички останали. И това е важното.

"И така - проблеми много, варианти за излизане малко. Предполагам никой избирател на ГЕРБ не очаква чудеса от неформалния лидер на партията. Аз лично не очаквам."

Никой не очаква чудеса. Но очаквахме по-малко глупости. А Бойковите глупости започват да граничат с чудеса.
цитирай
54. анонимен - veselaj 53 и Анонимен 47
20.07.2009 14:38
Понеже ,както мисля,съм "малко" по-възрастен от два-
ма ви ( на 66 години съм) и съм "живял" доста преди
"89" година и през целия период от тогава досега,
да насоча вниманието ви около прословутия период
на "на-успешното " управление след 1989 г.,като
ви препоръчвам(на по-младия от вас,"да се запознае",
а на по-възрастния "да му припомня"),да се запоз-
наете с "описаното",в настоящия блог,в постинг
"Борисов срещу групировките",т.13 и т.15 анонимен,с
някои практически приоми,които се прилагаха за
"успешно" провеждане на приватизацията на "фалиралите "социалистически предприятия.
...Желая ви търпение и мисъл при четенето.
"малоумният неграмотник"
цитирай
55. gantree - @ анонимен 54
20.07.2009 15:07
"По-възрастен" означава ли "по-умен"? Освен това, означава ли и "по-грамотен", "по-находчив", "по-търпелив", или пък "по-красив"?

