Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2009 19:29 - Днешните млади
Автор: veselaj Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4448 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 10.04.2009 19:06


Днешните млади са изроди. Интересуват ги само чалга, силикон и молове. Неграмотни и не искат да учат. Тъпи и дрогирани са. Не слушат никого, не се интересуват от нищо. Всичко по-кадърно замина извън чужбина. Тук не останаха свестни млади хора. АКО ПРОЧЕТЕНОТО ДОТУК ВИ ХАРЕСВА, НЯМА СМИСЪЛ ДА ЧЕТЕТЕ ПО-НАТАТЪК. Защото такива глупости за писали и преди 3000 и преди 30 и преди 3 години. “Днешните млади” са винаги лоши. Винаги пречат. Аз не съм млада, нито кадърна. Но около мен има ПРЕДИМНО СВЕСТНИ млади хора. Които работят, учат, отглеждат деца. Такива, които поддържат компютрите в банките. Такива, които строят къщи и правят изолация. Млади хора, които мият витрините на магазините. Виждам предимно облечени с дънки и пуловери млади хора, които се смеят от сърце. Или се целуват по улиците. Или се държат за ръце. Такива, каквито бяхме и ние. Не по-добри и не по-лоши. СЪЩИТЕ. Не позволявам да ги обиждате. Тия, които останаха в България не са по-лоши от тези, които са извън нея. Лоши има навсякъде. Добрите са много повече. Аз искам да благодаря на младите хора. На тях разчитам. Зная, че са по-добри от нас. Знаят повече. Могат повече. Не можем  да ги разберем напълно. Както нашите  родители не ни разбираха. Както те няма да разбират децата си. НО НЕ БИВА ДА ГИ ОБИЖДАМЕ. Не казвам, че няма девойки със силиконови уста и гърди, нито че няма дрогирани младежи из дискотеките. Но те са пренебрежимо малко. Стана малко помпозно. Но е вярно. Както е вярно и друго. Днешните млади са като вчерашните стари. И млади хора, вие утре ще сте като нас. Хайде да живеем в мир.
Нищо, че никога няма да ви простим, че сме остаряли.




Тагове:   млади,   чужбина,   общество,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. aroundus - WR
22.03.2009 19:54
Типична българска черта е да говорим за неща, с които не сме запознати.

Средностатистическото българско 14 годишно момиче е правило повече секс, отколкото вие сте правила през живота си. И е изпило повече алкохол от мен и вас заедно. И е гордо с това. Колкото повече пие и се плющи, толкова по-уважавано е. Може би някой ден ще се промени и ще отгледа дете и ще ви смени дограмата... ако не умре от СПИН или ако не умре премазана от някой, който трябва да влезе в дискотеката. После погледнете 19 годишните момченца, взели колата на татко, каращи със 200 и чувстващи се значими за първи път в комплексарския си живот.
Влезте в някоя дискотека, вижте как 13 годишни момиченца правят секс в тоалетните с мъже около вашата възраст, вижте как малки деца пият водка, докато не стигнат до изтрезвителното, вижте и родителите... не, тях не можете да ги видите... те са хора като вас, въобразяващи си, че всичко е наред. И точно те са проблема... младите, които защитавате.
Не говорете за свят, който не сте виждали.... аз живея в този свят.
цитирай
2. veselaj - Аз също.
22.03.2009 19:59
За разлика от вас, обаче, помня какви бяхме аз и моите съученици и състуденти. 19-годишни комплексари винаги е имало. И по мое време имаше 14 годишни момиченца, които спяха с който им плати повече. Аз пуша от 16-годишна и съм пила водка на студентски купон. Завършила съм, впрочем, елитна гимназия. Съучениците ми са предимно на високи постове.
цитирай
3. aroundus - WR
22.03.2009 20:28
"Ebasi zagubeni4kata! Po4nala da pu6i 4ak na 16 :D:D:D I pila na studentski kupon. Ama, pa4a, nie piem ot 12 godi6ni i sme adskite pi4ki! Sme6na si, draga!" - това би ви отговорило едно 14-15 годишно дете.

Става въпрос за деца, които пушат от 9 годишни, които се напиват и правят първия си секс на 12. И сегашните 14 годишни момиченца не го правят, защото нямат пари. Не искат пари за това. Правят го за респект. И пропуснах да спомена, че отвреме-навреме се убиват.
И ако тогава е "имало такива", сега почти всички са такива. Ако днес вие и аз бяхме типични 13-14 годишни, сега щяхме да сме се срещнали, напили, изчукали и всеки щеше да тръгне по своя път, вместо да седим тук и да си губим времето, въпреки че и двамата сме предубедени и няма как да променим гледната си точка.
цитирай
4. veselaj - Далеч не са повечето такива. Пов...
22.03.2009 20:41
Далеч не са повечето такива. Повечето са уплашени малки деца, които много искат да вярват на някой възрастен. Да, сигурно ако са с приятели, ще ми отговорят точно както описвате. Но когато са насаме с вас, ще видите колко много имат (и търсят) нужда от вашето разбиране и помощ. Спомнете си колко неразбран сте се чувствал на 15.
цитирай
5. aroundus - WR
22.03.2009 21:18
Права сте... и грешите. Удобрението- там е всичко. Защото е готино да пиеш като свиня- защото когато го правиш, другите те приемат. Затова малкото момиченце, недостигнало пубертета, пуска на 20 годишни пръчове- защото те му обещават "любов", сигурност. А насилието е вик да бъдат забелязани. Затова мнозинството са такива. Но когато разберат, че ония, на които са пускали, всъщност не ги обичат, че и "приятелите" им всъщност не ги е грижа, се затварят зад стените на "не съществува любов" "не съществува приятелство(правиха проучване за това по Нова тв, излезе, че мнозинството не вярват в любовта, затова избират да правят случаен секс). А такива стени на отрицанието унищожават много... и са за цял живот. След няколко години всички ще жънем последиците.

Лесно мога да си спомня какъв бях на 15- беше преди около 2 години, което пък предполага да ми говорите на "ти".
цитирай
6. veselaj - aroundus
23.03.2009 10:22
съжалявам, че снощи не успях да продължа разговора. Всъщност най-напред помислих, че си поредния, който мрази младите само защото той самия е остарял. Чак след това видях, че сте момчета на 17 г. И вие сте доказателството, че все пак съм права. Това е тъжното, че малкото момиченце което иска да е харесвано прави много глупости. Но вината не е в малкото момиче или момче. 18 годишния хлапак, който ме тероризира с шума на мотора си е много по-малко виновен от комплексирания си родител, който му е дал ключовете. На малкото момиче по телевизия, списания и т. н. му се внушава, че ако не си "освободен" и нямаш силикон в устата и циците, си някак втора ръка човек. Но повярвай, повечето са като вас. Друг е въпросът какво говорят и как се държат външно. Колкото и да не ти се вярва, ние бяхме същите. Да, друг вид глупости правехме, но не по-малко глупави. Нищо, че сега говорим друго.
Стана малко дълго. Докъде я докарахме, аз да защитавам младите от тях самите :)))))
цитирай
7. анонимен - prazni prikazki
26.03.2009 19:12
Tova e taftologiia,vseki jivee v usloviiatana sreda koiato go formira kato li4nost,zatova sme i razli4ni i s razli4ni razbirania!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: veselaj
Категория: Политика
Прочетен: 4908256
Постинги: 177
Коментари: 5810
Гласове: 9028
Спечели и ти от своя блог!