Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.04.2009 10:57 - Дрън, дрън я(н)рина.
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 5065 Коментари: 11 Гласове:
0



Опитвам се да разбера явлението “Яне”. Колкото повече се напъва, толкова по добре личи празноглавието и празнодумието му. Особено показателно беше участието му във вчерашното предаване “Отпечатъци”. Много приказки, много биене в гърдите и накрая почти нищо конкретно. Питат го “Откъде имате информация” той 5 минути говори, без да каже нещо и накрая обобщава “Ама аз разкрих Мургина”. Пак го питат “добре де, откъде имате информация”, той още пет минути нищо не казва, ама със страшно много думи. Питат го защо иска 8% бариера за коалиции, която пречи на обединената десница, наш Яне продължава с извъртането и празните приказки. Питат го откъде има пари – Яне ни съобщава, че затова прави парламентарна група. Пълна шизофрения. Влязох днес да разгледам страницата на партията “Ред, законност и справедливост”. И там същото – празни приказки и Яне Янев. Във всяко заглавие. Особено забавно е да се разгледа “състава” на партията. Главен секретар (да ви звучи познато?) - Яне Георгиев Янев. Има и подробна биография. Заместник –председател (кой ли е председателя) – Атанас Иванов Железчев. И толкова. Нищо друго. Политически съвет – там пък няма съвсем нищо. Нито имена, нито биографии. Излиза, че РЗС е само Яне Янев (поне от сайта им). Ясно е, че в паниката си БСП и ДПС са готови като гущери да си откъснат опашката. Ясно е, че Яне е само “джобно ножче”. Надявам се, на всички да и стане ясно и да се окаже, че са си “кръцнали” опашката непосредствено под главата.