"По-възрастен" не означава ли във Вашия случай просто "роден по-рано"?
:)))
цитирай
56. veselaj - Анонимен 54,
20.07.2009 15:43
аз не съм много по-млада. Внимателно съм чела и знам виждането ти относно приватизацията. Това просто не е вярно. Тъжно е, че много хора се почувстваха изхвърлени след дълги години ходене на работа (не винаги работене), ноби трябвало да си дадеш сметка какво представляваха тогавашните предприятия, колко харчеха и каква част от продукцията им би се реализирала СЕГА, В УСЛОВИЯ НА КОНКУРЕНЦИЯ. Защото колкото и да хвалиш продукцията на напр. радиозавода в Търново, той си беше пред фалит - просто защото телевизорите, които се правеха там бяха скъпи и с лошо качество. Така беше и голямата част от предприятията. Само че това е много трудно да се разбере от хората, които са работили там - точно както хората от Кремиковци не могат да разберат защо трябва да бъде затворена подобна финансова акула. В условията на свободен пазар няма как да съществува подобно нещо. А без свободен пазар би трябвало да се върнем във времето и да си спомним празните магазини, липсата на елементарни неща от първа необходимост (като тоалетна хартия и дамски превръзки) и повсеместното използване на "връзки" за всичко - от купуването на пакетче кафе до назначаването на определена работа. Оттам са и дълбоките корени на корупцията - от 45 години "връзки". А не от последните 20 години.
цитирай
57. анонимен - Ще започна поред:
20.07.2009 17:16
gantree 55,
Добре е когато от висотата на Вашето "интелектуал-
но" превъзходство, иронизирате нископоставените спрямо Вас,все пак да не изопачавате наличните "факти",да не кажа откровена употреба на лъжи.Бихте ли ми посочили
"място",където да съм употребил по отношение
на себе си думи ,като посочените от Вас:"по-умен",
по-грамотен","по-находчив","по-търпелив","по-
красив"???Добре би било вие и мнозина от вашето
,как да се изразя "нахакано" поколение,които
спокойно си приписват характеристики,като описаните по-горе от Вас,все-пак да се въздържат
от фабрикуването на фалшификации.Защото иначе
напълно ше заприличате на онези преди вас,от моето и предишни поколения,които така усърдно
се упразняваха в такъв род дейности.Да "уважаеми"
"по-възрастен" означава "просто роден по-рано".Така,както "просто по-рано" са родени и Вашите родители.Както се казва,"просто по-рано".
И изглежда от това "просто",се е пръкнал такъв
"съвършен" резултат като Вас.Само,че,освен това "просто" нещо,в Живота се случва и човек мал
ко повече и "да е патил",даже представете си и
от такива като Вас,които вероятно "по рождение"
имат готови отговори на "всичко".Даже и на незададени още въпроси.А когато човек е минал през някои патила,той волю,или,не,ставаЗА СЕБЕ СИ и по"умен" и "по-грамотен" и "по-търпелив"."Красотата",когато стигнете моята възраст, я оставям на Вас.Аз лично досега не съм
"страдал" от тази болест...А,да не забравя ,"завещавам" Ви и една такава "полемика"
в която Вие да бъдете "откъм моята страна на възрастта"...И да събирате повече ум,защото яв-
но опит не ви е нужен.Както се казва,закакво ви е да "преживявате" - Вие знаете Всичко.
veselaj 56
Първо,имам един въпрос към теб-колко време си
работила в производствено предприятие?
Много ми е чудна "убедеността",с която така леко,като "на шега" ме изкарваш,че аз лъжа,след
като така подробно съм ти описал всички перипе-
тии,през които сме минали,аз итези 4300 души.
След като така детайлно съм ти описал едни от
"механизмите",които върхушката на любимата
ти партия прилагаше за да доунищожи останалото
от червения октопод.Или както един съпруг не желае да приеме очевадния факт за изневярата на
неговата половинка,така и ти не желаеш да приемеш казаното от такива като мен и продължа-
ваш да си заглушаваш слуха с онези пошли идеологеми.А за "предприятието" в което работех,
преди господата "демократи",заедно с,представи си"демократичните" профсъюзи "да го смажат,ПРО-
ИЗВЕЖДАШЕ КОРАБИ,А КОРАБИТЕ,УВАЖАЕМА,СА
ПРОДУКЦИЯ,КОЯТО СЕ НАБЛЮДАВА И ПРИЕМА ЗА
ЕКСПЛОАТАЦИЯ,ПО ИЗИСКВАНИЯТА НА МЕЖДУНАРОДНИ КЛАСИФИКАЦИОННИ ОРГАНИЗАЦИИ,КАТО:"АНГЛИЙСКИЯ ЛЛОЙД","ГЕР-
МАНСКИЯ ЛОЙД","НОРВЕЖКИ ЛЛОЙД","ФРЕНСКОТО БЮРО "ВЕРИТАС",,,Да изброявам ли още?Ако имате желание,можете
да се поинтересувате още по въпроса.Така,че не бързайте да слагате всички в "едн кюп".И не е било
само корабостроенето.Ами военната промишленост?И тя ли произвеждаше "брак".Ами
ДЗУ в Ст.Загора?И колко други...Само,че на някой
му беше необходимо да унищожи тези работещи добре предприятия и трябваше да подведе всички
"под общ знаменател".И "резултатът" е налице.
Унищжена почти изцяло индустрия и разгромено селско стопанство.И всичко това се извърши под
"мъдрото" ръководство на любимите ти партии,начело с Партията-майка.Ако и сега не съм
успял да бъда поне малко ясен и разбираем,не ми
остава нищо друго,освен да спра окончателно.
"малоумният неграмотник"
цитирай
58. veselaj - Военната промишленост и ДЗУ са н...
20.07.2009 18:26
Военната промишленост и ДЗУ са наистина много подходящи примери. На кого продаваха производството си военните заводи? Даваш лш сш сметка, че те въоръжамаха почти изключително страни като Либия, Авганистан, Йемен и т.н. Т.е. предимно хора и режими, които се занимават с тероризъм, разпространение на наркотици и прочие. На кого биха могли да продават автомати Калашников сега?
Същото е и с ДЗУ. Какво произвеждаха там. И колко от нещата, които се правеха биха били конкурентноспособни сега? Компютрите "Правец"?. Или флопитата за тях?
За корабостроенето знам малко, но като човек, който се е занимавал с баланси, има едно такова нещо сато съотношение приход-разход. И ако произведеш нещо, което ти струва 1000 лв, но друг продава същото нещо за 500 от твоето производство няма никакъв смисъл. Затова фалра социълизмът като система - защото нямаше такъв баланс и частна собственост.
Колкото до съсипването на селското стопанство - да това са го направили комунистите. Още с национализирането на земята. Прочем съсипването на индустрията в България също започва с национализацията на частните фабрики. Там където има държавна собственост можем да говорим единствено за безстопанственост. За жалост, сега пращаме за безумието, наречено одържавяване. Ще плащат (уви!) и децата ни. Може би внукът ми ще започне да живее нормално след 20 години.
цитирай
59. анонимен - Ах,Пушкин,Пушкин...
20.07.2009 19:04
А хуманната демократична и високоефективна американска военна промишленост въоръжаваше такива хуманисти като Пиночет ,гръцките полковници,турската военна хунта и високо хуманитарни организации като муджахидините и т.нА това съсипване на земата,което настъпи в резултат на "ликвидацията" до какво доведе?
май няма да е зле да се използва някой от ликвидираните терени за кацане на американците на Луната."Декорът" е такъв ,че напълно ще мине за поредната сполучлива фалшификация.Но...няма смисъл да продължавам.Нямам каво повече да кажа ..Това ще кажа...и ще спра!
за последно: "малоумният неграмотник"
цитирай
60. gantree - @ анонимен 57
20.07.2009 20:24
малоумният неграмотник написа:
gantree 55,
Добре е когато от висотата на Вашето "интелектуално" превъзходство, иронизирате нископоставените спрямо Вас,все пак да не изопачавате наличните "факти",да не кажа откровена употреба на лъжи.Бихте ли ми посочили "място",където да съм употребил по отношение на себе си думи, като посочените от Вас: "по-умен", по-грамотен","по-находчив","по-търпелив","по-красив"???


