Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2009 10:30 - Кой убива децата ни?
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 54762 Коментари: 124 Гласове:
0

Последна промяна: 08.05.2009 13:38


Вчера сутринта по телевизията надълго и нашироко ни обясняваха за свинския грип. Не зная колко жертви на грипа има, но в България върлува една много по-страшна болест. Която взема много повече жертви. Простащината. Простащината, представена като най-печелившия модел на поведение. Жертви на простащината са две трети от загиналите по пътищата. Нейни жертви са Стоян Балтов (убит пред дискотека) и убийците му - Александър Данаилов и Вили Георгиев;  Найден Вучков и убиеца му Божидар Диманов;  студентката Радостина Евтимова и състудента й, който я наръгва 53 пъти. Списъкът може да стане безкраен. Не казвайте, че семейството е отговорно. Или държавата. Тази сутрин пак по телевизията говореха за децата, които използват “мръсни думи”. Завчера, пак по същата телевизия Дони ме напсува. На майка. С леко завоалирана псувня. Само защото съм на ралзично мнение от неговото. В 8 вечерта. Преди това в 6ч. “Комиците” бълваха просташки хумор и “мръсни думи”, от които даже местният овчар би се засрамил (а неговите псувни граничат с поезия). Във ВИП Брадър простащината е пример за подражание. С “благотворителна цел”. Кой трябва да санкционира подобно поведение? Защо се чудите, че децата ви се псуват, бият,правят секс в училище, че го и снимат и качват в мрежата? Това е правилно. ТОВА Е ПЕЧЕЛИВШО. Колкото и да обяснявате, че не трябва да се пие и шофира, щом един такъв пияница всяка вечер ръси мъдрости от екрана (Иван от Мюзик Айдъл), на кого мислите, че ще повярват. Кое е по-добре, да си учител с малка заплата и добро възпитание или ВИП персона, която е непрекъснато пияна . Не можете да забраните на децата си да гледат телевизия. Ако се опитате, в училище ще им се подиграват. А и публиката на “Мюзик Айдъл” е предимно детска. Както и публиката на “Комиците”. Можем, обаче, да бойкотираме подобни предавания. Всички. Време е всички да разберат – простащината винаги е неприятна. Простащината като пример за подражание убива. Докато ние си мълчим и гласуваме. С благородна цел.
П.П. Сега ми хрумна още нещо. Не можем ли са се съберем и да съдим бТВ за обида? Защото Дони сам си каза, че ни е напсувал.



Тагове:   Мюзик Айдъл,


Гласувай:
0



1. анонимен - Чудесно написано и много вярно. ...
08.05.2009 11:32
Чудесно написано и много вярно. Поздравления!
цитирай
2. анонимен - Кой убива децата ни?
08.05.2009 12:02
Моля Ви дайте да се обединим и да гласуваме за свалянето на тези предавания.Или поне за налагането им на цензура при употребата на неприлични думи,по-време на предаванията.Това наистина е недопустимо и не трябва продължава и в трите предавания.Аз съм родител на тинейджър и вярвайте ми едва успявам вече да балансирам във възпитанието на детето си,заради тези/позволявам си най-отговорно да кажа/нецензурирани предавания,който дори са с нелеп,нелогичен и просташки хумор.Бих се радвала,ако имате възможността да поемете инициативата и ние всички отанали да Ви подкрепим,защото съм сигурна,че ще се намерят доста родители,а и не само те да подкрепят тази кауза.Благодаря ВИ за това,което сте написали.
цитирай
3. veselaj - Аз вече започнах. Но колкото и да ...
08.05.2009 12:05
Аз вече започнах. Но колкото и да гласуваме, едва ли ще ги спрат. Може би наистина трябва да ги осъдим. Има ли юристи, съгласни с подобна инициатива?
цитирай
4. анонимен - Абсолютно права сте. Искренно се ...
08.05.2009 12:28
Абсолютно права сте.Искренно се надявам да се намерят такива юристи,които да бъдат подкрепени от асоциации,като "Закрила на детето"или подобни такива,за да се направи нещо по въпроса.
цитирай
5. анонимен - Браво!
08.05.2009 12:34
Съгласен съм с написаното... абослютни простотии ни пускат по телевизиите. Нямам кабелна и единственото, което хващам на TV-то са БНТ1, bTV, Нова и TV2... по всичките (може БНТ-то да го изключим) вървят някакви просташки предавания. А познавателните предавания се броят на пръсти... И за това не гледам телевизия от много време.
цитирай
6. анонимен - Имам предложение по въпроса:да се ...
08.05.2009 12:37
Имам предложение по въпроса:да се смени часа на предаванията с доста по-късен час или да им бъдат наложени големи глоби при употребата на нецензурни изрази,неприлични демонстрации и постъпки,просташки хумор и тем подобни по-време на предаванията.
цитирай
7. veselaj - Аз също рядко гледам телевизия. ...
08.05.2009 12:38
Аз също рядко гледам телевизия. Затова и чак сега съм забелязала, че простотията е надхвърлила всякакви граници. Но не можем да спрем децата да гледат. Това е страшното.
Анонимен 6, по закон и сега трябва да бъдат глобеин солено. Но никой не го прави.
цитирай
8. анонимен - Наистина сякаш е най-добре да не се ...
08.05.2009 12:55
Наистина сякаш е най-добре да не се гледа телевизия,защото действително познавателните предавания са малко,а демонстрацията на простащина и нисък морал е огромна,за съжаление.И никой ли не е заитересован какво бъдещо поколение се оформя и възпитава в България,която вече е в Европейския съюз?Ако някои хора си мислят,че отговорността е само на родителите,трябва да знаят,че дори и най-стабилните родители,носят на плещите си непосилен товар при възпитанието на децата си в днешно време,точно заради такива нецензурирани предавания по една от най-големите ни медии-телевизията!
цитирай
9. анонимен - по закон и сега трябва да бъдат глобеин солено, но ...
08.05.2009 13:18
Тогава да разтревожим тези, които ТРЯБВА да налагат закона
цитирай
10. анонимен - повече от явно е-нужни са зомбита, а ...
08.05.2009 13:20
повече от явно е-нужни са зомбита, а не мислещи, осъзнати и будни хора...в скоро време да сте гледали в т.н. най-гледано време по някоя от т.н. национални телевизии нещо смислено, провокиращо мисълта, интересно, градивно?или филм без кървища,убийства, страхотии...няма, уви...
цитирай
11. анонимен - интелектуално ограничени
08.05.2009 13:25
Всички тези предавания са за интелектуално ограничени личности. Държавната машина ги толерира, тъй като за да управляваш смотаняци (каквито станахме ние българите за съжаление) е по лесно. В нормални държави за дребни неща правителства свалят и оставки валят, а ние си седим на дрисливите задници и си траем. Дечицата на управляващите на гледат такива предавания. Те учат на ЗАПАД и се подгатвят един ден да се завърнат на бял кон в България и да управляват неукия и прост български народ, а той (народа) пак ще тичка да гласува за тях и да им целува задниците с умиление.
цитирай
12. анонимен - хаха
08.05.2009 13:26
абе хора, телевизията не е задължителна за гледане, нито е средство за възпитание. Ми изхвъркете си телевизорите и раснете възпитани и интелигентни :))
цитирай
13. veselaj - анонимен хаха,
08.05.2009 13:29
аз отдавна съм израснала. възпитана или не, това е. Но за тези, които растат сега подобна простащина е пагубна. И ги убива в буквалния смисъл. А простащината далеч не е само по телевизията. Но там се рекламира най-успешно.
цитирай
14. анонимен - ani
08.05.2009 13:48
Напълно съм съгласна, че тези предавания са вредни за децата и ако чиновниците от СЕМ не спят, а налагат солени глоби за всяка псувня избълвана там, няма да е толкова изпусната работата
цитирай
15. veselaj - Веднъж писах до СЕМ по повод друго ...
08.05.2009 13:54
Веднъж писах до СЕМ по повод друго предаване, в което 15-годишни се разкарваха полуголи пред камерите. Хайде, познайте дали имаше отговор.
цитирай
16. анонимен - Къде е вината?
08.05.2009 13:54
Защо харесваме просташките предавания, защо сме такива ли, та нали в тези предавания са хората от нас, същите са и на улицата, в магазина, в автобуса. Защо ни заливат с простащина - ами защото струва добри пари, всичко е пари, на парите кой ще устои? Политиците продават каквото е останало от България, самите те се продават, та сме се вторачили в бТВ - всички сме виновни, и училището, и родителите, и фондациите, и организациите, за да има Слави Трифоновци и всички сиета!
цитирай
17. анонимен - напълно подкрепям статията, както ...
08.05.2009 13:55
напълно подкрепям статията, както и мненията на анонимен10 и анонимен 11
цитирай
18. анонимен - brawo!!! no pak e glas w pustinq
08.05.2009 14:03
Всички телевизии наблягат на секс-хумора и колкото по-циничен толкова по-добре, а рекламата с "герана" на сватята да не би да е несто друго. Секс, насилие и простащина лахат от всичко, само новинарските емисии засега не са засегнати. А това за СЕМ, аз лично нямам идея каква роля изпълнява тази институция, моге би сащата като много други у нас.
цитирай
19. анонимен - jalko za stranata ni
08.05.2009 14:07
ami kakvo 6te kajete za malkata Simona snimana s 4a6ka vino na edno ot partitatanapravo yjas ako e v amerika 6te q izxvurliat ot y4ili6te a ne da q veli4aiat kolko e nadarena.Abe vsi4ko e edna goliama pornografia v BG.Simon ako si vidi predavaneto ima pravo napravo da si im otneme pravata za Music Idol,kAKVO E TOVA NA 13 GODINI DA TE SNIMAT PO KYPONI S VINO I TEM PODOBNI.PROST NAROD SLABA DURJAVA.
цитирай
20. анонимен - АЗ ПОДКРЕПЯМ МНЕНИЕТО!
08.05.2009 14:07
Имам спомен от комунистическите години, когато родителите ми работиха в Коми. Аз учих там 4 години. Всяка неделя в 10 сутринта се излъчваше прекрасно детско предаване. Много интересно и забавно. В един момент това предаване се измести в не толково гледаемо време. Защо ли? Оказа се, впоследствие ,че е по инициатива на родители, които смятат, че в неделен ден , по това време децата трябва да са навън и да спортуват примерно ,а не да гледат телевизия. След толкова години още не мога да забравя този факт, гледайки каква помия бълва нашенската тв. И ние всички се чудим защо се случват трагедии с децата ни. И най-много се дразня когато психолози твърдят че било от семейството.
цитирай
21. анонимен - За "Кой убива децата ни"
08.05.2009 14:11
Вярно, болезнено и казано смело и просто със силни думи. Поздравления за мнението, за начина на мислене, за това, че в края на краищата има хора, които осъждат нечистотията, която ни залива от средствата за масова информация. Да, простотията наистина убива децата ни и не само тях. Простотията убива всички ни. Убива толерантността, взаимното уважение, естетиката. Простотията убива всичко до което се докосне, като чума. Онези хорица, бълващи простотии от екрана ги пази воайорщината. Покровителства ги манията им за величие. Те са навсякъде, където не се иска друго, освен да се показваш. Те са проводниците на същата тая простотия, която убива достйните, толерантните, хората, които искат да живеят достойно. Простаците, включително и известните, са протплазмата, с която е просмукан целия ни живот, телевизия, радио, политика. Колкото повече са те, толкова по - сериозен отпор трябва да им се дава. С всички средства. защото се множат като хлебарки, заразяват други с простотията и ексхибиционизма си. Достатъчно е естетиката да не прави нищо за да тържествува простотията. Да ги съдим. До дупка.
цитирай
22. veselaj - 19. анонимен
08.05.2009 14:12
за Симона писах в отделен постинг. Също съм съгласна, че това е извращение - самото й участие е грозно. Даже мисах до МОН защо не се спазва правилника за образование. Имало някакво подзаконова уредба, според която всеки родител може да реши как да учи детето му.
цитирай
23. veselaj - 21. анонимен,
08.05.2009 14:14
да започваме да търсим достатъчно навити адвокати :))))
цитирай
24. анонимен - Съгласен
08.05.2009 14:24
Подкрепям, но искам да видя материала има ли го в youtube?

За простащината е така, уви простащина и липса на вяра. Такова общество е слабо и при най-малкият натиск рухва - заслужено.

Въпросът е какво да правим ние които не споделяме този модел. Ами ето какво нека се обединим и да си кажем "Ние които сме тук НЕ споделяме това което казват онези ТАМ. Ние ще си имаме нашата вяра, нашите ценности, нашето училище - където няма да се присмиват на децата ни, нашата телевизия където няма да се показва простащина, и т.н."

