Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2009 17:00 - Не подкрепяйте домовете за деца!
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 2173 Коментари: 6 Гласове:
0

Последна промяна: 03.03.2009 15:20


Зная, че още със заглавието ще си навлека гнева на много (да не кажа всички) хора. Зная, че милосърдието е едно от най-важните неща. Зная, че много хора са готови да дадат и последните си стотинки за една детска усмивка.
Въпреки това - не дарявайте. Нека най-после принудим тия, от които зависи, да затворят домовете. Защото сега голяма част от детските домове стоят за да може да се търгува с децата. Нямам предвид в буквалния смисъл. 
Но спомняте ли си доводите на кмета на Могилино против затварянето на дома - ХОРАТА ще останат без работа. Децата в дома не са хора. Не мислете, че в останалите домове нещата са много по-различни. Даже там, където условията на живот са прилични, никой (или пренебрежима част от работещите в тях) не обича тези деца. Те израстват осакатени. Майка ми (която се пенсионира като учител в помощно училище) ги наричаше "социални олигофрени). 
Това важи и за децата от SOS селищата. В Трявна, например, е публична тайна, че деца от това селище проституират. От услугите им се ползват големци и никой не смее да каже нищо.
Домовете за деца трябва да се затворят. По най-бързият начин (не казвам незабавно). Да се улесни осиновяването както в България, така и в чужбина. Да се пресече обогатяването на знайни и незнайни благодетели за сметка на трагедията на тези деца. Сегашният закон пречи за бързото осиновяване - защо ли? Много хора чакат с години да осиновят дете, което с години чака своето семейство. Кой има полза от това? Така че помислете, преди да дадете вашето левче за децата от някой дом. Дали ползата не е същата, както да дадете пари на просещото циганче, за да може циганския барон да си построи поредния палат.



Гласувай:
0



1. empire - х
02.03.2009 17:05
Съгласен !
цитирай
2. edinman - Имам поглед върху теззи неща
02.03.2009 19:30
Имам поглед върху теззи неща и ти си напълно права.
Вчера занесах на едни дечица плодове и мартенички.
Запознах се с тях по един хем тъжен,хем радостен повод.Преди година мои познати,българи живеещи в чужбина си взеха момченце от същия дом.То сега е щастливо
защото отиде при изстрадали и жадуващи дете
родители.Но като знам тромавата и унизителна
процедура -това на което бяха подложени бе
връх на човешката студенина и бюрокрация.
С двете си ръце те подкрепям и е крайно време държавата да не стои отстрани като сеирджия,
а да улесни отърваването на тези невинни същества от разни параграфи и родители,които са за затвора .Тежък каторжен труд и спестени средства за децата!Няма друг изход!
цитирай
3. veselaj - edinman,
02.03.2009 23:10
Опасявам се, че държавата НАРОЧНО ПРЕЧИ на осиновяването на децата. Всички трябва да разказват за униженията, на които се подлагат хората, искащи да осиновят деца. В това отношение почти нямам опит. Имам две деца и съм мислила по въпроса да осиновя дете, но знам че няма да издържа. Което и да е осиновено дете се чувства по-добре от което и да е дете в институция. За това трябва да се крещи, а не да се подкрепят хора, които печелят на гърба на нечие нещастие.
цитирай
4. krotalka - Изнесоха данни, че 70% от децата,
02.03.2009 23:27
оставени в тези домове, са от цигански произход. Въпреки всичко много хора искат да ги осиновят, но процедурата за това е толкова тромава...Хората се отказват, особено чужденците. Не знам кой има сметка от тази усложнена процедура, вероятно заинтересованите тези домове да съществуват.
По-добре да ги закрият.
цитирай
5. veselaj - krotalka
02.03.2009 23:30
затова и пиша. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е ДА ГИ ЗАКРИЯТ. Но докато ги подкрепяме им е по-удобно да ги има. Точно като циганката, която праща децата си да просят.
цитирай
6. анонимен - Напълно съм съгласен
22.03.2009 12:11
Постоянно искат пари и хората дават, а някой да дава отчет колко са събрани и за какво са похарчени? Никой разбира се, та това са безотчетни пари които потъват в нечий джоб и бедните деца са все в това положение. За това не давайте и петак за тази кауза. Нека държавата си свърши работата като ги закрие и улесни осиновяването!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4896220
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!