Вие сте наистина много зле. В коментар 54 "препоръчвате", "насочвате вниманието", държите се покровителствено и наставнически, от позицията на какво обаче - от позицията на "по-възрастен". Е, как да не Ви се подиграе човек на покровителственото и поучително поведение, което имате буквално без никакво покритие? За 66 години така и не сте успял да научите, че проблемите със земята и с предприятията у нас започват с национализацията от края на 1948, началото на 1949 година. Строил сте комунизма цял живот, досега все още робувате на комунистически митове, и си въобразявате, че можете да се държите наставнически към другите само защото сте "по-възрастен".
Е, как да не Ви подиграе човек? Ръцете ме засърбяват просто.


малоумният неграмотник написа:
Добре би било вие и мнозина от вашето, как да се изразя "нахакано" поколение, които спокойно си приписват характеристики,като описаните по-горе от Вас,все-пак да се въздържат от фабрикуването на фалшификации.Защото иначе напълно ше заприличате на онези преди вас,от моето и предишни поколения,които така усърдно се упразняваха в такъв род дейности. Да "уважаеми" "по-възрастен" означава "просто роден по-рано".Така,както "просто по-рано" са родени и Вашите родители.Както се казва,"просто по-рано".


Не се подреждайте до родителите ми. Те може и да са Ваши връстници, но в никакъв случай не са заробени от комунистическите митове малоумници. Поколението ми не е "нахакано", за Ваш късмет и за наше съжаление. Ако беше, щяхме да сме ви изпочупили празните комунистически кратуни още през зимата на 1989-1990-а.