Всеки може да започне от себе си: Аз НЕ гледам бTV, НЕ гледам комиците, НЕ псувам. Не гледам никаква телевизия. НЕ се интересувам от никакви BG fasion новини/прояви и пр. НЕ на чалгата! BAN на всичко това. Ходя на църква, пр. Дайте пример на децата си, научете ги! Те трябва да знаят кои са! Да знаят към коя група принадлежат.
И всеки който не е такъв просто не е от НАС. Не е пример а е по скоро някой който избягваме. Ако трябва НЯМА да си пускаме децата на училище сами ще си ги учим.

Когато станем консолидирано мнозинство ПРОСТАЩИНАТА сама ще умре. Всичко от нас зависи, от семейството и от всеки един човек.
цитирай
25. анонимен - Еееех, дами и господа, първо трябва ...
08.05.2009 14:25
Еееех, дами и господа, първо трябва да се забрани чалгата със закон, после кръчмите да са с определено работно време (не денонощни), после жестоки санкции за продажба на алкохол на непълнолетни... и още... и още... "това не може никога да бъде...", както е казал поетът, "във ВУлгария", добавям аз.
цитирай
26. patilan - Забранително мислене и ретрограден подход...
08.05.2009 14:39
не ме разбирай погрешно, не искам те обидя или нещо подобно.
Просто ме натъжава факта колко сме различни от хората на които се опитваме да подражаваме и като поведение, начин и стандарт на живот.
Хората на Запад се борят да имат повече ИЗБОР, за това как да живеят, какво да гледат. След това правят своя избор, и от масовият избор се определя и кое ще е масовото предаване. И предаванията са прекрасни.
Избор е ключовата дума!
И хората в Б-я правят своя избор, да гледат 'комиците', брадърите или кавото и да е . И резултатът е тази ефирна повърня. Разбери, хората в медиите имат за цел едно: да разберат какво се търси, и да бълват от това колкото се може повече. Така е и на Запад и в БГ.
Нещо друго, децата ви също имат избор, защото имат десетки, ако не и стотици канали. Но те ще гледат масовите програми, защото трябва да са куул, да има какво да кажат когато се събрат на по биричка след училище.
Децата принадлежат на родителите до 10-12 годинша възраст. След това те стават деца и продукт на обществото, като всички нас.
Културата е масова, всепроникваща, като смогът в градовете. Ние сме в смогът, но не мислим за него защото не го виждаме, и си казваме, че всичко е ок, дишаме кристален въздух. Едва когато излезнем от града, и се качим напланината, погледнем от далече и високо града, виждаме какво дишаме и в какво живеем.
Така е и с културата, не знаеш какво попиваш и вдишваш докато не се отдалечиш и не погледнеш от далече. И ако все още имаш избор, можеш да избереш да се върнеш, или да се отдалечиш.
цитирай
27. анонимен - По темата...Казвам се Л.Първанов
08.05.2009 14:47
Много мнения и все верни, но защо всички се пишат: "anonimen".Напишете си имената, излезте на светло и поемете Вашата част от "кръста". Иначе - съгласен съм с факта, че очевидно в България сентенцията отдавна е: "С простащина - към прогрес!!!"...за съжаление. После - нямали сме култура, нямали сме ....оф много неща...Ами нормално...Основния източник на възпитание - ТЕЛЕВИЗИЯТА - дава модел за подражание. Лошото е, че не е една телевизия, а едни от предаванията с най-висок рейтинг. Quo vadis беше написал един писател...Задаваме ли си този въпрос...
цитирай
28. анонимен - кой убива децата ни
08.05.2009 14:49
Преди няколко месеца моя позната заяви, че преди 10 ноември не пускали американски филми. Бях изумена - пускаха, но изключително качествени продукции, а не както сега - всякаква "боза" ни залива от тв екрана. Така наречените "риалити формати" са наистина "висша" форма на простащина. Всички гледаме като слънчасали, а мозъците ни, за съжаление, стават все по-гладки и по-гладки...
цитирай
29. lasombra - Да се съберем
08.05.2009 14:50
Видях горе едно предложение да се съберем и да свалим тези простотии от екрана. Ако започнете такава инициатива, пишете ми. Весела ми знае имейла. Аз съм първият, който ще се включи. Ако пък ме пуснат със скорострелна картечница (http://vbox7.com/play:ce362b28) в Къщата, ще им устроя невероятна "кауза" -- да оцелеят в продължение на 90 секунди.
цитирай
30. анонимен - това е истината просто ...
08.05.2009 14:52
прочетах внимателно по горните коментари , към доста от тях кимах утвърдително. Лично аз мога да кажа следното :
оттдавна вече не гледам телевизия , може би предаванията които по една или друга причина (племенника ми) са постоянно на телевизора са Jetix , Boomerang i Cartoon Network. за тях вижте , нямам оплаквания , приятни , разпускащи нищо злонамерено или вулгарно. е, и те си имат изключенията , но не чак толкова....
Но да се върнем на темата. Престанах да гледам телевизия приди близо 4-5 години. на 28 години съм , не че има значение , но за да престана да следя предаванията по народна ни БГ телевизия имат отношение точно такъв тип предавания. Приемах "Шоуто на Слави" , но след като и той го обърна да комерс ... е мерси ... истината е , за малдежта е важно да има насилие , вулгарен език , и простащина. Преди поне си знаехме - момчетата не стават за учене , само побойници , скитат , пият и т.н. и т.н., погледнете сега , мисля че и девойчетата в момента ни надминават. 1-ви 2-ри курс и вече си правят банди ?!?! А стига бе ... все пак те са бъдещето на България , те и за нас така казваха междо другото... израстнахме в "Демокрация" .. глупости , някой израстнаха в демокрация , докато тате , мама и прочие роднини не ограбиха това , което беше останало за грабене ... нереално но факт ...
пак се отплеснах ... с две думи мнението ми за предаванията , в частност "Комиците", "Musik idol" ВИП, БИГ ... и ма***** му брадър, и прочее предавания ( повечето действително по бТВ не че и другите телевизии изостават по тъпи,безсмислени и меко казано отвратителни предавания )
"СВАЛЕТЕ ГИ"
цитирай
31. анонимен - OGerasimov
08.05.2009 15:03
Не гледам телевизия отдавна.
Подкрепям Напълно. Подкрепям мненията от другите постинги. Но това са следствията, проявите на болестта. Вижте тук:

http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=3603&sectionid=5&id=0001201

БОЛЕСТТА Е СТРАШНА ! А аз незнам лечението.

цитирай
32. анонимен - наистина...
08.05.2009 15:10
"По-страшен от СПИН-а,
по-жилав от рака,
сега-засега се оказа Простака!"
Н.Йорданов
цитирай
33. анонимен - Защо ги гледате?
08.05.2009 15:21
Не е необходимо да ги коментирате, просто не ги гледайте, а ако сте РОДИТЕЛ, намерете начин да обясните на детето си защо да не ги гледа. От това отпада и необходимостта на ги съдите. А и няма да успеете.
Така че ... приятно гледане на приятни неща!
цитирай
34. анонимен - подписка срещу простащината и вулгарните думи в праймтайма на всички частни телевизии
08.05.2009 15:30
Нека да се обединим! Ефектът смятам, че ще е впечатляващ. Вече много ми е омръзнало да гледам простащината и да слушам вугаризмите на БГ ВИП-а. Да не им казвам, че с всеки един овчар на село ще ми е 100 пъти по-приятно да си говоря и общувам от колкото с тях.
Обединение! Нека да има подписка или петиция адр. до СЕМ и до който още трябва. А и СГС бих въвел с удоволствие!
цитирай
35. анонимен - Кой убива децата ни
08.05.2009 15:30
Напълно съм съгласен с констатациите, но не и с мерките. Мислите ли, че ако осъдинм 1, 2 или трима или тридесет, нещата ще се променят. Аз съм дълбоко убеден в обратното. Първо, не вярвам, че ще бъдат осъдени. Второ, дори и да бъдат осъдени, пак ще си правят каквото си искат, защото такава ни е съдебната система - нямя кой да изпълни решението на съда. Трето, Дори да си изтарпят наказанието (т.е. си платят глобите) пак ще си продължат както си знаят, защото от това печелят много повче.
Просто, допускаме да се гледат тези предавания, за да спре потока от пари. Щом нямат зрители, никой нямя да купув рекламно време. Ако всички ние, които споделяме публикациятя направим нещо в нашия кръг от контакти за да намалим зрителите и тези медийни тумори ще се стопят.
А да се надяваме на институциите е безнадеждно!
Доколкото за Дони, той никога не ми е допадъл а песните му още по-малко. Харесвам мъжките гласове, а не такива сопрано изпълнители от "мъжки" пол
цитирай
36. анонимен - кой убива децата ни
08.05.2009 15:33
Непрекъснато пиша за тези неща в други блогове и се мъча да пробия с психология-да накарам децата и хората да не задоволяват дембелащината си с чаша ракия или бира пред екрана на пържени картофки,а да превключат на сносни предавания,които разглеждат поведението на децата,усмиват порнографията и проституцията и по този начин ни карат да прогледнем и си дадем сметка,че не всичко се казва вкъщи,но някои твърдят ,че предаването на Мартин Карбовски е пошло и обиждало,а ВИП брадър с разголените задници и всекидневните си "поучителни"скандални любовни триъгълници е много поучително.Как изобщо обясняват на децата в неравностойно положение от къде идват даренията им-защото при това те не идват от ВИП-овете,а от джоба на обикновения човек.Чудя се още как личности като Аделина Кънева и Орлин Горанов и Андрей Слабаков-хора достойни и морални,професионалисти до мозъка на костите си се съгласяват да участват в такива предавания?!Чудя се как не му теква на тоз българин,че държавния бюджет и рекламодателите-в частност медията си ги отглежда тез лентяи няколко месеца,които пеят извън ВИП-а съвсем не благотворително и ако имат такива проави питат кой плаща за благотворителността,а ние с мизерните си заплати и левчета плачем за децата на България.Не че не са си наши,но що пък да не станат и малко държавни-докога държавниците ще изземат нашта роля-на бедни граждани,а ние тяхната -на милостиви самаряни.Питам аз-щом има толкоз много обидени от Карбовски-кой ще ни покаже правия път и кой до сега не е бил досегнат от някакъв порок и нестрада-така ли много умеем да се грижим за децата си,че не желаем и съвети и примери,а в същото това време МЮзик айдъл/който не е никакъв идол за нищо/ни обижда децата на облекло на повлеканщина без да си дава ясна сметка че тези ценности и стил на сценично представяне се създават впоследствие,но най-напред е таланта?!Съгласна съм за една подписка,но същевременно искам тя да е леснодостъпна -електронна,за да няма много отказали се заради физическа невъзможност-нека е мирна и разумна,без скандирания и кебапчийници по улиците,без кръвопрлолития и полицейски палки.Нека им покажем/така както те културно ни зарибяват с простащината си от екрана/че не сме шайка нехранимайковци и Европа ако ни ползва за всичко...като недодялан продукт/защото някой ни е насадил на пачи яйца/-ние сме мирен и културен народ и има някой който ни пречи ,за да израснем духовно в очите на Европа.Никога не забравям,че такива прояви се гледат обикновено и от Европейските общности и че ние там представяме България,която за нас отдавна изчезна като име и остана само като нашата красива Родина.Не че не съм българка,но България е държавата,а тя за мен до сега винаги е била мащеха/винаги ме е ощетявала в морален план/,но винаги си е била Родина с топъл и добродушен народ,който си обичам-Лично мнение
цитирай
37. анонимен - сами сме си виновни
08.05.2009 15:33
Ние сами си отглеждаме и Простотията и Мръсотията във всичките и проявления, защото ги търпим. Не гледайте просташки предавания и не пращайте SMS-и. Нека си разчистим домовете, улиците, зелените площи, нека има къде децата да играят и да спортуват,нека правилата се налагат с глоби ако трябва, но да има повече светлина и радост около нас.
цитирай
38. анонимен - Съгласен съм с вас, но моля, като ...
08.05.2009 15:37
Съгласен съм с вас ,но моля ,като пишете не намесвайте овчари,селяни и др.които смятате,че са долна категория хора.Това са част от обидите използвани от тях.
цитирай
39. анонимен - Дрън, дрън та пляс ...
08.05.2009 15:40
Обединение! Нека да има подписка или петиция адр. до СЕМ и до който още трябва. А и СГС бих въвел с удоволствие!

