Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2009 13:10 - Отровни вафли или отровни хора?
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 1831 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 07.04.2009 14:24

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

У нас се завихри поредният скандал с храните. В някакви вафли имало меламин. Открит от някакви частни лица в някакви частни лаборатории. Кои са вафлите – не се знае. Не смеят да кажат дажe и хората, които твърдят, че са открили въпросното вещество. Ако не по телевизията, то поне в Интернет. Ама и там няма нищо конкретно. Май били “Мура” на Нестле, или май “Боровец”.... Ето ви и една друга версия. Вие сте голяма фирма и произвеждате вафли. Като такава от вас се очаква да рекламирате. Например, по някоя телевизия. Вие, обаче, не намирате за нужно да платите такива пари за реклама. Изведнъж се появява “бдителна” организация, която открива отровно вещество в “някакви” вафли. Не се казва в кои, защото производителят веднага ще осъди телевизията. Но се показва нарязана вафла, която доста прилича ва вашите. Пък и повечето вафли си приличат. В резултат наплашения потребител рязко намалява покупките на вафли от големи фирми (защото се подхвърля, че май е голяма фирмата производител). Вие започвате да търпите големи загуби и СТЕ ПРИНУДЕНИ да си платите, за да се спре тази истерия. Подобен сценарий би могъл, ако някоя партия ви поиска “спонсорство”, но вие откажете. Отново “бдителните граждани” и т.н. (по предишната версия). И вие ставате спонсор. Не можете да се обадите, защото нищо не можете да докажете.

Не знам дали има отровни вафли. Но отровни хора – достатъчно.

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mahatma - Това, че
07.04.2009 13:23
в някои вафли може и да няма меланин, не означава, че те безопасни за консумация. Преди време имаше едни ОТРОВНИ фъстъци - внос от Бразилия. Къде ли са се дянали?! Ами, най-безопасно за биснеса - при вафлите - като "фъстъчен" крем. Ръгай чушки у бобо и се не бой!
цитирай
2. veselaj - mahatma,
07.04.2009 13:27
Аз изобщо не коментирам качеството на вафлите. Аз така или иначе не ям вафли :))). Разглежам коренно различно нещо - колко е лесно да бъде изнудена някоя фирма да плаща НЕЗАВИСИМО ДАЛИ е коректна или не. Вафлите нямат нищо общо.
цитирай
3. анонимен - Вафли
07.04.2009 13:39
Може да има не само меламин, но и цианкалий, само че СЕМ забранява да се споменават имената на фирми извън рекламен блок. За това не се казва коя е фирмата.
цитирай
4. veselaj - Няма и нищо конкретно в Интернет. ...
07.04.2009 13:46
Няма и нищо конкретно в Интернет. Там няма СЕМ и хората, които твърдят подобно нещо биха могли да кажат името на фирмата. Ако се страхуват - да пишат на пощана ми - аз ше напиша името.
Но може да се каже и така - "в телевизорите, внасяни от голяма фирма са открити опасни радиоактивни излъчвания" или "в обувките на наш производител са открити опасни лепила"... и докъдето ти стигне въображението.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4904943
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!