Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2009 14:05 - ДПС или Костов? Изберете сами!
Автор: veselaj Категория: Политика   
Прочетен: 16192 Коментари: 115 Гласове:
0

Последна промяна: 27.02.2009 22:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Мислех, че съм свикнала с всенародното оплюване на Иван Костов. Като почнеш с Бареков, минеш през Татяна Дончева и стигнеш до Станишев – все Костов им е виновен. Доста време се чудя защо точно Костов – не, например, Виденов или Беров. Даже не Ф. Димитров. Не Данчо Ментата или Бисеров (да, ония дето бяха при Костов, а като ги изгони отидоха в ДПС).

Преди ми се струваше, че е просто защото се опита да въведе някакъв ред и да натисне мутрите. Но след плахата вметка на Б. Борисов, че след изборите може да се коалира с Костов, раболепните дотогава медии се захванаха да плюят и него. И точно това ми се стори странно.

Започнах да търся разлики между другите правителства и това на Костов и забелязах, че една от разликите е липсата на ДПС във властта.

И тогава нещата си дойдоха на мястото.

При всички останали правителства ДПС имаше ключова роля.

При Костов нямаше нужда от тях – не можеха да диктуват правилата.

Съвсем наясно са, че ако Костов влезе в парламента за ДПС опасността да е извън властта става реална.

Защото Ако ГЕРБ наистина спечели, има сериозна “опасност” Бойко Борисов (при всичките ми резерви към него, не е толкова глупав, че да не се възползва от можещите по време на криза) да се коалира с Костов. И тогава край на управлението на ДПС. А те не искат да го изпуснат. Затова се купуват вестници и телевизии “на килограм”, предполагам, че се плаща добре и на някои хора в бТВ.

Зная, че няма да убедя нито хората, дето чакат да бъдат спасени, нито циганите. Нито червените бабички.

Молбата ми е към младите и мислещите хора: ПОМИСЛЕТЕ.

Сега имате право на избор: ДПС или Костов? Изберете сами!


Тагове:   ДПС,


Гласувай:
0



1. todorpavlov - ДПС не е избор!!!
27.02.2009 14:14
ДПС не е избор!!!
цитирай
2. veselaj - Да, не е. Но ако Костов не влезе в п...
27.02.2009 14:16
Да, не е. Но ако Костов не влезе в парламента, за когото и да гласувате, ще изберете ДПС.
цитирай
3. phpret - Политиците в Милата ни Родина са ...
27.02.2009 14:36
Политиците в Милата ни Родина са история,която решава бъдещето ни.Всички до един навяват на мухал заедно с мухлясалата ни конституция.Ако имах право на избор,първо бих сменил нея.
цитирай
4. veselaj - phpret
27.02.2009 14:47
Дълго време тук битува любимата фраза "нов бардак, нови курви". И затова си правим бардак след бардак. А после се сърдим, че живеем в бардак.
За конституцията си прав, но навярно не помниш как точно беше написана и приета. Така или иначе сега не може да бъде сменена. Аз просто искам да напомня какво ще стане, ако не гласувате. И ако ДСБ не влезе в парламента.
цитирай
5. анонимен - Костов ли е панацеята ?
27.02.2009 15:22
Поне за мен е ясно, че не е. Нищо лично, но за да има реално участие на десницата в парламента / защо само Костов/ трябва да се преодолее неприязанта между всички привърженици на СДС от 90-те години след разединението. Но за да стане това се налага г-н Костов да преотсъпи лидерското място на ново, младо и харизматично лице, а той да остане в ръководството като първи между равните. Всички стари ръководители на СДС имат малко или повече вина за разединението и следва да изпият горчивата чаша в името на една нова формация от дясни партии, които да започнат на чисто. Личното его е съсипвало в миналото и сега бъдещето на цили нации.
цитирай
6. veselaj - andreshko
27.02.2009 15:35
Аз съм съгласна,че е най-разумно СДС и ДСБ да са една партия. Или поне да направят предизборна коалиция. Но какво означава "г-н Костов да преотстъпи лидерското място на ново, младо и харизматично лице". Точно това имах предвид, като писах за "новия бардак". Впрочем, това веднъж вече беше направено. След загубата на изборите Костов преотстъпи лидерското място в СДС. И си тръгна оттам, след като някои хора (като Пл. Радонов) започнаха да правят твърде безпринципни компромиси. Все пак, ти лично защо не харесваш Иван Костов.
цитирай
7. marystaneva - Нищо лично против ДСБ
27.02.2009 16:21
"След загубата на изборите Костов преотстъпи лидерското място в СДС." /veselaj /

Костов не просто си тръгна. Разсърди се на народа и разцепи СДС. Ето това им е трудно на хората да му простят. А иначе е вярно, че в ДСБ има свестни хора, както и във всяка друга партия. Сигурно има и по-достойни от Костов. Искрено вярвам, че има. И изборът не е "ДПС или Костов?", а дали България ще има дясно управление след изборите. За да не допуснем повече ДПС във властта, трябва да се гласува. Дали за ГЕРБ, СДС или ДСБ, не е толкова важно. Трябва да гласуваме за европейското развитие на страната, против сегашната коалиция, против статуквото. Ако гласуват не два, а шест милиона избиратели, процентът на БСП и ДПС ще падне два-три пъти, а шансът на десните партии ще нарастне. Това е важното.
цитирай
8. veselaj - "Нищо лично против ДСБ&qu...
27.02.2009 16:41
"Нищо лично против ДСБ"
Да, може би се е разсърдил на народа. Но какво значи "разцепи СДС". Той най-напред си остана в СДС. Но след като човек не вижда мястото си в една партия е най-разумно и честно да си тръгне. Впрочем, защо никой не плюе Софиянски, който също си тръгна от СДС и то в много по-лош за СДС момент. Или Богомил Бонев. или Желю Желев, който много допринесе за свалянето на правителството на Ф. Димитров, който също се опита да спре ДПС. Вероятно има по-достойни от Костов. Само че досега единствено той показа някаква воля за прокарване на правила и за недопускане на ДПС в управлението на страната. Аз искам да чуя поне един от хората, които казват "Костов да се махне" да ми обяснят защо.
Да, разбира се, най-важно е са се гласува. Но хората гласуваха за НДСВ като дясна партия и я избраха. Все пак се оказа, че са гласували за ДПС. Това имам предвид, като поставям въпроса "Костов или ДПС".
цитирай
9. smani - ДСБ не е избор за ДПС изобщо не ми се ...
27.02.2009 17:24
ДСБ не е избор за ДПС изобщо не ми се говори. Костов не смачка мутрите, просто се споразумя с тях да не бият толкова на очи и лепенките от колите и магазинчетата изчезнаха. Още ми звучат в главата думите на Костов: "Всеки да си носи кръста", да ама на някои беше доста тежичък този кръст. Защо загубиха изборите след това - защото се отвратихме от управлението на Костов. Именно тогава хората бяха потънали в мизерия и страх как ще оцелеят. А голямата далавераджийница наречена правителство и парламентарно мнозинство не спираше да работи.
цитирай
10. veselaj - smani
27.02.2009 17:48
Ти от какво точно беше отвратен при управлението на Костов? Че преди него България беше процъфтяваща и той я докара до фалит? Забрави ли докъде бяхме стигнали преди него? Аз съм наясно с късата памет на хората (все пак 2 години след Луканов си избраха Виданов). Затова се обръщам към младите и мислещите. А СДС загуби изборите, защото спешно бе докаран царя от Мадрид за "да ги оправи". Иначе имаше сериозна опасност СДС да спечели втори мандат и тогава за някого ставаше лошо. Замисля ли се някой защо точно тогава царя реши да влезе в политиката, а не дойде да "спасява България" след управлението на Луканов? Тогава имаше още по-добри шансове да спечели.
цитирай
11. darktales - @
27.02.2009 18:35
"А СДС загуби изборите, защото спешно бе докаран царя от Мадрид за "да ги оправи"."

СДС загуби местните избори по време на този мандат в няколко големи града, включително и в двата морски, много преди да дойде царят. Просто ги пропиля по най-тъпия начин.
цитирай
12. veselaj - darktales
27.02.2009 18:46
Напълно съм съгласна с теб за местните избори. Аз самата се махнах от СДС, защото в нашия град (в СДС) се появиха разни хора, които не бяха нищо повече от търгаши. Само че това няма нищо общо с парламентарниите избори. Всички, които са били на достатъчно голяма възраст по онова време са наясно, че трябваше да стане нещо наистина извънредно за да загуби СДС изборите.
цитирай
13. giorgiocbr - Нито едно от двете, ако обичате.
27.02.2009 18:47
Слабо заглавие, слаба концепция на поста.