Глупости на тъкалета! Ще се обединим! То едно некъдарно управление изкара 200-300 човека, та подабна чалга ли!
Ядосваме се: "Пие, пеем буйни песни, зъбим се на тирана ...
но щом изтрезнеем ..." хайде пред екрана!
Факта, че им отделяте толкова време за четете и пишете, показва, че не можете без тях! Нещо като приказката за любовта: "Тези, които се карат, най-много се обичат!" Така, че гушкайте си любимата телевизия и заспивайте на дивана пред екрана. И тихо ....
цитирай
40. анонимен - От управляващите до училището!?!?!
08.05.2009 15:41
Съгласен съм ,че занимават нашите деца с помия по НТ.Щом посягат на БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК и образованието ,какво да очакваме от подрастващите?
цитирай
41. анонимен - KOI UBIVA DETZATA NI
08.05.2009 15:54
TAKAVA SVOBODIQ IMA ,CHE E STRASHNO,KADE SA PRAVILATA ZA TZENZURA?KADE IZCHEZNA LITERATURNIQT EZIK?VSEKI SI GOVORI KAKTO MU IZNASQ?MOJE LI DA SE POKAZVAT TAKIVA PREDAVANIQ?FANKI -MINALATA SEDMITZA -TI SI EBATI UBIETZA...
цитирай
42. анонимен - може и да не стане
08.05.2009 15:56
не искам да съм лош пророк, но ... дайте ми пример, от който да се вижда, че нещо, което носи печелба на някой големец е спряно. преди излъчването на първите ясновидци имаше буквално бомбардиране на бтв и сем с писма против това гнусно предавате. но ... някой печели от него. никакъв отговор! вече има и втори ясновидци. те пък на какво учат децата?
иначе съм напълно съгласен нещо да се направи по въпроса! подкрепям с две ръце!
цитирай
43. анонимен - Здравейте отново
08.05.2009 16:04
казвам се Валентина и съм автора на написаното по-горе под номер 2,4,6 и 8.Не бях пред компютъра известно време,но сега виждам колко мн.хора подкрепят мнението на Веслаж и моето също.Бих се радвала да има все повече и повече хора,като нас,за да се съюзим в името на доброто на нашите деца и нас самите , да се опитаме поне с всички средства и възможности да премахнем нецензурните предавания по телевизията,поне в пиковите часове.
цитирай
44. анонимен - Защо оставяте децата ви да бъдат учени от телевизията?
08.05.2009 16:09
Защо оставяте децата ви да бъдат учени от телевизията? Всички упреквате, че телевизията ви виновна за лошото възпитание на децата си, за грубия език, за загърбването на книжовния език... Ами много просто - идете и купете книга/и на дететови, такава каквато си изберете и го ставете те да я четат, а ако не искат, съветвам ви да им я прочетете вие. На сила, ако трябва.

П.П. Телевизията използва език далеч от книжовния, груб ... Огледайте се моля, какъв език използвате в блоговете, в коментарите, ако не е откровено циничен, той често е груб, далеч от правописните норми и често написан на латиница. Това също е осъдително! Така че, нека извадим гредата от окото, пък тогава да посочим сламката в окото на другия!
цитирай
45. анонимен - Децата ви изпращат SMS-си ...
08.05.2009 16:17
Децата ви изпращат SMS-си за критикуваните от вас предавания, а вие ги корите. Защо, на ли ги подпомагати със собствените си средства.
цитирай
46. анонимен - Валентина
08.05.2009 16:18
Veselaj,oбръщам се към теб с гореща молба и бих била мн.щастлива,ако се заемеш с това,да се направи една петиция и запитване до СЕМ,защо не си гледат реално и прецизно работата,и защо допускат да се появяват такива-нецензурирани предавания в най-гледаното телевизионно време?
цитирай
47. borsi - Чудесно казано
08.05.2009 16:22
Чудесно казано
цитирай
48. анонимен - Абсолютно права си...
08.05.2009 16:28
Абсолютно права си и честно казано, когато си идвам в едномесечна ваканция в БГ, се изчервявам кога се случи до мен да има дете, пред включения телевизор. Затова и избягвам да я включвам. Повече от смъртоносонен грип е, простащината. Заразна и изключително трудно лечима. Ще следя този постинг и ако се събере достатъчно добре организирана група, ще ви подкрепя с всичко необходимо, за да осъдим бългярскятя ТВ за допускането на просташки изрази. Биг брадър преди няколко седмици приключи деветото си издание тук! За ВИП има друго реалити шоу и там участват наистина ВИП, а брадъра е от редови граждани, като тази година имаше и трима чужденци. Премията беше спечелена от най-младия участник-двадесетгодишен хърватин. Естествено и те употребяват нецензурни жаргони, но телевизията не позволява да се чуят в ефир. Думичката автоматично се замества с пибипкане и има наказание за личността, която, в разговорите със съквартирантите си, допуска повече пибипкания. Това не е нито манталитета , нито културата на нацията ни, а криворазбрана демокрация. На кого ли е удобно???
цитирай
49. анонимен - Валентина
08.05.2009 16:30
Анонимен 44,вие имате ли деца?И дали знаете,че възпитанието в семейството е едно,а подражанието от телевизионни,нецензурирани предавания-друго?И че точно тинейжърите най-много подражават на подобни неща,а възпитанието от родителите им минава,като вятър покрай ушите?Ако все още нямате деца,от сърце ви пожелавам,когато му е времето да си имате и тогава може би ще разберете,че съм била права.
цитирай
50. анонимен - 44 каза на Валентина: Да имам и се гордея с тях
08.05.2009 16:46
Валентина, имам двама сина и се гордея с тях. Не казвам, че съм управлявал какво да гледат или да не гледат. То това по този начин не става, всъщност става, но не е ясно какво ще се получи.
Това става бавно още след пристигането на детето вкъщи от родилния дом. (Тук ми се щеше за даменя думата вкъщи с у дома). После, когато почнат да се заглеждан по телевизията е вече малко късно.
Та децата ми ... единият работи за Щатите, а другият е студент. Сега съм приемен родител на 8 годишно момченце. Със синове по-лесно се оправям.
По-горе беше казано нещо за майките, че не мислели и т.н. За някои деца е вредно и млякото, което са сукали от майката си, а не телевизията или училището им е виновно.
цитирай
51. анонимен - Като перифразирам една
08.05.2009 17:25
поговорка, ще кажа: простащината ходи по хората, а не по гората. Тя не пада от Марс. Но в много голяма степен идва от Маркс и от неговото учение, което издигна в ранг т. нар. работническа класа. 45 години ни управляваха червени лучпени, затова сега имаме лумпенкапиталисти и политици, които са не по-малки простаци от показваните по медиите простаци и простачки.
Но своето мнение съм изразил в постинг тук

http://parasol.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/04/07/horata-ne-se-rajdat-mrysnici.319117


Бих добавил няколко стиха от Румен Леонидов и от мен.

Румен:

"Простакът ще роди простак,
който ще роди простак,
който
ще ни се надсмее..."

От мен:

"Когато на говедото внушиш, че е човек,
то се превръща в истинско говедо..."




цитирай
52. анонимен - Колко още?
08.05.2009 17:27
Здравейте, може би ще намерите следния пост близък по темата. Всъщност като гледам той е само една съдържателна картинка и линк към този пост. Картинката обаче е доста важна, така че намерете време да го посетите...