Гласувай:
0



1. cornflower - ако Яне лъже
13.04.2009 11:02
тогава къде са парите ?
600 милиона!
цитирай
2. veselaj - cornflower
13.04.2009 11:06
аз не съм казала, че Яне лъже за парите или за Мургина. Но защо точно Яне, защо точно сега (а не преди да станат толкова много), откъде има информация? Яне лъже само, че е десен. Очевидно си е част от БСП и си играе за нея.
цитирай
3. dantonov - При Яне Янев е и Георги Марков (ако ...
13.04.2009 11:57
При Яне Янев е и Георги Марков (ако някой си спомня за него) и Петър Берон отива при него - изобщо отбор юнаци... за да не ги нарека по друг начин! Какъвто Яне Янев – такива и останалите!
цитирай
4. анонимен - яне ,яне
13.04.2009 13:41
Много странни коалиции ,много стари муцуни ----само яне навсякъде а хората по места са му от лумпен нагоре ! Варна с интерес следи възхода на купуващия гласове член на партията ---Веселин М
цитирай
5. veselaj - На изборите трябва да отидем вси...
13.04.2009 13:44
На изборите трябва да отидем всички. И Яне сам да си отреже главата (тя и без това не му трябва много) :))
цитирай
6. анонимен - мнение
13.04.2009 14:18
Поредният лъжлив мазник - Я.Янев
цитирай
7. анонимен - Яне е
13.04.2009 14:21
лапацало и информирано от определени кръгове лице. Чудя се на Абаджиев какво прави с него. Но може би "търкулнало се гърнето и си намерило похлупака".
цитирай
8. veselaj - Аз също смятах Абаджиев за свестен ...
13.04.2009 14:24
Аз също смятах Абаджиев за свестен човек, докато не започна да прави врътки.
цитирай
9. анонимен - ВСИЧКИ ЛЪЖАТ!
13.04.2009 16:02
Не мога да разбера, защо има коментари Яне дали лъже, или не, при положение, че всички лъжат. Всички политици, без изключение, а колкото по-нагоре в йерархичната стълбичка се намират, толкова са и по-големи и глобални лъжите им. От т.нар. "промени" насам, в България точно 5 човека са си извоювали правото пред Великите Сили да управляват страната зад кадър и те отговарят пред тях за геополитическата рамка и за икономическата рамка - да има "стабилност" икономическа и политическа, да има готовност за бърза дестабилизация, ако това се окаже изгодно за Великите Сили, да провеждаме изгодна за тях външна политика и търговия и т.н. и т.н. Иначе тези 5 човека имат "карт бланш" за вътрешните политически игрички и икономическо разграбване. От там нататък, всички известни от миналото и настоящето политици са техни подставени лица. Какъв е основният интерес на тези 5 човека непосредствено преди избори? Много ясно - да има спокойни и демократични избори и колкото е възможно по-голяма изборна активност. По този начин след изботните грабежи ще имат по-висока "легитимност". Кокото повече избиратели гласуват на изборите (абсолютно без значение за кого), толкова по-законни ще бъдат грабежите на бъдещите управляващи, т.е. на подставените лица на тези 5 човека. За да могат да бъдат мотивирани максимален брой хора да гласуват се създава специален предизборен щаб, чиято работа е да преценява как и с какво да мотивира различни слоеве избиратели да участват на изборите. Един не малък слой например, се мотивира с "турската" измислица - че ако не гласуваш, гласът ти отива за Турците, които идват организирано с автобуси и гласуват за ДПС. С тази мотивационна измишльотина се мотивират около 500-700 хил. избиратели. Друга измислица е Яни и неговите "разкрития" - той ще допринесе с още 150-200 хил. избиратели (пак дебело подчертавам - няма никакво значение за кого - важното е само да пуснеш бюлетина). Инсценираната вражда между бат Бойко и Станишев ще мотивира както противници на БСП (да гласуват за Бойко), така и привържениците на БСП (да гласуват за Станишев) и т.н. и т.н. и т.н. - сигурно мога да изброя поне още 10 основни мотивационни мероприятия, които се провеждат от 1-2 месеца насам. И най-чудно ми е как тази толкова проста и ефективна престъпна схема работи толкова успешно вече близо 20 години - хората масово се стичат да гласуват "за" своята любима идея, или "против" онова, което не искат да се случи, мислейки си, че това наистина са "избори" и че те "избират" нещо. Всъщност само допринасят за по-високата степен на "законност" на бъдещите грабежи - нищо повече, или по-малко.
цитирай
10. veselaj - Малко уморително ми стана да слушам ...
13.04.2009 16:09
Малко уморително ми стана да слушам за "световната конспирация". От всички подобни приказки излиза, че преди 89-та сме живели в нещо като рай, ама някой ни е завидял и се мъчи да ни "превземе". И че сме някакъв голям световен фактор, щом всички така се стремят "да ни завладеят". Хайде да погледнем истината в очите - ние сме една много малка и много изостанала държава (долу-горе колкото един по-голям град).. Нещо като сополиво циганче, което се опитва да влезе в луксозен ресторант. Никой не иска нищо от нас, освен да се изкъпем, да си избършем сополите и да се опитаме да заживеем като нормални хора. Когато се отказваме да гласуваме, приличаме точно та тези цигани, които не се къпят, не си чистят къщите, не си плащат сметките и се оплакват от държавата.
цитирай
11. анонимен - В отговор на #9.
13.04.2009 17:09
Неуважаеми господине.Казвате:"Всички лъжат"?Ама вие май най много.Вашето мнение.че няма смисъл да се гласува,налива вода в мелницата на управляващото мнозинство.Какво излиза според вас?Наи добре е никои да не гласува?Браво.Това се отнася към обикновенния гласоподавател.Нека се чуди,нека си мисли,че Вие му давате добър съвет.И така,негласувайки той,отваря пътя за безспорна победа на БСП и ДПС.Защото техния електорат неможе да се излъже.Те ще гласуват.И като знаете нашата избирателна система,и10000 души да гласуват,се считат за 100%.И хоп вие сте пак на власт.Браво бе хитра работа,печена така да се каже.А?И колко ти платиха за това?Не лъжи хората.ТРЯБВА ВСИЧКИ ДА ГЛАСУВАМЕ.Само така ще изметем такива като вас.Съзнателно пиша "вас",защото не заслужавате увайение.Ха със здраве.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4908953
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!