Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.04.2009 11:25 - Лицемерието, което убива. Нашето лицемерие!
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 5116 Коментари: 15 Гласове:
1

Последна промяна: 22.04.2009 15:20

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Държавата отново пламна. По повод поредното убийство на млади хора. По една телевизия показват близки на убитите. Които разказват какви добри момчета са. По другата – близки на убиеца. Които също разказват колко добро момче е. Вероятно всички са прави. Убийците не се раждат убийци. Убитите не са ангели. Защо се случва? Кой е виновен? Сигурно почти всички хора си задават тези въпроси. И сигурно почти никой не си отговаря – аз. По-точно моето безразличие. Бих казала – моето лицемерие. Прочетете до края, преди да се нахвърлите срещу мен. Защото знам, че ще го направите. Виновни сме ние, хора. По бТВ се възмущават от убийците. В същото време ни заливат с простащина. Забележете – представена като НЕЩО ПРАВИЛНО, даже нещо добро. В “Мюзик айдъл” ни обясняват, че предаването е “маструбация и простотия”. Там участва 13-годишно дете в разрез със законите на държавата. Това е добро. Това е “успешно”. Ако искаш да успееш, трябва да си простак. Или да нарушаваш законите. Ние мълчим. Може даже да гласуваме с SMS . По Нова ТВ показват ВИП Брадър. Отново простотията е ВИП. Ако искаш да си ВИП, трябва да си такъв. Като Азис, например. Или като Т. Славков. С две думи простак. Ние мълчим. Може даже да гласуваме с SMS. Благотворително. В интернет можеш да видиш всичко. Деца се гаврят с учителка. Наказани са... с предупреждение. И се хвалят на приятелите си, как са я сложили на място. Ако учителка плесне шамар на детето, което тормози всички, родителите, медиите и т.н. “ще я сложат на място”. Детето ще остане ненаказано. Защото да си простак е печелившо. Защото е гот. Ние мълчим. Или се възмущаваме от учителката. Отново. Простака с БМВ-то спира демонстративно на тротоара. Не че няма къде. Но да си простак е гот. Полицейската кола, която минава не спира. Мълча и аз. Мълчат и останалите. Всички се нахвърлиха срещу Стависки. Правилно. Иван от “Сблъсък” е също с условна присъда за същото нещо. Карал пиян и катастрофирал. Да, там няма убити. Трябва ли да има, за да проговорим? И каква полза да викаме тогава. Иван го гледаме непрекъснато. Защото да си простак е печелившо. Защото е гот. И защото мълчим. Мълчим, защото сме лицемерни. Защото не ни пука. Докато мълчим за дребните неща, ще сме свидетели на големи трагедии. За лицемерие не се носи отговорност. Мястото на убийците е в затвора. Питам се, къде е моето място?    



Гласувай:
1



1. giorgiocbr - Смешно е да говориш за лицемерие, Весела
22.04.2009 11:39
При положение че в коментарите към друг твой постинг оплюваш жертва на отвличане, вместо виновниците да има неразкрити и ненаказани отвличания. С какво е виновна жертвата, с опразнени джобове и оплют бизнес, със сринат имидж и съсипана психика?

Крив народ сме просто, аз и всички вие
цитирай
2. veselaj - giorgiocbr
22.04.2009 11:44
никога не съм оплювала никого и нищо. Ако имаш предвид постинга ми за отвличането на Киро Киров, май нещо не ми се връзва "оплютия бизнес" след тази масирана реклама по телевизията. Не остана човек в България, който не разбра какъв велик човек е отвлечения. И не изглеждаше особено съсипана психиката му.
А този постинг е именно за това - че сме крив народ. И лицемерен.
цитирай
3. giorgiocbr - Божке божкеее...
22.04.2009 11:51
Ако утре /недай си Боже/ ти се случи нещо и после те търсят 1000 журналисти за интервюта, и имаш да опровергаваш 1000 лъжи изречени за теб, семейството ти и бизнеса ти, това реклама ли ще е?