Поздрави.
цитирай
61. анонимен - gantrree 60,
20.07.2009 23:55
Явно от "сложно родения,и "незаробения "мой връстник" се е пръкнал такъв забележителен малоумен израстък.Защото,ако имаше малко разсъдък
във Вашето надраменно образувание,щяхте много
ясно да разберете от написаното от мен досега,че
не съм нито за комунистическата,нито за посткомунистическата плява,обстоятелство ,което много засяга Вашите "демократични въжделения"!
Явно,уважаеми Кратунко произлизате от "редиците" на дебеловратите "демократи",щом веднага ви налягат "мисли" за изпочупвания.
Със здраве.
цитирай
62. veselaj - анонимен, а как си го представяш ...
21.07.2009 06:25
анонимен, а как си го представяш това управление "Пряко от народа"? Защото такова животно нема. Или поне никой не го е миждал. Питам от любопитство просто...
А gantree все пак е прав - не са нахакани. Даже са прекалено толерантни.
цитирай
63. анонимен - veselaj 62,
21.07.2009 08:56
Може би написаното в 55 и 60,(особено накрая) би посочила като "пример за прекалена толерантност"?
..Е,на мен лично никак не ми изглежда така,но...въп-
рос на лична гледна точка.А що се отнася за "прякото управление от народа",бих желе да ти
насоча вниманието върху това,което се изучава за раз-
витието на обществата в Човешката история.А там
епосочено,че преди появата на партиите,без които
така убедено си мислите,че Светът не може да съществува,са съществъвали държави без тях.И тогава,когато се извършвали първите буржоазни револу
юции(нещо,обективно необходимо за времето си)
вероятно много хора,подобно на теб не са могли да си представят "такова"управление и са стигали до извода че "такова животно нема".Обаче,то взело,че се появило и ти го приемаш за напълно естествено.
Приемаш,че за "онова време" е било напълно естествено да си "отидат" абсолютните монархии",
но не можеш да допуснеш нещо подобно на това да се случи с партиите.И ще "стоиш" и че чакаш някъде
другаде да стане нещо такова и на-вероятно ще го приемеш,но не можеш да допуснеш това да стане
в собствената ти страна.Може би се страхуваш от
революции и може би имаш основание за това.В
съвременните условия едни въоръжени сблъсъци
могат да се избегнат,но за да стане това е необходимо "изключително масово участие" на наро-
да в една такава инициатива,разбира се ,на основата
на една добре изградена визия за последващо развитие на обществото ни.И това можем да направим само ние,защото всички свързани по някакъв начин с тези "дойни крави,партиите ,ще се съпротивляват.Интернет дава една добра възможност за обмен на идеи и мисли в тази насока,но е необходимо желание за това и да не се отрича априори.Друг е въпросът ,че е неизбежно да се спори,да се излагат противоположни мнения(разбира се без обидни квалификации спрям опонента,каквато
беше и моята реация на горепосоченото "толерантно"изказване по мой адрес.
Лично аз имам нахвърляни някои свои "виждания"
по въпроса за "пряко управление на народа",но поради сравнително обемистия им характер не
мога да ги изложа тук.В случай,че проявяваш интерес,
бих могъл да ти ги изпратя на посочен от теб адрес.
цитирай
64. gantree - @ коментар 63
21.07.2009 12:15
коментар 63 написа:
...
А що се отнася за "прякото управление от народа",бих желе да ти
насоча вниманието върху това,което се изучава за раз-
витието на обществата в Човешката история.А там
епосочено,че преди появата на партиите,без които
така убедено си мислите,че Светът не може да съществува,са съществъвали държави без тях.И тогава,когато се извършвали първите буржоазни револу
юции(нещо,обективно необходимо за времето си)
вероятно много хора,подобно на теб не са могли да си представят "такова"управление и са стигали до извода че "такова животно нема".
...


Гледам, нямате умора, отново и отново държите "да насочвате вниманието" към явно колосалната си посредственост :))) От горецитираният буламач оставам с впечатлението, че според Вас преди "първите буржоазни револУции" партии не е имало, а са съществували "държави без тях". Това твърдение е колосална, грандиозна простотия. За Ваше голямо огорчение ще посоча, например, Византия при Юстин и Юстиниан, началото на VI век сл. Хр., когато не само са съществували партии, но и са били непреодолима част от управлението на империята. Съществуващите тогава партии са основно четири - "венети" (сини), "прасини" (зелени), "левки" (бели) и "русини" (червени). Най-големи са били партиите на венетите и прасините, на сините и зелените, като и в двете "простия народ" е бил представен, а основната разлика между тях е била най-вече по отношение на ръководствата. Венетите са били представлявани от консервативната земеделска и сенаторска аристокрация, а прасините - от ориенталската аристокрация, бюрократите, занаятчиите и търговците. Няма да Ви досаждам с подробности, тъй като в основни линии твърдението Ви е толкова идиотско и невежо, че дори не заслужава коментар.