http://kolkooshte.blogspot.com/2009/05/blog-post.html
цитирай
53. анонимен - до 44 от 36
08.05.2009 17:30
Незная колко сина имате и къде учат те,но щом не са в България а в ЩАТИТЕ сте се опитали да избегнете българското оброзовоние,което или не ги е приело или си плащат за да получат такова или България не Ви удовлетворява като книжовна страна.Аз имам тийнейджърка,която от днес вече ще е редови гражданин-абитуриентка и се мъча лично тя да попадне в нашето образование въпреки че ми харесва американския стил на обучение,но аз лично бих предпочела да не се разделям с нея в близките години а пък си и мисля,чеако човек успее с воля и желание да вземе всичко онова което му се предлага в нашите училища/въпреки разбрицаната системе на образование ние си имаме нашите светила в нея,така че в никакъв случай не бъркайте двете/-така че уточнете се за какво иде реч във вашето похвалване и тогава пък чак ще говорим за приемни родители.Знаете ли 44,че такива хора като Вас които когато се заемат с нещо толкова важно като огтлеждането на деца и го таксуват едва ли не за геройство никак не ми харесват-че тя държавата затова Ви ги е дала,че Ви и плаща за тази"услуга"-не зная колко,но за мен геройството е друго-когато го вземеш нещастно,болно малко-отгледаш го като човек,погрижиш се за здравословното му състояние,изучиш го именно в България където мизерията е пълна,ама го изучиш така,че за него научи като специалист цял свят и чак тогава го върнеш на държавата да и служи вярно ама всичко това безвъзмездно и оттам нататък не те интересуват никакви облаги-всичко друго е фуклявщина попълване на личния бюджет и самотота.България определено има нужда от хора като Вас инак кой ще се грижи за тези същества,но то не бива да бъде парад на честта човешка,а гордост че си го свършил както трябва и то пред собствената си съвест.Надявам се че ще приемете мнението ми и никога повече няма да дръзнете да поучавате хората как да си гледат децата защото книга с бой/насила както казвате Вие/не се чете,а силата/ако не сте вникнали в думичката е терор/Тя се чете с желание,но как да накараш този малчуган да чете книга когато кака му Софка кърши гъз с бате му Дачо от синия екран а бат му Живков показва /точно когато звучи една значима песен на Орлин Горанов и Аделина Кънева/колко са красиви плажните му шарени гащи от които закачливо и за разкош стърчат дълги черни космоляци.Съжалявам и моля всички за извинение за нецензурния си и груб изказ,но нещата са точно такива,а те да не те подразнят е безумство.Сега някои не могат без това предаване поради липса на по-сносно,други го гледат не защото не могат без него,а защото си вадят своите житейски уроци,и една част защото то еэ циркаджийско,но живота не е вечен цирк....та...не ние родителите сме виновни-по същата логика/ако все още има сънчо/нека в това време и наа този канал пуснат сек!Може би пак ние ще сме виновни.Не забелязвате ли на последък какви сериали-сладникави течат по телевизията,които сформират у децата ни нереалистично мнение за живота-все едно навън живота е приказка,всичко се оправя със сълзи или когато някой някого отрови-просто продължения на сериала "Изаура"само дето там се знае от кого е бременна Изаура а за нашата може и никога да не научим от кого забременя.Ако тези деца бяха зрели и оформени личности като нас нямаше да им се промива мозъка,но те са подрастващи-ето яз например разбрах от дъщеря си че са ги карали да изядат по 1м.някаква подправка,която е като чилито,след което део от пусти амбиции да спечели и да покаже на България колко е съпричастен към каузата/вместо да даде своя лична лепта/е повръщал два дни -и това ако не е извратеност-здраве му кажи С поздрав-36
цитирай
54. veselaj - Валентина,
08.05.2009 17:38
с удоволствие бих организирала подобна подписка, но трудно ще се справя с такава задача. До СЕМ вече писах по повод предаването "Огледала"което си е направо педофилско на моменти, но нямам никакъв отговор.
До всички, които са писали "не гледайте". Аз не гледам. И не гласувам. Случайно няколко дни ми се налага да гледам телевизия. И бях напсувана на майка от Дони. Дали ще успея да го осъдя за обида или не, не знам. Но ще се радвам, ако се намери адвокат, който да помогне.
Всички, които мислят, че могат да предпазят децата си - прочетете още веднъж началото. После статистиката. После се огледайте кой как шофира, паркира и т.н. Все успяли хора.
цитирай
55. анонимен - Е, това е ...
08.05.2009 17:43
Е, това е прекалено.Ако сте майка, а отгоре на всичко гледате и чужди деца, може ли да говорите така за майка, независимо каква е.Нали това е открит форум и деца го четат.Що се отнася до засегнатите въпроси, прочетох всички изказвания с търпение.Защо първо не погледнем себеси.Та ние от висотата на многоумието обсъждаме въпроса без да се замислим.Защо не извлечем положителното от някои предавания.Аз например първоначално се възмущавах от начина на представяне на музик-айдъл, но се замислих и стигнах до следния извод.Това е една метафора на реалния живот-златния зъб на Марин и споменаване на името на президента, представяне на Виктория, която е завършила пеене и "ще продължи да пее", а тя самата спомена мимоходом, а и лекарите казаха,че няма кой в българия да направи такава операция на очите й.Тогава тя заминава не за да пее, а да си направи операция, не от средства отпуснати от МНЗ, а от музик-айдъл т.е. зае мястото по средства на едно дете, което с таланта си можеше да прослави България-говоря за Симона.Но сценария е ясен-метафора.За другото си е допълнение към байганьовщината.Така че за мен извода е ясен -живеем в една метафорна България.
цитирай
56. анонимен - Здравейте, съгласна съм с 99% от ...
08.05.2009 17:48
Здравейте, съгласна съм с 99% от писаното тук. И аз съм поредния досаден и отвратен зрител. Омръзна ми да ме карат да изпращам SMS-и по всякакъв повод. И тази псевдо благотворителност. И дайте да дадем..... "драги" зрители..... ама вие да дадете а нас да ни дават по телевизията и за вземем процента от SMS-и.
А БТВ е най-комерсиалната от всички.
В последните 2-3 години се ограничавам само до прогнозата за времето. Не искам да слушам кой кого е убил и кой депутат или министър ме лъже най-беззочливо. А за успелите хора...
цитирай
57. veselaj - 55. анонимен,
08.05.2009 17:49
не ме интересуват предаванията. Аз не ги гледам. Децата ми са големи. Внукът ми е още бебе. Не съм лично засегната. Но умират много млади хора. Заради натрапеното мнение, че да си простак е добре. Защо всички се възмущаваха от условната присъда на Стависки, но си мълчат за условната присъда на Иван? Защото ОЩЕ не е убил някого? И тогава пак щесе вайкаме и възмущаваме, че са го оправдали (защото и тогава ще се измъкне).
цитирай
58. анонимен - Mnogo jalko - T.Karov
08.05.2009 17:50
Smeshen plach-kakto go e napisal Botev.Ne vijdate li,che cqlata ni cennostna sistema e za oplakvane?Zashto da vinim samo televiziqta?Da zapochnem ot Narodnoto sabranie-kakvi slovosachetaniq,kakvo slovobludstvo,kakvi laji i huli[kolko ednite sa chestni i spravedlivi i kolko ostanalite sa "kradci i moshenici".Vijte bulgarskata presa,povedenieto ni na ulicata,po patishtata, v gradskiq transport i t.n. i t.n.Po stechenie na obstoqtelstvata prebivavam nqkolko pati v USA i se zamislqm za nashite problemi i za prichinite,koito gi porajdat.Ne mojem bez TV i bez Internet-osobeno mladite hora.Kazano i provereno e,che "jivotat e nai-dobriqt uchitel".Kogato se nauchim da pozdravqvame uchtivo i nepoznati hora,kogato karame kolite si na distanciq 20 metra,kogato uvajavame peshehodcite,kogato....Ot tuk trqbva da zapochnem vsichki.Podpiskite i "vaikaneto"nqma da pomognat.
цитирай
59. johnniewalker - За съжаление
08.05.2009 18:06
...си ужасно права. В скапаната ни държава е пълно с арогантни, безкрайно прости дебили, които са пример за подражание. Аз съм на мнение, че умишлено някой има интерес от неразбориите в образователната система, от простащината и мутрещината. Лошото е , че тези хора не осъзнават колко по-добре ще се чустват самите те, ако живеят в един нормален, разбран свят. Първо трябва да се променят семейството и образованието, от там ще се промени и средата. Това всичко ми навява още поне 20, ако не и 50 години преход...
цитирай
60. анонимен - За децата и т.н.
08.05.2009 18:21
Веднага бързам да кажа,че съм майка на две деца и баба на трима внука.Така че много добре разбирам що е то домашно възпитание ,а също и каква е ролята на подражанието въобще.На кого ще подражават децата категорично е плод на домашното възпитание.Разбира се,че това,което се излъчва по телевизията през повечето време,това,което се пише в много от вестниците меко казано е под всяка критика.А фактът,че тези предавания се излъчват в неподходящо време,е направо абсурден.Отделен обаче е въпросът,че много ,много деца са пред екраните далеч след това неподходящо време.Защо?!!Кой да дойде да ги изпрати в леглата?Държавата,СЕМ...?Къде са родителите?Мисля,че те са доволни,че децата им тъпеят пред екраните(тук слагам и интернет,защото и най-хубавото нещо се превръща в порок,когато се прескочи мярката)и не им досаждат.Прекрасно знам,колко е труден и уморителен денят за повечето родители,но щом са могли да създадат деца,са длъжни да могат и да ги отгледат и ВЪЗПИТАТ правилно.Не би трябвало да има нищо по-важно за тях от тази тяхна мисия.Книги,спорт,концерти(не чалга,разбира се),екскурзии,занимания с музика(без непременната амбиция децата да стават професионалисти) и още много чудесни занимания.И ТЕЛЕВИЗИЯ също!!Като се започне от хубавите детски канали,анимал планет,експлорер,дискавъри,географския и историческия канали и още доста добри канали,където и малките и големите биха могли да се забавляват,а и да понаучат нещо.Но аз подозирам,че къде от любопитство ,къде от зле прикрито одобрение големите са тези,които гледат тези просташки предавания и не си дават сметка,че децата не могат съвсем добре да отсяват пошлото от ценното.Всичко това впрочем е една много широка и дълбока тема.Просто няма край..
Нека направим подписка,няма лошо.Аз,обаче,съм от онези,които са сигурни,че никой няма да и обърне внимание.Разберете ,че ства въпрос за много пари.Така че нека направим реалното-всеки в своето семейство да съхрани детето си.И да го научи на БЪЛГАРСКИ ЕЗИК,ако ще в училищата въобще да го премахнат като предмет.
Казвам се Мария Димчевска
цитирай
61. veselaj - johnniewalker, не е умишлено. Те ...
08.05.2009 18:23
johnniewalker, не е умишлено. Те нещата са свързани. Навремето имаше виц:
"Какви са приликите и разликите между България и Турция? Разликата: В България 95% са грамотни, в Турция - 95% неграмотни. Приликата - и в двете държави управляват петте процента".
В нормална държава Иван щеше да е в затвора, Дони щеше да плаща глоби до отказ и т.н. Ако всички се развикаме, макар и малко, но нещо ще се оправи.
Благодаря на "Колко още?", че са подели инициативата "Опасно за деца".
цитирай
62. анонимен - нямам думи
08.05.2009 18:37
Тази държава без извънредно положение няма да се оправи в никакъв аспект.Само тогава всеки ще започне да си гледа работата както трябва.Родителите също.В противен случай,както е в белите страни,социалните служби трябва да им ги отнемат.Една майка
цитирай
63. milamam - Много интересно! Намерихме начин ...
08.05.2009 19:19
Много интересно! Намерихме начин да изперем мръсните си ризи. Намерихме начин да оттеглим вината от себе си, да разтоварим агресията от ежедневието, като се включим в една тема, относно децата ни.
Няма човек, поне според мен, дето да не обича детето или внучето си, но да обвинява другите, нещата извън себе си, е много е лесно. Даже удобно. Хора, кога ще се научим, че за всичко, ВСИЧКО, което се случва - причината не е извън нас, а НАС. АЗ съм овца. Аз разрешавам това. Не някой друг.
Права е госпожата - Мария Димчевска, семейството, родителите, личния пример, те са СТОЖЕРА, а не нещо друго. Другото е демагогия. Жалко, че още не сме го разбрали.
Държавата, училището, обществото - все другите са ни в очите. А ние къде сме в цялата картинка, бе хора. Къде. И много обичаме да казваме - НИЕ! Никой не казва АЗ!
цитирай
64. veselaj - milamam,
08.05.2009 19:25
напротив, казала съм и аз. И не говоря за своите деца. Но умират и се избиват. Пак повтарям - прочети началото! И статистиката. Ако видите педофил, който примамва деца пак ли ще го оставите на мира? Родителите не могат винаги да спасят децата си от простотията.
цитирай
65. milamam - veselaj
08.05.2009 19:45
Не могат, наистина, за съжаление...
Колкото и да се стараят, обаче те са тези, които поставят основата, те са тези, които обясняват, обясняват, обясняват кое е добро и зло, кое е правилно и неправилно, но най-важното не само обясняват, а и го правят. Ежедневно, ежеминутно, безрезервно.
Да, мойта снаха, всеотдайна майка, трепереща над детето си, която възпита едно прекрасно младо дете, която даде всичко от себе си, за да го изучи, будува дълги нощи, да е живо и здраво, раздавайки се до безкрай, за да бъде то - бе посечена от един младеж, който взе кола от приятел, блъсна се и я уби на място. ТОВА НЕ ЗАВИСЕШЕ ОТ МАЙКА И. Това е съдба. Там, никой не може да те пази.
Другото, това, което казваш ти, зависи от мен, от теб, от родителя, най-вече от РОДИТЕЛЯ. Дори и формирането на децата в училище, ако имаш пряк контакт с тях, ако поддържаш на ежедневна база връзка с това, какво се случва там, докато ти не си до детето си...Тогава можеш да обясниш на една объркана душа - защо, какво и как. А те вярват на родителите си, ако родителите им не ги лъжат, ако родителите са постоянни и целенасочени, ако родителите са там, КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО, до децата си. И всичко друго на света, не е важно, в сравнение с това, да си там, независимо от всичко.

п.п. Визирам повечето коментари по темата ти
цитирай
66. анонимен - Кой убива...
08.05.2009 19:53
Предаванията по телевизията по начало се правят, за да гонят някакъв рейтинг. Аз гледам Мюзик айдъл и понякога Вип-брадър.Случва се и шоуто на Азис, ако гостът ми допадне и мога да науча нещо полезно. Бременна съм и засега това ме задържа най-вече пред екрана. Но ако можех да избирам, по-рядко бих гледала телевизия. По-добре да послушам музика, да чета книжка, да поседя пред компа...Случва се да се възмущавам от това, което гледам. Как мога да изразя протестта си? Спрях да гласувам. Може би оттам се почва! Кажета!
цитирай
67. veselaj - milamam,
08.05.2009 19:57
съдбата си е съдба. Но когато простащината е норма (нямам предвид само телевизията), тя убива повече от смъртоносните болести.
цитирай
68. victoriavselena - подкрепям ви като майка
08.05.2009 20:39
аз отдавна съм разбрала, че силите ми няма стигнат да променя цялата околна среда - училище, телевизия, интернет, вестници и други средства за масова информация и промиване на мозъци. Единствено, което мога да направя е да вложа във възпитанието на децата ми, въ контактите ми с тях, в обясненията, че това че го пише във вестника или че го дават по телевизията не значи, че е вярно, полезно или здравословно. Да им обясня манипулациите на рекламата, фарша на политиката и т.н.
Но никой не е застрахован или 100% сигурен, че детето му няма да попадне в нежелана среда ида пострада. Не мога да ги затворя в къщи за да им дам сигурност. Те са млади хора и имат нужда от общуване.
Тя простащината ходи по хората и жалко, че в момента колкото по-вулгарно, насилствено и просто, толкова по-модерно и разпространено. Изглежда, че наистина отговаря на някакви масови вкусове. Жалко.
цитирай
69. veselaj - victoriavselena,
08.05.2009 20:47
силите на един няма да стигнат, но силите на 1500? Или на 15 000? колкото и да се опитваш да предпазиш децата си, даже да успееш, не се знае дали поредният пиян простак няма да убие детето ти, докато чака на спирката автобус за училище. Какъвто случай имаше скоро.
цитирай
70. neptunche - Аз също не гледам телевизия, на 20 години съм
08.05.2009 20:57
КАто сама направих този избор, въпреки че родителите ми гледат ,за мое съжаление, доста от тези предавания ... БИло им интересно.
Аз разбирам защо им е интересно.Защото са от малък град и нямат други развлечения. Няма къде да идат на театър, на концерт, на някакво събитие.. И това също е проблем...
Изобщо простотията идва и когато липсват цели, алтернативи, заместители.
Аз за себе си съм открила какво да правя през свободното си времеи хич и не пускам телевизора.
Но за съжаление, малко млади хора спортуват, малко ходят по културни събития, масово навсякъде се котира чалгата - и то именно с Просташки текстове- и мисля, че това също е проблем. Добре, нека правят такъв стил музика, но може ли такива гнусни текстове, такова гнусно поведение на голяма част от чалга певците...
И телевизията е на същото дередже, и в училищата е така, и навсякъде...
И къде е изходът?
Може би от частното към общото. Ако чакаме държава да се сети за хората- ще има да си чакаме .. И да простеем.
НЕка каквото можем сами да правим... НЕ знам иначе.
цитирай
71. veselaj - neptunche,
08.05.2009 21:17
слава Богу, не са чак толкова малко. Просто чалгаджиите са по-шумни. Но ако всички нечалгаджии застанем срещу тях, ще ги накараме да млъкнат.
цитирай
72. bambola - впечатлена съм,
08.05.2009 22:12
постът е явно изстрадан и точен, не гледам българска телевизия, но предполагам че както във всички нормални би трябвало да има часове за забранени "мръсни думи" тоест до 24 часа, когато децата би трабвало да си легнат вече.
Впечатлиха ме обаче 49 от 73 анонимни изказвания, само за да подкрепят че простащината не е желана, ако зад всеки един коментар седи отделна личност не искам да мисля за петиции и дори за избори, постановката е ясна пак -другите да се борят, другите да се подписват под имената си, ние да си пазим... не знам какво ама не е спокойствието явно
поздрави за поста