Турците ще паднат от власт така или иначе, а Костов ще продължи да досъсипва остатъците от СДС и да си заминава в историята. Време е да започне да харчи спокойно милионите на Елена и да си почине малко.

"Ако Костов не влезе в парламента, за когото и да гласувате ще изберете ДПС"???

Или нямате никакво понятие от политика, или обичате да пишете глупости. И в двата варианта - жалко.
цитирай
14. veselaj - giorgiocbr
27.02.2009 19:03
ти очевидно не си разбрал изобщо за какво говоря. Аз още в началото писах, че няма да убедя нито тия, дето чакат някой да ги оправи (или ДПС да падне от власт само), нито чалгаджиите. Постът ми е предназначен за МИСЛЕЩИТЕ. Може да не се съгласят с мен, но се надявам, че ще се замислят.
цитирай
15. giorgiocbr - Значи който не гласува за Костов не е мислещ?
27.02.2009 19:04
Гениалността на мисълта Ви е потресаваща.

С полит-експерти като Вас съзирам светли бъднини.


П.П. Винаги ли разговаряте с непознати на "ти"?
цитирай
16. veselaj - Не съм казала, че който не гласува за ...
27.02.2009 19:15
Не съм казала, че който не гласува за Костов, не е мислещ. А че ако Костов не е във властта, пак ще управлява ДПС (както и в момента). А светлите бъднини вече си ги имаме. За пореден път...
Пък и нямам претенции за гениалност. Само за здрав разум.
цитирай
17. giorgiocbr - Силно преувеличавате ролята на партийката с 1,7%
27.02.2009 19:21
Истината е че от ДСБ отдавна нищо не зависи, но от житейския си опит съм се убедил колко безмислени са споровете с тъмносини сектанти.

Резултатите от последните няколко избора са показателни - дали в Алианс или не, ДСБ е от губещата страна.

Конфигурацията на новия парламент ще ни спаси от ДПС, но ролята на Костов в този факт ми е неясна, както и тезата Ви като цяло.

Бъдете здрава.
цитирай
18. veselaj - Бих повярвала, че от ДСБ не зависи ...
27.02.2009 19:31
Бих повярвала, че от ДСБ не зависи нищо, ако не беше неистовото плюене навсякъде. Точно това ме притеснява - хем партийка, от която не зависи нищо, хем се говори само за това, колко е виновен Костов. Толкова виновен, че 8 години великите умове не могат да се оправят. Да, резултатите от последните избори са показателни - който и да ги спечели, ДПС е на власт.
цитирай
19. giorgiocbr - Тъй като вече има РЕАЛНА алтернатива вдясно,
27.02.2009 19:44
Говоренето за Костов отдавна не е модерно. Освен в средите на тъмносините сектанти, разбира се.

Хубавото на предстоящото забвение е, че ще прекрати и плюенето. Така че - радвайте се.
цитирай
20. veselaj - И коя е реалната алтернатива? Вп...
27.02.2009 19:51
И коя е реалната алтернатива? Впрочем, имаше я и в лицето на НДСВ. Ако визирате ГЕРБ, то нали затова взеха да го плюят и по вестници и телевизии - защото каза, че вероятно ще се коалира с Костов.
Нямам никакви претенции да съм модерна - напротив. Дали съм тъмносин сектант - възможно, макар че отдавна не членувам в никоя партия. И вероятно нама да членувам. Просто предпочитам да мисля, вместо да говоря неща от сорта "долу разрухата".
цитирай
21. giorgiocbr - При липса на пълно мнозинство ГЕРБ ще се коалира единствено СЛЕД изборите, уверявам Ви.
27.02.2009 19:54
А за да се влезе в такава коалиция ще трябва да се мине едно нещо, наречено 4 процентна бариера. Така че ДСБ автоматично отпада от сметките за каквито и да било коалиции и управления.

Точно това прави за мен ненужно да бъдат коментирани, особено лидера им.

Нафталин.
цитирай
22. анонимен - ... от сън дълбок се събуди!
27.02.2009 19:56
Ако Костов не беше и не е ориентир в българската поликита защо му обръщате толкова внимание?
Гълчете си за Жан Виденов и Ал Луканов.
Намерете деменсирали куманизи по селата и ги гъделичкайте с псувните си за Костов.
Като искате да сте модерни не говорете за него - речувайте си за Първанов - тъпака.
Похортувайте за Петър Димитров - министъра интелектуалиц и филосов мислител - без да се срамувате за собствуеното си ниво и акъл.
Приятна глъчава!
http://boristodorov56.blogspot.com
цитирай
23. giorgiocbr - Храктерно за тъмносините сектанти е да обявяват всеки друг за комунист.
27.02.2009 19:59
Това ви прави и в известна степен забавни, макар и доста жалки в ретро злобата си.

Но, да не спорим с 1,7% от хората, и то най-умните и най-качествените.

Нафталин.
цитирай
24. veselaj - анонимен,
27.02.2009 20:18
благодаря. Това ми беше и идеята, да събудя поне някого.
giorgiocbr, няма нужда да спориш. Пък и наистина не си на това ниво.
Гласувай си, както повечето хора - за поредния спасител. Аз разчитам на 5-те %. Ако не знаеш, за какво става дума, помоли някой да ти разкаже стария виц.
цитирай
25. giorgiocbr - Авторке,
27.02.2009 20:31
Ще съм Ви благодарен ако не раздавате лични определения за непознати Вам хора. Явно учейки математика, сте забравили да се понаучите на възпитание. Нивото Ви не ме интересува, както и провинциалните Ви размисли.

След изборите ще се смея искрено като се сетя за Вас.

Бъдете здрава.
цитирай
26. veselaj - giorgiocbr
27.02.2009 20:37
Ами не ме чети тогава. Не съм искала да те обидя. Но виждам, че колкото и да не ти харесва това, което пиша, си даваш сметка, че до голяма степен съм права. Затова се дразниш. Знам, че няма да си признаеш. Преди няколко години бях учител по математика, та знам от опит. А и смехът е хубаво нещо - значи има полза от поста ми:).
цитирай
27. evrazol - Сериозна дискусия
27.02.2009 21:02
Ама едностранчива. Щото казва как няма да се случи коалиция с Костов. Но не казва с КОГО ще се случи. Може би с ... ДПС ???
цитирай
28. flyco - 2009-та сме
27.02.2009 22:02
Да избираме само между ДПС и Костов е трагедия.
цитирай
29. smani - Ох г-жо veselaj Вие сте обременена ...
27.02.2009 22:18
Ох г-жо veselaj Вие сте обременена със СДС, ДСБ или както го наричате. Разбира се, че при Виденов се развихри инфлация и се родиха момчета с дебели вратове, но вашия идол помоли момчетата да не се перчат толкова, а инфлацията не я овладя Костов, а валутния борд. Царят дойде, за да вземе половината гори на България точно на време - хората се отвратиха и от БСП и от СДС нямаше изход. А Костов по никой начин нямаше да спечели изборите след това съдиране на народа....нали знаете /всеки да си носи кръста/, но вие като партиен член никога няма да си го признаете дори и в един беден бг блог. На младите хора няма какво да им говорите за идола си, защото са пияни, дрогирани или изобщо не им пука. А тези, които мислят напускат България. Синя идея - хубаво беше, но Костов о благодаря запазето го в спомените си и не ми пробутвайте клишето "къса памет".
цитирай
30. veselaj - flyco
27.02.2009 22:20
Може и да е трагедия. Но избора ПРОТИВ дерибеите от ДПС минава през тази плоскост. Само да не помисли някой, че имам нещо против турците - напротив. Точно те са най-ощетени от хора като Доган, Бисеров и т.н.
цитирай
31. анонимен - Срещу ДПС да,но никога с Костов
27.02.2009 22:24
Значи да избираме между еничарин и унгарски циганин-това е робски избор.Те трябва да избират между куршума и въжето.
цитирай
32. giorgiocbr - Бисеров?
27.02.2009 22:36
Десебарка да ми говори за Бисеров??? Откъде се появи в политиката Бисеров??? Кой му даде партийната каса и парите от митниците на Бисеров???

Божкеее...
цитирай
33. veselaj - @ анонимен 31, това е алтернатив...
27.02.2009 22:46
@ анонимен 31, това е алтернативата. За жалост. И можеш да избираш - ти решаваш. Но ако можеш, обясни ми ти лично защо мразиш Костов?

