Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.05.2009 13:30 - Луд умора няма!
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 5478 Коментари: 19 Гласове:
0

Последна промяна: 29.05.2009 13:32


Луд умора няма! Само сменя посоките.   Бившият главен секретар на СДС Пламен Радонов е внесъл тази сутрин документи за самостоятелна регистрация на СДС за изборите за националенпарламент. Това става след като вчера Централната избирателна комисия (ЦИК) не регистрира документите на "Синятакоалиция", в която СДСучаства, за вота за национален парламент. http://politicheski.pogled.info/izbori2009/article/1599   В нашия случай даже и посоките не сменя. Не знам каква игра играят. Ясно е само, че страхът прераства в паника. Хора, разберете най-сетне, че някой ужасно се страхува да не вземете да гласувате. Защото повечето от младите ще гласуват за Сините. А това е много страшно за някого. Готови са на всичко, за да не го допуснат. Да погазят всички закони, да си навлекат гнева на ЕС (то така и така пари от ЕС за сегашните управляващи няма да има, ама поне да не им вземат откраднатото), да станат за смях като Радонов и Юруков.   Сега е моментът да им покажете, че има от какво да се плашат. А защо трябва да гласувате именно за Сините. Ами защото са доказали, че могат. При цялата кал, която се изля, никой не посмя да упрекне Костов в некадърност. НАЗНАЧАВАЙТЕ управниците си, както бихте си назначили шофьор. Първо ще се интересувате дали може да шофира и след това от всичко останало. Никой няма да назначи шофьор, който не е доказал, че може да шофира, даже и да е честен човек. Още по-малко ще го назначи, ако знае, че хем е крадлив, хем некадърен.   Ако не гласувате, някой друг ще назначи шофьор вместо вас.     Защото луд умора няма, но и два зелника изяжда. Ако има кой да му ги даде.


Тагове:   Юруков,


Гласувай:
0



1. анонимен - Цирк "България"
29.05.2009 13:50
продължава. Червенотиквеновичковчетата пред нищо се не спират. Толкова зелници са изяли, а все гладни.
цитирай
2. veselaj - Ами защото им ги даваме. Вместо да ги ...
29.05.2009 13:57
Ами защото им ги даваме. Вместо да ги понабием малко. :)))
цитирай
3. анонимен - :)))
29.05.2009 14:17
Време е!
цитирай
4. lasombra - Тук си много права. Няма нищо по-...
29.05.2009 16:42
Тук си много права. Няма нищо по-жалко от това да нямаш смелостта да се изправиш лице в лице срещу противника си. Изобщо действията на сегашните управляващи напомнят на зашеметен боксьор -- махат юмруци във всички посоки, без непременно противникът им да е там.
цитирай
5. veselaj - lasombra, те винаги са били такива. ...
29.05.2009 16:57
lasombra, те винаги са били такива. Лошото е, че доста често си служат с нечестни удари. Така спечелиха и изборите през 90-та.
цитирай
6. lasombra - Сега направо се плаша какво ще ст...
29.05.2009 17:01
Сега направо се плаша какво ще стане. Станишев си го каза в прав текст -- боят се от отмъщение (политически реваншизъм бяха точните думи). Тези долни ходове навярно са им останали от времето на партизанската борба :)
цитирай
7. анонимен - Какво могат сините?
29.05.2009 17:28
На фона на патетичната цигания която самите те си организираха, ги смятам напълно загубени като вариант за управление. Само ги вижте как не могат да се оправят в нещастната си партия, какво да говорим за държавата ?
цитирай
8. veselaj - Не от реваншизъм се страхуват. А че ...
29.05.2009 17:29
Не от реваншизъм се страхуват. А че този път няма да им се размине. Не е реваншизъм да те накарат да върнеш откраднатото. Аз се страхувам от фалшификации.
цитирай
9. lasombra - Ами те явно така го приемат. От фа...
29.05.2009 17:44
Ами те явно така го приемат. От фалшификации и аз се страхувам, защото всичко върви натам. Предполагам си разбрала, че и едните и другите са ми еднакво противни. Но ако БСП отново спечели, направо си хващам шапката и заминавам.