цитирай
73. veselaj - bambola,
08.05.2009 22:17
анонимността не значи нищо. И аз често съм публикувала като анонимна - или защото не ми се иска да се регистрира, или защото името ми няма значение. Така или иначе в Интернет всички сме анонимни. Важно е какво казваме. Още по-важно - какво правим. постът не е изстрадан - просто съм безкрайно уморена да заливат децата с простотия. А те толкова много искат някой да ги спаси от нея.
цитирай
74. santov - Единствено
09.05.2009 00:04
мога да кажа, че си изключително силна в словото си!
Поздрави!
цитирай
75. lubitel - За съжаление простащината не е само ...
09.05.2009 00:14
За съжаление простащината не е само в телевизионните предавания, а навсякъде около нас! Причините са много и отдавна наслоени . . .
Аз редовно гледам телевизия с дистанционно в ръка и различни жалки предавания бързо ги неутрализирам.
Въпроса не е в това те да бъдат забранявани, яростно критикувани или насилствено премахвани - просто телевизиите трябва да правят повече по-добри и интересни предавания! Има ли избор, алтернатива – тъпотиите сами рано или късно ще изчезнат!
Е, може би не всичките!
А може би дълго време нещата ще продължават така, защото не бива да забравяме Бай ви Ганьо и неговото “Разбира ли ти свиня от кладенчова вода!”
цитирай
76. анонимен - ot 53 до 61-бабата на внуците
09.05.2009 00:26
Стига с това възпитание от вкъщи и стига с тези скруполи-всеки възпитава както знае там няма еднакви,нотова съвсем не значи,че ако ние грешим във възпитанието си трябва да създаваме втора ръка деца.Толкова ли всички се изучихме и станахме възпитаващи та забравихме,че не сме идеални и децата ни не зависят и не трябна единствено и само от нас-възпитанието им трябва да зависи от медии,училище,психолози и много други по-знаещи инстанции от нас и ако те не работят качествено ние просто трябва да забравим,че можем да създадем достатъчно качествено поколение.Направете си сметката по колко време в денонощието желае да прекарва с Вас вашето дете-или може би ще го унижавате/както сега разбира днешното поколение тези постъпки/като го проверявате и непрекъкнато упражнявате контрол в училище-не забравяйте че възпитанието започва от израстването на детето,но всичко приема обратен израз в пубертета и изведнъж вашето малко сладурче вече не е онова послушно детенце,което ще рече че вие сте го избутали в правия коловоз,но това не значи,че то няма да дерайлира,а с него и Вие-тук става въпрос за един 18 годишен непримирим характер,който е непредсказуем и вече има за цел да реди живота си без Вас а не за Вашето малко внуче-имам такъв тийнейджър вкъщи и съм наясно с тези неща да балка,после не забравяйте че Вашите деца са расли в едно друго време,а малките внучете още правят малки бели-не ползват дамски превръзки и не Ви занимават с овулации така че както писах по-горе Изаура може да забременее по-рано отколкото би ни се искало.Така че медии,телевизия,преса определят отношението на детето пред света/а там няма как да го поучите да не гледа тези престижни чичковци и лели дето са толкова благотворителни/,я отношението към света определя компанията която ще избере младежа а тя пък начина му на живот да не говорим пък той колко вече определя Вашия и отношенията вкъщи които на свой ред вгорчават и без това вгорчената обстановка и изкривяват още повече съзнанието и поведението на младия човек.Държа на личен отговор от Вас защото ми омръзна да ме корят за безсънните ми нощи край леглото на болното ми дете,за последните ми/понякога/стотинки които успявам да скрия от себе си за да му ги дам за закуска,затова че благодарение на мен е все още живо и здраво понякога поради липса лекувано с бабешки илачи и за всичко останало което успя да направя за и от него.С поздрав-една майка на момиче,която ако има грешки при писането моля да простите,но това е защото компа е в стаята на милото слънчице и ползвам по разрешение,та бързам да приключвам защото детето вече спи
цитирай
77. анонимен - до автора на пост номер 69 - smilodont
09.05.2009 03:02
Кой убива децата ни?
Вие!
По-точно казано - Вие също!
Убивате ги с неграмотност. Убивате ги с правописа и граматическите
си познания.
Защото децата четат и тези мнения. Четат и копират. Защото си
мислят, че щом възрастен човек / родител на малко ангелче/ пише така,
то значи така е правилно. Нали всичко учат от възрастните?!
И се започва:
- дАржава
- сАрдим се
- детЦката плоШТатка
- пАтя заТ волана
И много, много други бисери.
Горките деца, горкото Ви малко ангелче...
И понеже съм ръководен от доброжелателност, ще Ви подскажа, че за да
откриете коя буква /на кирилица/ къде е, достатъчно е да натиснете поред
всички клавиши от клавиатурата. Ще Ви отнеме максимум 1 - 2 мимути, но
ще Ви спести много срам. Ще откриете, да речем, че буквичката "ъ" е на
мястото на латинската "y".
А за пунктоацията...хм...За да си оправите пунктоацията, мога да Ви
посъветвам да посещавате един месец часовете по български език на
втори или трети клас.
И внимавайте добре в час, защото имате дълг към малкото си ангелче,
да Ви е живо и здраво, както и към всички деца.
Моля, не ги убивайте с неграмотност!

Петър Дончев.
цитирай
78. анонимен - Ристу
09.05.2009 03:10
Айдеее жик так! :)