@giorgiocbr,а кой точно му ги даде? Замисляш ли се, защо беше в СДС? И кой го изгони? И къде е сега Бисеров? За това иде реч. Аз пак обяснявам - не казвам, че Костов е безгрешен. А че само ако ДСБ е във властта, ДПС няма да е там. Това имам предвид, като казвам Костов или ДПС.
цитирай
34. giorgiocbr - За пореден път показвате непознаване на процесите в политиката и близката история на България.
27.02.2009 23:08
Спора вече ми е безинтересен, интересно за какво точно "ниво" претендирате. Може би в математиката, не знам.
цитирай
35. veselaj - Нито споря, нито имам някакви пр...
27.02.2009 23:21
Нито споря, нито имам някакви претенции. Само питам - защо толкова години се лее помия главно върху Костов? Защо точно върху него? Моят отговор съм го написала в поста. Вашият какъв е?
А за съжаление отдавна не се занимавам с математика.
цитирай
36. анонимен - Всичко се оплете
27.02.2009 23:34
Явно темата е неправилно формулирана и дебата издребня. Спори се върху идеи и факти, а не върху симпатии и антипатии. Дано следващият път разговорът е по-конструктивен.
цитирай
37. mamkamu - Дилемата в заглавието не същест...
28.02.2009 00:20
Дилемата в заглавието не съществува, понеже избиратилите на двете партии са от коренно различен род!
Иначе, че на всеки недоклатеняк, му е Костов в устата, това е вярно!
Просто някои вестници (и комуняги) от онова време успяха да наложат мнението сред простолюдието, че Костов е виновен за всичко!

Боже, от къде измислих тази дума -"простолюдие" :)
цитирай
38. анонимен - Костов, "панацея", дилемата
28.02.2009 03:21
"Костов не просто си тръгна. Разсърди се на народа и разцепи СДС", marystanewa Костов не разцепи СДС. Бивши членове на СДС го провокираха да направи нова партия. Защото в СДС вече беше прояден отвътре от хора, влезли в политиката заради авантата. След оставката на Костов те надигнаха глави. Кажете ми, къде са сега Боршош, Николай Младенов, Антоан Николов, Петър Стоянович...? Все "млади лица"! Да попитам и за ДПС-арите Бисеров и Данчо салфетката, за Янко Станев от Варна, който от председател на СДС се претвори в председател на ДПС във Варна. Авгиеви обори, които явно все още са непочистени. От ТОВА избягахме!

Дилемата е дясна коалиция, или БСП - все едно с кого. Но Костов смири "егото" за което го обвиняват и е готов на коалиция, основана на принципи. Юруков, Сотиров и & обаче правят възможното тя да не се осъществи. Защото Костов трябвало да си иде! И защото "скромното" им желание не се изпълнява, България да върви по дяволите!

Може, може да има и по-умен и по-способен политик от Костов, но още не се е показал, още по-малко - е набрал опит. А Костов може да даде още на България, особено в този момент. Защото в съчетание с ума, позицията и усета си, има нещо, което рядко се съчетава с изброените качестав: упорит и решителен характер и способност да поема и носи отговорност.

Т. Пацирева,
цитирай
39. veselaj - "някои вестници (и комуняги) ...
28.02.2009 06:53
"някои вестници (и комуняги) успяха да наложат мнението че Костов е виновен за всичко!"
Задаваш ли си въпроса "защо точно Костов"? Да, избирателите са коренно различни. Но аз говоря за друго. Гласувате за НДСВ - но те се коалират с Доган и реално управлява той (това го помните). Гласувате за БСП - тя се коалира с ...Доган. Защо коалицията е тройна? БСП и НДСВ събираха достатъчно мнозинство. Страхувам се, че в СДС все още има хора, готови на каквато и да е коалиция, стига да са в парламента(Пл. Падонов предложи коалиция с Атака). Затова се опитват да предотвратят обединение между СДС и ДСБ - защото са наясно, че ДСБ няма да влезе в коалиция с Доган при никакви условия. И тъй като Борисов също отказа подобна коалиция, има две възможности. Или ГЕРБ, СДС и ДСБ иват достатъчно гласове за мнозинство, или ГЕРБ се отказва от мандата си и отново ни управляват БСП и ДПС. Защото е много малко вероятно две от трите партии да съберат достатъчно гласове.
Т. Пацирева, много сте права. Само не съм съгласна в какво "его" е трябвало да се смири. Да, на моменти Костов изглеждаше като човек, който не зачита чуждото мнение, но би трябвало отдавна да сми разбрали, че далеч не винаги мнозинството има право. А останалото е точно така.
цитирай
40. boristodorov56 - ... от сън дълбок се събуди!
28.02.2009 07:42
Коментарите за Костов са винаги яки!
Много емоция - малко мисъл.
Всеки показва политическите си пристрастия, а не анализ на факти и събития.
Тъпотиите са в двете крайности и на отричането, и на величаенето.
Нека не съдим сякаш сме светата инквизиция - без капчица разум и да не доказваме, че на върха на иглата могат да стъпят 467 дявола.

Пловдив е вечен - не Ив. Коастов!