За мен решението е чужди наблюдатели и регистриращ софтуер, създаден извън страната.
цитирай
10. veselaj - Да, трябват и чужди наблюдатели, и ...
29.05.2009 18:23
Да, трябват и чужди наблюдатели, и чужд софтуер. Но как ще стане не съм наясно. Знам, че и едните, и другите са ти противни. Разликата между тях е, че едните могат "да карат", а другите не. Впрочем, повечето глупости за управлението на ОДС са си чиста пропаганда. Не казвам че нямаше глупости ( и глупаци - Радонов, заради такива като него се махнах от СДС). Но помня и техните управления ( на Ф. Димитров и Костов), помня и останалите.
цитирай
11. boristodorov56 - http://ljube. com/imgs/2008/...
29.05.2009 20:44
http://ljube.com/imgs/2008/01/interviewwithgodbg1.swf
цитирай
12. lasombra - Виж сега, много пъти сме спорили с ...
29.05.2009 20:59
Виж сега, много пъти сме спорили с теб, та нека да го представя сбито. Нямам нищо против СДС и Костов. Просто мразя два вида хора:

1. Тези, които във всичко намесват комунистите. Ако щеш вярвай, ама направо ме втриса, като чета и слушам такива глупости. А тези са мнозинство, не само по интернет -- като завали викат "докато комунистите са на власт, така ще е!"

2. Такива, които идеализират дадена личност. И Димитров (Филип) и Костов, и Мартин Димитров си имат силни и слаби страни. Както признавам силните, така признавам и слабите. Но по-голямата част от определящите се като "сини" не дват и дума да се издума за слабите страни. Направиш ли го, знами си комунист. Да, но това да не харесваш някого не означава непременно че си на страната на противника му.

Теб не те слагам в никоя от двете групи, защото явно можеш да защитиш вижданията си по разумен и логичен начин, както и да вникнеш в гледната точка на опонента. С такива хора ми е приятно да разговарям -- освен че имам възможността за приятен разговор, аз също обогатявам познанията си. В крайна сметка това да разбереш нечие виждане по даден въпрос в никакъв случай не те задължава да го приемеш.
цитирай
13. veselaj - lasombra,
30.05.2009 08:22
точно така, не съм в никоя от двете групи. Но много ми се иска да убедя точно хора като теб. Аз искам простичкото нещо да мога да работя и живея спокойно. И аз не харесвам много неща и в М. Димитров, и в Костов. Но когато става дума за избор, би трябвало преди всичко да сме прагматични. Най-глупаво е да се гласува емоционално "харесвам-нехаресвам".
цитирай
14. анонимен - lasombra,
31.05.2009 20:11
ти се дразниш, когато някой критикува комунистите?От къде тази любов към тях? Да не си от комунистическо семейство?
Комунизма все още не е разобличен.Тепърва ще стават ясни безбройните му престъпления срещу народа и отделния човек.Трябва някак да свикнеш с това.Ще ти е по-лесно, когато разбереш жестоката истина за него.
цитирай
15. lasombra - @анонимен
31.05.2009 21:10
Ето пак. Щом не обвиняваш за всичко комунистите, значи си червен. Абе вие грам акъл имате ли в главата, зомбита такива?

Весела, аз съм убеден, при това въз основа на разумни доводи, не емоционално. Проблемът е, че повечето реагират първосигнално, като гореизказалия се анонимен. И той от всичко е прочел само, че се дразня като критикуват комунистите, и не е прочел докрай какво съм искал да кажа. Това ли е десният електорат? По-скоро сини комунисти -- и те като във всеки търсят класовия враг!
цитирай
16. veselaj - lasombra, аз разбирам какво имаш ...
31.05.2009 22:08
lasombra, аз разбирам какво имаш предвид, но и ти се опитай да разбереш хората от моето поколение. Никой не говори за редовите партийни членова. Повечето от тях не са имали избор, но и всички честни "комунисти" отдавна (още от 89-та) не са в редиците на БСП. Когато казваме "комунисти" имаме предвид властващите номенклатурни кадри. Голяма част от мислещите хора на моята възраст се чувстват ограбени. Но това е много дълга тема, която няма как да се изчерпи само в няколко коментара.
цитирай
17. lasombra - Разбирам те. Само че не може някой, ...
31.05.2009 22:16
Разбирам те. Само че не може някой, който съзира ръката Комунистическа в слънчевите затъмнения да ми говори за разум. Това са първосигнални емоции, абсолютно същите като на червените бабички.
цитирай
18. veselaj - Е, освен комунистите е виновен и ...
31.05.2009 22:21
Е, освен комунистите е виновен и Костов, не го пропускай :)))))
цитирай
19. veselaj - Между другото, повечето хора са ...
31.05.2009 22:25
Между другото, повечето хора са като малки деца. Тропат с крак и казват искам. Не ги интересува откъде и как. И се манипулират точно като малки деца - даваш им бонбони и готово. И обикновено харесват този, който им дава бонбони, а не този, който ги кара да си изпият млякото и им взема бонбоните.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4904534
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!