Нека има повече простаци и тъпаци, за да може интелигентните хора да си намират по-лесно работа и да ги командват.
цитирай
79. анонимен - мм да
09.05.2009 04:06
Доста глуповат постинг, пък гледай ти що нещо се е изписало. Вие научете децата си да правят разлика между добро и зло и ги възпитавайте с личен пример да имат вкус към естетичното пък те като слушат идиотщини по телевизията и ще ги окачествяват като такива. Хайде със здраве! Катя Стоянова
цитирай
80. veselaj - santov, благодаря за милите думи. ...
09.05.2009 06:03
santov, благодаря за милите думи.
lubitel, никъде не съм писала, че простащината е само по телевизията - напротив. Доста неща написах за простащината, която всички ние търпим и толерираме. Телевизията е едно от местата, където простащината се рекламира и за жалост - твърде въздействащо.
Катя Стоева, нямам претенции за голям ум. Но колкото и добре да са възпитани децата ти, това едва ли ще ги предпази от пияния простак, уверен, че всичко му е позволено. Попитай родителите на убития на спирка от пиян шофьор Денислав. Убит, докато чака автобус за училище... Дано не ти се случва никога.
цитирай
81. анонимен - И аз съм твърдо "ЗА" към статията и всичко казано.
09.05.2009 07:41
А на тия дето вечно каканижат-"не гледайте",щом не ви харесва.Ще кажа- и щрауса не иска да гледа дулото на пушката,защото не му харесва!
Да спасим България и децата братя!БОГ с нас!Да ги възпитаваме във вяра и добри дела!!!
цитирай
82. анонимен - Пълна подкрепа
09.05.2009 11:10
Подкрепям напълно написаното, абсолютно вярно е всичко. Проблемите са много сериозни, но липсва каквато и да е воля от страна на хората, от които завс. Много често "лапаницата" е ангажирала умовете на избраниците ни до максимална степен, получават от нашите пари за да учасват в комисии, на които събирания дори не присъстват. Жал ми е, защото ако всичко продължава така ще се принудя да си грабна семейството си и да напуснем това "общество". Не на гурбет! Страната ни е заприличала на спукана гомнарка! Липсва каквато и да е морална хигиена! Не цензура - Трабва креативност и професионализъм. Изисква се яко работа. Но по-лесно им е да творят порнография. Сценаристи, продуценти и режисьори - прелагат това, което се търси - но не осъзнават, че те са фактор в предлагането и могат да контролират качеството. За качеството се работи - а тях ги мързи! Българските медии за мен са в криза за идеи, недоимък на морал и не осъзнават ролята си! Да възпитават и забавляват! Разбира се малкия екран е част от прословутата национална сигурнсот, за която много обичат да говорят напоследък, но както и на много други места и тук Държавата липсва! Трябва ОБЩА позиция по тези теми - единия шанс е изборите - макар, че и там трябва да се избира измежду по-малкото зло! Жал ми е за нас!
цитирай
83. snejkata - до 81 от 78
09.05.2009 13:26
Ако на това му казваш глуповат постинг не знам за теб кое тогава е истинското-може би това дето хора умират по улиците и се стреляме като в американски екшън и това,че телевизията го бълва всеки ден по новинарските емисии,а горките ни дечица гледат и си казват:"Боже!Как в вългария се разбирали хората!Като гръмна един,втори като него няма да ми се изпречи на пътя!Може би тази кръвопроливница е определящ фактор в бъдното на Родината ни и тя Ви харесва,а може би /за да бъда по-ясна какво идкам да Ви кажа Ви казвам/-не разбирате как агресията бавно навлезе в ежедневието ни-тя води до порнография,безхаберие и наркотици.Това ли Ви харесва-ами че това е България-нашата мила държава,която дава безрезервната си подкрепе на мошениците с дебели вратове да мелят в кренвиршите за Вашето ангелче тоалетна хартия,хуманизираните млека да са химизирани ,да умират деца от разни химически препарати в закуските си,олиото по баничарниците да е старо и грънлясало-децата ни да дебелеят,а от там идват болести-лош холестерол,мазни отлагания по кръвоносните съдове и т.н.т.,нотова вие знаете по-добре и от мен ,само дето Ви теква в магазина само когато пазарувате и тогава люто започвате да псувате продавачката като че ли тя го е произвела.Не забравяйте,че това е синдрома на мърморещата бабка ,която в тази държава няма право на глас и тъй като няма на кой да си го изкара си пренася недоволството на отрудения човек като нас.С две думи-стига сте защитавали тези медии,а сложете очилата на критиката и започнете да виждате живота такъв какъвто е!Вярно е че ние си го правим такъв,но кой ти дава да го направиш по-добър...Всички са виновни за нашите деца,защото те обед са на училище,след обед/ако изобщо не са видели някоя по-добра шмекерия от другарчето си за справяне с учебния материал и тоспожата/сядат да учат,след обед са на вън-колко време до тук Вие бяхте с тях и какво успяхте да им предадете от собствения си заряд и интелект,или може би Вашата 18 год. дъщеря преди да излезе Ви пита и ако и откажете тя Ви слуша?!Това исках да Ви кажа -само не ме убеждавайте,че вкъщи си нямате никакви проблеми с порасналото си дете и всичко е по мед и масло,но все пак ако е така искам да Ви предупредя,че то е за помощ,защото това е депресивния синдром или още както си го наричаме ние обикновените хора без да влагаме всякакъв смисъл защо детето ни е толкова прилежно в този объркан свят-синдрома на захлупеността!С уважение към Вашата Персона но не и към Вашите съждения!
цитирай
84. анонимен - Към анонимен 84...Валентина
09.05.2009 15:52
Абсолютно вярно е всичко във Вашето изказване.Аз подкрепям всяка една Ваша казана дума,от първата до последната!И на мен ми е жал за нас,за това съм си мислила за същата идея:да си грабна семейството и да напуснем това"общество".Защото аз от две години и половина живея и работя в Аглия/по стечение на обстоятелствата/и още по-добре виждам разликата във възпитанието на оществото тук и в моята мила родина България,в която с нетърпение се прибирам два пъти в годината,през всяка моя отпуска.Но за съжаление се връщам все по-разочарована,защото все повече и повече ми се набива разликата в отношенията м/у хората,културата на възпитание и дори лична хигиена,етичността и толерантността по пътищата,в училищата,общественните места,на работното място,в магазините и т.н. и т.н.Болно ми е защо не е така и в нашата толкова красива и прелестна страна?!Защо трябва да ни срягат,като хора низша класа,след като ние не сме такива?!Само заради единици ли,които гонят единствено и само личните си облаги?!От 2 години вече сме в Европейския съюз, а за жалост не се усеща и капчица да се е променило съзнанието ни и да е станало,поне малко европейско.Сърдечно се извинявам на хората,които може да се почувстват засегнати от думите ми,защото знам,че все пак не са малко хората в Българя с европейско мислене и поведение,но за жалост те не са болшинството.Дали сме на света толкова много открития и учени хора,с който се гордеем и не би трябвало да позволяваме на единици,да рушат този наш авторитет и да се облагодетелстват само те самите.Ако във всеки един от нас има по-малко патриотизъм,обич и стремеж страната ни да върви напред,може да се получи,но ако всеки гледа да дърпа само за себе си,ще си тъпчем на едно място,а може и все повече да затъваме.Аз съм оптимист и се надявам да има повече хора,мислещи като мен.Няма значение,че в момента живея и работя в Англия,защото дори и тук аз се старая с всички средства и начини да издигам авторитета на българите и България,а в същото време и следя непрекъснато развитието на страната ни и се старая да помогна с каквото мога.
цитирай
85. анонимен - До една майка-36,53,78
09.05.2009 19:32
Здравейте,скъпа 78.Аз съм 61-бабата на внуците.Искате от мен личен отговор?!Когато някой иска отговор,той обикновено задава въпрос.Повярвайте ми много внимателно изчетох последния ви пост и то 2 пъти,но не намерих въпрос ,пък бил той и само загатнат.Все пак,В СЪОТВЕТСТВИЕ С ВАШЕТО ЖЕЛАНИЕ,аз ще поразсъждавам върху вашите мисли и ще изкажа мнението си.Сигурно е,че на някои ще им доскучае,но те имат избор-да минат нататък-досущ както стои въпросът и с телевизията например.Ще разсъждавам поред върху почти всяко ваше изречение.
Независимо от това как са възпитани,децата никога не са" втора ръка".Няма по-чисто и свято същество от едно дете.И като се има пред вид,че нито едно от тях не е дошло на този свят по своя воля,то те не носят ни най-малка вина и отговорност за ставащото с и около тях.Малкият принц-героят на Екзюпери-взел че опитомил една лисица и от онзи момент нататък той се чувствал отговорен за нея.А как ли стои въпросът с децата?!На това трябва да можете да отговорите задължително!
Училище за родители няма и то не е напразно.Просто родителството няма как да се научи.така че със сигурнаст няма идеални родители и възпитатели и всички грешили.Мисля,обаче,че е много важно да бъдем достатъчно силни и съвсем честни с децата си и да си признаваме грешките,да им поискаме и извинение,ако трябва.С това само ще спечелим доверието и уважението им.Вярно е,че на някои хора родителството им се отдава по-лесно.То е като дарбата-например да пееш или да рисуваш-идва ти някак отвътре.Но и те грешат.
Институциите са мощен фактор(но в никакъв случай не и единствен)за дооформянето на една личност.Не напразно използвам думата"дооформяне".Докато медии и тем подобни манипулиращи средства навлязат по-сериозно в полезрението на детето,се предполага че то е вече на 6-7 годинки.Мисля,че не е нужно да припомням значението на това какво сме посадили през тези 7 г.в малкото човече.И най-вече спечелили ли сме неговото доверие.Защото по-късно,когато заедно ставаме свидетели на простащината,където и да я срещнем,по-голяма е вероятността детето да я разпознае с всички произтичащи от това последици,добри последици.Иначе,в този момент от развитието на нашата държава(по-точно на несъществуващата държава),лично аз не бих разчитала на нито една институция да създаде качествено поколение.
Що се отнася до контрола върху детето,той трябва да е ТОТАЛЕН,но изключително дискретен.Има си начини и всеки родител трябва да открие кое сработва точно с неговото дете.Тогава ще има по-малко случаи като "Индиго" или сестричките Белнейски.Не си представям как бих пуснала 10-13(пък и по-голямо)годишното си дете на дискотека дори само заради това,че в !8ч през зимата си е направо нощ.Да не говорим за другите опасности,които задължително присъстват на такива места-дрога,алкохол,разюздано поведение.Не че другаде детето ми не може да се натъкне на всичко това ,но има случаи,в които можеш да предвидиш нещата почти на 100%.Или пък 3 дни да не съм чувала дъщерите си и най-спокойно да си карам сватбата или каквото там беше.В моето семейство имаше(а и сега е така, пък макар и само между мен и съпруга ми вече)много малко забранени неща както за малките ,така и за големите.Мисля че една от най-важните забрани беше да отидеш някъде и семейството да не знае къде си и как може да те открие,ако се наложи(адрес,телефон и т.н.)
Драга 53,не знам защо сте решили,че децата ми са расли и възпитавани в друго време.Това само отчасти е вярно.Например дъщеря ми беше тийнеджърка,точно когато станаха промените инастъпи такава слободия,че да ти настръхнат косите.Права сте-трудно е ,когато детето ти навлезе в тази деликатна възраст.Тогава в каквото и време да е расло,при какъвто и да е режим,в която и да е страна е трудно.И ето тук идва ролята на първите 7 години.За съжаление много родители каточе ли чакат пубертета,за да почнат да възпитават децата си.ПРЕКАЛЕНО КЪСНО!Ако и вие сте от тези родители-съчувствам ви.Остава ви само много силно да обичате дъщеря си,да я разбирате,да я изслушвате,да бъдете плътно до нея ,каквото и да става и както казах вече дискретно да я направлявате.Лично на мен и сега ми се налага да прилагам тези трикове с моите внуци-пубери,както те сами се назовават.Има един безотказен начин да държиш децата колкото е възможно по-на страни от лоши влияния и изкушения-да запълниш със занимания всяка тяхна минута.Те са много издръжливи-нищо няма да им стане.Точно това са направили моите хора-снаха ми и синът ми.Това разбира се не дава гаранция,че децата ще бъдат опазени на 100% от всякакви беди,не дай боже.Така е-в този живот има само едно единствено сигурно нещо-щом сме се родили,то ние и ще умрем.
Това за безсънните ви нощи го отминавам,но съм учудена,че има някой,който ви укорява.
За бабешките илачи-казва се,че когато губиш нещо,не знаеш какво печелиш в същото време.В случая вие и най-вече дъщеря ви може би си е спечелила една добре запазена имунна система.
Обаче това за последните ви стотинки няма да го подмина.Първо много се надявам,че не натяквате на дъщеря си именно този факт,че са ви последни и че заради нейната закуска вие трябва да останете гладна.Такова нещо много ще я огорчи и озлоби и няма да изпита и грам благодарност.Не знам,естествено,защо понякога оставате с последни стотинки(всъщност така е с болшинството хора в България).Но по-горе в обръщение към 44 вие доста грубо го нападате по повод детето,на което е станал приемен родител,че се прави на герой,че държавата му плаща и т. н.Лично аз не схванах дори и намек за това,че човекът се смята за герой,но както и да е.Мисълта ми е друга.Дали вие,вместо да укорявате човека,че дъравата му плаща за тази изключително благородна работа,която върши,та дали вие не можете също да станете приемен родител.Така и на едно нещастно дете ще направите добро и по-рядко ще оставате с последни стотинки.
Докато четях същия този пост,ми стана ясно също така,че в доста големи подробности сте запозната с хората и събитията в къщата на Биг Брадър.Детето ви също май е доста навътре в материала.За момента,който описвате с доста цветущи подробности,според мен сте имали две възможности-или да затворите телевизора или да използвате момента и да поговорите с дъщеря си най-простичко казано за грозното и красивото.Лично аз бих направила второто.
По- надолу в същия пост се възмущавате от сладникавите сериали,които не показват истинския живот и т. н.Мисля че тук изпадате в сериозно противоречие сама със себе си.От кое по-точно се възмущавате?От истинския живот,който кипи в Биг Брадър и е точно отражение на ставащото вън или от илюзиите в сладникавите сериали.Добре е вие самата да знаете какво искате и какво харесвате.
От поста ви от 15:33 вадя заключение,че май прекарвате доста време в интернет.То вие и са ма си го казвате още в първото изречение.Та се чудя колко време ви остава за други занимания,работа и в съответствие с темата за най-важното-контакти с дъщеря ви.Просто каточе ли чувам отговора ви,че в това време тя е била на училище,но тук нещата опират до принципа.
И накрая прави ви чест,че се извинявате за евентуалните правописни грешки.Това е много на място,защото действително имате много грешки-главно пунктуални,не толкова правописни.
Драга 53,надявам се ,че сте удовлетворена от изчерпателното ми писание,макар и много ядосана.В това съм сигурна,защото и в трите ви поста ясно личи вашата агресия,невъздържаност-абе направо ярост.Сигурно никак не ви е лесно.Съчувствам ви искрено.
Искам да отправя един призив към младите родители,които все още не са изпуснали положението.Моля ви не следваите тази тъпа "сентенция"-"Децата трябва да се целуват само когато спят".Целувайте децата си,казвайте им колко са красиви и добри поне по веднъж на ден!
С уважение към всички-М.Димчевска
цитирай
86. milamam - Благодаря ви госпожо, от все сърце, ...
09.05.2009 20:39
Благодаря ви госпожо, от все сърце, че защитихте децата. Ето, един родител, една баба, която няма да спре като мен да търси първо вината в себе си и после във всичко останало и на тази база, да се постарае да създаде едни умни, красиви и ценни личности до себе си. Бъди благословена!
цитирай
87. snejkata - M.Dimchevska
09.05.2009 22:49
Pisha na latinica zashtoto moqt KOMP ne e tolkova intelegenten-za punktoalnite greshki-mai Vasheto vreme e poveche ot moeto shtom imate vrema taka da gi izbarate.Zababata -az sushto si imam baba vkushti i znam kak stoqt neshtata ,a za agresiqta mi-az imam lichen blog-Snejkata.Moje da vlezete,da prochetete i da vidite kolko agresivna i qrostna lichnost sum-az sum na50,a Vie na 61-ta koga namirate vreme da shiete,perete,gotvite,da obrushtate vnimanie na muja do Vas,che i vnuci da vuzpitavate?!Az tuk roman ne pisha za da buda maksimalno tochna v pravopis i punktoaciq,no v bloga mi...tam sum po-dobra,a shto se otnasq do drugoto...sujalqvam znam kolko ste mi qdosana v momenta,no tova e,mai mai Vie ste po-vajna v jivota na vnucite si otkolkoto maika im-samo ne me ubejdavaite che sred tolkova mneniq Vasheto e po-mirodavno.Ne sum napadnala choveka za geroi,samo kazah che tova s priemniq roditel ne e geroistvo,a mu e zaduljenie shtom e vzel takova vajno reshenie v jivota si.Znam che mnogo trudno shte razchetete latinicata no neshto ne moga da prevklucha komputura si na kirilica-ne sum komputurno gramotna i nikak ne me sram da si go priznaq-moqta profesiq e druga.Az se zanimavam s risuvane i slaqva bogu sum otgledala edno chudesno dete,v koeto obache v daden momet hormoha e opredelqsh.Ne zabravqite che nikoi ne e prorok v sobstvenata si kushta i ima malkom po-buini deca v tazi vuzrast koeto v nikakuv sluchai ne e prodiktuvano ot vuzpitanie.Smqtam che sum dala nai-dobroto ot sebe si a tova za stotinkite ne me uchete,zashtoto tuk razgovarqme dvete.Gospojo/obrazovana/ne vijdam s kakvo tolkova Vi zasegnah,no mi se struva che vmesto da vodim dialog i da me ubedite v protivnoto s razumni dovodi,to Vie komentirate moqta lichnost,no az podoziram che Vie ste uchitelka i zatova mi davate takuv otpor i Vi boli/po-tochno nqkoi neshta prosto ne Vi haresvat/Tursete si vinata v sebe si samo che tova nqma da spre prestupleniqta po ulicite,che i v edin moment moje da se okaje dori che ne ste i tolkova golqm prorok v sobstvenata si durjava.Kogato pisha obiknoveno misulta mi teche burzo-imam cenni idei i ako ne gi spodelq na momenta izkluchvam za kakvo ide rech,a i se nadqvam che na Vas ne Vi trqbva ese po vuprosa koeto shte ocenite,a i da go ocenite tezata ostava.Po nikakuv sluchai ne moje da me ubedite che neshtata pri Vas minavat tolkova bezprepqtstveno,ako vse pak e taka ,to tova Vi pravi chest,no se pitam zashto vse pak tuk imate tolkoz malko poddrujnici i otgovarqm vednaga -zashtoto tova na tazi delikatna detska vuzrast sa izklucheniq .Togava izliza,che po-golqma chast ot roditelite ne mogat da si gledat decata-uverqvam Vi ne e taka.Vie nqmate mantalitet na roditel,a na uchitel-molq spodelete vse pak/ako ne e taina/kakvo rabotite,zashtoto i v dvata sluchaq ste v neizgodna poziciq.V ediniq imate profesionalno izkrivqvaqne s decata koito sa dlujni da vi slushat bezprekoslovno,a v drugiq moje da se okaje,che az sum po-pravata,no produljavam da tvurdq purvoto.Ne zabravqite,che jivota ne e uchilishte i nie tuk ne sme uchenici a hora koito iskame da stignem do razumni izvodi.Kakvo Vi muchi tolkoz mnogo taz durjava i ne Vi dava pokoi.Zashto ne poglednete na mediite kakto povecheto bulgari-samo spomenah,che predavaniqta ni ne sa snosni i ne mojesh edin tiin da prinudish da izgasi televizora po nikoi nachi ako topi sam ne pojelae tova,no te obiknoveno ne jelaqt-s tova prosto sa zakaleni.Predi izvestno vreme bulgarche se obesi zaradi predavaneto strah,Deo izqde chilito,zashtoto v kushtata nqmashe inache da ima voda za miene i piene-tolkova li malko struva za Vas edin choveshki-detski jivot,ta ne otchetohte negativnata rolq pone za mig na mediqta-zashtoto Vie tova pravite-samoobvinqvate se.Ami produljavaite-utre nqkoi shte izqde shtafeta chili i shte umre ot alergichna reakciq-moje bi trqbva da ima drug sluchai,za da se spre predavane ot sorta.I az kato Vas obicham kushtata si-vkushti e chisto i podredeno,sgotvila sum deteto mi beshe nai-hubavoto na izprashtaneto,vupreki finansovata kriza i ne me sram da si priznaq che sum imala i imam takiva momenti/Vie mai ste poveche ot zadovolena i zatova ne otchitate fakta/,izprala sum ,iozgladila sum i rabotq-na nikogo ne sum predostavila da reshva finansovite mi problemi,taka che pravq neobhodimoto po vuprosa.Za sladnikavite seriali mnogo qsno sum go obqsnila/ako ne Ste go razbrala tova si e Vash minus/-jivota ne e sladnikav serial,tam vse nqkoi nqkogo ubiva ,trovi i posle se izmukva,opravdaniqta techat kato reka-koe ot koe po-hubavi,da ne govorim che ima tolkoz mili kartinki koito uvi v nashiq jivot lipsvat.Neobhodima e realistichna informaciq chrez dobri po kachestvo predavaniq.Q sednete i pogledaite Slavi...Ne znaq zashto me suvetvate da stana priemen roditel-purvo tova e lichen izbor,vtoro ne e vajno da vzemesh da gledash dete samo zashtoto si samote/az ne sum-imam si svoite griji,taka che smqtam che nqma da moga da dam duljimoto,ne che ne znam kak/Useshtam che moje sled vreme i da se sluchi neshto mejdu nas vupreki che tova pri men e rqdkost-rqdko gresha v precenkata si,a osobeno za hora koito po delikaten nachi me narichat ozlobqla lichnost.Prosto sum po-razlichna vuv vijdaniqta si i tova si lichi ot pruv pogled,po-realistichna i v nikakuv sluchai stradashta ot skrupuli,poela sum i poemam svoqta vina kato maika mnogo dostoino i ne sum kazala,che decata sa ni vtora ruka,no v tova shte se prevurnat kogato ne tursim pomoshta na hora specialisti,zanimaVASHTI SE S PSIHOLOGIQ ILI MEDII POKAZVASHTI GROZNOTO V JIVOTA OT KOETO MOJEM DA VADIM SVOITE UROCI V JIVOTA.Sujalqvam oste vednuj che ne pisha na kirilica i nikude ne vijdam da sum bila arogantna-prosto navah neshtata s istinskite im imena,nima Vie ne davate na Vashite pootporasnali vnuci da gledat pouchitelni materiali ili moje bi tam prostitutkata q narichame edna prekrasna jena za blagozvuchie?!Sega ako jelaete otgovorete-izbora si e Vash.Nikak nqma da vi se storq blagorazpolojena,no prosto ne mi dadohte shans...S uvajenie!!!
цитирай
88. veselaj - Г-жо Димчевска, колкото и добре да ...
10.05.2009 06:15
Г-жо Димчевска, колкото и добре да възпитавате децата си, както правилно казва snejkata - "никой не е порок в собствената си къща". 10-тина години бях учител по математика и отопит знам, че точно родителите, които си мислят, че децата им са идеални, допускат най-голяма грешка. Все пак трябва ли децата ни да бъдат подлагани непрекъснато на потоците агресивна простащина? Да си затваряме очите пред рекламирането й? Е, аз не искам!
цитирай
89. snejkata - от90
10.05.2009 10:51
Благодоря на всички,които споделят мнението и не се занимават с пунктоации,а оценяват реалистично обстановката в България,начина по който живеем и по този начин разменят опит и не са безпристрастни към съдбата на подрастващото ни поколение!Както наскоро някой някъде беше писал/из блоговете/утре това дете може да се окоже,че е Вашето.Не са необходими високопарни слова и митинги,а оправдано премерени действия,които ще доведат до благополучен край нещата.С уважени към всички Ви и към автора на блога за благородното начинание-Снежана Станева/една от многото майки на тийнейджър на която тепърва ще настръхват косите от ужасиите които ни заобикалят в реалния живот/!
цитирай
90. tili - То тук се оформил цял Хайд Парк
11.05.2009 12:15
Не е ли ясно, че това е целенасочена държавна политика от самото начало на сакатата ни "демокрация". Спомнете си началото - просташките вестници. Внасяте ли в къщи от тях,гледате ли с децата си подобни предавания? Защо се чудите тогава. Андрей от "Сблъсък" е син на големия диригент Васил Арнаудов - едва ли в къщи е усвоил просташкото поведение - просто така е прието да забавляват и печелят. Няма надежда за този народ - той трябва да се състои от лесни за манипулиране простаци, а който се е измъкнал от калъпа - вън.
цитирай
91. veselaj - tili,
11.05.2009 15:49
Възможно е да е целенасочена държавна политика, но е започнала много преди да започне демокрацията. Преди нея мозъците се промиваха още повече. Лили Иванова и Петя Буюклиева не са по-малко чалга. Но все пак трябва да се опитаме да спрем простаците. Един спрян простак - все е нещо.
цитирай
92. анонимен - ВЯРНО
15.05.2009 15:56
Това всичкото е вярно, но има една друга истина -
ТЕЛЕВИЗИЯ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ГЛЕДА
цитирай
93. snejkata - OT SNEJKATA
15.05.2009 21:55
I tova e vqrno
цитирай
94. анонимен - На вниманието..,..
21.05.2009 23:50