http://boristodorov56.blogspot.com
цитирай
41. veselaj - boristodorov56 -
28.02.2009 08:10
Не искам да съдя никого и нямам никакви пристрастия. Да видим фактите:
ДПС е в управлението при всички досегашни правителства без това на Костов - факт.
От 10-тина години Костов е нарочен за виновен за всички неуредици в България - факт.
Преди избори оплювките стават още по-злобни - факт.
Беше достатъчно Борисов да спомене, че е възможно след изборите да се коалира с Костов и започнаха да плюят и него - факт.
Ако ГЕРБ и ДСБ се коалират, ДПС е извън управлението - факт.
И само един простичък въпрос - кой толкова се страхува от малката партия ДСБ?
цитирай
42. dantonov - ДПС или Костов - Нека тръгна от за...
28.02.2009 09:08
ДПС или Костов - Нека тръгна от заглавието.
Защо не – „Доган или Костов”?
Защо не „ДПС или ДСБ”?
В последния си постинг точно за това писах. За Обединението. Нарочно го пиша с главна буква! За ценностите. Не са ви виновни Юруков, Сотиров, Радонов! Виновно си е вашето мислене!
Да поясня: аз също не одобрявам действията на посочените персони! Да, вярно – най силното правителство в новата история на страната е това на СДС начело с Иван Костов! Отчитам също – СДС 2.5%, ДСБ 1.5%!!! Докато спорът за Костов се отъждествява с бъдещето на страната, процентите ще ни бъдат такива! Защото, извинявай, но за мен е просто безотговорно, виждайки какво мисли целокупното българско население за Иван Костов, да си слагаш сенник на очите и да не се съобразяваш с това! Та нали именни този народ трябва да ни върне във властта? Как да стане това? Като се закучим, и непрестанно държим на своето??? Дали е конструктивно? Не мисля!
Казваш, че си мислещ човек. Чудесно. Като такъв – я ми отговори – име ли разумен човек на нашата планета, който не греши? Според теб Костов не е допуснал никакви грешки по време на управлението си? Ако е така, сигурно около него трябва да има и ореол!!!
Аз обвинявам Костов директно само в едно – в настояще време той се явява ябълката на раздора. Той е причината десните да спорят и да се карат. Ако имаше поне малко отговорност за съдбата на страната си щеше да се оттегли! Приказките за неговата незаменимост са меко казани смешни. Кой мислиш ще води бъдещата дружина в новия парламент Бойко Борисов или Иван Костов? Т.е. Костов ще си бъде един редови народен представител! Това ли е от съдбоносно значение за страната? Костов да бъде народен представител???
цитирай
43. veselaj - dantonov
28.02.2009 10:24
Ще се опитам да обясня. Започвам от заглавието. Забележи, никой не плюе правителството на СДС, а правителството на Костов. Може би наистина по-правилно би било "Доган или Костов" , но аз все пак съм начинаещ.
Всъщност, да, Костов наистина допусна много грешки. Аз най-напред бях започнала да пиша за тях.
И именно приказките за Костов ме подтикнаха да напиша този пост. Казваш, Костов да се оттегли. Откъде? Пък и веднъж вече го направи. Резултата го знаем. Казваш, Костов не е незаменим. Да, не е, няма незаменими хора. Но има напълно заменими и трудно заменими хора. Спомняш ли си, че и Софиянски си направи партия, и Г. Марков, не помня дали и Богомил Бонев не се опита. Да си чувал нещо за тях?
После, ако наистина Костов е единствената причина за разпадането на тогавашното СДС, защо след това всички останали части не се обединиха без него? В този случай наистина нямаше да има смисъл да говорим за Костов и ДСБ. И няма какво да се лъжем, без Костов ДСБ щеше да е толкова значима, колкото и Партията на българските жени. Затова смятам, че изборът е това - ДПС или Костов. Колкото до целокупното българско население - ами то мислеше, че царя ще го оправи за 800 дни и ще раздава безлихвени кредити.
цитирай
44. dantonov - Весела, всичко което казваш е вярно ...
28.02.2009 10:40
Весела, всичко което казваш е вярно и аз съм съгласен с него!
Твърдя, че не трябваше да напускате СДС. Загубата на определена битка не може да означава загуба на войната. Това, че такива като теб се оттеглиха, повлия отрицателно на цялото дясно! Ти какво мислиш, в моя град нямаме ли подобни проблеми, каквито си имала в твоя? Имаме! Но това не означава, че трябва да абдикирам! Същото се отнасяше и за Костов и за съмишлениците му. Това, че в определен момент се оказаха малцинство, не означава, че трябваше да си тръгнат и да направят нова партия!
За Софиянски и с-ие не говоря. Не мисля, че е нужно. Говоря за това, че в ДСБ наистина има свестни хора. Такива има и в СДС. И те могат да работят заедно! И не може препъни камъка да бъде Костов! Без хора като вас ни бе по-трудно, но както виждаш се справяме – новият председател на СДС е факт! Аз съм твърдо убеден, че не трябва да има две партии СДС и ДСБ – това трябва да е една партия и проблемите да се решават вътре в нея. Така се прави по света. Другото е балкански модел, който аз не искам да следвам!
И по друго трябва да има консенсус – за ролята на всичките ни лидери в новата история – и Иван Костов и Петър Стоянов и Филип Димитров. На всички тях дължим уважение! Но едновременно с това трябва да гледаме и напред!
Ако можем...
цитирай
45. raylight - Единственият гарант, че БСП и ДПС
28.02.2009 10:52
по никакъв начин не могат да са във властта е Костов. Всички знаят, че е принципен човек (въпреки, че не всички споделят принципите му) и какъвто да е е тотален антипод на тези две терористични организации. Изборът е ваш
цитирай
46. dantonov - Гарант за това могат да бъдат обе...
28.02.2009 10:55
Гарант за това могат да бъдат обединените ДСБ и СДС, а не лично Костов!
цитирай
47. veselaj - dantonov,
28.02.2009 11:13
Ако за нещо упреквам и себе си, и хората като мен е, че се оттеглихме. Аз бях доста активен член на СДС. Повярвай, много сериозно се опитах и да казвам истината по координационни съвети, и да протестирам против назначаването на "наши хора" с "политическо доверие". Аз нямаше как да остана в една партия с хора като Пл. Радонов, например. Или със сегашния кмет на Търново Румен Рашев.
Да, СДС и ДСБ трябва да са една партия. Но СДС и Атака? Оттам тръгнаха раздорите в СДС, а не от Костов. Много се надявам, че новия лидер на СДС ще промени нещата. Но и много се съмнявам, че може да стане с хора като Радонов и Юруков в ръководството. Колкото до малките проценти, още доста години няма как да е другояче (за съжаление). И нямам предвид само циганите, турците и червените бабички. Хората гласуваха за царя, сега ще гласуват за ГЕРБ... докато се изгради култура на избора ще мине много време.
Именно защото се опитвам да гледам напред, смятам, че сега целта трябва да е Обединено СДС и ДСБ да влезе в парламента. Поне докато ДПС се принуди да "сдаде" властта. После ще мислим за повече.
цитирай
48. dantonov - Весела,
28.02.2009 11:44
СДС и Атака не коментирам - това може да го роди само болен мозък...
Колкото до другото - мислим еднакво. Заедно можем повече! Ако сме заедно, хора като Радонов ще си отидат там, дето им е мястото!
За културата на избора си много права... Там съм скептичен, с това чалгизирано общество, не се надявам, че ще се получи. Винаги ще се намери някой циркаджия, който да поведе народа - започна се още с Жорж Ганчев - спомняш ли си?
Минахме през царя, сега е Бойко. Утре е е друг.
Това е схема, прави се не случайно. За това трябва да сме пределно мобилизирани, защото иначе ще си станем първата бананова държава в Европа...
Затова трябва да сме над отделните личности, трябва да сме отговорни за съдбата на страната ни.
цитирай
49. veselaj - Нали затова го написах тоя пост. . . ...
28.02.2009 11:58
Нали затова го написах тоя пост... За да спра подобни болни мозъци. За да помогна за спирането на хора като Радонов и обединението на СДС и ДСБ. Защото се опитват за пореден път (и то хора вътре в СДС) да изкарат Костов виновен, че не иска обединение. Оттеглянето на Костов от лидерския пост на ДСБ няма да поправи нещата. Само би я обезличило. И ми се струва, че това се цели.
цитирай
50. pllamm - Аз уважавам Г-н Иван Костов, но
28.02.2009 12:43
Г-н Иван Костов имаше своят шанс и го провали. Той получи от избирателя толкова голяма подкрепа, че можеше да си прави каквито си поиска реформи. Ако не броим валутният борд, другото бе разцвет на клиентелизма. Когато навремето разговарях с активисти на СДС, за които бях гласувал и се опитвах да им кажа, че така не може, те се държаха високомерно и даже нагло ми заявяваха, че няма кой да ги смени.

Ако Г-н Сакскобурготски не бе дошъл за дедовите си ниви, поражението на Г-н Костов щеше да е още по унизително, защото БСП щяха да спечелят още в 2001.

Заради двата провала на тези двама бивши премиери, днес хората с основание са безкрайно мнителни да дават силна подкрепа на когото и да било.

Спасението днес е в ГЕРБ защото, тази нова партия стана най-голямата политическа сила във време на икономически подем и постигнато членство в ЕС. Въпреки лошото управление на БСП при правителството на Г-н Станишев, протестният вот днес не е нито както в 1997, нито както в 2001.

Рационалният вот днес за всеки един избирател е в подкрепа на ГЕРБ, а всичко друго е лотария. ГЕРБ не страда от илюзии, че е незаменима и е наясно, че оцеляването на политическата сцена минава само през управленския успех. Сърденето е за дечурлигата в детската градина.
цитирай
51. veselaj - pllamm
28.02.2009 13:14
През 2001 БСП нямаше никакъв шанс да спечели. Пък и не искаше - натрупаното беше много малко. Затова и повикаха царя - не преди и не след това. Да, за активистите на СДС си прав до голяма степен. Но за гласуването за ГЕРБ... Не знам, всеки решава сам за кого да гласува. Само че точно по такава логика хората гласуваха и за НДСВ. И тогава много хора бяха убедени, че това е "рационалния вот". И че трябва да се разбие " двуполюсната система". Вероятно ГЕРБ ще спечели изборите, както тогава НДСВ, но това не е важно толкова. По важно е С КОГО ЩЕ СЕ КОАЛИРА. И какво ще се случи след това - защото и НДСВ имаше реална възможност да прокарва каквито си иска решения - не им достигаше само един глас за мнозинство. Но им "трябваше" ДПС. Или на ДПС му трябваше НДСВ. Интересно, какво му трябва на ДПС сега, та толкова неистово плюе Костов (а не ДСБ).
цитирай
52. dantonov - Весела
28.02.2009 13:53
Доколкото знам възможно е коалицията СДС+ДСБ да е факт още следващата седмица! 
Но това няма да измести въпросите които повдигам – засега това е маханично обединение – двете партии се явяват заедно на изборите. Това в същност няма да реши основния въпрос. Той ще продължи да виси. И за това е огромното ми безпокойство – ако двете партии след изборите решат и отново направят отделни парламентарни групи... Това ще е вече наистина пагубно. Защото на последващите избори и обединение няма да помогне! И тежко и на страната ни...

цитирай
53. veselaj - Ако това обединение най-сетне с...
28.02.2009 14:13
Ако това обединение най-сетне стане, ще е сложено поне началото. А после ще видим. Поне надежда (но не Михайлова):) ще има.
цитирай
54. veselaj - На всички,
28.02.2009 14:55
Които ме опровергават, препоръчвам ето тов:http://www.politichesko.info/1526/Lobito-na-Dogan-se-opitva-da-provali-SDS-.html
Някой да каже нещо?
цитирай
55. dantonov - Фактите са верни. Драматизмът е ...
28.02.2009 15:06
Фактите са верни. Драматизмът е малко в повече. Не мисля, че влиянието на Радонов и компания е толкова голямо.
Вътрешните избори го доказаха! В статията се говори и за Костов - за това също ли си съгласна? :)
цитирай
56. veselaj - Бих искала да нямат такова влияние. ...
28.02.2009 15:32
Бих искала да нямат такова влияние. Аз просто исках да припомня, че ми е трудно да повярвам, че хора като Радонов могат да допуснат обединение между СДС и ДСБ - което се очаква от привържениците на двете партии. Заради такива хора (търновското лоби) се отказах от каквато и да е политическа активност.
цитирай
57. pllamm - Събрани заедно, процентите на СДС и ...
28.02.2009 16:17
Събрани заедно, процентите на СДС и ДСБ ще са по-малко, отколкото ако се явят поотделно. Единственият шанс на ДСБ да влезе в следващият парламент е самостоятелно явяване и много ниска избирателна активност. А точно това искат БСП и ДПС, защото при ниска активност - те печелят.

