Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2009 16:00 - Държава от извънземни
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 4891 Коментари: 28 Гласове:
0

Последна промяна: 24.06.2009 18:08

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

      Тази държава е скапана. Политиците са калпави (всичките). Учителите са неграмотни. Полицаите са мързеливи и корумпирани. Лекарите са некадърни. Навсякъде е мръсно и грозно. Всички кадърни хора избягаха в чужбина.

Звучи познато, нали? Може да се чуе и на пейката в парка, и на масата в кръчмата и от екрана на телевизията. И до голяма степен е вярно. И аз съм срещала неграмотни учители, мързеливи полицаи, некадърни лекари. И не мога да понасям политици като Доган и Станишев. НО повечето от моите познати лекари са кадърни. Голямата част от учителите, които познавам са грамотни и знаещи. Познавам честни полицаи и политици. И почти всички от познатите ми си изхвърлят боклука където трябва. Е откъде тогава се вземат тогава тези, които рушат държавата ни? Навярно са някакви зли извънземни. Злите извънземни дават дипломи на неграмотни студенти. Злите извънземни си хвърлят боклуците през прозорците на колите и превръщат бавно и сигурно местата край пътищата в сметища. Пак те избират калпавите политици. Извънземните назначават корумпирани полицаи и те им дават подкупи. Ами хайде да вземем да спрем да хленчим и да ги изгоним тези извънземни. И всеки да започне от себе си. Да се оплаче от неграмотния учител, да уличи некадърния лекар преди да е убил някого, да потърси сметка от полицая, който му иска подкуп. Да попита защо 13-годишната Симона не ходи на училище, защо президента убива защитени животни, защо се харчат пари за глупости, защо се приемат закони, защитаващи престъпници. Да изчисти улицата пред къщата си и да потърси виновника, който си изхвърля боклука през прозореца. Да запише номера на колата, от чийто прозорец лети празна бутилка. Ако станем много, тогава може би на извънземните ще им писне. И ще си отидат....

 



Тагове:   извънземни,


Гласувай:
0



1. artanis - Може би.
07.04.2009 16:15
Истината е някъде там.

поздрави:
цитирай
2. анонимен - Просто
07.04.2009 16:21
е пълно с прости хора. Без елементарно възпитание. Но такова поведение е и някаква форма на апатия. На пренебрежение към нормите и правилата.
Много са факторите. Все пак културният човек - независимо от системата - е културен човек.
цитирай
3. veselaj - parasol,
07.04.2009 16:24
мисля си, че простите хора не са повече от възпитаните. но възпитаните си мълчат. И оставят простите да определят живота им. Аз съм си обещала - ще преча колкото мога на всеки простак. Ще преглъщам обидите, даже и някой шамар може да отнеса. Но няма да спра. И се надявам, че ще има и други.
цитирай
4. an200 - Подобна тема е подхванала и primavera
07.04.2009 16:32
Тя в момента е в Италия, разказва за земетресението и прави сравнение между стореното от италианските власти и реакцията на нашите държавници в подобна ситуация...Та "извънземните" са факт и в бедствено, и в нормално положение...
Прочетете последния и постинг и вижте това.
http://www.rete8.it/
цитирай
5. анонимен - 3. veselaj
07.04.2009 16:37
правя същото с удоволствие. Дори съм им посветил стих:
"Няма защо да търсим из космоса
спиците на колелото:
този свят е създаден за простите -
да си живеят живота."