Четвъртък следобед, изморена съм и се прибирам.

Пред мене върви група от две момичета и момче. Видима възраст 13, 14. Видимо облекло: на магистрални труженички.

Едната девойка се е покатерила на такива кокили, които биха довели до моето пребиване на петата минута след обуването. Явно и момата е пострадала, тъй като не ходи, а младежът я носи.

Групата се кикоти и разговаря толкова шумно, че ги чувам въпреки че съм се отнесла в свои си мисли.

Малолетна магистрална труженичка #1: И ся как ще се отплатиш за това носене?

Малолетна магистрална труженичка #2: Е как, с яко ч****е в кенефа…

Младеж, влачещ труженичка #2: А, няма нужда, пакет цигари също ще свърши работа…

Абе млада съм още, била съм на 13, но зяпнах. Явно че освен да приличат на магистралки, девойките си имаха и подобаващ манталитет.

И в моето училище, преди далечните 11 години се пафкаха цигари в тоалетната. И нас ни тресеше хормона, та се пощипвахме през междучасията. Но такова нещо не бях виждала и чувала до момента.

Само да питам къде са на въпросните кифлички майките, да видят на какво приличат щерките им и къде позволяват на съучениците им да ги оправят. В крайна сметка те още са деца и на са виновни…

Май групичката беше поредното доказателство, че на някои хора не трябва да се позволява да се възпроизвеждат. Иначе става страшно.
цитирай
95. анонимен - та,на вниманието...
21.05.2009 23:59
На вниманието на онези,които без всякакъв срам смятат,че възпитанието и грижата за децата им е нечия друга работа само не и тяхна.
цитирай
96. veselaj - Защо се учудвате? Най-вероятно ...
22.05.2009 06:46
Защо се учудвате? Най-вероятно родителите са нормални хора, които искат децата им да успеят. А Мария от Мюзик Айдъл е пример за успех.
цитирай
97. анонимен - това трябва да си каже всеки родител!
27.05.2009 01:14
http://naskopi.blogspot.com/2009/05/2-1.html
цитирай
98. анонимен - Здравейте Весела.
30.05.2009 22:52
Здравейте Весела.Изминаха само 12 дни от първия коментар по темата повдигната от вас.Кампанията трая всичко на всичко от 8т.м. до 10т.м.След това до този момент има поместени не повече от десетина коментара,между които няколко ваши и няколко на Снежката.В случая чудото не трая дори и 3 дни.Къде отидоха "ентусиастите"?!Къде е петицията против пошлите предавания?Не че някой щеше да и обърне внимание(това съм го писала вече),но все пак....Е,аз също не искам отвсякъде да ни залива простащина.Ето затова съм направила всичко възможно да покажа на децата си кои са истинските ценности в живота.Естествено че никога не съм мислила,че съм направила от тях идеални хора.Най-малкото затова,че такива просто не може да има.Но мога смело да заявя,че съм една щастлива,обичана и уважавана майка.Същото се отнася и за баща им-моя съпруг.А за този израз за пророка- не е точно цитиран от Снежката,а от там и от вас.Той гласи:"Никой не е пророк в собствената си страна."Но няма да издребняваме,нека е в "къща".Наистина е трудно да станеш пророк в цяла една страна,но във всяка една къща със сигурност има пророк.И за съжаление в много къщи това са невъзпитаните,агресивни, хулиганстващи деца.Буквално издевателстват над цялото семейство.Е,в моята къща това няма как да се случи.Там се слуша моята воля.С това моите деца са свикнали едва ли не от момента на раждането им.Но всичко това вие би трябвало да го знаете не по-зле от мен-нали сте педагог.
Направи ми впечатление едно ваше мнение за Лили Иванова и Петя Буюклиева.Много ми е интересно има ли някой български певец,който според вас да не пее чалга-певец и кой е той?
От самото начало искам искрено да ви поздравя за това,че повдигате толкова значима тема.Иска ми се отново да прочетете това ,което аз съм споделила по нея.Ще разберете.че в никакъв случай не одобрявам много от нещата,които се вихрят из всички медии,но обръщам внимание на най-важното-ролята на семейството.Казвате ;"Един простак по-малко-все е нещо."Не знам дали сте чували една много вярна приказка.Тя гласи,че има две нелечими болести-Мерак и Простак.Простака можеш да го излекуваш само като го скъсиш с една глава.По никакъв друг начин.Ами това е засега.С уважение:М.Димчевска
цитирай
99. анонимен - Произведено в България (Made ...
30.05.2009 23:52
Произведено в България

(Made in Bulgaria)

Къде са партиите? Къде е Костов, Къде е Волен Сидеров, къде е Бойко Борисов и всички тия (няма ги изреждам всичките) които уж се пишат опозиция, националисти (уж) или българи? Къде?

Засипете със жалби Европа:

Изпращайте всякакъв видео материал по случая до всички възможни телевизии, комисии и парламентаристи в ЕС !

Видео: http://www.youtube.com/watch?v=pnZd_gGpvTw

До - 15:13 часа

Деветте клипа във Vbox и двата в You Tube за насилието на асеновградските деца до момента са гледани от 144 000 посетители.

Само за един ден клипът в You Tube е посетен от 24 800 души и са направени 167 коментара.
Клиповете се излъчват по сайтове и телевизии в Ирландия, Полша, Германия, Англия, Испания, Франция, Холандия, Чехия, Швеция.

(Ако в момента наложат цензура и инф. затъмнение, както искат някой хора, ще стане още по-зле. Навън в ЕС вече се знае какво варварство се върши в България.)

Проф. Божидар Димитров - "Подобна вандалщина не е имало и когато сме били под турско робство..."