Не, благодаря! За съжаление интересите на Г-н Иван Костов не съвпадат с тези на нацията. Много съжалявам за него, но който гласува за него, налива вода във воденицата на сега управляващите. Не е приятно, знам, но единственият рационален вот за всички десни, а дори и за почтените и отвратени от съюза с ДПС и царя леви е за ГЕРБ.

Разбирам добронамереното Ви желание да съберете електорална подкрепа за любимия Ви лидер, но фактите и политическите реалности не работят за него.
цитирай
58. dantonov - pllamm
28.02.2009 16:20
пиши, моля те, къде виждаш разликата между Бойко Борисов и царя?
Коете те кара да мислиш, че крайният резултат няма да е същият?
цитирай
59. pllamm - Повечето разлики са без голямо з...
28.02.2009 16:34
Повечето разлики са без голямо значение, като тази, че единият е цар, адругият е генерал.

По важната е, че като коронована глава Г-н
Сакскобурготски успя да изконсумира целият подарен му по наследство авторитет и то само заради едно наследство от дедовите му ниви и къщи.

Г-н Бойко Борисов е всепризнат self-made man. Всичко, каквото е направил го е постигнал благодарение на себе си. Той е човек, с подчертан вкус към победата и знае как да я постигне. Амбициите му надхвърлят далеч стойността на дедовите му ниви, както и стойността на царските такива. Всички ние желаем доброто на България и в частност на всеки един от нас, но той е единственият, който може да ни води към тази цел и да ни довеве до победа.
цитирай
60. veselaj - Не че нещо,
28.02.2009 17:01
ама последният коментар ми се вижжда deja vu. Това същото го говореха и за царя. И той твърдеше, че няма никакви материални претенции, че ще работи единствено за добруването на България... И той беше единственият, и за него гласуваха половината българи.
А бе хора, как забравяте толкова лесно
цитирай
61. dantonov - Има една много съществена прилика: ...
28.02.2009 17:14
Има една много съществена прилика:
И двамата за първи път влизат в парламента и нямат никакви негативи. Бойко вече две години е кмет на София, което донякъде му отне някое процентче... Но в същността си е това – идва някой от някъде, сваля ти звезди от небето и ти му вярваш...
Не ме разбирай погрешно. Нямам нищо против Бойко. Както нямам нищо против Костов! 
Искам да кажа, че не може избора да се влияе от конюнктурата. Има ляво, има дясно. Можеш да гласуваш за едно от двете. А целта на олигарсите е точна тази – има ляво има и популистки партии. Хайде народе, не гледай дясното, гласувай за човека от народа... Кажи, как може един пожарникар по образование да ни бъде министър-председател???
цитирай
62. pllamm - Veselaj, Déjà ...
28.02.2009 17:18
Veselaj,

Déjà vu е, по-скоро Г-н Иван Костов, но тъй като в такъв разговор едва ли ще стигнем далеч, ще се опитам да го обясня по друг начин.

Аз имам двама прадядовци, загинали във войните, а сигурно и Вие имате такива. Представете си за момент, че сме 11 март 1913 и че ние с Вас сме обикновени български войници от 10 Родопски полк или от 23 Шипченски пехотен полк от 8 Тунджанска дивизия. Предстои ни щурмова атака на нож, а целта е одринската крепост. Това са били бойните ни части, които под убийствен противников огън първи влизат в Одрин.

Нашите деди не са имали избор, но са имали късмет да бъдат командвани от офицери като генерал-майор Георги Вазов и генерал Никола Иванов. Представете си обаче, че ние с Вас имаме избор кой да ни води в атаката измежду Бойко Борисов, Иван Костов, Мартин Димитров, Симеон Сакскобургготски, Ахмед Доган, а, и да не забравим Сергей Станишев?

цитирай
63. pllamm - Пардон, тука не може да се пише на ...
28.02.2009 17:19
Пардон, тука не може да се пише на френски! Deja vu е това, което не се чете.
цитирай
64. veselaj - Тук може да се пише всичко. Deja vu е ...
28.02.2009 17:25
Тук може да се пише всичко. Deja vu е термин от психиатрията. Означава "вече видяно". При такива състояния, човек се чувства, сякаш вече е преживял съответното събитие.
А колкото до избора - всеки прави своя избор. Не зная кой е направил повече за България - генералите или Неофит Рилски, например. Или Паисий Хилендарски. И дали една Швейцария, която почти не може да се похвали с военни победи не е за предпочитане пред една Русия...
цитирай
65. pllamm - dantonov, Много хора са били пож...
28.02.2009 17:39
dantonov,

Много хора са били пожарникари и продължават да бъдат такива. Много хора са заемали длъжността - главен секретар на МВР, но всички помнят само един. Г-н Бойко Борисов има този талант да превръща предоставената му за да се провали като бушон възможност в истински личен триумф.

Още повече го уважавам затова, че между кмет на София и президент на републиката, той избра не синекурната президентска длъжност, с която рейтинга му щеше да е сега в небесата, а най-тежкия и неблагодарен пост на софийски кмет. Последно София е имала добър кмет от 1926 до 1932, когато този пост се е заемал от един друг генерал - героят от Дойран, командира на Девета пехотна плевенска дивизия - генерал Владимир Вазов
цитирай
66. dantonov - pllamm
28.02.2009 17:42
предполагам през 2001 г. по същия начин си уважавал и царя....
цитирай
67. pllamm - Така е veselaj, всеки от нас прави ...
28.02.2009 17:55
Така е veselaj, всеки от нас прави своя избор някак - кой с глава, кой с крака или по друг начин, но за избора на всеки от нас, плащаме всички вкупом.

Нашите генерали, войници, както и книжовниците, които посочвате Вие си приличат по това, че са се заемали с невъзможни каузи и са ги довеждали до победа. Може и да е имало такива, които са опитвали без да успеят, но тях никой не ги помни.

Швейцария може да се похвали с други работи, вместо военни победи, но има швейцарци, които са предпочели да станат българи и даже да дадат живота си за нея, като поручик Луи Айер - ротен командир в Дванадесета лозенградска дружина на Македоно-одринското опълчение, който загива на 2 септември 1916 година при отбраната на град Дойран.
цитирай
68. pllamm - dantonov, Не, не по същия начин, но ...
28.02.2009 18:01
dantonov,

Не, не по същия начин, но уви гласувах за него, както мнозинството българи тогава. Той се провали също като Иван Костов и повече никога няма да гласувам за него.

Искам всеки един политически лидер да знае, че ако се провали, повече аз за него няма да гласувам никога. Да е ясно от сега.

Първият успешен лидер след прехода ще бъде този, които не просто избута един цял мандат, а изкара поне два, при това успешни. Трети е много да се иска, поради аналогичното в политиката явление на познатото ни от физиката като - умора на метала.
цитирай
69. veselaj - pllamm
28.02.2009 18:11
Наистина ли не разбираш, че "той се провали" не означава много. Костов се провали - гласуваш за царя, царя се провали - гласуваш за Бойко, Бойко се проваля - гласуваш за ... поредния спасител. Ти си знаеш. Това имах предвид като писах по-горе, че все повтаряте "искаме нов бардак с нови к...ви". Затова и живеем в бардак. Ти какво очакваш от Бойко - да махне с вълшебната пръчка и "да оправи" нещата? Царя вече се пробва...
цитирай
70. darktales - veselaj
28.02.2009 18:32
"Напълно съм съгласна с теб за местните избори. Аз самата се махнах от СДС, защото в нашия град (в СДС) се появиха разни хора, които не бяха нищо повече от търгаши. Само че това няма нищо общо с парламентарниите избори. Всички, които са били на достатъчно голяма възраст по онова време са наясно, че трябваше да стане нещо наистина извънредно за да загуби СДС изборите."