И говорите за лицемерие... Нямам думи...
цитирай
4. dantonov - Да, от екрана ни заливат с всевъз...
22.04.2009 12:01
Да, от екрана ни заливат с всевъзможни простотии, защото всичко е подчинено на негово величество – Рейтинга, защото от там идват парите! И морала остава някъде встрани – от морал не се печели.
Във ВИП брадър има и друго, което ме безпокои. Предполагам Тодор Славков може да стигне и до финал – и ако спечели – не е ли това своеобразна реабилитация на татовия режим. А някой не цели ли това? И то преди изборите?
цитирай
5. veselaj - dantonov,
22.04.2009 12:34
естествено, че участието на Т. Славков е опит да се събуди носталгията. Но е лицемерно да мълчим, когато простащината е печеливша. Мълчанието е по-страшно от простащината.
цитирай
6. aroundus - WR
22.04.2009 13:43
Младите не бяха ли добри? ;)

Конформизмът не е нищо ново. И все пак факта, че си отваряме очите е положителен, нали? (кога пък аз станах толкова позитивен?)

Хубав постинг. Поздрави.
цитирай
7. veselaj - aroundus,
22.04.2009 14:02
именно, добри са. Лоши сме старите, че си мълчим. Лоша е майката на Симона, която я е пратила там. Лоши са хората, които показват 13-годишни, изпаднали в радостна истерия от поредната простотия.
цитирай
8. aroundus - WR
22.04.2009 18:06
А онези, дето се убиваха с ножове( вратаря на хокейния отбор)? И те ли са добри?
цитирай
9. johnniewalker - Оф
22.04.2009 18:08
Ако знаех и аз моето къде е ... Май най-накрая ще се окаже, че трябва да се махаме от тая държава. Хич не ми се иска, и ми се иска да вярвам, че тук ми е мястото, но непрекъснато ми се напомня, че не е така.
цитирай
10. veselaj - aroundus, не знам. Както не мога да ...
22.04.2009 18:18
aroundus, не знам. Както не мога да кажа какво ще направи и моят син, ако някой обиди гаджето му. Знам, обаче, че те не са се родили такива. Ако не спрем да издигаме простащината в култ и не мълчим, когато я видим, ще стават такива трагедии.
johnniewalker, няма как, все някой трябва да изрине боклука. На нас се падна "удоволствието" :))) Да се хващаме по-бързо, няма кой друг.
цитирай
11. zaw12929 - Държавата ни е добра, а прът в дви...
22.04.2009 20:39
Държавата ни е добра, а прът в движението и слага властта, оная самоназначената, недосегаемата и всеможещата. Познахте...какво още трябва да направят медиите, за да опустошат напълно България, за която нямат добро мнение, нито адекватно решение, ЗаЩОТО ОТ БЪЛГАРСКАТА ИНТЕЛИГЕНЦИЯ ТЕ СА НАЙ НЕКОМПЕТЕНТНИТЕ, НАЙ ЗЛОБНИТЕ, ЗАВИСЛИВИ И МРАЗЕЩИ ВСИЧКО ХУБАВО! НАЙ КОРУМПИРАНИ. НАСАЖДАТ НЕВЕРИЕ, НЕГАТИВИЗЪМ, СТРАХ. ТЕ СА ОРГАНИЗАТОРИ, ЗАКРИЛНИЦИ НА СЕНЧЕСТАТА ИКОНОМИКА, НА ПРЕСТЪПНОСТТА, НА ВСИЧКО, КОЕТО ЗЛЕПОСТАВЯ БЪЛГАРИЯ ПРЕД СВЕТА. БЪЛГАРСКИЯТ ПЕЧАТ Е ВРЕДЕН ЗА ДЪРЖАВАТА, ЗА НАРОДА, ЗА ДЕЦАТА НИ. БЪРЗАТ ДА ИНФОРМИРАТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ, КАК ГИ ИЗДИРВА ПОЛИЦИЯТА,
НА ПЪРВА СТРАНИЦА СА БюЛЕТИНИТЕ НА ПОЛИЦИЯТА, РАБОТАТА НА ДЕПУТАТИТЕ ВСЕ В ЛОША СВЕТЛИНА. ЗАЩОТО ПРАВЕЩИТЕ ПЕЧАТА СА МЪРЗЕЛИВИ. ПО ДВА ПЪТИ НА ЧАС НИ СЪОБЩАВАТ С ПОДРОБНОСТИ ЗАПИСАНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. Това е "Властта", която унищожава всичко читаво. Журналистът е, като дете между 4-5 годишна възраст все глупави въпроси задава и при тази слободия, как да се нареди на по предно место в света!
Това не се нарича лицемерие, а е престъпление,
което няма защо да преписвате на зрители, читатели... коментатори
Защото с това предстой кулминация на престъпността...
цитирай
12. анонимен - Мръсотия винаги е имало
22.04.2009 22:33