:)))
цитирай
6. july26 - Не вярвам, че в Италия или където и да било реагират някак, защото обичат Берлускони например!
07.04.2009 16:48
Там не се и обсъжда по този начин един или друг политик! Да не говорим,че е смешно да се сравнява един италианец с един българин,просто много малко общо имаме като нации и манталитет! Без да задълбавам,не е нужно да се сравняват несравними стойности просто!
Защо има извънземни тук ли? Според мен те не са извънземни,а същите твои и мои познати,които с теб и заради това,че са ти познати, са едни. Когато това е регулярна и редова работа, са/сме коренно различни. Това сме ние, българите, вечно разчитащи на познанства и приятелства вместо просто да си вършат/вършим работата така, както се очаква от нас. Както и ще надничаме в канчето на всеки друг, включително и на тези най-горе, Доган или Станишев, и ще очакваме да правят чудеса някакви, докато ние гледаме отстрани и критикуваме, тип Б Б. Е, няма да стане, то така и никъде не става, де! Щото ще изберете този Б Б и точно след 6 месеца ще спрете да му вярвате и на него! Та това е, докато хипнотизирано се вглеждаме в търсене на извънземни, изкоренявайки на части извънземното в самите нас, нещата ще се случат.
Темата е дълга и сложна,това което очакваш да се случи тук от всички нас всъщност се прави от тези на върха на Държавата. Навсякъде по света! Иначе става нещо като нищо,макар че лично аз виждам и усещам някаква промяна към по-добро, поне като мислене и воля нещо по-добро да се случва в нашата Държава. Т.е. в крайна сметка зависи всички да имаме желанието да се случват едни или други промени,а не само да декларираме желание, без нищо конкретно. Държавата не се прави от всички хора, прави се от Държавници и с помощта на останалите граждани! Иначе става като в оная басня за Орела, Рака и Щуката!
Преди да се разсърдиш евентуално за написаното, помисли какво всъщност казвам с този коментар!
Поздрави!
цитирай
7. veselaj - parasol,
07.04.2009 16:48
чудесно е. Ама хайде да им попречим поне малко. :)))
цитирай
8. veselaj - july26,
07.04.2009 16:54
не само не се сърдя, ами общо взето казвам същото. С тази разлика, че "онези горе" сме ги сложили там ние. Или сме допуснали да ги сложат. И всичко което се случва от нас, а не от някой на върха или ...някой извънземен. Ние се възмущаваме от това, че някой не спазва правилата, но правим същото. Държавата сме аз и ти.
цитирай
9. анонимен - Не мисля,че е "смешно" и че са "несравними стойности"
07.04.2009 16:57
Нали сме хора - и едните, и другите.И ние се страхуваме , и те се страхуват...или ние , като държава на извънземни ще оцелеем и след 8 ст.по Рихтер...Може...с тая злаба и заяждане и за най-дребните неща...Шъ!
цитирай
10. veselaj - an200,
07.04.2009 17:01
да, там управляващите са различни от нашите, но всички трябва да си дадем сметка, че носим вина. Или вярваме на последния месия, или не гласуваме "защото аз в този цирк не участвам" или още хиляда оправдания. В Италия никой не представя като най-хубаво нещо войнстващата простотия.
цитирай
11. an200 - Да, разбира се.
07.04.2009 17:15
Същото почти съм написала и аз в коментар към поста на primavera.)
цитирай
12. july26 - Именно, Държавата сме аз и ти!
07.04.2009 17:27
И всичките тези полицаи, лекари, учители, но и КАТ-аджии, ГУ " Пътища" и кметове на общини. Които или не разбират ролята си ,или не искат да я играят по правилата! А правилата, какви са те? По-скоро все още ненаписани и недописани, освен това никой не контролира спазването им. Или го прави пак на принципа роднинство или приятелство...Това за Станишев и Доган ли се отнася само, не прави ли всеки при първа възможност" обръчи от фирми"? Разбира се ,че ще го прави, по-лесно е, хора сме и винаги търсим лесното. А ролята на Държавата е не аз и ти да правим нещо, а тя да си е на мястото! И да плаща на полицаи,които искат да са полицаи, а не на тези,които демонстративно си хвърлят пагоните! И т.н., и т.н. Кучето скача според тоягата...е, нужна е тояга, тоест Държава!
Понеже си учителка...не се ли промени нещо към по-добро с делегираните бюджети например? Не се ли освобождават средства за по-малко, но за надявам се, по-кадърни и заслужаващи по-високи заплати хора? Пак ли Министъра е виновен, ако " по места" директори и местни онбашии злоупотребяват при ясно написани правила за разпределение или там квото?!
Айде стига само върховете са ни виновни, ами да се вгледаме в себе си! Щото на върховете, както казваш и ти, ние поставяме подобни на нас хора,не някакви Извънземни! И бих помолил да коментираш изгряващата звезда на бъдещия Премиер Б Б,силно надявам се само евентуален такъв, очакваш,че ще се справи,че е кадърен и че това, срещу което плюе сега, няма самият той да го повтори в още по-уродлив банкянско-пожарникарски вариант? И че няма след половин година да си скубем косите как допуснахме такова нещо да спечели трийсетина процента от нас? Ще ги спечели, естествено, след като тия трийсетина ,че и повече процента българи интелектуално са на едно ниво с него и се припознават в поведението му! Само че,както казваше бившият вече президент на РБ Петър Стоянов" Това е Държава, а не хоремаг! И Държава се управлява доста по-различно!" Цитирам по памет, но това е смисълът на казаното от мен,че Държавата въпреки, че сме аз и ти, се управлява от едни хора и от различен от твоя и моя начин или от този, който ни се иска и смятаме за правилен единствено и само!
цитирай
13. veselaj - july26,
07.04.2009 17:43
"Айде стига само върховете са ни виновни, ами да се вгледаме в себе си!" - правилно си разбрал - точно това искам да кажа и аз. Защото ние обичаме "да си траем". Да не разсърдим съседа, началника и т.н.
ББ ако си го изберат ще повтори глупостите на царя. И тогава не ми беше ясно как грамотни хора се вързаха на глупостите, които приказваше Симеон , сега не разбирам защо се прехласват по ББ. Аз лично ще гласувам както винаги за ДСБ. Дълго мога да обяснявам защо (вече съм писала по въпроса). Да, държавата се управлява от хора, които не винаги ни харесват, но ако всички им потърсим сметка и те го знаят ще се позамислят. Ако комунистите и Доган се страхуват,че няма да управляват повече и ще им потърсят отговорност доста ще се позамислят.
цитирай
14. giorgiocbr - Покрепям идеята на статията.
07.04.2009 19:13
Поздрави за авторката.