Наистина ли смяташ, че нямаше нищо общо? През 1999 година 2/3 от провинцията гласува за БСП или БЕЛ (все тая), вместо за най-голямата и управляваща дясна партия. В Бургас и Варна СДС загуби заради своята кампания и заради своите кадри, а не заради някакви действия на БСП. Иван Костов започна от Бургас кампанията за местните избори ( след чийто резултат Бургас стана "голямата му болка"). Да, ама всеки, който се опитваше да каже, че с хора като Добрин Митев във Варна и Васил Илиев и Йордан Цонев в Бургас тая работа няма да стане, беше обявяван за враг. Е, днес знаем какво стана по-нататък. Първият от тях го гониха с Интерпол чак до Нова Зеландия ли беше, до Тасмания ли, вторият се омете от СДС още през 2001, а за третия няма нужда да казвам къде е сега. Само че заради такива като тях, и заради това, че точно такива като тях бяха ръкополагани по големите градове в ония времена, много иначе свестни хора вече никога няма да се върнат в СДС или ДСБ.

Но да оставим това, те са минали работи.
На мен ми е много странно едно друго нещо - начинът, по който костовистите сами се прецаквате.

Ти си поредната, която повтаря заклинанието "Костов или ДПС" и говори за речта на ББ в Чикаго.
За заклинанието няма нищо да казвам, защото то излезе директно от Иван Костов и следователно от ваша гледна точка не подлежи на никакво обсъждане. Може би така и трябва да бъде.
Но за кого казваш, че "след плахата вметка на Б. Борисов, че след изборите може да се коалира с Костов, раболепните дотогава медии се захванаха да плюят и него"? Коя е таргетната ти група? Ако са кухите лейки, които слушат само гласа на Партията-100летница, то просто хабиш енергия. Ако са хората, които не искат да имат нищо общо с нейното наследство и практики и същевременно горе-долу могат да мислят самостоятелно... кое смяташ че ги е подразнило най-много в тая пуста реч?
Нали знаеш всичко, което каза ББ?

Ти можеш ли приемеш един бивш милиционер, служил на БКП, лично на Т.Живков и на Симеон, да се изтъпанчи пред хора, които са прогонени от България заради същия този режим и последиците от него?

Можеш ли приемеш той да си разправя избрани части от родовата биография и не ти ли се прииска някой да го беше попитал като е ходил да кандидатства в ДС не е ли предполагал, че може да му се наложи да стиска ръката, убила дядо му?

Като знаеш какъв е съставът на партията му - 1/3 от хора, които ви проваляха и предваха в недалечното минало - можеш ли да приемеш точно той да посочва грешките на Костов от 1997/2001?

Толкова ли не разбирате, че не можете да имате нищо общо с него?
Не разбирате ли, че вашите 2-3% са нещо много по-ценно от неговите 20-30 сега?
Странна работа.
цитирай
71. pllamm - veselaj, Това е смисълът на демо...
28.02.2009 19:14
veselaj,

Това е смисълът на демокрацията и периодичното правене на избори. Защото, ако ми предлагате да си гласувам постоянно и неизменно все за едни и същи, без значение дали са се провалили или са успели, откажете се. Това сме го виждали вече.

Моята България не е бардак и Ви моля да не гоказвате повече никога!

Не, не очаквам Бойко Борисов да оправи нещата с вълшебна пръчка и затова съм се присъединил към ПП ГЕРБ, за да помогна и за да съм лично отговорен за общата ни национална кауза.
цитирай
72. veselaj - darktales,
28.02.2009 19:28
АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСНА С ВСИЧКО, КОЕТО КАЗВАШ. Че моето заглавие е излязло от Костов не знаех, аз не съм член на ДСБ, а СДС напуснах още след спечелването на изборите след Лукановата зима (не помня точно годината). Само че каква алтернатива виждаш? И аз смятам, че не бива да управляват хора като ББ. Напълно разбирам, че 2-3% мислещи хора имат по-голямо значение. И съм категорично против коалиция ГЕРБ ДСБ преди изборите. Но какво трябва да се случи според теб? Ясно е, че ББ (уви) ще е поредния месия. Какво нататък? Трябва ли да дочакаме нова 97-ма. Аз нямам повече сили за това. Предпочитам да си запуша носа и да започна да чистя, отколкото да чакам съвсем да се освини. Готова съм да се съглася с всяко предложение, но никой не предлага нищо.
цитирай
73. pllamm - Хубаво, че сте съгласни със себе си, ...
28.02.2009 19:48
Хубаво, че сте съгласни със себе си, а колко е хубаво това, че се самообявавате за единствените мислещи, преценете сами, нали мислите, че сте мислещи.

За мен обаче, мисленето почива на логически правила и се основава на факти.

Демокрацията се основава на доминацията на мнозинството, на висшегласието. Това за което говорите Вие и двамата - управление на малка група умни, мислещи, знатни и пр. люде се нарича плутокрация.
цитирай
74. darktales - @
28.02.2009 20:28
@veselaj 72.- Нямам отговор за това което питаш. През 2001 се опитвах да агитирам познати и колеги да гласуват отново за ОДС - просто смятах, че това което идва с нищо няма да е по-добро и само ще размие нещата. Аз самият никога не съм бил в СДС и всъщност не ходя да гласувам. Може да изглежда тъпо и странно, но си имам достатъчно причини за пред самия себе си. Сега вероятно пак ще правя същото, т.е. ще агитирам доколкото мога за ДСБ+СДС (или СДС+ДСБ, за да не се дразнят някои). Но има неща, които просто не бива да се правят. Дори не заради някакви принципи или идеали, а заради напълно прагматични цели.

@pllamm 73. - Не знам къде видяхте да се говори за плутокрация. На плутокрация и тирания е служил Вашият партиен патрон и фугас, примерно.

Тези 2-3% зад Иван Костов са ценни със самия факт на своето съществуване 8 години след края на неговия мандат и отсъствието му в управлението. Ценни са поради обстоятелството, че това е нещо рядко срещано в България, където политическото ренегатство е в реда на нещата. Това е начинът, така трябва да бъде. Дали самият Иван Костов се харесва като политик на Вас или на мен, това вече е отделен въпрос. Във Вашата партия в момента е пълно с хора, които преди няколко години бяха при Иван Костов. Ако 8 години след мандата на Бойко Борисов лично Вие и още 2% от населението сте все още около него, аз ще съм първият, който ще Ви поздрави за това. Само дето се съмнявам че ще стане. Не за Вас конкретно, разбира се, а за всички, които се возят на кораба само докато има вятър в платната.
цитирай
75. анонимен - Programist
28.02.2009 20:35
Хей, Хай! Младите????? Престанете да се занимавате с гупости! България си отива. А ние младите стоим безучастни. Вижте в www.nslatinski.org, "Мисли след разговор с трима младежи" други млади как ги вълнува България! А ние спим и се почесваме не там, където ни сърби!!!!!!
цитирай
76. raylight - За коалиция СДС + ДСБ
28.02.2009 20:44
има сериозни социологически изследвания, направени от НЦИОМ, а не от слугинажи, които показват, че това е единствената възможна коалиция между партии, която би имала повече от механичния сбор. Мисля, че това би трябвало това да е ясно. Плами, вие хубаво уважавате Костов, ама уважавайте най - вече истината, на нея служим всички
цитирай
77. veselaj - 75. анонимен,
28.02.2009 20:48
аз не вярвам, че младите сте тъпи и безучастни. Повечето искат да са романтични, да са честни, но никога няма да си го признаят. И ние се правехме, че спим и се почесваме, но когато трябваше да се вземат мерки точно младите объркаха доста планове. Много ми се иска да вярвам, че ще стане така.
darktales , нямаме избор - трябва да се намери решение. През 2001 не беше толкова страшно - страната беше сравнително стабилна и беше ясно, че кой знае какви поразии няма да станат. Сега нещата са различни. Аз не искам отново да преживея нито Лукановата, нито Виденовата зима. И ако не направим поне това, което ни е по силите, ще сме си виновни сами.
цитирай
78. flyco - :)
28.02.2009 20:49
Абе върви рекламата, няма лошо, ама не сме чак толкова тъпи.
цитирай
79. veselaj - flyco,
28.02.2009 20:57
нали и аз на това разчитам, че не сте тъпи - напротив.
цитирай
80. bovari - Моите добавки към темата:)
01.03.2009 01:10
Трябва да се изговори точно каква роля имаше ДПС по времето на Костов, така че да стане ясно на всеки.
И един малко черноглед поглед напред във времето, според мен като симпатизант на тъмосините сини:), трябва да се мисли и за вариант "Б"- такава политика да се води, че да не се правят всякакви компромиси ( ДСБ и СДС!), защото следващото правителство може да управлява само 1,5 -2 г. Трябва да се опази съграденото!
Поздрави!
цитирай
81. darktales - bovari
01.03.2009 11:08
Точно така, и според мен това ще е най-добрата стратегия за вас "тъмносините". Ще е добре и като цяло, защото ще повиши фактора на предвидимост в политиката. Ама я се опитай да убедиш и другите в това.
цитирай
82. lambo - А на изборите в Раковски ДСБ и СДС
01.03.2009 13:32
кого подкрепиха на втория тур ?
Ако имаш инфо по този въпрос, дай ми го, защото в момента правя постинг за тези избори ...

