Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.03.2009 14:56 - За СДС, ДСБ и обединението.
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 2061 Коментари: 4 Гласове:
0

Последна промяна: 10.03.2009 14:58


Днес се очаква НИС на СДС да вземе решение за коалиция с ДСБ. Не ми се иска да го мисля, но за жалост съм почти сигурна, че такова обединение едва ли ще стане. Не и докато СДС нямат истински лидер. Не председател на СДС, а лидер. Не и докато човекът начело на СДС (все едно как се казва) е кукла на конци в ръцете на хора като Радонов, Сотиров и т.н. Когато вървяха избори за лидер на СДС мнозина от привържениците гласуваха за М. Димитров, защото се надяваха на такова обединение. И сега какво....

 

Не, проблемът не е Иван Костов. Проблемът е, че Иван Костов не може да бъде командван. На всеки мислещ човек му е ясно, че хората от ДСБ ще застанат за лидера си. Впрочем, той се опита да подаде оставка. Не беше приета. И няма как да бъде. Хора като мен гласуват за ДСБ, защото техните идеи са отстоявани (къде по-добре, къде по-зле) от Костов

 

Иска ми се да запитам мислещите хора от СДС защо са привърженици на тази партия? Зад кого точно застават? Защото не може да има партия, която няма лидер. И вътре в нея да има такива очевидни разногласия. Е, защо сте там? Съгласни сте с изхвърлянията на Пл. Радонов? Съгласни сте на обединение с Атака? Или може би Ал. Йорданов отъждествява вашите идеи? Или Надежда Михайлова? Кой точно е изразител на т. нар. “синя идея”. Защото приятели, (смея да ви наричам така) тези хора говорят много и не казват нищо. Не познавам М. Димитров и не знам нищо за него. Засега не чувам и нищо смислено от него. Само общи приказки и никакво решение. Непрекъснато шикалкавене и криене зад привидно демократични идеи. Та зад кого точно заставате?

Не може една партия да няма лице. Или поне аз не мога да си я представя. Вие можете ли? И кое е все пак вашето лице?

Вероятно решението на НИС вече е взето. Не зная какво е. Само предполагам. Но все повече се замислям, с кого точно ще се обединяваме?


Тагове:   Обединението,


Гласувай:
0



1. dantonov - Весела,
10.03.2009 15:50
За радост прогнозата ти не се сбъдна! Коалиция ще има! Колкото до другото - лидерите - спорът не е на място. Проблемите са ни други. Нека сега да заработим заедно и да направим това, което хората искат!
Пожелавам новата коалиция да стане трета политическа сила!
Поздрави!
цитирай
2. veselaj - dantonov,
10.03.2009 15:58
това е първото хубаво нещо от много време насам. И съм много щастлива, че прогнозата ми не се сбъдна.
цитирай
3. анонимен - И аз се радвам, но
10.03.2009 17:29
точно "другото" е много интересно как ще се реши, защото то така или иначе е на дневен ред. Дано ЕГО-то на единия не продължава да е твърде голямо, а търпението на другия да не се окаже твърде малко. И дано подпишат поразумението с чисти сърца, а не / цитат / " с отвращение".
цитирай
4. анонимен - Андрешко,предлагам ти
10.03.2009 23:39
да мразиш Костов по-малко от Станишев.Да ти обяснявам каква е разликата между двамата е излишно.Ако това не си разбрал,много жалко.Все пак не мислиш ли,че Костов е по-добрия вариант от Станишев?Самият аз се надявам Мартин Димитров да не е лицемер,и подлец,като Петър Стоянов.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4905497
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!