http://giorgiocbr.blog.bg/viewpost.php?id=184727
цитирай
15. artanis - Никакви извънземни
07.04.2009 19:41
Сега се сетих, че преди малко повече от година съм писал нещо по темата:

http://artanis.blog.bg/viewpost.php?id=172658

:)
цитирай
16. veselaj - giorgiocb,
07.04.2009 20:40
БЛАГОДАРЯ.
цитирай
17. veselaj - artanis
07.04.2009 20:43
ЯВНО ПО-КЪСНО СЪМ ГИ ЗАБЕЛЯЗАЛА ТИЯ ИЗВЪНЗЕМНИ :))))
цитирай
18. raylight - Държавата
07.04.2009 22:51
не е на хората, според хората, отчуждение, породено от огромните повсеместни репресии на всякакви нива по комунистическо. Българите в България и Югославия са най - репресираните източноевропейци и съитветно и са най - неадекватни, въпрос на използваната сила върху тях.
цитирай
19. veselaj - raylight
07.04.2009 22:58
За жалост в България хората се разграничават от държавата. Тя е или нещо враждебно, което трябва да "бъде прекарано" или нещо, което трябва "да направи нещо за нас". Никой не си дава сметка, че държавата е всъщност той. "Злите извънземни" все пак ги няма. :))
цитирай
20. анонимен - За Италия
07.04.2009 23:12
Не е много по-различно отколкото у нас, но това не може да ни бъде никакво успокоение.
цитирай
21. flyco - ...
07.04.2009 23:13
Два пъти в коментарите прочетох "Държавата сме аз и ти". За съжаление днес това не е вярно.
цитирай
22. artanis - Държавата в Италия
08.04.2009 00:36
е като добър цирк. За сравнение, държавата в България е като изтърбушен цирк с руски пияни клоуни, където всички чоплят семки, вероятно от скука.
цитирай
23. patilan - Това което ви убягва ...
08.04.2009 00:56
с july26 е просто един термин - пасивно поведение.