Можеш да използваш и личните съобщения в БЛОГ.БГ
цитирай
83. marystaneva - Народът е мъдър!
01.03.2009 16:37
Явно хората са постъпили разумно и са подкрепили кандидата от ГЕРБ. Резултатът го показва. Тия номера с "независим, подкрепен от БСП и ДПС" вече не вървят. На всички е ясно колко е "независим".

http://news.ibox.bg/news/id_1313142828
цитирай
84. zaw12929 - ДПС или Костов - Нека тръгна от за...
02.03.2009 19:53
ДПС или Костов - Нека тръгна от заглавието. Ио е сбърксно
И Костов и Доган имат за добро или лошо привърженици и те не са в Интернет и няма как да спорят с написаното. Костов най най добрия сбърка с ДПС. Което му струва загубване на властта И все така ще е занапред. Много трезви на място коментари, защото не се замазват грешките, а в случая направиха непоправими разделения на сини сини и сини
Мартенски поздрави, да отидем по вече хора на изборите- тези, етнос българи. Другото е само приказки.
цитирай
85. анонимен - Разумната алтернатива
02.03.2009 19:54
на България е управление на Костов.Който е против него, той практически подкрепя БСП е ДПС.
цитирай
86. veselaj - @ zaw12929 какво мислиш, че съм с...
02.03.2009 23:42
@ zaw12929 какво мислиш, че съм сбъркала в заглавието? Какво имаш предвид, като казваш "Костов сбърса с ДПС"? Аз нямам нищо против да съм привърженик на малка елитарна партия, но не искам решаващ фактор в живота ми да е Доган.
анонимен, и аз това казвам, но е важно да убедим тия млади хора, които не знаят фактите, а само приказките на родителите и бабите си.
цитирай
87. giorgiocbr - Елитарна
03.03.2009 11:35
Ха Ха
цитирай
88. анонимен - ето така:
03.03.2009 11:40
Сигурен съм, че всички ще ме разберете. Няма значение дали сте от ГЕРБ, СДС или ДСБ. Важното е да сте дясно ориентирани! Ще го кажа само с една дума:
Г Л А С У В А Й Т Е
цитирай
89. marystaneva - @88. анонимен
03.03.2009 15:17
Напълно те подкрепям!
цитирай
90. veselaj - благодаря,
03.03.2009 16:49
анонимен @88
цитирай
91. анонимен - ДПС необратимо набират власт
03.03.2009 19:04
Трагичното е че както и да се развият изборите ДПС ще продължава да набира хегемония до стигането на трагичен край за България.Щом правителството позволи антиконстутитуционна партия,щом правителството позволи джамия върху тракийско съкровище,щом правителството позволява потъпкването на всичко българско под предтекста "толерантност"... то каква надежда остава за нас българите?Какъв стимул имаме ние, БЪЛГАРИТЕ, да гласуваме?? .... Честит 3-ти март на всички истински българи...
цитирай
92. veselaj - 91. анонимен,
03.03.2009 19:14
точно затова трябва да гласуваме. ДПС беше създадена от ДС през 90г. за да обере гласовете на турците, които по него време никога нямаше да гласуват за БКП. Но дали ще ги спрем зависи само от нас.
цитирай
93. анонимен - Когато всичко започна. . . законите ...
03.03.2009 19:21
Когато всичко започна... законите не бяха спазени,медийте отразиха... и какво от това ? за какво ни са законите? какво промениха? хората гласуват... за..справедливост,за законност.... а как да постигнем желаната цел когато всички партии са толкова... "толерантни". ... Единствената партия която имаше амбицията да промени нещата бе6е Атака, но последните години по един или друг начин съответните хора направиха съответните стъпки това да не се получи.... а вече... и целите на партията да не са такива каквито бяха.
цитирай
94. анонимен - тежко на българите в югоизточната ...
03.03.2009 19:25
тежко на българите в югоизточната част на българия..... тя неумолимо си отива ....
цитирай
95. анонимен - Когато ДПС беше създадена всички ...
03.03.2009 19:41
Когато ДПС беше създадена всички българи видяха как държавните институции не направиха нищо да се спазят законите и конституцията.Държавата беше подарена безучастно... единствено славната история ни крепи от това да се срамуваме че сме българи
цитирай
96. анонимен - Писна ми
03.03.2009 19:54
Темата се разводни. Виновните, ЗА ДА СЕ СТИГНЕ ДО РАЗЦЕПЛЕНИЕ НА СДС И НАРОДА ДА ЗАГУБИ ВЯРЯ В ИДЕИТЕ, ЗА КОИТО МРЪЗНЕШЕ ПО МИТИНГИТЕ СА СЕ СНИШИЛИ И СЕ ПРАВЯТ НА СВЕТА ВОДА НЕНАПИТА И СЕ ГОТВЯТ СЛЕД ИЗБОРИТЕ, АКО Е РЕКЪЛ бОГ, ОТНОВО ДА ТЪРКАТ ТЪРКАТ КРЕСЛАТА В ПАРЛАМЕНТА и да търсят вината в "ДРУГИТЕ" или " ПРЕДИШНИТЕ". тОВА Е ОСНОВНИЯ ВЪПРОС ВЪРХУ КОЙТО ТРЯБВА МНОГО ВНИМАТЕЛНО ДА ПОМИСЛИМ И ДА ДИСКУТИРАМЕ.
цитирай
97. simeon234 - Уважаеми колеги
03.03.2009 21:04
Много мастило се похаби,за да демонизира г-н Коостов.Много кал,завист,злоба,ярост и какво ли още не се носи в публичното пространство вече 8 години с една цел-г-н Костов да го няма,защото бил и е виновен за всичко.Но се намери един млад човек-Петър Николов,който написа статията ОТГОВОРИТЕ във в-к Седем от 25.02.2009 г., която трябваше да се напише от хора на ДСБ в.т.ч и от г-н Костов.Колеги,моля,прочете я.
цитирай
98. maistora - Големите политици
03.03.2009 22:23
могат да обединяват с визията си за бъдещето. Призовавам действащите политици да го направят, защото ровенето в миналите грешки е празнословие.
цитирай
99. анонимен - Всъщност ако Костов и...
04.03.2009 12:38
...доста много други не хора не бяха напуснали СДС, а самото то едва ли щеше да започне да се прочиства. Спомнете си през колко перипетии премнинаха от СДС, до като стигнат до най-вярната алтернатива. Коалирането със ДСБ. То не бяха заигравания с НДСВ и...т.н. Дори преди около две седмици се заговори за разговори с ДПС. Аз лично мисля, че едно обединение ще бъде полезно както за ДСБ, така и за СДС.
цитирай
100. veselaj - анонимен 99,
04.03.2009 13:34
Напълно съм съгласна с тебе. Това е и моето мнение, пък и на повечето хора, които са привърженици на дясно управление.
цитирай
101. pllamm - След като всички тук се самоопре...
04.03.2009 14:09
След като всички тук се самоопределяме за дясно мислещи, Ви предлагам да изясним що е то - дясно политическо мислене? Някой има ли предложения?
цитирай
102. veselaj - pllamm
04.03.2009 15:42
имам, но ще се получи много дълго за коментар. Но веднага мога да ти дам пример за дясно управление - М. Татчър. Когато се поддържа средната класа,т.е. тия, които работят, а не се набляга на популистки средства за замазване на нещата (като например да пратим пенсионерите на почивка или да храним циганите). Когато администрацията се намалява, губещите предприятия не се подпомагат, независимо, че остават хора без работа. Но това е най-общо.
цитирай
103. dantonov - Весела,
04.03.2009 16:33
За последното не си съвсем права!
В настоящия момент и САЩ и Великобритания и Германия подпомагат губещите предприятия, като наливат милиарди в тях! В тези времена на световна финансова криза, май наистина не е съвсем ясно кое е ляво и коя дясно...
Ще спечели този, който намери верния път за излизане от кризата. А това не е лесно. И за съжаление никой няма опит в тази насока. ..
цитирай
104. giorgiocbr - За да не остана неразбран от авторката:
04.03.2009 18:32
http://giorgiocbr.blog.bg/viewpost.php?id=299167
цитирай
105. анонимен - Отговорите
04.03.2009 20:54
Отговорите-статия -25.02.2009г. от Петър Николов може да се прочете и в блога му.По един много ясен начин оборва лъжите за г-н Костов,които вече 8 години се ширят в обществото.