Момиченцето е изведено от страната ни през летище София.
Без международен паспорт и документи - За мен това означава само едно. Или държава ни е тотално разграден двор и националната ни граница въобще не се пази или е извършено нарушение на всички български закони с участие на властта ни.

Как така някой напуска пределите на страна без документи?

Самия акт на отнемане от бащата дори да е изряден по съдебно решение, бе извършен с варварски в нарушение на конституцията на Република България
и в нарушение на закона за закрила на детето.

Хагската конвенция е потъпкана - "Висшите интереси на детето следва да бъдат от първостепенна важност във всички действия на обществените и частни органи, в това число и на родителите, отнасящи се до децата, като един от основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето".

.....

Член 13

Независимо от разпоредбите на предходния член съдебният или административният орган на замолената държава не е задължен да разпореди връщането на детето, ако лицето, институцията или организацията, които се противопоставят на неговото връщане, установят, че:

b) съществува сериозна опасност връщането на детето, да го изложи на заплаха от психическо или физическо увреждане или по всякакъв друг начин да го постави в неблагоприятна ситуация.
Съдебният или административният орган може също да откаже да разпореди връщането на детето ако установи, че детето се противопоставя на връщането и е достигнало възраст и степен на зрялост, при които е уместно да се вземе под внимание и неговото мнение.

Член 20

Връщането на детето съгласно разпоредбите на чл. 12 може да бъде отказано, ако това противоречи на основните принципи на замолената държава в областта на защитата на правата на човека и основните свободи....

Всички служители участвали в нарушението на конституцията на страната и показване на закона за защита на детето трябва да идат на съд.

Ако едно дете без документи минава държавната ни граница без проблем, какво би станало ако тази държавна граница се минава от престъпна група и врагове на националната ни сигурност?

Как може през Летище София при наличие на толкова много граничел контрол да премине лице без международен паспорт?
Полския дипломат едва ли е скрил детето в куфар като дипломатически багаж!

Тоя път посягат вече и на децата ни.
Държавната ни администрация в лицето на - Съд, МВР, Прокуратура, Агенция за Закрила на Детето (срам за името си), Външно Министерство и Гранична Полиция се осраха тотално!

Живеем в 21 век. Не може дори един дори да е законов акт (много спорно) да се извършва варварски и с участието на държавата ни сякаш сме Африка през 18 век, а децата в българия роби!

http://videoclip-online.com/watch_video.php?v=f96974b8f88bf75

http://www.vbox7.com/play:92b999a6

http://vbox7.com/play:92b999a6

http://vbox7.com/play:ac0c719c

http://vbox7.com/play:5762fa47

http://vbox7.com/play:a808e39f
цитирай
100. snejkata - Gospojo Dimchevska-anonimna!
31.05.2009 08:16
Tova Vi e za proroka v sobstvenata durjava/otgovor ot drug anonimen/!Blagodarim za razqsnenieto kak bil tochniqt citat na pogovorkata.../az ne znaeh/...!Zashto reshihte izvednuj, radetelko za svobodna durjava i kushta,/az karam bez punktoaciq-edna ot mnogoto bez uchitelski obremenenosti/ da ste anonimna?.Interesno-Vie vuv vashata kushta diktuvate pravilata, ili vuzpitavate-dvete neshta sa nesuvmestimi ,zashtoto i az moga da diktuvam,no tova ne e nai-verniqt nachin na otnoshenie...!S pozdrav:-anonimnata-Snejka P.S.:Iskam da popitam- koi vuzpitavate-decata ,koito imat deca i sa predostavili grijata za decata si na Vas, ili vnucite,koito si imat roditeli,prekaleno angajirani ,za da se grijat za decata si?!
цитирай
101. veselaj - Г-жо Димчевска, нямам представа ...
31.05.2009 09:36
Г-жо Димчевска, нямам представа как е във вашата къща. Като педагог (макар и бивш) знам много добре, че точно децата на родители като вас най-често нарушават правилата ИЗВЪН къщата ВИ. Защото това е ВАША къшща, но дали я чувстват и своя? Като педагог зная, че 99% (включително и аз)от родителите НЕ ПОЗНАВАТ децата си. Някои не ги опознават никога. Освен ако не се случи нещо страшно. Но всички си приличат по едно нещо - винаги казват "Моето дете не може са направи такова нещо". Това са фактите, макар и да не ви се вярва. Можете да си затваряте очите, но не можете да промените фактите.
Колкото до певците - всеки си има вкус. Напр., Богдана Карадочева, Г. Минчев, Щурците, ФСБ и още много други НИКОГА не са пели чалга. Нито в буквалния, нито в преносния смисъл.
цитирай
102. анонимен - всичко,което....
04.06.2009 00:37

Всичко, което трябва да зная...



Повечето от онова, което ми е било потребно,
за да се науча как да живея,
какво да правя, как да се държа,
усвоих в детската градина.

Мъдростта не е горе на върха,
където блести заветната диплома,
а там, в пясъчника на детската площадка,
в предучилищната група.


Ето какво научих там:

Дели всичко.
Играй честно.
Не удряй хората.

Оставяй нещата там, където си ги намерил.
Разчисти, ако си разхвърлял.
Не вземай вещи, които не са твои.
Извини се, когато си обидил някого.
Мий си ръцете преди ядене.
Топлите сладки и студеното мляко са полезни.

Живей хармонично.
Научи нещо, измисли нещо, порисувай,
попей, потанцувай, поиграй, поработи...
всеки ден по малко.

Всеки следобед си поспивай.
Когато си на улицата, внимавай дали не идва кола.
Когато излизаш на улицата заедно с други хора -
дръжте се за ръце и вървете плътно един до друг.
Бъди готов за чудеса.

Помни малкото зрънце, посадено в пластмасовата чаша.
Корените отиват надолу, а стебълцето — нагоре
и никой не знае нито как, нито защо,
но и ние сме също като него.
Дори и златната рибка, и хамстерите, и белите мишки,
и растението в пластмасовата чаша умират.
Ние също...

И тогава си спомни книгата за Дик и Джейн
и първата дума, която сте научил,
най-важната дума в света: ВИЖ!

Всичко, което трябва да знаеш, е там някъде.
Златното правило, любовта и здравословният начин на живот.
Екологията, политиката и здравият разум.

Помисли си само, колко по-добър щеше да бъде светът,
ако всеки ден към три часа следобед всички си похапвахме бисквити с мляко,
а после лягахме за кратка дрямка.

Или ако хората приемат като задължително правило
винаги да връщат нещата там, откъдето са ги взели,
и да почистват мръсотията, която правят.

На колкото и години да си,
когато си сред останалите хора, е в сила правилото:
дръжте се за ръцете и вървете плътно един до друг!

Робърт Фулам
Из "Пилешка супа за душата"

цитирай
103. анонимен - още повече
30.06.2009 18:59
Ако ще започнем да бойкотираме отнякъде- да започнем първо от магазините за хранителни стоки окичени като агиттабло с рекламни материали на мастика, руса извънземна с цици от диня и изражение на извратена нимфоманка! И тази извратеност кара малките момиченца не да искат да бъдат принцеси или балеринки както беше по наше време, ами да имат мигли достатъчни космести за да покрият голото теме на Тодор Живков, цици като шамандури и устни извити в гримаса, която би докарала на баща им инфаркт! И това ако не е Простотия!
цитирай
104. veselaj - Много си прав. Може би наистина т...
30.06.2009 19:02
Много си прав. Може би наистина трябва да се започне кампания за бойкот на стоки, които се рекламират с разголени цици и пр.
цитирай
105. анонимен - buy generic viagra 455 3520
18.10.2012 03:50
<a href=http://buyviagraonlinemall.com/#19378>viagra online</a> - <a href=http://buyviagraonlinemall.com/#6817>generic viagra</a> , http://buyviagraonlinemall.com/#7758 buy viagra online
цитирай
106. анонимен - payday loans online 774 7357
18.10.2012 10:20
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#12898>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#11802>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#16301 payday loans online
цитирай
107. анонимен - payday loans online 676 16550
18.10.2012 15:05
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#6860>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#1152>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#18897 payday loans online
цитирай
108. анонимен - payday loans online 336 8358
18.10.2012 19:06
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#2093>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#12725>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#14573 payday loans online
цитирай
109. анонимен - payday loans online 537 14711
18.10.2012 23:53
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#7983>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#19248>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#7534 payday loans online
цитирай
110. анонимен - payday loans online 432 7375
19.10.2012 02:47
<a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#5186>payday loans online</a> - <a href=http://usapaydayloansonlinetoday.com/#3866>payday loans online</a> , http://usapaydayloansonlinetoday.com/#18670 payday loans online
цитирай
111. анонимен - buy kamagra cheap 10453
20.10.2012 08:32
<a href=http://orderkamagranow.com/#jozjj>kamagra oral gel</a> - <a href=http://orderkamagranow.com/#ynwbs >buy kamagra 100mg</a> , http://orderkamagranow.com/#gnvht buy kamagra soft
цитирай
112. анонимен - buy levitra online
21.10.2012 09:55
If you want to buy levitra use keywords http://onlinelevitrabuy.com/#2826 - buy levitra online, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#6631>levitra without prescription</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#7250 online
цитирай
113. анонимен - levitra online 17506
21.10.2012 12:50
<a href=http://orderlevitrahere.com/#kibil>levitra online</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#ogode >levitra 40 mg</a> , http://orderlevitrahere.com/#rkfnd levitra 20 mg
цитирай
114. анонимен - cheap levitra 13249
22.10.2012 02:56
<a href=http://orderlevitrahere.com/#elvyt>buy levitra</a> - <a href=http://orderlevitrahere.com/#krizy >cheap levitra online</a> , http://orderlevitrahere.com/#oysds cheap levitra
цитирай
115. анонимен - generic cialis 15468
22.10.2012 23:19
<a href=http://ordercheapcialishere.com/#ebnuo>order cialis</a> - <a href=http://ordercheapcialishere.com/#rekzj >cialis 10 mg</a> , http://ordercheapcialishere.com/#qitto generic cialis
цитирай
116. анонимен - buy cheap viagra 2982
23.10.2012 01:01
<a href=http://ordercheapviagrahere.com/#xaptv>order viagra</a> - <a href=http://ordercheapviagrahere.com/#xpzfs >buy generic viagra</a> , http://ordercheapviagrahere.com/#okmhr buy viagra online
цитирай
117. анонимен - payday loans 446 5400
23.10.2012 17:12
<a href=http://paydayloansveryquickly.com/#18251>payday loans</a> - <a href=http://paydayloansveryquickly.com/#12027>payday loans</a> , http://paydayloansveryquickly.com/#19777 payday loans
цитирай
118. анонимен - buy cialis online 960 18871
24.10.2012 01:04
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#7110>cialis online</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#11048>buy cialis</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#5757 cialis online
цитирай
119. анонимен - levitra 10 mg
24.10.2012 01:05
If you want to buy levitra use keywords <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#5249>buy levitra online</a>, <a href=http://onlinelevitrabuy.com/#7979>order levitra</a> or this link http://onlinelevitrabuy.com/#7786 online
цитирай
120. анонимен - cheap cialis 16180
24.10.2012 08:21
<a href=http://cialisstorehere.com/#fulir>cheap cialis</a> - <a href=http://cialisstorehere.com/#jwknl >buy cialis online</a> , http://cialisstorehere.com/#plueu buy cialis
цитирай
121. анонимен - buy viagra online 13746
25.10.2012 05:43
<a href=http://viagrastorehere.com/#hdbek>generic viagra</a> - <a href=http://viagrastorehere.com/#brbim >cheap viagra</a> , http://viagrastorehere.com/#vlxlm buy viagra online
цитирай
122. анонимен - generic cialis 668 18537
25.10.2012 16:01
<a href=http://buycialisonlinesafe.com/#5120>buy cialis</a> - <a href=http://buycialisonlinesafe.com/#4133>cialis online</a> , http://buycialisonlinesafe.com/#4823 buy cialis
цитирай
123. анонимен - buy kamagra 21194
26.10.2012 05:36
<a href=http://kamagrastorehere.com/#tktip>buy kamagra online</a> - <a href=http://kamagrastorehere.com/#hlohh >cheap kamagra</a> , http://kamagrastorehere.com/#rxeqq buy kamagra online
цитирай
124. анонимен - buy levitra online 18750
26.10.2012 07:24
<a href=http://levitrastorehere.com/#yclqk>cheap levitra</a> - <a href=http://levitrastorehere.com/#vmwjm >levitra online</a> , http://levitrastorehere.com/#dixjb levitra online
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4895115
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!