Докато истинските хора не спрат да си мълчат или само да говорят, а започнат да правят нещо по въпроса, резултати няма да има.

Едва ли някой си дава сметка за пагубните последствия от пасивността. Последният пример за който се говори и писа много беше Мис България. Говорене, писане, плюене, завист, злоба . Всички видяхме по много от всичко.
И какво промени това ? Нищо! Зашото това са белези на пасивно поведение.
А какво е активно поведение? Да пуснеш СМС !
Дали някой си даде сметка, че в избирането на този ... незнам как по друг начин да го кажа ... чукундур (виж http://lifestyle.ibox.bg/news/id_1810282661 )
е всъщност съвсем нормално явление.
Хората с поне малко акъл са си казали " Тази не може да стане Мис България' и са превключили канала. Достатъчни са били няколко хиляди олигофрена (а такива имаме в изобилие) да пуснат СМС, и о чудо, изведнъж се оказва че трябва да обясняваме че българките не са такива.

Така е и с политиците. Те са там защото са активни, и активни граждани са ги избрирали ( а всички знаем кои ходят на избори). така е и с мутрите (въпреки че те са следствие от политиците, но това е друга тема). Те чисто и просто са активни.
Така е и с всички останали. Защото животът не дели хората на бели или черни, ниски или високи, умни или глупави..... а на активни и пасивни.


Ще завърша с поговорка на която не помня автора, за което се извинявам:
"Единственото нещо от което има нужда злото за да възтържествува е добрите хора да не правят нищо"
цитирай
24. raylight - Не е коректно
08.04.2009 08:39
когато ти кажат, че си зле, да казваш, че има и по - зле. Това не решава проблема ти :)
цитирай
25. johnniewalker - ЧУДЕСНО!!!
08.04.2009 11:45
Просто постинга е превъзходен и събира мнението ми за действителносста тук. Не може да казваме колко е скапано всичко без да се опитаме да променим себе си и хората около себе си. Да, има ужасно много скапани неща,но слава богу и все повече хора, на които им е писнало от тях. Такива теми трябва да има всеки ден, за да се държим взаимно будни и за да си напомняме, че не сме сами в желанието си за нормален живот. Поздрави!
цитирай
26. veselaj - благодаря, johnniewalker. Правя ...
08.04.2009 11:52
благодаря, johnniewalker . Правя каквото мога. И отнасям доста шамари :))))
цитирай
27. zaw12929 - И вие попадате в списъка на скапа...
09.04.2009 04:41
И вие попадате в списъка на скапаняците, щом не сте дорасли до принципите на демокрацията, да кажете, кого, защо харесвате, а не което пооравите, Затова държавата ни ще продължи да бъде скапана. От такива, като Вас! Но, животът е добър учител, политик, доктор. Ще ни излекува. Защото и аз съм, като Вас!
Привет за постинга!
цитирай
28. veselaj - zaw12929, защо мислиш, че не съм ...
09.04.2009 09:41
zaw12929, защо мислиш, че не съм казала? Напротив, много категорично съъм заявила, че искам управляващи, които работят и затова много последователно гласувам преди за СДС, а след това за ДСБ. Лично аз не харесвам СДС, което остана след като Костов си тръгна, защото лично познавам някои от хората, които останаха там. Заради тях аз си тръгнах много преди Костов. Защо харесвам именно ДСБ съм обяснила подробно. А животта може и да е добър учител, но ние сме лоши ученици.
Благодаря, че си харесал постинга ми :)))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4912181
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!