цитирай
106. viki11 - И да ме притискаш до стената - винаги ...
05.03.2009 15:44
И да ме притискаш до стената - винаги против Костов.
Ще избера ДПС, защото те са по-малко опасни за мен от Костов. А знам какво говоря.
На вас, на слука! Аз Чили не искам у нас за децата ми.
цитирай
107. veselaj - giorgiocbr,
05.03.2009 17:53
и аз съм на това мнение. Но има едни хорица в СДС, които много се страхуват, че М. Димитров ще се обедини с ДСБ. Щото май в ДПС не останаха читави местенца:))))
viki11 ти си знаеш. Вероятно си твърде млад/а и мнението ти е всъщност мнение на разни други хора. Моите деца бяха малки през 97-ма. В Чили не съм била, но зная какво е управление на ДПС и БСП. Дано не го разбереш на гърба си и ти. Макар че много бързичко сме се запътили пак към 97-ма.
цитирай
108. nekonventsionalen2 - Политикът със собствен стил
08.03.2009 09:17
Така определям г-н Костов и даже стигам по-далеч-смятам,че той е двигатля на целия политически живот в Родината ни-той е политикът,който предлага алтернативни политики за България.Има Тук написана статия за него от уважаемия Templar ,която напълно съвпада и с моето мнение за политика Иван Костов
цитирай
109. marystaneva - Защо не харесвам Костов или късата памет на хората...
09.03.2009 14:33
http://www.anticorruption.bg/bg/news/events.php?id=835&c_id=3&morefile=/bg/news/events.php&nachalo=50&max=10

Откъс от горния линк:

"Водещ:
Кажи ми за Макарона, не избяга ли от този въпрос? Финансирал ли е той кампанията на СДС?
К. Радев:
Да.
Водещ:
Сигурно ли е това?
К. Радев:
Абсолютно.
Водещ:
По-рано си го казвал, но след 3 години ще потвърдиш ли това? Къде отидоха парите, по какъв начин?
К. Радев:
Парите бяха прибрани лично от Костов.
Водещ:
Как лично от Костов?
К. Радев:
Ами така, просто той ги донесе в един куфар и Костов ги прибра в касата.
Водещ:
Колко пари бяха?
К. Радев:
Не знам, пълен куфар. "

Ген. Кирил Радев потвърди думите си и пред съда, но г-н Костов има депутатски имунитет и докато го има, не може да бъде разследван или съден.

И не е само това. Върнете се няколко години назад и си припомнете нещата. В момента, в който няма да има депутатски имунитет, всичко ще излезе наяве. Затова е готов на всичко, само и само отново да е в парламента. Не му пука за дясното обединение! Ако е чист, нека се оттегли в името на обединената десница, нека да могат да го разследват и ако е невинен, да изчисти името си. Тогава да се върне. А той е готов на всичко, за да остане в листите и да запази имунитета си. Жалко, че толкова много свестни хора се подлъгаха по убедителното му говорене. Жалко, че между думите и делата му няма нищо общо...
цитирай
110. veselaj - marystaneva,
09.03.2009 15:38
интервю на К. Кеворкян не може да бъде довод. Изобщо каквото и да казват бившите ченгета, само правят услуга. нали помните, щом врагът ме хвали, значи съм сбъркал. Засега само плюят. Даже и руски шпионин го изкараха Иван Костов. какво значи дясно обединение. Хора като Радонов, например са готови на всичко, за да НЕ СТАНЕ това обединение. Затова поставят неприемливи условия. Даже и да се откаже Костов да участва в листите (което ще бъде глупост) от СДС щяха да поискат нещо още по-неприемливо. Като обединение с "Атака". И ако Костов е пречка за обединението на дясното, защо не се обединят без него. Просто мутри, ченгета и пр. изпадат в ужас от възможната поява в управлението на Костов. И това е още една причина аз да гласувам за него. Въпрлеки грешките му.
цитирай
111. veselaj - dantonov,
09.03.2009 15:41
извинявай, че чак сега отговарям на коментара ти. Все пак именно Костов два пъти ни измъква след страшни кризи. В които буквално нямаше храна в магазините. И имаше купони. С които не можеше да се купи нищо. Кризи, докарани от комунистите. Така че, думата сега имаме ние.
цитирай
112. marystaneva - Не слушайте само Него /Костов/, чуйте и другите...
10.03.2009 03:11
"На другия ден в кулоарите на парламента мрачен и суров, Иван Костов, с когото бяхме близки приятели, ми каза с категоричност, от която тръпки те побиват: „Аз ще стана по-богат от всички тях!" Май успя. Иван Костов много тежко преживя личната драма след падането на правителството на Филип Димитров. Аз бях заедно с него, когато отидохме от Министерския съвет в парламента в един късен следобед, за да депозира искането за вот на доверие. В стратегията му влизаше кабинетът да се провали при гласуването в пленарната зала, Филип Димитров да подаде оставка, да се завърти отново въртележката с мандата на СДС и той да бъде посочен за премиер."/ http://www.hotnews.bg/news.php?id=835 /

"А какво да кажем за фарса със списъка на "кредитните милионери"? Погледнете внимателно закона "Каракачанов"! Защо "икономистът -математик" Иван Костов допусна това недоносче? Защо специалистите от БНБ подхвърлиха нищо не означаващата цифра от около 2 трилиона лева невърнати кредити (приспадам 700 милиарда лева от публикуваната сума, за да отчета появилите се коментари, че някои числа са дублирани)? Или 2 милиарда германски марки по "бордовия" обменен курс. Няма да правим на въпрос за пропуснати длъжници като г-н Красимир Стойчев. Чували ли сте, колеги икономисти, за операцията осъвременяване на икономически величини? Нима могат да се сумират левове за периода от 1987 г. до 1996 г.? Направете това осъвременяване. Използвайте индекса на инфлацията или промяната на валутния курс долар/лев през този период. Ще попитате как ще стане това, като липсват данни за датата на отпускане на кредитите и за условията на отпускане на кредитите - лихви, наказателни клаузи. Случайно ли липсват тези данни? Питайте Костов! Но ако сте по-вещи в областта на математиката, можете да решите приблизително тази задача. Аз я реших и преди време публикувах резултата. Кредитната далавера струва на българина 100 милиарда германски марки. Ха сега кажете, има ли разлика между 2 милиарда и 100 милиарда? Ако си представите какво означава тази цифра при обявения БВП на България от 9,5 милиарда долара, ще стигнете до доста важен извод. Фалитът на България е дирижиран! Точно това прикрива законът "Каракачанов". Прикрива и главните виновници! А Костов е от тяхната компания!"
http://tsenov.bul.net/broshuri/k_lier/1.html

Такива ми ти работи... Човек забравя, но Google - не. Лично аз съм ЗА обединението на десните сили, но без Костов. По понятни причини - чета, слушам и помня. И обичам България повече от който и да било партиен лидер.
цитирай
113. veselaj - Най-напред си мислех, че е по-добре ...
10.03.2009 10:23
Най-напред си мислех, че е по-добре да изтрия горния коментар. Не защото имам нещо против другите мнения, а защоото за подобни коментари си има сайтове - напр. "Клюки". Чухме, че Костов е и руски шпионин. Защото една жена каза...
цитирай
114. marystaneva - Виж линковете - това са хора с имена!
10.03.2009 11:09
Винаги можеш да ме изтриеш, но аз цитирам хора, които са казали тези неща и са застанали зад тях с името си. Не съм чула някой от тях да е бил осъден за клевета. Това няма нищо общо с "една жена казала". И може би, дори да ме изтриеш, това ще те накара да се замислиш... Уважавам мнението ти, макар че е различно от моето. Не обиждам никого - просто представям и други гледни точки. А ти постъпи така, както смяташ за правилно.
цитирай
115. veselaj - Да, тези хора стоят с имената си и ...
10.03.2009 11:20
Да, тези хора стоят с имената си и повтарят: този каза, онзи сподели. Кеворкян не си струва да се коментира. Сега и Бареков се опитва да припише всичко на Костов, но някои хора започват да се усещат. Колкото до имунитета - ако наистина имаше за какво от ДПС и БСП лесно могат да свалят депутатския му имунитет. Нали точно от ДСБ бяха предложили той да важи само за решенията на парламента. Но е по-лесно (макар и по-скъпо) да се плати на медии и журналисти да плюят по Костов. Защото в съда няма да се получи нищо.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4895169
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!