Колкото до схващането Ви, че революциите били "нещо обективно необходимо" - смях ме напушва :)) Мен ако питате, Вие самият сте "нещо обективно необходимо". Такива като Вас са нужни на хората за пример, "какви да не бъдем" никога, докъде никога да не изпадаме.
цитирай
65. анонимен - gantree 63,
21.07.2009 13:33
Като сте толкова умен и начетен,проверете по-вни-
мателно,кой е вземал решенията и е управлявал реално Византия по времето на посочените от Вас
императори.А освен това както виждате Светът е
прокопсал от пръкналите се в него "гении' като
Вас.Но,при наличието на "такава необходимост" и
"такава прокопсия".
цитирай
66. gantree - @ анонимен 65
21.07.2009 14:18
анонимен 65 написа:
Като сте толкова умен и начетен,проверете по-вни-
мателно,кой е вземал решенията и е управлявал реално Византия по времето на посочените от Вас
императори.

Аха, сменяме темата. Първо нямало партии допреди "първите буржоазни револУции", сиреч някъде допреди любимия татко Маркс, а сега пък се оказа, че имало, но следват поредните старчески наставления - "проверете" това и "проверете" онова :)) За Ваше сведение, реални решения по най-различни въпроси във Византия са вземали както императорите, така и гореспоменатите водещи партии.


анонимен 65 написа:
А освен това както виждате Светът е
прокопсал от пръкналите се в него "гении' като
Вас.Но,при наличието на "такава необходимост" и
"такава прокопсия".

А защо е сега тази старческа злоба, защо? :))
Това е една от най-гадните комбинации, в които можете да изпаднете - мега-претенциозно невежество в съчетание със старческа злоба.
цитирай
67. анонимен - gantree 66,
21.07.2009 17:30
"Това не е нищо повече от реакция на Вашата "младежка злоба,с която започнахте тази "полемика".А понеже сте толкова "умен",направете справка кога е живял Вашия любим татко Маркс(не ми приписвайте позоваване на него,защото аман от изопачавания)
и кога са започнали първите буржоазни революции.За Ваше сведение посочените от Вас
"партии" са били едни групировки от хора,които са се конфронтирали приблизително,както сега правят
това футболните запалянковци и императорът ги е
ползвал като средство за постигане на свои цели.
Толкова за тези "партии" и бъдете спокоен.
Спирам и повече нямам намерение да говоря в
"празно пространство".
цитирай
68. gantree - @ анонимен 67
21.07.2009 21:09
анонимен 67 написа:
...А понеже сте толкова "умен",направете справка кога е живял Вашия любим татко Маркс(не ми приписвайте позоваване на него,защото аман от изопачавания)
...


Не Ви приписвам позовавания. Вие сте просто пропит от него. Като Ви чета размишленията, той избликва отвсякъде. И стига с тия справки, точно на Вас никак не Ви отива да карате някого да си прави справка за каквото и да било. Но иначе Ви разбирам - вероятно сте пенсиониран архивар или деловодител, и номерът със справките Ви е останал като професионален дефект.


анонимен 67 написа:
...
Толкова за тези "партии" и бъдете спокоен.
Спирам и повече нямам намерение да говоря в
"празно пространство".


Браво за това смело решение, да се спрете най-сетне.
Пояснението Ви за венетите и прасините е крайно повърхностно, но ме успокоява. Гугъл рядко помага, както се е получило и във Вашия случай.

Приятна вечер.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4896251
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!