Аз също съм имал такива случаи.Ако момчетата търсеха момичета всичко щеше да свърши добре, а може би и със сватба.Те са търсили разправии и може би са се престарали, защото всички знаем какво правят хокеистите на леда и знаем че не са невинни очилатковци жертва на нещастни обстоятелства.Кой каквото търси понякога го намира и остава изненадан че се намира кой да му го даде.Обърнете внимание че отровните и опасните гадинки в природата нападат само ако ги безпокоиш.Таралежа виновен ли е че си се набол на бодлите му?Силните обикновено са кухи и трудно проумяват че не са центъра на вселената.Психическите травми които те нанасят с арогантното си и безотговорно държание никак не са маловажни.Понякога именно те са причина за неочаквани убийства и всички крещят срещу убиеца, а понеже не можем да накажем убития малоумник наказваме умния че се е защитил .Ама той го убил - е, още старите хора са го казали"боя на кантар не можеш да сложиш" Просто не бива да се постава човека в такава ситуация - да преценява колко да те боцне или колко силно да те тумне в муцуната че и ти да се спреш и той да не ти счупи носа.
цитирай
13. raylight - Убиецът от Перник
23.04.2009 09:12
си е истински, пълнкръвен коляч, защото е израстнал в пълна безнаказаност. Майка му и баща му също трябва да получат по някоя годинка заради възпитанието, което са му дали
цитирай
14. veselaj - raylight,
23.04.2009 09:26
Точно за пълната безнаказаност говоря. Но не съм много убедена, че един човек може да заколи трима пред заведение и никой да не забележи. Както не вярвам в "ангелската" същност на убитите. Това са обикновени деца. като моите. И ако родителите не са си на мястото, би трябвало всички да крещим по въпроса. А ние си траем докато не се случи трагедия. След това няма смисъл да крещим.
цитирай
15. анонимен - Съгласен съм
23.04.2009 14:06
Абсолютно съм съгласен с авторката на статията, че вината за всичко, което ни се случва - добро или лошо, е изключително и преди всичко наша. Наша, в смисъл, че е на всеки един от нас, предизвикана от бездушието, омразата, простотията и т.н.
Проблемите идват от робските ни душици, от изкривеното мислене.
Вижте в другите държави как реагират например на увеличението на бензина - блокират пътищата веднага, до свалянето им в разумни граници. А ние - раята - си мълчим. Цената на бензина в момента трябва да е под 1 лев и всички го знаем /на световния пазар тя падна 3 пъти - проста сметка показва, че от 2,50 трябва да стане 85 стотинки. Да ама не!/
Това е само пример. Другото и по-важно е роптаенето срещу управниците - виновни били. Добре. Какво направихме по въпроса - НИЩО. Защо - защото сме рая.
Трябваше още като се щурмуваше парламента заради Виденов да се свалят ВСИЧКИ, ама наистина ВСИЧКИ, които не са за там. Ние обаче предпочетохме да повярваме на други /същите крадци, ама опозиция били - модерна думичка/, които продължиха политиката на разграбване на държавата. Защо? Защото ни е по-лесно? Или сме мазохисти? Бездушна рая, свикнала друг да мисли вместо нея, неспособна да взима решения, да възпитава децата си към добро.
Кажете ми кой позволява на децата да стоят до късно в дискотеката, да пушат от 10 годишни, да не учат каквото трябва в училище? Има ли такъв, който ги кара да си играят на ДЕТСКИ игри, а не на компютърни? Занимаваме ли се достатъчно с тях, обяснявайки им за нещата от живота? НЕ!!!
Колко от нас освен това се притичат на помощ на пострадал, а не гледат бездушно сеир? - 1%.
Е извинявайте, ама ние сме си виновни за всичко. Аз, Ти, Ние. Не управляващите, Не някой друг. Вината трябва да търсим само и единствено в себе си.
Благодаря на всички, които са изчели това докрай, а на тези на които досадих се извинявам. Който може и иска да си направи изводите, ако може и иска да се промени. Само, когато достатъчно много започнат да МИСЛЯТ и ЧУВСТВАТ, да бъдат добри и състрадателни, само тогава ще почнем да се ОПРАВЯМЕ. Не преди това !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4895549
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!